M3 píše:
Anonymní píše:
Tak nám od Novýho roku zdraží "šmirglplacky" a kde nic tu nic. Bych naopak zdražil jednotlivý jízdenky. Proč by měli mít různí turisti,... dotovanou dopravu MHD a ti co ji využívají denně musí platit víc a víc.
Kdyby aspoň zavedli konečně nějaká opatření, že bude možnost při ztrátě,... šalimkarty si nechat vystavit duplikát. Oni s těma šalinkartama vůbec nic nedělají. Když třeba vidím, jak běžně jezdí dva lidi na jednu šalinkartu,.... stačilo by, kdyby papírovou kartu vyměnili za plastovou. Známky by mohly být klidně pořád papírový, ale už by se nedala přelepovat fotka,.... Znám i člověka, kterej tu šalinkartu v půlce rozdělí a předek s fotkou má svůj a zadek se znáknou cizí. On si toho nikdo v tom spěchu při kontrole nevšimne.
Šalinkarty se zdražují proto, protože lístky se už zdražovaly několikrát a šalinkarty stály stejně.
Jo, já neříkám, že ne. Ale čím dál víc lidí si rozmyslí, jestli si ty šalinkarty bude kupovat ( a přeci jen to byly pro DPMB jistý peníze). Mě spíš štve ten systém. Pokaždé si musím jít vystát frontu (já vím, když jdu o týden dřív fronta není), obsluhuje tam hůlkový komando, který je strašně zpomalený (když se potkají dvě, taky ani nemluvě. se zakecaji o slevách,...), pak dostanu cosi paírovýho na čem ani fotka pořádně nedrží. Jak by bylo krásný si třeba přes net zaplatit na určitej počet dní. nemuset někam chodit a mít to od-do v určitým daným termíně. Ale to je hudba daleké budoucnosti.
Nebo třeba, celý roky si kupuju šalinkartu, jednoho krásnýho dne zapomenu a když mně chytne revizor, tak jsem v háji. A není mně nic platný, že na rozdíl od jiných černých pasažérů já poctivě platím, jen jsem zapomněl (že je nový čtvrtletí,....) Kdyby se to někde evidovalo, tak můžou jednou za 100let říct, jo ten poctivě platívá, stalo se, pokutu mu pro teď odpustíme.