Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 37 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 82  Další
Autor Zpráva
2826
01 úno 2006 10:39
ja byl v Blave kdysi davno a na tablech bezely dokola vsechny nasledujici zastavky a i na venkovnich, horni radek byl cilova stanice a na spodnim se preblikavaly nasledujici zastavky, toto dokonale staci, vubec bych se nevracel k zadnym papirovym cedulim a jako ridic su rad, ze uz nejsou ani cedula na celech( bus), kdo se s tim mel porad tahat...

9987
15 led 2005 23:41
"Příští zastávka..." a "zastávka...", to dokáže být taky otrvané, ještě, že na té linkové dopravě je takový klid...

359
20 čer 2008 14:08
Co o to, "DP Brno děkuje ...." je fajn, ale takový pražský "S ohledem na bezpečnost provozu sdělujeme, že chodec na přechodu nemá přednost před tramvají" každých cca 10 minut jízdy, to dokáže být otravný...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tak zvuk by mi asi jako cestujícímu vadil. jednou si to poslechneš, ale představa, že to poslouchám každý den pořád dokola.
Stačí mi "Dopravní podnik města Brna děkuje....".

205
03 bře 2013 15:12
pozitkar: Když jsem byl v Bratislavě, tak jsem si těchto panelů všiml, a pokud vím, tak k reklamám (nevím, co všechno se na tom monitoru ukazuje, už je to celkem dlouho, co jsem tam byl) běží i doprovodná hudba z reproduktorů, což jsem hodnotil velmi kladně - takový malý informační stánek.

99
07 srp 2013 14:49
Čo sa tých monitorov týka, v bratislavských autobusoch beží v spodnej časti pás textu so spravodajstvom. Drobnosť, ale cestu to spríjemní. Tiež dobré využitie. (Ale je pravda, že tam nemajú Šalinu! : )

9987
Nevím, jak ve Vídni, ale v Paříži funguje onen systém přidělených autobusů na linku (a v podstatě i tramvají, tam ale jaksi není jiná možnost, tratě prakticky nejsou vzájemně propojeny), čemuž odpovídá i informační systém pro cestující - i v případě, že jsou digitální tabla, celý autobus je zvenku i zevnitř trvale polepen číslem linky, trasou, zevnitř také viditelným a velkým plánkem trasy včetně vyznačení přestupů nebo důležitých míst (ve směs pro turisty). Je ovšem pravda, že tam v rámci města téměř neexistují přejezdy mezi linkami... Ideální analogový informační systém si představuji právě takto, a pokud jde o ten digitální, tak by možná opravdu nebylo na škodu více využít vnitřní tablo, případně lépe využít ty obrovské monitory v autobusech, který jsou, mám pocit, zatím akorát na reklamu.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Mauricio píše:
Aby bylo jasno - myslel jsem tuto "zastávkovou" ceduli - nikoliv pouze vybrané zastávky nebo něco, co se musí otáčet na každé konečné.

http://foto.bmhd.cz/foto.php?5348

Ale chápu, že je dost přejezdů na jiné linky - to lze vyřešit velmi jednoduše tak, že budou přidělené vozy na linky a podle toho bude vypadat informační systém těch daných vozidel.

Taky myslím, že by to mohl být dobrý nápad. Některé trolejbusy mají na bočních tablech z vnitřní strany na tyto cedule držáky, a v některých jsou i ty cedule.

"fejsbůk" BMHD.cz

3771
08 čer 2005 23:12
Já si měl vyblejsknout, jak to měli v té Vídni. Tam měly některé autobusy vevnitř vyvěšené cedule tří linek, na kterých se během dne střídaly (analogicky jako v Brně 35/38/39)

9987
Protože v mapě IDS JMK mám problémy hledat i já, a to vidím na blízko ještě dobře. Navíc když třeba na té sedačce někdo sedí a ty se nemůžeš podívat úplně z blízka... Než najdeš to, co hledáš...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Nejspíše v nekompatibilitě právě s těmi z GME :D

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mě by spíš zajímalo, v čem jsou ty displeje tak speciální. V čem se liší od těch, co se dají koupit třeba v GME?

4738
BRONX
Ale vždyť podobné řešení ve vozidlech MHD je - mapa IDS JMK. Proč přidávat prakticky to samé v bleděmodrém?

9987
Aby bylo jasno - myslel jsem tuto "zastávkovou" ceduli - nikoliv pouze vybrané zastávky nebo něco, co se musí otáčet na každé konečné.

http://foto.bmhd.cz/foto.php?5348

Ale chápu, že je dost přejezdů na jiné linky - to lze vyřešit velmi jednoduše tak, že budou přidělené vozy na linky a podle toho bude vypadat informační systém těch daných vozidel.

4738
BRONX
Jestli něco nesnáším, tak kombinaci digitálního a analogového řešení. Ať jsou plastové cedule nebo digitální tabla, ale ať se to proboha nekombinuje.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: přesně to jsem myslel, aby vevnitř byla napsaná trasa linky/vozu. S vnitřním BUSE dohromady by to bylo informačně velmi přínosné. A když není na perlové šňůry (dobrá, šetří se), tak by se to mohlo řešit tímto způsobem.

205
03 bře 2013 15:12
Brno by se mohlo inspirovat od Budapeště, kde vozí nejen elektronické panely, ale i plastové cedule. Jenže v jejich případě je to nutnost, aby lidé věděli kam ten vůz jede, protože funkčnost těchto palelů je mizerná. sarcastic

9987
Hmm, to plastový cedule řešily taky. A dokonce i více než jen pár zastávek. Náhradu "venkovních" cedulí digitálními chápu, ale seznam zastávek měl zůstat na kusu plastu/papíru tak, jako dřív.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
To je docela škoda. Člověku, který jede někam, kde to nezná, se docela hodí, když ví víc než jednu zastávku dopředu.

352
30 led 2008 17:13
Ty displeje jsou od Futaby, a jsou opravdu dost speciální. Mimochodem já sám už jsem všechny rezervní vypotřeboval docela nedávno, tzn. další kterej odejde, už nemám čím nahradit.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
K té perlovce: bylo mi řečeno přímo naším slatinským RISařem, že se přestaly dávat z toho důvodu, že jakousi jedinou fabriku vyrábějící ony displeje, vytopila tsunami a že prý zatím není jiný výrobce. Ostatně řekl, že se pomale stahují i z vozů, kde již jsou, a jejich zbývající fungující displeje se používají na výměny u jiných tabel. Zadní kryt s dírama na displeje se nahrazuje černým plechem, jako u tabel, kde nic není.

Nevím, jestli mi nekecal, je to taková veselá kopa, může mi to někdo potvrdit?

Pokud si někdo všimnete bedny na boční tablo, která je široká, jako na staré zářivkové, a v ní je diodové tablo, které se dává do slim beden, mohlo by to potvrdit tuto teorii.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jenda: ono by stačilo, kdyby ve vozech bez perlové šňůry byly tabulky s trasou vozidla (jako byly dřív ve vozech bez panelů, nebo jsou dodnes v některých trolejbusech) => to by mělo velkou přidanou hodnotu - člověk by měl trasu vozidla stále na očích.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
No tak vzhledem k tomu, že to tu z podniku filcuje kde kdo, mohlo by toto být bráno jako námět na opravu dat, aniž bych to musel zapisovat do naší aplikace závady, což?

2660
13 črc 2009 13:42
b1: Vyjíždějící ano, ale ne zatahující. Když vyjíždí 37 nebo 25, tak má na všech tablech 44 -> 25, ale když zatahuje, tak má 25 -> 84 jenom na předním.

616
13 srp 2010 13:44
b1 píše:
xxx: Určitě? Já dneska viděl vyjíždějící 30/32 a ta měla i na bočním a zadním table 30->32

Ano, na 37 směr Anthropos to je tak, jak píše xxx. Takže když dobíháš zezadu, vidíš normální číslo linky. Přitom 37 směr Husovice je psaná 37>25. No hlavně, že to je jednotné...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata