Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 34 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 54  Další
Autor Zpráva
7334
27 úno 2010 07:40
Tak na tohle odpověď opravdu nemám.

9986
15 led 2005 23:41
Pokud vím, tak podle zákona je blikání pouze informativní, nelze ho brát jako bernou minci. Tudíž nevím, co se tu všichni čertíte. No vlastně vím, ale nevadí, mě to ještě baví a dlouho bavit bude. Už jsem si zvykl, že jak tu někteří vidí můj nick, tak hned začnou s krapet ostřejší debatou. Viz třeba Fantomas, jen škoda, že si od něj už další příspěvky nepřečtu (tak se ani nemusí snažit je psát).

7334
Je hezké, že víš, co má dělt on. Ale tomu, co máš dělat ty (blikat po celou dobu úkonu), se bráníš jak čert.

9986
Pokud bude sledovat semafor, tak je to jeho problém. Má sledovat provoz a dění kolem. Což je trochu víc, než semafor.

7334
Nedozví. Pokud vidí, že neblikáš, nebude tě hypnotizovat, jestli blinkry dodatečně nezapneš, bude sledovat hlavně semafor. Přesně za tohle neblikání bych střílel na počkání, přijde mi to jako demence nejvyššího stupně spojená s absolutní nekolegialitou.

9986
To se dozví včas.

7334
Stojím-li v pruhu doleva, je snad jasné, že pojedu doleva a nemusím u toho blikat jak kašpar, ne?

A nenapadlo tě, že ten co stojí naproti tobě a chce také odbočovat vlevo, by taky rád věděl, že může hned jet a nemusí ti dávat přednost? On jaksi neví, kam ten tvůj pruh vede.

9986
Janatak
Pokud stojím na křižovatce na červenou, nevidím jediný důvod, proč zbytečně blikat. Pochopitelně pokud to není pruh do více směrů. Stojím-li v pruhu doleva, je snad jasné, že pojedu doleva a nemusím u toho blikat jak kašpar, ne? Jinak vidím, že jsem píchl opět do vosího hnízda. No jo, tak když já používám hlavu a 95% ovladačů volantu ne, to je pak těžké :(

Tasa
Jo tak to bych ti taky poděkoval, nějak nemám rád, když ten přede mnou stojí na brzdě a svítí mi celou dobu do očí.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Já jsem měl lidi, kteří na křižovatkách nepoužívají blikače, za blby, kteří nejsou schopni dodržet základní pravidla silničního provozu. Díky Mrakovi se ale dozvídám novinku - ono je to naopak, oni jsou vlastně tak moc ohleduplní, že mě nechtějí oslňovat. Tímto jim děkuji a sám přestanu blikače používat.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Mraku, to mas prece jedno, jestli te oslnuje smerovka nebo brzdovky, ja osobne na krizovatce stojim na brzde, takze ta smerovka toho za mnou uz nezabije.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
To je s takovými lidmi těžké. Cyklisti je vytáčí do ruda a ohrožují je, když oni odbočují vpravo (ve skutečnosti řidič ohrožuje cyklisty, cyklista má holt přednost) a přitom tomu sami přispívají tím, že nedají ani včas najevo své úmysly.... Řeči o nepříjemném zvuku blinkrů pak může Mauricio zkusit vysvětlovat policistům, až nějakého cyklistu srazí, a bude shledán viníkem nehody. A to s tím oslňováním blinkrem snad ani nemůže být myšleno vážně. To jsem fakt ještě nezažil, že bych byl oslněn blinkrem. To můžeme rovnou jezdit potmě úplně bez světel.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Mauricio píše:
Ze dvou důvodů. Za prvé - on ten zvuk přerušovače není příjemný, posloucháš-li ho delší dobu. Za druhé - za tmy ta směrovka oslňuje toho za mnou stejně, jako brzdová světla.

Tak takhle ne. Tím že máš zapnutej blinkr, dáváš ostatním za sebou informaci o tom, kam pojedeš a ta informace je na křižovatce i mimo ní sakra důležitá. Jak v autě, tak i na kole, pokud zrovna podjíždím. Nemůžeš to přece argumentovat tím, že zvuk přerušovače je hlasitej (motor koneckonců taky, to budeš to auto potom tlačit?), nebo že blinkr oslňuje proboha.

3750
08 čer 2005 23:12
Mauricio píše:
Ze dvou důvodů. Za prvé - on ten zvuk přerušovače není příjemný, posloucháš-li ho delší dobu.
Jasně, tak budeme dodržovat jen ta pravidla, která jsou nám příjemná :applause:
Mauricio píše:
Za druhé - za tmy ta směrovka oslňuje toho za mnou stejně, jako brzdová světla.
Tak pojďme odmontovat brzdová světla, dyť jsou vlastně stejně jako směrovky k ničemu... ](*,)

1344
Krno
Mauricio píše:
tak si o něm myslím něco o pitomcích, protože jde o sobectví (nejedu já - nepojede nikdo)

Ne, to je přesně naopak. Pokud někdo neumí počkat v koloně tak, jako ostatní...
Co to je zase za blábol? Pokud má možnost legálně podjet kolonu (+je tam dost místa, kolona stojí, necpe se do cesty řidičům odbočujícím doprava) tak proč by měl stát? Jaký jiný důvod než závist pak má řidič automobilu, že cyklistovi zablokuje cestu? To je asi jako by někdo zablokoval autobus v bus pruhu - argument se dá použít stejný - pokud neumí počkat v koloně jako ostatní...

9986
zapne blinkr v momentě, kdy se rozjíždí na zelenou

Ze dvou důvodů. Za prvé - on ten zvuk přerušovače není příjemný, posloucháš-li ho delší dobu. Za druhé - za tmy ta směrovka oslňuje toho za mnou stejně, jako brzdová světla.

tak si o něm myslím něco o pitomcích, protože jde o sobectví (nejedu já - nepojede nikdo)

Ne, to je přesně naopak. Pokud někdo neumí počkat v koloně tak, jako ostatní...

7334
Tasa: Ano, mají, ale pokud jsou schopní tímto způsobem jet poměrně rychle zezadu podél kolony, tak jsou to magoři. Když stojí vedle mě, tak mi až tak nevadí, to o něm vím, opatření dělám právě kvůli těm, co přiletí zezadu v okamžiku, kdy mi skáče zelená (protože oni by na ni beztak dlabali).

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
K tomu podjíždění, on je problém - Vojtík to nakousl, že se projevuje dost blbej nešvar a tím je šetření žárovek v blinkru. Anebo má řidič takříkajíc v hlavě nasráno, protože jinak si nedovedu vysvětlit to, proč takovej jedinec zapne blinkr v momentě, kdy se rozjíždí na zelenou. Já si sice při podjíždění nechávám zrovna pro tyhle případy (a proto abych občas neclonil výhled na semafor) vždy první auto před sebou, ale pokud jedu jako řidič, tak tohle chování vyloženě nesnáším.

Jinak jsem jednou byl při podjíždění pěkně sprdnut dvěma mlaďochy, kteří stáli třetí v řadě. Zkoušel jsem jim vysvětlit znění příslušného odstavce vyhlášky, ale když mluvíte do nechápajících hlav, které mají svoji pravdu, je to marný.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Robert píše:
To nemusí být závist. Radši tam taky tak zastavím, aby mě polointeligent nezkoušel podjet, když mám celou dobu vyhozený pravý blinkr.

Jeze pokud stojis v pruhu kterym se da jet rovne i vpravo a ty chces jet vpravo a cyklista te bude objizdet zprava, tak ma prednost.

1344
Krno
MartinV píše:
Janatak: protože ti závidí možnost předjet kolonu stojících vozidel, ať tomu oficiálně říká, jak chce.
Taky mám už delší dobu dojem, že někteří militantní odpůrci cyklistů je nemají rádi prostě z principu, i kdyby předpisy všichni dodržovali (viz příspěvek níže, že prý podjíždění kolony zprava je na flastr...), protože nemůžou přenést přes srdce, že někdo na tak primitivním dopravním prostředku, jakým je kolo, si může klidně jet ve chvíli, kdy oni ve svém autě, které jediné je hodno 21. století, musí stát nebo popojíždět v koloně.
M3 píše:
Janatak: Protože si stoupne dopředu a zdržuje. A celá kolona čeká, než se rozjede, protože ho bezpečně předjet nejde (v druhém pruhu jsou auta).
Kromě toho, co psali přispěvatelé níže, že na kole je většinou rozjezd rychlejší než v autě, tak je zajímavé, že se cyklopruhy malují právě tak, aby cyklista čekal dokonce přímo před autem. Proč asi? No asi proto, aby byl vidět a nebyl pak právě sražen řidičem, který odbočuje vpravo nebo se najednou přiblíží ke krajnici.

vojtik píše:
Od toho taky jezdím na kole - větší operativnost. Odsuzuji chování těch "takycyklistů", kteří kolony podjíždí kličkováním mezi chodníkem a silnicí. Raději tu minutku počkám a pak projedu sice pomalu, ale bezpečně a s ohledem na ostatní. Takového dostat do ruky (a že tenhle typ je schopný si ještě otvírat ústa na chodce, co dělají na jeho chodníku), tak se asi neudržím.
Tohle jsem na kole udělal jen jednou, když jedno z aut stálo až u krajnice (snažil se zprava objet auto čekající a odbočující doleva, ale nevešel se), tak jsem najel na úplný okraj dost širokého chodníku (ještě blíž než byly pouliční lampy, takže pochyb chodců nehrozil ani teoreticky) a ihned se zase vrátil na silnici. V tomhle případě jsem v tom neviděl problém, i když by mi tu teď někteří nejraději dali přes ústa. Vždycky záleží na situaci a chce to přemýšlet, někdy ani lehkým porušením předpisů člověk nikoho neomezí a neohrozí (a to platí jak pro cyklisty, tak pro řidiče aut), jindy se dá vytvořit nebezpečná situace i při faktickém respektování předpisů.

Jinak po městě se pohybuji pěšky, MHD, autem i na kole (i když první dvě možnosti v mnohem větší míře než zbylé dvě), takže se to snažím vidět ze všech pohledů. Je zajímavé, že si popravdě nevzpomínám, že by mě v autě někdy ohrozil cyklista, nebo na kole ohrozilo auto, zato mě ale nesčetněkrát v autě ohrozil jiný řidič a stejně tak na kole jiný cyklista.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Vojtik to sepsal velmi pěkně a plně s ním souhlasím.

Při rozjíždění z křižovatky mám podřazeno a rozjedu se mnohem rychleji než auta. V okamžiku, kdy auta jedou rychleji než já, tak už jsme všichni za křižovatkou a tam si mě mohou v pohodě předjet.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jako vždy to záleží na tom, jak je kdo schopný používat tu záklopku na krku. Osobně kolonu aut klidně podjedu, pokud ale stojí na místě. Jakmile se pohne, tak jedu za vozidlem, u kterého jsem skončil podjíždění - nehodlám někomu orazítkovat dveře. A u toho sleduji blinkry (potíž je s těmi, kterým se páčka na jejich ovládání asi ulomila, tak je nepoužívají) a jak někdo bliká vpravo a je skoro u semaforu, tak se řadím na něj a podle možností mu dávám najevo, ať jede (aby nemusel hypnotizovat zrcátko a zdržovat všechny za sebou). Pokud někdo v blízkosti hranice křižovatky zastaví vozidlem tak, abych ho nemohl podjet, tak to pochopím a vyčkám. Pokud mi ale tohle udělá 100 metrů před křižovatkou (a kolona se posunuje pomalu), tak si o něm myslím něco o pitomcích, protože jde o sobectví (nejedu já - nepojede nikdo).

Od toho taky jezdím na kole - větší operativnost. Odsuzuji chování těch "takycyklistů", kteří kolony podjíždí kličkováním mezi chodníkem a silnicí. Raději tu minutku počkám a pak projedu sice pomalu, ale bezpečně a s ohledem na ostatní. Takového dostat do ruky (a že tenhle typ je schopný si ještě otvírat ústa na chodce, co dělají na jeho chodníku), tak se asi neudržím.

A speciálně pro m3: Ze zkušenosti můžu potvrdit, že když si před křižovatkou zařadím lehký stupeň, tak jsem schopný do ní vyrazit svižněji, než lecjaké auto. Problém je, když musím předtím zastavit náhle a zůstane mi vzadu zařazená nejlépe osmička - to je pak rychlejší i ta plně naložená Tatra s vlečkou :-)

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
M3 píše:
Janatak: Protože si stoupne dopředu a zdržuje. A celá kolona čeká, než se rozjede, protože ho bezpečně předjet nejde (v druhém pruhu jsou auta).

S tím zdržováním teda nevím. Z vlastní zkušenosti vím, že na kole jsem na rozjezdu většinou rychlejší, než auta. Jinak v zásadě musím zopakovat, co už psal Janatak. Z prava předjíždím kolonu před semaforem pokud vím, že se tam vejdu, a neomezím nikoho, kdo odbočuje doprava.

"fejsbůk" BMHD.cz

7334
Janatak: Jasně, bral jsem to z pohledu prvního auta na semaforu.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Citace:
... protože musíš ze zákona jet "co nejblíže pravému okraji vozovky".

To je taky pěkná hovadina, zvláště u cyklistů ve městě, dodržováním tohoto pak jsou v případě, že vedle jízdního pruhu je plně obsazený pruh určený k parkování, snadno přehlédnutelní a snadno přehlédnutelní jsou cyklisty chodci snažící se přejít jízdní pruh. Nedávno se mi něco podobného stalo, kouknu vlevo, kouknu vpravo, vkročím do vozovky, kouknu vlevo a dalším krokem bych vstoupil uhýbajícímu cyklistovi do dráhy, ještě že nic v protisměru nejelo, jinak by se cyklista otřel o protijedoucí vozidlo. Komunikace je v mírném oblouku, cyklista jel téměř po čáře dělící jízdní pruh od pruhu s podélným parkováním a značnou rychlostí (povolenou pro auta, ale neadekvátní pro stroj cyklisty), takže při prvním kouknutí vlevo nebyl naprosto vidět a i já pro něho jsem byl vidět až po vkročení do vozovky.

1111
05 čer 2005 13:18

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata