VS píše:
Co se týče tarifu,tak je teda v IDS pěknej zmatek.Když sem jel do Blanska,tak průvodčí stačila moje 2-zónová jízdenka(označená na hl. n.-zóna 100).Prý se počítá 40 min. na jizdence a né zóny! Zatim je to do Blanska 4 zóny.I když sem měl 14-dnní jízdenku,tak přece potřebuju kízdenku 3-zónovou. Kdžto při cestě do Kuřimi(z Brna hl.n.)-je to 100,101,310-3 zóny,mě průvodčí za řečkovicema tvrdila.že mě 2 zónová jízdenka už neplatí.Uznala ji až v kombinací s mou 14-denní,i když se má pokud vím uznávat kombinace jen s tramvajenkama.
Pokud se IDS rozroste přes celej kraj,bude mýt aspoň 200 zón.Jakpak bude asi vypadat cesta přes celej kraj např. z Hodonína do V.Bíteše. 6E by zavedli nějakou 200-zónovou jízdenku.?
Uznává se kombinace s jakoukoliv jízdenkou, nejen předplatní, můžeš tedy zóny a časy skládat jak chceš. Myslím,že hodně průvodčích pořádně neví, jaké kombinace platí a jaké ne, takže jsou asi rádi když jim ukážeš vůbec nějakou jízdenku (zvlášť blbě se to počítá směrem na Blansko, když tam chybí zóna 101).
Co se týká počtu zón do budoucna, myslím že to měli udělat tak jako v Praze (PID), kde 9 zón tvoří prstenec kolem Prahy a dá se to snadno počítat. Myslím, že přejezdů přes celé Brno (třeba z Omic do Podolí) je minimum, takže by se na jízdném zase o tolik míň nevybralo.