Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 35 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 82  Další
Autor Zpráva
2845
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
No, tak trochu o tom je řeč. Protože pokud úřední šiml nedokáže zkousnout, že zatahující spoj z nějaké linky po opuštění své běžné trasy dostane univerzální označení X, tak určitě nezkousne ani to, že nějaká linka nemá vyvěšený platný jízdní řád. A pokud nějaký spoj jede na pravidelné lince, musí to být v jízdním řádu zaneseno.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
b1: O tom tu ale vůbec není řeč.

3771
08 čer 2005 23:12
Ony musí být zatahující spoje v jízdním řádu? Tak mi prosím ukažte, ve kterém jízdním řádu je například tento spoj

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Mouka píše:
Ušetříš nějakou (téměř zanedbatelnou) Korunu za vytápění. Osvětlení ani snad nemá smysl řešit.

v tom z tebou nemohu souhlasit a to protože:

- Většina (myslím si že všechny) vyjíždějící vozy už topí ...
- Při zátahu taktéž spousta řidičů topí ikdyž už matroš neveze... (ať už z jakéhokoliv důvodu - např že chtějí aby uklízecí četa tam měla teplo ,.......)
takže tam by se neušetřilo víceméně vůbec nic ....

6625
21 pro 2005 17:01
Ušetříš nějakou (téměř zanedbatelnou) Korunu za vytápění. Osvětlení ani snad nemá smysl řešit.

Ale pokud je pravda, že DP platí elektřinu nějakou paušální částku s tím, že se musí vejít do nějakýho nasmlouvanýho max. odběru, tak ani na tom by se vlastně nic neušetřilo.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Nehledě na to, že služební jízda není dotovaná, ne? Aby se na tom finančně podílelo město, tak to musí jet logicky s cestujícími.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Když už tam ten vůz jede a je to doba, kdy ještě tramvaje běžně jezdí, je nesmysl, aby nebral cestující. To je jak plivnout jim do tváře, poslat 5 služebních jízd za sebou, které je nemůžou vzít, i když jedou stejným směrem.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Miky: Nič by sa neušetrilo, lebo zaťahujúce šaliny nemôžu predbehnúť šalinu na normálnej linke, a pekne by sa za ňou nahromadily a zastavovali spolu s ňou.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Miky: něco jiného je, pokud zatahující vůz/souprava jede ještě na "své" trase, nebo už na té společné. Např. u d-4 náměstí Míru - Česká vs. Česká - VM. Obdobně u vyjíždějících vozů.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
No mně osobně to je k ničemu. Ale jedna věc je 11 večer, něco jiného vpodvečer nebo třeba po osmé, kdy už stojí intervaly za prd. Každopádně pokud by se tím ušetřila zásadnější částka, která by měla na něco i vliv, tak klidně za mě režijně.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Bohužel? K čemu je dobrý, když ti v 11 večer jede po Lidické do vozovny šalina za šalinou, v každé 2 lidi a každá zastavuje na každé zastávce? Pokud by se jezdilo režijně, to by se ušetřilo na těch zbytečných zastavováních a rozjezdech...

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Ono to tak nakonec bohužel beztak dopadne.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Nejlepší by bylo jezdit do vozoven režijně. Pak odpadnou problemy s tím že na venkovních tablech je jiné číslo jak vevnitř. Že "to" nejede tama ale jinudyma a podobně...

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

4738
BRONX
Úřední šiml by nezkousnul, že linka X nemá definovanou trasu. Já osobně také ne.

2845
Bedřichovice
Ono by bylo úplně nejjednodušší, kdyby jízdní řády zůstaly tak, jak jsou, jen by tam u poznámek k zatahujícím vozům bylo připsáno, že jede pod označením linky X. Totéž výjezdy. Pak by (doufám) nebylo potřeba mít extra jízdní řád pro linku X a byla by to otázka jen interního nastavení dat. Ale jak říkáš, pro úředního šimla by to možná byl oříšek. :mrgreen:

7385
27 úno 2010 07:40
Pavle, neříkám, že to vadí, ale představa, že pod jednou linkou jsou zpracovány desítky variant trasy, mi přijde pro úředního šimla těžce stravitelná. A JŘ by pak asi musel vidět na každé zastávce, a byly by v něm uvedeny všechny odjezdy z dané zastávky s hromadou poznámek, kamže to vlastně jede.

4738
BRONX
Jenže do jaké vozovny, kudy a kam? Nejlepší bylo prostě původní řešení, kdy tramvaje jely pod svým číslem linky a jen tam bylo napsáno do jaké vozovny to jede.

2845
Bedřichovice
A to vadí? Jestli jsou ty trasy pod linkou takovou či onakou je celkem jedno. Interní řešení s tím až tak nesouvisí, ale pro cestující by linka X byl jasnej signál, že mají číst, kam to jede.

Jedinej problém je asi v tom, že úřední šiml by požadoval, aby byly vylepené jízdní řády. Na druhou stranu, dá se to řešit poznámkou "v: jede do vozovny pod označením linky X".

7385
27 úno 2010 07:40
Obávám se, že by v ní musely být zahrnuty všechny varianty tras z a do maštale.

2845
Bedřichovice
Univerzální linka X označující zátah nebo výjezd by asi taky neprošla, že?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
To stejné ráno z maštale. Jezdím teď 38/12 ( cca 6:58 z Husitské) a venku je hezky vyvedeno 1 -> 12, ale uvnitř na LCD i na perlové šňůře jen 12.
Já osobně bych označování převlíkání linek zrušil, lidi to stejně moc nečtou a byl by klid. Ale vím, že to tak jednoduché nebude, ouřední šiml je ouřední šiml...

4738
BRONX
To je tak, když se na rychlo dělá nějaká změna. Ono je to hned, změnit dvanáctku za jedničku. Ale že to způsobí bordel v celém systému, to už nikoho nezajímá...

616
13 srp 2010 13:44
Příklad z úterního podvečera:
Stojí kaštan na Hlavním nádraží, na ELPU svítí: 12 Vozovna Pisárky. Přijede ovšem linka 1 Vozovna Pisárky. Kaštan se diví, ale nastoupí. Uvnitř na BUSE svítí zase 12 Vozovna Pisárky. sarcastic
Hlavně že se to zjednodušilo a zpřehlednilo, ať žije Kocourkov. Vůbec se nedivím, že jsou pak lidi zmatení. A argument, že to stejně nečtou neberu, proč by se pak pořád ptali, co to je za linku? Řidič řekl: "jednička do vozovny". Babka si sedne a koukne na vnitřní tablo, tam svítí "12" :D
To nejde sjednotit alespoň na vnitřních BUSE?

69
08 zář 2006 14:22
Ne, vzdálenosti od rozcestí se nehlásí.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Mám jeden dotaz pro zkušené cestovatele v IDS. :mrgreen:

Nevíte, jestli se u různých zastávek se jménem "rozcestí" hlásí i ty vzdálenosti do obce, když je to název zastávky? Takových zastávek je hodně severně od Brna. Například na lince 257 jsou zastávky Brumov, rozc. 3,0 a Brumov, rozc. 0,5. Minimálně tam by to bylo třeba odlišit. Ale asi jsem žádným takovým busem vybaveným hlášením před obdobnou zastávku nejel. Proto by mě to zajímalo. :-P

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata