Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 28 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 105  Další
Autor Zpráva
1110
21 zář 2009 15:23
mechoš: naprostý souhlas.
Jediné, o co kolegovi J*M* jde, aby jeho "Historie - poznejte místo" bylo vždy mezi prvními deseti tématy na hlavní stránce. Dá se to krásně vysledovat, všímejte si toho :D

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Což o to, nápovědy jsou samozřejmě prospěšné. Ale jen ty, které napoví něco ke snímku. Když je to nápověda ve smyslu statistiky odpovídajících, to mi věru nepomůže.

Colt: občas není od věci srovnat místo, jak vypadalo kdysi a jak vypadá dnes. :wink:

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Vzhledem k osobě přispěvatele JM jsem ztratil jakkýkoliv zájem toto vlákno sledovat. Jste opravdu hodně arogantní vůči všem a to nejen v tomto vlákně, viz příspěvek o tom, že nepamětníci (čeho vlastně?) nemají nárok v MHD sedět a tudíž nemají nárok mluvit o sedačkách v ní. Na tyto výlevy opravdu nejsem zvědavý a proto sem již téměř nechodím a hádanky mě nikterak nezajímají.

RT6N26 --> colt274

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Také bych se k tomu rád vyjádřil...
Budu trochu mimo téma, ale vyjádřím zde svůj názor na věc (snad nebudu nucen odejít - to se totiž nenosí)

Toto téma jsem nikdy nesledoval a po té co se pan J*M* na toto téma snaží upozorńovat na můj vkus až příliš, hodně, moc se mi sledování tohoto tématu úplně znechutilo a zhnusilo !!! Navíc reakce pana J*M* mi občas připadají jak reakce vedení jisté firmy, když jim řeknete něco co nechtějí slyšet....

Možná, že by neškodilo trochu ubrat plyn a otázky sem dávat třeba jen jednou za měsíc. Myslím, že by to rozhodně nebylo ku škodě věci ...

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Jenda píše:
Přece stačí vyvěsit otázku, pak připomenout a vyhodnotit.

Nestačí, bez nápověd bych neměl co hodnotit, to bych položil otázku a odpověděl si sám. Nestačí občas ani ty nápovědy, kdybych občas členy, občas se sem nakouknuvší, nenabudil nějakým suchým konstatováním situace (dle některých jedinců arogantním příspěvkem), tak by to přes veškerou mou snahu dopadalo tak, jak jsem napsal o stavu bez nápověd. Je mi líto, že se za dobu trvání tohoto tématu se mi nepodařilo zaujmout stabilní skupinku zajímajících se o historii (což bylo cílem tohoto snažení), když se mi zdá, že se někdo takový našel, tak jsem brzy zklamán, počáteční nadšení pomine, odpovědi nejsou vybádané, ale začnou být nepromyšlenou střelbou od boku a po pár neúspěších přestanou odpovědí docházet úplně (nebo jen občas jednou za uherský rok, kdy pozná odpověď bez bádání). Nebude to jen výmluva ty arogantní příspěvky? Nebude to spíš tím, že k odpovědi je potřeba trochu času a snaha něco vybádat, čehož se poslední dobou všeobecně nedostává? Připravit otázku, vymyslet nápovědy, potom odpovídat odpovídajícím, následně vyhodnotit a popsat to, co bylo na snímku, dá určitě daleko víc práce a času, než tomu věnuje poctivě bádající odpovídající, myslíte, že mým cílem je vše to zahodit tím, že úmyslně píši arogantní příspěvky? To si snad může myslet jen ten, kdo nebádal nad žádnou odpovědí.

PS Ulice na snímku není ulice, která by uprostřed měla ostrůvek s parkem, jak se mě snaží přesvědčit odpovídající (6 odpovědi od 5 odpovídajících, úspěšnost 16,67%)

616
13 srp 2010 13:44
Filip Daněk píše:
Řekl bych, že díky stylu, jakým je toto téma vedeno, všechny přestalo bavit odpovídat.
Přesně tak. Dříve jsem celkem hodně odpovídal, ale taky mě to přestalo bavit. Přece stačí vyvěsit otázku, pak připomenout a vyhodnotit. Bez zbytečných posměvačných statí.

1870
05 lis 2005 19:50
Řekl bych, že díky stylu, jakým je toto téma vedeno, všechny přestalo bavit odpovídat. Osobně do této "komory" moc nechodím, na arogantní příspěvky nemám náladu.

Zabanovaný
3619
Brno
Tragédie, snímek z 19. století - tragédie, snímek z doby, kdy z autonovinek dnes čerství autoveteráni, - tragédie. Brňáci neznají své město, snaží se náplavy a pak to dopadá takto: 4 odpovědi od 3 odpovídajících, úspěšnost 25%, tragédie sarcastic

Zabanovaný
3619
Brno
Nikdo další, nápovědy dochází, snad jen ...

Na tomto místě dnes tramvaj neuvidíte (ani náhodou na trajleru)

Zabanovaný
3619
Brno
Odpovědi se nehrnou, dál jen jedna na všechny otázky, dalo by se říci, že správná na vše. Jak napovědět? Snad takhle
Příloha:
had 0267b.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zabanovaný
3619
Brno
Tak zatím jeden pokus odpovědět na všechny otázky, částečně úspěšný jen pokus o určení vozu, vůz ale není už v originálním stavu, už má za sebou první GO. Na snímku není normální provoz, což potvrzují vlající vlajky. Snad tato nápověda trochu pomůže ...

Zabanovaný
3619
Brno
Nová otázka, ještě jednou mladší období s barevným snímkem, tradičně kde, co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0267.jpg

Přeji všem ve volných chvílích úspěšné bádání

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Zabanovaný
3619
Brno
Ne, ulice Karlova je KÚ Maloměřice, Karlovo nám. je KÚ Židenice a jmenovalo se tak prostranství mezi ulicemi Svatoplukova a Kosmákova (nebo-li uprostřed tramvajové smyčky) a asi pár domů na severní straně mezi oběma ulicemi, viz streetwiev

6621
21 pro 2005 17:01
Na začátku dnešní Karlovy ulice bylo dříve Karlovo náměstí?

Zabanovaný
3619
Brno
Konec víkendu, končím otázku. Nikdo další se nepřipojil, a i když všichni mi tvrdili, jak je otázka těžká, tak všichni místo poznali. A to se mi hodně z nich přiznalo, že nejsou rodem z Brna. Brňáci nepoznali?

Správně odpověděli na místo:
b1 (+mv), h8crew, ReZ (nejistě datace), chat-maniac, Vejce89 (+souprava, širší datace), mOZZek (+souprava, datace v toleranci), Alkantpan (+mv, datace) a martin487 (+datace v toleranci)

Správná odpověď:
Pohled do ulice Svatoplukovy s vyústěním ulice Touškovy před postavením okruhu Svatoplukova-Gajdošova, za zády fotografa je smyčka Karlovo náměstí. Souprava složená z mv6.1 a vv2 na vložené lince vyjela z vozovny Husovice a přes Maloměřice most a Židenice jede do Komína, tj datace po propojení tratí do Obřan (prodloužení ze Židenic do Obřan 1.5.1968), datace září 1968.
Příloha:
had 0266a.jpg

Viz dnešní pohled

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Nikdo další se neozval, ani odpověď, ani žádost o nápovědu, tak jen upozornění, že ukončení s koncem víkendu

Zabanovaný
3619
Brno
Myslím,že další nápovědy není třeba, zatím místo poznalo 8 odpovídajících, jsou tu i tací, kteří správně poznali soupravu i dataci. Jen tak dál ...

Zabanovaný
3619
Brno
V době psaní posledního příspěvku došla další odpověď na místo, správná, a dál nic, tak snímek, jak vypadá onen poslední mohykán dnes
Příloha:
had 0266y.jpg

snad to váhajícím pomůže

Zabanovaný
3619
Brno
Včera večer po uvedené nápovědě první odpověď (správná, bohužel jen jedna, ale přesto: SLÁVA!!!). Tak ještě napovím - z domů okolo tramvajové soupravy dnes stojí jen ten úplně vlevo.

Zabanovaný
3619
Brno
Obrázek otázky prohlédnut 80x a žádná odpověď. Tak malá nápověda - na tomto místě dnes tramvaj neuvidíte (nepojede-li náhodou tudy na trajleru)

Zabanovaný
3619
Brno
Nový týden, nová otázka, mladší období s barevným snímkem, tradičně kde, co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0266.jpg

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Zabanovaný
3619
Brno
Konec víkendu, končím otázku. Došly v pátek ještě 2 odpovědi na místo, správné, doplnění odpovědi nedorazilo (M3 správné místo asi tušil, ale špatně popsal, spletl jméno ulice i místo, správně jen směr).

Správně odpověděli na místo:
h8crew (datace), leviathan, chat-maniac, ReZ (velmi široká datace), funtom, Zlaťák a Alkantpan

Správná odpověď:
Pohled do dnešní ulice Horova směrem k Rosickému náměstí na dnešní křižovatku s Kovařovicovou a Blatného ulicí (viz dnešní pohled) a na soupravu mv6.1 s pravděpodobně vv2 na přelomu 20. a 30 let (nejpravděpodobněji 1930-2, neboť v pozadí asi odstavený na konečné další vůz mv6.1). Jak jsem se zmínil v nápovědě, tak na konečné tvořené jen sjížděcí výhybkou a kusou kolejí probíhal zpočátku (od roku 1927) obrat soupravy tak, že obracený vlak si převzal zanechaný vlečný vůz od předcházejícího vlaku a svůj zanechal pro následující (1 vlek byl navíc), později obrat vlaku probíhal tak, že mv svůj vv předal předcházejícímu vlaku a sám odjel s vv vlaku následujícího (o 1 vlek bylo méně). Datace tedy pravděpodobně při druhém způsobu a před výměnou sběračů (cca 1932). Oba způsoby obracení vlaků dokumentovány v předcházejících otázkách z roku 2008 a 2010. Omlouvám se za kvalitu, snímek je z více okénkové pohlednice a tedy zvětšen z velice malého obrázku

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynulo dalších 45 hodin a jen jedna odpověď na místo, správná.

Ke konečné - v otázkách v tomto tématu kdysi dávno oba způsoby obracení vlaků již se objevily (snad to napoví)

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynul den, ozvalo se 6 odpovídajících, úspěšnost 4x, neúspěšnost 1x a 1x potřeba doplnit, zatím nedoplněno.
K snímku - skoro v dohledu je konečná se speciálním systémem obracení vlaků

Zabanovaný
3619
Brno
Nová otázka v dalším roce, kde a co?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0265.jpg

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata