Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 1 z 4    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Aktuálně není.

V souvislosti s přesunem hlavního nádraží se uvažovalo o trolejbusové trati přes ulici Vinohrady, která by spojovala Kampus a bohunickou nemocnici s novým nádražím. To ale podle mě nikdy nebude realizováno.

Zdravím,

slyšel jsem, že se časem možná překope linka 60/61 na trolejbus. Pokud ano, byla by to paráda.

Je na tom něco pravdy? biggrin

609
24 čer 2005 20:56
Chcete mi tvrdit, že řidič libovolného vozidla netuší, jestli ve vozidle má lidi nebo nikoliv?

Máš pravdu, nicméně měl jsem dojem i Chrchlice jsou podobný případ.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Martan píše:
Chrlice smyčka

Asi jsi myslel Tuřany, smyčka? O:) Tady nejsou ale zastávky ve smyčce na znamení, pouze ty pro průběžné spoje. Vlastně ani region nezůstává pozadu a nenechává se zahanbit, třeba linka 159 a její konečná Mutěnice, pekárna je taky kouzelná.

Martan píše:
Nástupní zastávka na znamení je samozřejmě nesmysl

A stejně tak i ta výstupní, že? :mrgreen:

Ony všechny ty konečné na znamení v Brně jsou jen kvůli nějakým průběžným spojům, které jedou někam dál, a tohle je jen takový nežádoucí vedlejší produkt.

3342
21 led 2011 14:19
Martan: Takže když bude ve vozidle pět lidí a nikdo nezmáčkne tlačítko, tak jedeme dál, konečná nekonečná? A kdy na nástupní zastávce nebude ani noha, tak stejně musím vždycky zastavit, i když to bude uprostřed lesa?

609
Chrlice smyčka.
Konečná zastávka na znamení má význam v případě, kdy se vozidlo jede odstavit mimo prostor výstupní zastávky. Nástupní zastávka na znamení je samozřejmě nesmysl.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Ok, jen jsem chtel poukazat na nesmyslnost takoveho opatreni ve vetsine pripadu.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
RT6N26 píše:
Yakuzza: já mám pocit, že v Komárově jednu takovou máme (a-50)

Jo, kdyby byla konečná na znamení jen jedna - z hlavy třeba Slatina, nádraží; Dvorska, smyčka; Kamechy,...

1363
Brno - Masarykova čtvrť
b1 píše:
V té Vídni je taková frekvence cestujících, že zejména v širším centru málokdy narazíš na zastávku, kde nikdo nevystupuje ani nenastupuje.

Proto je zcela logicke, ze jsou na znameni :roll:

3750
08 čer 2005 23:12
Tak rozdíl mezi rakouským a českým systémem je v tom, že v Rakousku obvykle vozidla na konečných čekají v prostoru zastávky, takže po celou dobu čekání na odjezd můžou cestující nastupovat a vystupovat, takže to z logiky věci ani na znamení být nemůže. Narozdíl od toho Komárova, kde se řidič s vozem po výstupu cestujících jede odstavit na parkoviště.

Richie: V té Vídni je taková frekvence cestujících, že zejména v širším centru málokdy narazíš na zastávku, kde nikdo nevystupuje ani nenastupuje.

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Yakuzza: já mám pocit, že v Komárově jednu takovou máme (a-50)

RT6N26 --> colt274

1591
18 led 2009 10:06
b1 píše:
Vyjma metra ano. Akorát mám pocit, že i ty velké přestupní uzly jsou automaticky na znamení, akorát tam vždy někdo nastupuje nebo vystupuje. Ale zase myslím, že konečné jsou stálé, protože tam vůz obvykle pár minut čeká. Což obecně platí o většině "německy mluvících" provozů.

Zvláštní.. toho jsem si nikdy nevšiml, zatím mně všechno zastavilo, kde jsem chtěl, aniž bych předem mačkal poptávku... :D A ani v hlášení a v ZJŘ to nemaj... Takže buďto to za mě vždycky zmáčkl Rakušák a nebo se to tak striktně nedodržuje?

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Ano, mit na znameni konecnou by bylo hodne prakticke :)

3750
08 čer 2005 23:12
Richie píše:
I ve Vídni?
Vyjma metra ano. Akorát mám pocit, že i ty velké přestupní uzly jsou automaticky na znamení, akorát tam vždy někdo nastupuje nebo vystupuje. Ale zase myslím, že konečné jsou stálé, protože tam vůz obvykle pár minut čeká. Což obecně platí o většině "německy mluvících" provozů.

88
26 dub 2011 09:13
Jak jsem již někde psal, v Brusel též vše na znamení.
Už nevím kde to přesně bylo (ale opět systém vše na znamení), ale měli to uděláno tak, že na zastávce nestavilo více linek než 2 (a pokud jich tam jezdilo víc, bylo tam víc zastávek těsně za sebou, aby řidič věděl, jestli má zastavit).

1591
18 led 2009 10:06
vojtik píše:
V tomhle se mi vcelku líbí rakouský systém - všechny zastávky jsou na znamení, vyjma velkých přestupních uzlů. Kaštani stejně mačkají před každou zastávkou, pro jistotu i několikrát...

I ve Vídni?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Martan: pokud ne vyloženě na znamení, tak režim "w" by byl ideální.

609
Taky bych byl pro - všechny zastávky na znamení kromě pár vybraných (uzly a významné přestupní zastávky).

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
V tomhle se mi vcelku líbí rakouský systém - všechny zastávky jsou na znamení, vyjma velkých přestupních uzlů. Kaštani stejně mačkají před každou zastávkou, pro jistotu i několikrát...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Mikyno, jsi si jistý, že je vhodné zastavovat na takových zastávkách, kde celej den zastavíš jenom párkrát? Chceme přece omezit zbytečný rozjezdy a tím šetřit, ne?

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Miky: To si zas nemyslim, minimalne ve smeru od mesta tam jsou stejne vyhybky a trolejak jede krokem. U a-52 by to vyznam melo.

9306
10 čer 2004 11:19
Jenom se vratila do stejnyho rezimu jao kdysi ...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Pokud by se dala překousnout nejednotnost, zavedl bych zpátky režim "o" u označníků v ulici Veslařské - jsou tam zálivy a autobus tam ničemu nepřekáží. Na Pisárecké bych ale určitě "z" nechal, i když se tam zastavuje poměrně často, protože v tom málu případů, kdy tam není potřeba zastavit, projetí zastávky podstatně zlepší plynulost provozu.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Mimochodem, zajimalo by me, kdy zrusi na znameni Anthropos. Lidi se to naucili pomerne dost vyuzivat a z me zkusenosti se to tam projizdi bez zastaveni minimalne, v PD i o vikendech.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Vestor píše:
... Chápal bych to ještě v době od 20 do 5 hodin. Ale vždyť se tam z každýho spoje vyhrnou tuny školáků, je tam i pár fabrik. ...

Ty dvě věty si navzájem odporují, ne? Školy a továrny sice produkují velké množství cestujících, ale nárazově. A to, že je zastávka na znamení přece neznamená, že se tam nezastavuje.

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata