Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 17 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 81  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Tasa: A že někdo třeba čeká na známého, co má přijet tramvají, tě nenapadlo?

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Tak s těma duševně chorýma se setkávám velice často. Stojí dost neurčitě na zastávce, čumí na mě, já na něj, zastavím, uvolním, nic, vypustím pár sprostých slov a pokračuju.
Jedna storka ze zastávky Kamenolom směr město (stalo se dopoledne). Jel jsem s d-11 těsně za d-1. Na Kamenolomu stáli dva dědci, d-1 zastavila uvolnila a dědci nic. Řekl jsem si, že čekají na mě, zastavil jsem, uvolnil jsem a hovno, ti čůráci si tam jen povídali. Těch sprostých slov bylo fakt hodně.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
To už ale pak skutečně o tom, jestli dám ze slušnosti signál řidiči, že nastupovat nechci, ovšem nutit mě do toho nikdo nemůže. Jen duševně chorý bude civět na řidiče, nechá ho zastavit a bude civět dál. Nemá smysl to dál rozvíjet, dlouhodobě platné a uznávané SPP dávají za pravdu mně a každý řidič, který projede zastávku byť s jediným cestujícím, z toho může mít problém.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
"takže tak jako tak řidič přibrzdit musí."

Však nikdo neříká, že musí projet zastávku s pedálem plynu na podlaze, že? Ale stále je velký rozdíl mezi tím, jestli zpomalí nebo zastaví a uvolní/otevře dveře.

2830
Bedřichovice
Proč do toho motáte nesvéprávnost? Řidič je úplně stejně svéprávný k tomu, aby poznal, že cestující na zastávce asi bude chtít nastoupit a nestojí tam ve frontě na banány. Pokud zastávku obsluhuje víc linek, tak stejně do poslední chvíle ani jedna strana neví, zda nástup bude, takže tak jako tak řidič přibrzdit musí.

3345
13 lis 2004 11:58
Pardon, já zapomněl, že cestující jsou vesměs nesvéprávní..

Co se těch Norů týká, zřejmě byli na návštěvě v naší zemi a od té doby mají strach, že jim ten chodec vlítne bez rozmyslu pod auto sarcastic

2830
Bedřichovice
Třeba proto, že je to velmi jednoduché na pochopení a dodržování. Daleko jednodušší než vysvětlovat, kterou rukou a jak se má mávat, co dělat, když někdo má ruce obloženy zavazadly, když někdo ruce nemá vůbec atd.

Proč třeba v Norsku stačí, že jsem metr od přechodu, a už zastavuje i to jediné auto, které široko daleko je, a u nás je plná zastávka lidí a řidič autobusu to stejně propálí ještě s patřičným gestem? ](*,)

3345
MartinV:

Však asi právě proto byl ten předpis zaveden. Ale proč z toho dělat pravidlo?

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
A ty nenosis bryle?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mceza: jenže pokud je zastávka pro více linek, často se může stát, že číslo linky nevidím dostatečně dopředu, aby řidič stihl zareagovat (v provozu) a zastavit. Nejen při snížené viditelnosti. A to mám pouze -1 a -3/4 dioptrie.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Jenom aby tě ten smích nepřešel, až na tebe ta stížnost opravdu přijde. Kdo ví, co si ta dáma všechno vymyslí. Doufám, že jsi alespoň poctivě hlásil, pak jsi jí mohl klidně říct, že měla poslouchat biggrin

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

7338
27 úno 2010 07:40
Jedna milá paní mi dnes slíbila stížnost. Nemůžu se dočkat.
Přišla za mnou na ÚANu s dotazem, proč mi nejede obrazovka (LCD). Moje odpověď, že je nejspíš pokažená, ji neuspokojila, a vychrlila na mě s kadencí slavného samopalu před pár dny zemřelého tvůrce, že na ni čuměla celou cestu z Hodonína a zastávka Zvonařka se tam vůbec neobjevila (jaký div, když tam nebylo po celou dobu nic), a ona to teď kvůli mně má daleko na šalinu. Přiznám se, že jsem se nezmohl na jediné slovo, jak jsem v sobě dusil smích.

43
08 říj 2011 15:24
Nezátky
agent_s_teplou_vodou píše:
ad stížnost:

Pán sice musí předpokládat, že pokud na zastávce nikdo nestojí, autobus nezastaví, a jeho řidič, pokud vůbec zahlédne nějakého běžce, tak se klidně může domnívat, že se jedná o osobu, která sportuje, nicméně....
...pokud onen pán v záchvatu nas*anosti zavolá na dispečink s tím, že mu řidič ujel, protože jel dřív (a ona to bude pravda), řidič autobusu bude mít problém...

ještě by měli zavézt zastávky pro gaye...

například Bieblova (g)

Uživateli bylo uděleno varování. Co příspěvek, to "perla"... mceza

2830
Bedřichovice
V okamžiku, kdy pro celý JMK platí jednotné SPP, ve kterých není ani slovo o mávání, se z interního předpisu stala všeobecně uznávaná skutečnost. Akorát že někteří regionální dopravci to občas mají problém pochopit.

3345
mceza píše:
V několika příadech - náhodou se vyskytuji v okolí zastávky. Čekám na jiný spoj. A podobně. Myslím si, že by samotná přítomnost neměla být brána jako znamení.

Asi tak. Ostatně není se čemu divit, že se s tím podnik nechlubil. Mělo to zůstat jako interní předpis. Vůči cestujícím řekl bych fér přístup..výpomoc.. Jenže podej cestujícímu prst a urthne ti celou ruku...

125
06 srp 2013 22:29
A není to fuk? Pokud tam někdo stojí tak řidič stejně zastaví. Klidně by takových zastávek mohli udělat víc.

538
28 črc 2013 14:13
Nechápu, proč je zastávka Špačkova na znamení. Psal jsem na DP s dotazem, jestli to zůstane, popřípadě jestli by to mohli změnit na režim w(Zastávka na znamení od 20 do 5 hodin, v nepracovních dnech celodenně na znamení). Napsali mi, že to tak zůstane, jak to je. I když já bydlím poblíž zastávky Špačkova(vidím obě dvě zastávky), vždy tam někdo stojí. Nevím proč to nezmění. Je to nesmysl, aby to nechali, jak to je. Na Podlomní je taky stejný počet lidí a zastávka je na režim o(Na znamení od 20 do 5 hodin). Prý to udělali v rámci šetření. :roll:

522
19 zář 2007 08:18
Když nastane taková situace, tak na řidiče "nechtěné linky" (když jsem sám na zastávce na znamení) mávnu, že nemám zájem. Zatím vždy řidič bez problémů pochopil a pokynutím poděkoval.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
P. Haluza píše:
Ale však jo. Na zastávce dáváme znamení tím, že se postavíme tak, aby nás řidič viděl, ve voze dáváme znamení zmáčknutím příslušného tlačítka. V čem je problém?

V několika příadech - náhodou se vyskytuji v okolí zastávky. Čekám na jiný spoj. A podobně. Myslím si, že by samotná přítomnost neměla být brána jako znamení.

538
28 črc 2013 14:13
P. Haluza píše:
Ale však jo. Na zastávce dáváme znamení tím, že se postavíme tak, aby nás řidič viděl, ve voze dáváme znamení zmáčknutím příslušného tlačítka. V čem je problém?

Tady to potvrzuju, P. Haluza má pravdu:
http://www.rozhlas.cz/brno/zpravodajstv ... i--1179338

2830
Bedřichovice

3345
No, ona to je docela nepodstatná informace. Bohužel lidi už tak zpohodlněli, že zvednout ruku jim přijde zatěžko. Jednou je zastávka na znamení, tak ať to podle toho vypadá....

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Martan píše:
Kdyby to vyžadoval Kordis, tak by byla asi celkem velká mediální kampaň, ale v tomto případě nic nebylo, pokud si pamatuju.

No, já si zase pamatuji, že Kordis v začátcích moc mediálním kampaním nedával, takže by mě ani nepřekvapilo, kdyby to někde zmíněno i bylo, ale ve spleti všech těch informací spojených se zahájením IDS, to prostě zapadlo jako nepodstatná informace.

Mimochodem, i v regionech si lidé začínají na nemávání na autobus zvykat, takže se to asi k lidem nějak dostává. Otázka je jak, protože já jsem na tohle téma nikde žádnou osvětu nezaznamenal.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

479
23 pro 2013 20:28
Hrušovany u Brna
Ono se nemusí mávat?? :shock: To je mi teda opravdu velká novinka, ale stejně si mávnu když na zastávce na znamení budu stát e_smile

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Taky jsem do teď netušil, že se mávat nemusí.

"fejsbůk" BMHD.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata