Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 13 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 57  Další
Autor Zpráva

3099
29 srp 2009 19:30
IvanM píše:
naivní představy ne. Vždyť já občas nočním jezdím jako cestující. Vím, co to obnáší...

sarcastic si děláš p*del?
IvanM píše:
Jen mi bylo řečeno, že ty nové řidiče nechtějí hned pouštět k autobusům, tak jdou k trolejbusům např. do Husovic a jezdí především trhačky.

A to ti nakukal kdo? Holý nesmysl.

Díky za výborné pobavení!

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Jezour píše:
Alanis: nikoli jako prase, ale využil pravidel silničního provozu na maximum! Ale když na Hrnem Brnem na Flédě směr Kolejní začalo být živo, tak za 4:40 na točce u Brnocaru (Hudcova) bylo ve voze nádherný tichounko. Příjezd na Kolejní s pouze třináctisekundovým předstihem dle palubáku, za náma šéf GJŘ v dispečerským a pochvala za svižnou jízdu (jel za náma ve služebním autě). Kolega, který točil kola půl hodiny před náma, řekl šéfovi GJŘ nikdy více a měl ve voze "dvouvrstvý" bordel jak v tanku, kamoš předával do myčky vůz čistý!

Já jsem to pořád nepobral, co konkrétně způsobilo, že bylo ve voze ticho a nikdo neházel po zemi bordel?

2109
20 zář 2006 19:51
Ivane, je opravdu vidět, že jsi odborník.

Nevím, kde jsi přišel na vstávání ve dvě ráno. První husovické nástupy začínají až deset minut po čtvrté ranní, dá se na ně tedy pohodlně dostat N94 ze spojení ve čtyři. Co se týče trhaček celkově, opět se najdou řidiči, kterým tohle uspořádání může vyhovovat. On je dokonce rozdíl, pokud jezdíš na klasické 5 + 2, kde se střídají ranní a odpolední služby, a pokud jezdíš na 5 + 2 trhačky. To přerušení, co je mezi ranní a odpolední částí je totiž také placené. Není to sice žádné terno, ale nějakou tisícovku navíc Ti to k výplatě hodí.

A k Tvé další "chuťovce" v podobně konce služby v 21.45 a vstávání ve dvě. Mezi službami musí být zákonné přerušení devět hodin. Pokud tedy skončíš v 21:45, nastoupit můžeš až v 6:45.

Přijde mi, že si to ježdění představuješ jak Hurvínek válku. Že budeš pořád dokola jezdit svoje oblíbené linky s oblíbenými vozy. Jenže takhle to v praxi prostě nefunguje. Jeden den můžeš mít sice svoji "pohodovou" 37, ale druhý den můžeš mít klidně trhačku na 25. A to stejné u autobusů. V první řadě je to práce a tak k tomu musíš také přistupovat.

1404
02 črc 2011 14:08
naivní představy ne. Vždyť já občas nočním jezdím jako cestující. Vím, co to obnáší...LukinT: já to vím, že v Husovicích je vozovna trolejbusů. Jen mi bylo řečeno, že ty nové řidiče nechtějí hned pouštět k autobusům, tak jdou k trolejbusům např. do Husovic a jezdí především trhačky. Na voze 3214 by nic až tak špatného nebylo, on je to vlastně stejný šrot jako 3241, 3253 a podobně :D ale to nejhorší je vstávat ve 2 ráno, jezdit od 3:30 do 7:30 s 3214 např. 02702, pak pauza 6 hodin a od 13:30 do 16:30 s 3243 např. 02540 :D anebo další chuťovka: skončit šichtu ve 21:45 a hned další den vstávat ve 2 na další šichtu...ale proti trolejbusům nic. Zas lepší jet pohodovou 37ku s 3214 než 67ku s 7669 a všechny pauzy prostát v kolonách...

770
21 lis 2010 09:08
IvanM píše:
Já bych do toho šel hned, kdybych měl naději, že nebudu 5 let strašit někde na trhačkách v Hrůzovicích a že mi dají aspoň přičichnout k noční romantice
bez protekce ledatak na příšerný trhačky v Husovicích s vozem 3214 a jemu podobnými... :D

V Husovicích je vozovna trolejbusů. Předpokládám, že chceš k autobusům a řidiči autobusů s trolejbusy v Husovicích zpravidla nejezdí. Někteří by dokonce ani nemohli, protože na řidiče TD jsou kladeny větší nároky.
Co je na voze 3214 špatného?

9987
15 led 2005 23:41
IvanM
Já mám dojem, že žijete v nějakém pěkném virtuálním světě, kde se nešetří naivitou.

2826
01 úno 2006 10:39
IvanM: ona ta policie vetsinou hned neprijede, nekdy vubec

1404
Alanis: a to já si pamatuju tak cca rok a půl zpět podobný krutý porušení u DPMB. Kdy jeden nejmenovaný postarší řidič na nejmenované nočce pustil nějakou hudbu tak cca z 40. let :D něco mezi dechovkou a něčím jiným........ale stejně jsem názoru, že slušný cestující by to měl říct řidiči osobně, že ho to ruší. A né psát trapné stížnosti. předpokládám, že by to řidič ochotně ztlumil a třeba se i omluvil... manil: ignorovat, neřešit, nevšímat si. jen čas od času projít vůz, na konečné co nejvíc bordelu nohou vykopat ven a zachovat chladnou hlavu. V nouzi volat policii :) z 99,9= jen koukat dopředu a vychutnat požitek z jízdy v prázdných ulicích :)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Já osobně bych na noční dekádu dobrovolně nikdy nešel. Z hlediska řízení jsou to sice super služby, mnohdy s ranníma přejezdama na jiné linky nebo večerníma nájezdama přes jiné linky, ale to, co v noci cestuje, je strašný. Bohužel, s ožralýma lidma se člověk nedomluví, minimálně lze čekat nějaké slovní potyčky a to nemám zapotřebí.
Osobně cestující s táckama smradlavých mastných nudlí nebo megapsy bez náhubku atp. řeším a často to bývá problém i za časného odpoledne. A to si neumím představit, že bych to vyzkoušel na kloubák, kde je jich takových 5 a všichni mají minimálně 1 promile...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
ad hrnem brnem a rozjezdy ve tri a pozdejsi - nebudu popirat, take se podobnych prevozu vcelku casto ucastnim, ale co jsou nekteri schopni, to je mi az stydno.

800
15 srp 2012 14:28
IvanM: Před Vánoci když jsem jel do Znojma, tak jeden postarší řidič zapl rádio tak nahlas, že to šlo slyšet vzadu v patnáctimetru i na dálnici přes ten uřvanej automat. V Pohořelicích jsem si musel jít sednout blíž a hlasitost toho rádia by se dala už označit za nepříjemnou.

Autobus byl celkem narvaný, do Pohořelic pár lidi stálo, ale nikdo mu nic neřekl. Ještě lepší byla volba hudební stanice, Kiss Hády... Trapné prology moderátorů občas vysřídal nějaký ten dubstep a jiné věci, co mají s hudbou společného pramálo sarcastic

Někteří lidé holt nemají soudnost :roll:

2826
Jezour: a nevezl nahodou jen sve kamose ?

1404
no áno, a jsme doma! A pak že nočky nejsou pro srdcaře :) Vidíte, taky ho to nejvíc baví borečka. Tak to má být....já bych osobně taky radši jezdil nočky u DPMB než nějaký dálkáče, byť za víc peněz. Na nočkách bych si užil víc :) ........jejdamane, a zas ty pitomý normy a podobný zvěrstva. Tak potichu si pustit rádio...prostě tak, že není slyšet “tuc-tuc“ i v zadním článku kloubáku. Prostě s citem, žádný pevný nařízení......A mělo by být automatický pochopení ze strany cestujících, prostě z nějaké lidskosti...nerozčilovat se kvůli nějakému rádiu a umět se vcítit do role druhého.............

1111
21 zář 2009 15:23
Alanis: nikoli jako prase, ale využil pravidel silničního provozu na maximum! Ale když na Hrnem Brnem na Flédě směr Kolejní začalo být živo, tak za 4:40 na točce u Brnocaru (Hudcova) bylo ve voze nádherný tichounko. Příjezd na Kolejní s pouze třináctisekundovým předstihem dle palubáku, za náma šéf GJŘ v dispečerským a pochvala za svižnou jízdu (jel za náma ve služebním autě). Kolega, který točil kola půl hodiny před náma, řekl šéfovi GJŘ nikdy více a měl ve voze "dvouvrstvý" bordel jak v tanku, kamoš předával do myčky vůz čistý!

888
21 led 2006 12:26
Byl by odkaz na ten článek?

800
15 srp 2012 14:28
Jezour píše:
přizpůsobit styl jízdy osazenstvu ve vozidle

To jezdí jako prase, že lidi místo bordelu dávají přednost modlení? Nebo naopak jede tak pohodově, že se nad tím všichni rozplývají?

1111
21 zář 2009 15:23
IvanM: ten borec, co mu bylo tehdá 22, tak mu je teďka 27, stále studuje druhou vysokou školu a k tomu se živí jako řidič-brigádník střídavě u DPmB, SA, BORS a Doprava P.Aubrecht. Ano, užívá si to, bo jezdí brigošsky záskoky nočňáků za DOVky a OČRka, a dělá to opravdu z lásky. "Za peníze" jezdí s SA po zahraničí, kde si vydělá čistého za měsíc brigádnických (=nepravidelných!!!) šichet trojapůlnásobek toho, co by měl, kdyby celý měsíc lítal "v turnusu" po nočkách (ano, dost peněz z toho není výplata, ale stravné apod). A ten článek, na který narážíte, vznikl jako studentský projekt, kdy ho jeho kamarádka poprosila, jestli by s ním nemohla do studentských novin udělat rozhovor. Rozhodně se tedy nejedná o typického zaměstnance DPmB, ale spíš o fandu, který si svůj sen (cituju přímo jeho slova - "nejkrásnější pohled na svět je z předního skla autobusu") splnil právě díky DPmB a jeho tehdejšímu projektu nechat 10 vysokoškoláků si udělat papíry na autobus a brigádnicky si přivydělat.

P.S. A jeho ty nočky baví ze všeho nejvíc a ještě se mu nestalo, aby měl bordel v autobuse dýl než pět zastávek po rozjezdu. Recept je extrémně jednoduchý, přizpůsobit styl jízdy osazenstvu ve vozidle. Tak tichý příjezd na Kolejní při akci Hrnem Brnem jak měl někdy těsně po půlnoci včetně uklizené podlahy (!!!) jsem na N99 zažil málokdy.

2826
IvanM: to by jsi musel žít v jiné zemi ne v Česku a ne v Brně....

340
12 čer 2012 17:51
Jen bych se zeptal jak definuješ pojem "pustit potichu rádio" ? Nějakou hladinou v decibelech, a aby se tato hladina dodržovala tak budou chodit kontroly s měřákem a dávat pokuty?

1404
Roberte, tak jist si tím nejsem. pokud řidiči není zrovna těch 22. Takový boreček asi bude mít velkou radost ze svojí práce.. Já taky spadám do té mladé kategorie. U těch řidičů ve věku cca 30 a víc, kteří musí uživit rodinu atd.., to asi bude spíš kvůli přežití než o zábavě. Nicméně se domnívám, že i mezi staršími řidiči je pár jedinců, kteří tu práci dělají hodně rádi a baví je.........a pokud by nebyli cestující idioti a nepsali trapné stížnosti, které se berou smrtelně vážně...kdyby si řidič aspoň mohl potichu pustit rádio...tak by tu práci milovalo asi mnohem víc řidičů. Já bych do toho šel hned, kdybych měl naději, že nebudu 5 let strašit někde na trhačkách v Hrůzovicích a že mi dají aspoň přičichnout k noční romantice :) Kdyby třeba někdy za čas obnovili pohodičku 09802. Když ne na noční 4+2, tak aspoň pravidelně na víkendovce, super :)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Fakt to občas bývá docela síla a dost se divím, že se neobjevují nějaké náhodné policejní doprovody. Asi se klasicky čeká, až nastane nějaký opravdový průser. Poštěstilo se mi párkrát jet třeba 3:00 střízlivý a to je zážitek jak z jiné planety :)

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Upřímně, když občas vidím, co se v noci ve městě děje. Nočního řidiče bych nechtěl dělat ani za nic.

"fejsbůk" BMHD.cz

888
21 led 2006 12:26
Robert: Možná, že kdyby se po řidičích tolik nešlapalo a podnik si dostatečně vážil řidičů, kteří svoji práci dělají s láskou, jako koníček, zábavu. Tak by se šofěři z jízdy i radovali.

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Robert - tak rozdíl nočního Brna a špičkového Brna z hlediska dopravy je jasnej. A než se nervovat ve špičce, to ty noční průlety Brnem budou klidnější, pokud to zrovna řidič nežene kilem :-)..

7383
27 úno 2010 07:40
Ivane, seš si jist, že řidiči tu práci dělají, aby se radovali?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata