Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 13 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 56  Další
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Já osobně bych na noční dekádu dobrovolně nikdy nešel. Z hlediska řízení jsou to sice super služby, mnohdy s ranníma přejezdama na jiné linky nebo večerníma nájezdama přes jiné linky, ale to, co v noci cestuje, je strašný. Bohužel, s ožralýma lidma se člověk nedomluví, minimálně lze čekat nějaké slovní potyčky a to nemám zapotřebí.
Osobně cestující s táckama smradlavých mastných nudlí nebo megapsy bez náhubku atp. řeším a často to bývá problém i za časného odpoledne. A to si neumím představit, že bych to vyzkoušel na kloubák, kde je jich takových 5 a všichni mají minimálně 1 promile...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
ad hrnem brnem a rozjezdy ve tri a pozdejsi - nebudu popirat, take se podobnych prevozu vcelku casto ucastnim, ale co jsou nekteri schopni, to je mi az stydno.

800
15 srp 2012 14:28
IvanM: Před Vánoci když jsem jel do Znojma, tak jeden postarší řidič zapl rádio tak nahlas, že to šlo slyšet vzadu v patnáctimetru i na dálnici přes ten uřvanej automat. V Pohořelicích jsem si musel jít sednout blíž a hlasitost toho rádia by se dala už označit za nepříjemnou.

Autobus byl celkem narvaný, do Pohořelic pár lidi stálo, ale nikdo mu nic neřekl. Ještě lepší byla volba hudební stanice, Kiss Hády... Trapné prology moderátorů občas vysřídal nějaký ten dubstep a jiné věci, co mají s hudbou společného pramálo sarcastic

Někteří lidé holt nemají soudnost :roll:

2824
01 úno 2006 10:39
Jezour: a nevezl nahodou jen sve kamose ?

1404
02 črc 2011 14:08
no áno, a jsme doma! A pak že nočky nejsou pro srdcaře :) Vidíte, taky ho to nejvíc baví borečka. Tak to má být....já bych osobně taky radši jezdil nočky u DPMB než nějaký dálkáče, byť za víc peněz. Na nočkách bych si užil víc :) ........jejdamane, a zas ty pitomý normy a podobný zvěrstva. Tak potichu si pustit rádio...prostě tak, že není slyšet “tuc-tuc“ i v zadním článku kloubáku. Prostě s citem, žádný pevný nařízení......A mělo by být automatický pochopení ze strany cestujících, prostě z nějaké lidskosti...nerozčilovat se kvůli nějakému rádiu a umět se vcítit do role druhého.............

1110
21 zář 2009 15:23
Alanis: nikoli jako prase, ale využil pravidel silničního provozu na maximum! Ale když na Hrnem Brnem na Flédě směr Kolejní začalo být živo, tak za 4:40 na točce u Brnocaru (Hudcova) bylo ve voze nádherný tichounko. Příjezd na Kolejní s pouze třináctisekundovým předstihem dle palubáku, za náma šéf GJŘ v dispečerským a pochvala za svižnou jízdu (jel za náma ve služebním autě). Kolega, který točil kola půl hodiny před náma, řekl šéfovi GJŘ nikdy více a měl ve voze "dvouvrstvý" bordel jak v tanku, kamoš předával do myčky vůz čistý!

888
21 led 2006 12:26
Byl by odkaz na ten článek?

800
15 srp 2012 14:28
Jezour píše:
přizpůsobit styl jízdy osazenstvu ve vozidle

To jezdí jako prase, že lidi místo bordelu dávají přednost modlení? Nebo naopak jede tak pohodově, že se nad tím všichni rozplývají?

1110
21 zář 2009 15:23
IvanM: ten borec, co mu bylo tehdá 22, tak mu je teďka 27, stále studuje druhou vysokou školu a k tomu se živí jako řidič-brigádník střídavě u DPmB, SA, BORS a Doprava P.Aubrecht. Ano, užívá si to, bo jezdí brigošsky záskoky nočňáků za DOVky a OČRka, a dělá to opravdu z lásky. "Za peníze" jezdí s SA po zahraničí, kde si vydělá čistého za měsíc brigádnických (=nepravidelných!!!) šichet trojapůlnásobek toho, co by měl, kdyby celý měsíc lítal "v turnusu" po nočkách (ano, dost peněz z toho není výplata, ale stravné apod). A ten článek, na který narážíte, vznikl jako studentský projekt, kdy ho jeho kamarádka poprosila, jestli by s ním nemohla do studentských novin udělat rozhovor. Rozhodně se tedy nejedná o typického zaměstnance DPmB, ale spíš o fandu, který si svůj sen (cituju přímo jeho slova - "nejkrásnější pohled na svět je z předního skla autobusu") splnil právě díky DPmB a jeho tehdejšímu projektu nechat 10 vysokoškoláků si udělat papíry na autobus a brigádnicky si přivydělat.

P.S. A jeho ty nočky baví ze všeho nejvíc a ještě se mu nestalo, aby měl bordel v autobuse dýl než pět zastávek po rozjezdu. Recept je extrémně jednoduchý, přizpůsobit styl jízdy osazenstvu ve vozidle. Tak tichý příjezd na Kolejní při akci Hrnem Brnem jak měl někdy těsně po půlnoci včetně uklizené podlahy (!!!) jsem na N99 zažil málokdy.

2824
01 úno 2006 10:39
IvanM: to by jsi musel žít v jiné zemi ne v Česku a ne v Brně....

340
12 čer 2012 17:51
Jen bych se zeptal jak definuješ pojem "pustit potichu rádio" ? Nějakou hladinou v decibelech, a aby se tato hladina dodržovala tak budou chodit kontroly s měřákem a dávat pokuty?

1404
Roberte, tak jist si tím nejsem. pokud řidiči není zrovna těch 22. Takový boreček asi bude mít velkou radost ze svojí práce.. Já taky spadám do té mladé kategorie. U těch řidičů ve věku cca 30 a víc, kteří musí uživit rodinu atd.., to asi bude spíš kvůli přežití než o zábavě. Nicméně se domnívám, že i mezi staršími řidiči je pár jedinců, kteří tu práci dělají hodně rádi a baví je.........a pokud by nebyli cestující idioti a nepsali trapné stížnosti, které se berou smrtelně vážně...kdyby si řidič aspoň mohl potichu pustit rádio...tak by tu práci milovalo asi mnohem víc řidičů. Já bych do toho šel hned, kdybych měl naději, že nebudu 5 let strašit někde na trhačkách v Hrůzovicích a že mi dají aspoň přičichnout k noční romantice :) Kdyby třeba někdy za čas obnovili pohodičku 09802. Když ne na noční 4+2, tak aspoň pravidelně na víkendovce, super :)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Fakt to občas bývá docela síla a dost se divím, že se neobjevují nějaké náhodné policejní doprovody. Asi se klasicky čeká, až nastane nějaký opravdový průser. Poštěstilo se mi párkrát jet třeba 3:00 střízlivý a to je zážitek jak z jiné planety :)

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Upřímně, když občas vidím, co se v noci ve městě děje. Nočního řidiče bych nechtěl dělat ani za nic.

"fejsbůk" BMHD.cz

888
21 led 2006 12:26
Robert: Možná, že kdyby se po řidičích tolik nešlapalo a podnik si dostatečně vážil řidičů, kteří svoji práci dělají s láskou, jako koníček, zábavu. Tak by se šofěři z jízdy i radovali.

3983
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Robert - tak rozdíl nočního Brna a špičkového Brna z hlediska dopravy je jasnej. A než se nervovat ve špičce, to ty noční průlety Brnem budou klidnější, pokud to zrovna řidič nežene kilem :-)..

7314
27 úno 2010 07:40
Ivane, seš si jist, že řidiči tu práci dělají, aby se radovali?

1404
na nočce jednoznačně: Pomyslně špunty do uší, koukat před sebe a co se děje za tebou, vůbec neřešit. tedy až do chvíle, kdy dojde k drsné bitce nebo něčemu poobnému. A to jen zavolat policii..když máš uzavřenou kabinu, je to relativně pohoda :) vy jste vyjmenovali nevýhody. Ale nočky mají i plno výhod (0% provoz, semafory nejedou, velkou část zastávek na znamení projedeš). Prostě si zajezdíš tak, že se z toho můžeš i zaradovat... :))

3983
25 led 2006 16:11
všudezdejší
busák - nějak tak jsem si to myslel taky. Dejme tomu, že na nočce má řidič příplatky, ale taky sakra zasloužený.

78
20 led 2014 11:05
Prej pohodičky na noční biggrin ,v tom případě vřele doporučuju si to někdy zkusit.Ano,dost často se nic hroznýho neděje,ale já osobně bych noční na stálo nechtěl jezdit ani za zlatý prase,to je pro řidiče s dost pevnýma nervama(nebo spíš musí být "splachovací"),pač těch urážek co si řidič vyslechne,sprostý,výhružný,občas po něm něco dopředu přilítne,zkrátka je vystavem všemu co se těm vypitým mozkum zrovna umane.z toho zas skáčou po buse,řvou jak na lesy,kouří,k tomu hospodské výpary....
jediné co je na tom dobré,že jsou prázdné silnice
další negativní věc je,že má člověk uplně přehozenej denní režim,na což se špatně zvyká a i někteří řidiči co jezdí noční léta,tak říkají,že si ještě pořádně nezvykli,ale musí to dělat např.kvůli dojiždění

1404
tak...soráč. Vnitřní záležitosti...to je stejně jak v naší politice. Nikdo z občanů nic konkrétního neví, ale stejně je každému jasné, jakým způsobem tam dochází k přidělování takových či makových pracovních pozic. To je stará známá věc shodná také pro všechny firmy, tohle není žádný objevení Ameriky.....já mám mladého známého, věkově o maličko staršího než já, bezkonfliktní milej chlapák, žádný stížnosti na něj atd... a jezdí stále jen to nejhorší, co vůbec u DPMB jezdit jde....a údajně je tam plno takových...a naproti tomu vyloženě začátečník, 22letý, si jezdí pohodičky na nočních a ještě se někde culí před kamerou a dělá reportáže do novin. Tady víme všichni, oč tu běží. I když budete dělat otočenou...........pro upřesnění, to s tím panem ředitelem byl opravdu jen vtípek. Nic takového v úmyslu nemám.........

3098
29 srp 2009 19:30
Chytráku, nevíš skoro nic o vnitřních záležitostech, tak tady to nic neprezentuj. Chytnout se toho nějaký reportáže chtivý novinář a vzal-li by tvoji ironii vážně, tak z toho bude akorát zbytečný tóčo.

1404
ve dne je to o ničem. Žánej požitek, kolony, důchodci atd... To ta noční část je pro ty největší řidiče-srdcaře :)) dokonce jsem kdysi četl nějakou reportáž, kde se vyjadřoval noční řidič, kterému bylo pouhých 22 let :) nic borci..věk na to taky dávno mám, takže se asi pozvolna seznámím s panem generálním, abych dostal taky takovou noční protekcičku... :D pěkně přidělit nějakej fešnej kloubáček, např. 2358 a hurá do světa....bez protekce ledatak na příšerný trhačky v Husovicích s vozem 3214 a jemu podobnými... :D

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Je to zvláštní, ale na trhačkách jsem měl o něco málo víc, jak na 4+2 zálohy... Že by silný měsíc? (víkendy jsem z volna nedělal,...)

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Druhá věc je ale se na 4+2 dostat.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata