Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 35 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Robert píše:
To nemusí být závist. Radši tam taky tak zastavím, aby mě polointeligent nezkoušel podjet, když mám celou dobu vyhozený pravý blinkr.

Záleží, kde jsi v té frontě umístěn. Pokud jako první, druhej, jasně, byl bych blb, kdybych se ti tam s kolem nacpal. Pokud jsi dál od semaforu a bezpečně se kolem tebe vlezu a při rozjezdu stačím rychle zmizet, proč bych tě ne kole neměl podjet?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Robert píše:
Ale ne po krajnici, kde cyklista jet může.

Však ano, ale ty ve městech moc široké nebývají, že...

7334
27 úno 2010 07:40
To nemusí být závist. Radši tam taky tak zastavím, aby mě polointeligent nezkoušel podjet, když mám celou dobu vyhozený pravý blinkr.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Janatak: protože ti závidí možnost předjet kolonu stojících vozidel, ať tomu oficiálně říká, jak chce.

7334
27 úno 2010 07:40
mceza píše:
Což je legislativně správně, protože musíš ze zákona jet "co nejblíže pravému okraji vozovky".

Ale ne po krajnici, kde cyklista jet může.

3984
všudezdejší
M3 píše:
Proto u semaforu, pokud je to možné zastavuju tak, aby mě "sportovec" nemohl podjet.

Proč?

4738
BRONX
Což je legislativně správně, protože musíš ze zákona jet "co nejblíže pravému okraji vozovky".

1111
05 čer 2005 13:18
Proto u semaforu, pokud je to možné zastavuju tak, aby mě "sportovec" nemohl podjet.

6976
Žlutý kopec
Mogul: takže když jede cyklista na pravé straně patřičného pruhu, mělo by být vše v pořádku, ne? Tak jsem to totiž myslel. Samozřejmě je blbost, aby jel cyklista na pravé straně vozovky, pokud chce použít jiný pruh (2. či další zprava).

902
02 lis 2006 07:32
Brno
mceza píše:
...Doporučuji si, než začneš někoho poučovat a vyhrožovat flastry, přečíst pravidla silničního provozu...

(vlastně si téměř přesně znegoval odst. 4 § 57 Zákona o provozu na pozemních komunikacích (361/2000 Sb.))

§57 (4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.

Pravda, měl jsem být konkrétnější - měl jsem na mysli například křižovatku Olomoucká x Ostravská. Pravý pruh je zde zároveň odbočovací, takže nastávají situace, kdy cyklista jedoucí rovně stojí vpravo od auta, které odbočuje doprava... A že by v něm bylo dost místa na tento manévr, to si rozhodně nemyslím.

V úsecích, kde je dost místa s tím samozřejmě není problém.

6976
Žlutý kopec
Mogul: cyklista jezdí na pravé straně silnice. Takže když má předjíždět, tak místo aby zůstal pěkně na své straně, má přejíždět doleva, poté předjet auto a poté se zpět zařadit doprava? To bychom byli v Kocourkově.
Sám někdy zprava auta předjíždím (při dojezdu na semafor, ale většinou zůstávám zařazen na patřičném místě). Aneb to předjíždění štrůdlu aut je jednou z výhod, které poskytuje jízda na kole.

4738
BRONX
Mogul píše:
MartinV: Tohle cyklisté obvykle praktikují na semaforech, kde se protáhnou zprava podél kolony stojících vozů. Tento manévr je nejen na pořádný flastr, ale taky na potlamě. Pokud je jízdní pruh plný, nemá cyklista co předjíždět a už vůbec ne zprava.

Doporučuji si, než začneš někoho poučovat a vyhrožovat flastry, přečíst pravidla silničního provozu...

(vlastně si téměř přesně znegoval odst. 4 § 57 Zákona o provozu na pozemních komunikacích (361/2000 Sb.))

902
Brno
MartinV: Tohle cyklisté obvykle praktikují na semaforech, kde se protáhnou zprava podél kolony stojících vozů. Tento manévr je nejen na pořádný flastr, ale taky na potlamě. Pokud je jízdní pruh plný, nemá cyklista co předjíždět a už vůbec ne zprava.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Tuhle jsem kdesi zaslechl, že prý i motorkáři mohou stojící nebo pomalu jedoucí kolonu podjíždět zprava. Tak to už je úplně Kocourkov.

6976
Žlutý kopec
Mogul: s jízdou po cohdníku či přechodu souhlasím. Ale myslíš, že by bylo lepší, aby cyklista přejížděl z pravé strany pruhu do levé, jen aby mohl předjet? :-k

902
Brno
V Brně by bohatě stačilo, kdyby byli cyklisti pokutováni za porušování pravidel silničního provozu (předjíždění zprava, jízda po chodníku, jízda po přechodu,...).

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Co Ty na to, Mraku a ostatní ultras? Kalkata vykázala cyklisty...

4738
BRONX
Citoval jsem samozřejmě Mraka, jen při úpravě tam omylem padlo tvoje jméno ;)

Řekl bych, že na kole se v zimě dá spíš než na skůtru - už jen proto, že kolu to tak nevadí, nemá problémy se starty, baterkou, tolik nerezne...
Navíc jedeš pomaleji a zároveň se jízdou zahříváš. Na skůtru obráceně...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Citujes spatne. Takze uplne nevim, jak reagovat. :-)

Na skutru se da i zime. Podobne jako na kole. Neni to pro kazdyho, ale furt lepsi nez cekat na mhd, ktera umrela v kopci.

4738
BRONX
mauricio píše:
nikdo nemá problém jezdit na skůtru. U nás by to prostě neprošlo.

Ale prd. Jinde jsou skůtry proto, protože je to levná, rychlá a celoroční doprava - např. Italové na jihu mohou na skůtru jezdit celoročně. K tomu jsou tam minimální deště.

Srovnáváš nesrovnatelné, na kole se také nedá pohodlně celoročně jezdit, ale jeho cena, provozní náklady a údržba je mnohonásobně menší...

2824
01 úno 2006 10:39
PepaZdepa: moje řeč

140
11 pro 2011 18:53
MartinV píše:
PepaZdepa: ano, někteří se chovali k řidičům aut dost hrozně, nicméně to bylo malé procento (bohužel ale byli vidět). Vzhledem k tomu, že byl včera den bez aut, neviděl bych to nijak černě.

Den bez aut sice byl, ale 20 minut se nepohla ani jedna šalina když projižděli přes Moravské námestí... Osobně si představuju den bez aut tak, že více lidí nechá auto doma a pojede mhd, pěšky nebo na kole a ne že cyklisti zablokují půl města...

3984
všudezdejší
U nás neprojde mnohem víc věcí jenom proto "že se to nikdy tak nedělalo".

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Mauricio píše:
Ve velkých západních městech je oblíben třeba takový skůtr - možná i víc než kolo - a ano, nikdo nemá problém jezdit na skůtru. U nás by to prostě neprošlo.

Proc? Nebo jak - neproslo?

Ja ze i na tom skutru jsem za posledni rok najel vic nez na kole.

9986
15 led 2005 23:41
Nejsem v Brně... Sice jsem chtěl přijít, ale jaksi jsem na to zapomněl...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata