Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 41 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 82  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Já jsem si zas nedávno všiml, že elpy na hlavasu občas přejí dobrý den.

"fejsbůk" BMHD.cz

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Však to je hezký, že poděkuje, ne? Co cestujícím taky zbývá, než být věrný :-|

1710
22 led 2006 12:56
Brno
V DPMB jsou vtipálci. Jedu si dneska k večeru narvanou t-25 směr Osová a jak jsem si tak stál na jedné noze a ještě na cizí, tak se ozvalo hlášení, že "Dopravní podnik města Brna Vám děkuje za věrnost".

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Už nevím přesně, jak je to dlouho, ale tento týden jsem si všiml, že spoje linky 46, které jedou od zastávky Lesná, nádraží přímo na zastávku Lesnická, jsou na BUSE panelech nově lépe označeny a to: 46 Lesnická Expres.

Můj nový web o severním okolí Brna

2578
Malečkův rajón
Martan píše:
Domnívám se, že interval 6 minut by byl logičtější.

Taky že bude, ale důvod je podle mne ten, že na tvorbu JŘ pro prázdniny nebyl čas a že tedy dojde k výlepu nové verze.

609
24 čer 2005 20:56
Robert píše:
Martan: Ve stejnou dobu jede dvanáctka častěji, neboj.

Dobře už jsem se díval a nebojím. Podobně je na tom páteřní svazek 25/26. Nicméně uchází mi smysl intervalu 5 minut, když navazující linky mají intervaly 4 resp. 6 minut a z PD má 46 interval taky 5 minut. Domnívám se, že interval 6 minut by byl logičtější.

2578
Malečkův rajón
pepola píše:
1) Haškova - Lesnická konečná

Tato víkendová a večerní varianta by podle mého názoru mohla být přečíslována na jinou linku a jezdit až na Bieblovu, cestujícím by se mírně zkrátil přestupní čas na linku 9 o víkendu.

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
pepola píše:
a-46 má vlastně čtyři různé varianty (což ne-zaměstnanec DP a hlavně duchna nepobere):
2) Haškova - Lesnická -> 66
3) Haškova - Lesnická EXPRES
4) Haškova - Provazníkova -> 26

Já bych dal varianě 3) jiné číslo, třeba 62, aby se aspoň toto odlišilo. Jenže za koncesi na a-62 by se asi muselo zaplatit...

varianty 1,2,4 jsou pro běžného cestujícího totéž, autobus je prostě doveze po trase na Lesnickou. Varianta 3 by se mohla jmenovat 45, ale jet přes polikliniku a Fügnerovu včetně zastávek, aby to k něčemu bylo...

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Fafner: Dá se očekávat, že na d-13 se již s cedulovým vozem nesetkáme.

7385
27 úno 2010 07:40
Martan: Ve stejnou dobu jede dvanáctka častěji, neboj.

609
24 čer 2005 20:56
Ten JŘ obsluhy Lesné je hodně zajímavý (linky 46 a 66). Znamená to, že v prázdninách bude linka 46 nejfrekventovanější linkou v rámci brněnské MHD? Interval 5 minut ve špičce, když i šaliny mají nejkratší 6? Hezké... :pivo:

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Cedulová d-7 vyjela naposledy poslední den provozu tj. 28. 12. 2012 byl tam vůz 1117 jestli vypravili něco dalšího netuším.
Ohledně cedulové d-13 a d-9 naposled byly vypraveny v období před tou hurá akci s výjezdovýma a zátahovýma cílama na tablech a cedulích, neboť výjezdové a zátahove CEDULE se pro tyto linky nedělaly. Přesný datum kdy to bylo fakt nevím ,ale byla tu o té novince zmínka a podle vypravenosti by se pak dalo vyhledat kdy na příslušných linkách byl naposled ceduláč. Pamatuju si že těsně před tou novinkou byla na d-13 několikrát vypravená souprava 1610+12

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3342
21 led 2011 14:19
Dovolím si od BUSE uhnout k cedulím: Ví někdo, kdy vyjely naposledy cedulové linky 7, 9 a 13? Dá se očekávat, že na žádné z nich se již s cedulovým vozem nesetkáme...

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Pavel: A co otáčení tam, kde se otáčí a-81? Je to sice už trochu dál než Merhautka, ale věřím, že vyřešit by se to dalo.

1099
09 lis 2006 18:16
pepola: A teď zkus udělat varianty pro linku 25 nebo 26 sarcastic
Popravdě si myslím, že se jim to moc nepovedlo, je v tom teď strašněj guláš. Prostě by to chtělo někde v oblasti zastávky Merhautova nějakou smyčku (i trolejbusovou), když už jim vadí to otáčení na čtyřproudovce, ta by asi hodně vyřešila.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
pepola píše:
Já bych dal varianě 3) jiné číslo, třeba 62, aby se aspoň toto odlišilo. Jenže za koncesi na a-62 by se asi muselo zaplatit...

Politicky Ti to nemyslí :mrgreen: Celé tohle řešení je jen dočasné do doby, než:
a) bude dost kloubových trolejbusů,
b) se bude dát na linkách 25 a 26 možné otáčet blíž než ve Vozovně Husovice,
c) bude tramvaj ze Štefánikovy čtvrti na Lesnou.

Protože jsou to všechno priority města, dojde k tomu asi v letech 2035-2050 a na tu chvilku nemá cenu novou linku zavádět a mást tak klienty!

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
pepola píše:

Chraň Bůh! To by pak duchny chtěli jet ke Krematoriu.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6990
Žlutý kopec
Pepolo: takové řešení mě také napadlo (linka Haškova - Kamenný Vrch). Asi mi uniká důvod, proč stejný systém není i o prázdninách (dle JŘ jezdí v sedle linka 25 do Husovic, linka 26 na Novolíšeňskou). JŘ pro PD - prázdniny by snad měly být co nejvíc podobné běžným PD.
Ad koncese: nešlo by využít číslo nějaké nedávno zrušené linky?

Naposledy upravil MartinV dne 02 led 2013 22:13, celkově upraveno 1

3731
28 úno 2006 19:00
a-46 má vlastně čtyři různé varianty (což ne-zaměstnanec DP a hlavně duchna nepobere):
2) Haškova - Lesnická -> 66
3) Haškova - Lesnická EXPRES
4) Haškova - Provazníkova -> 26

7385
To ano, to je trošku podivné, to nepopírám.

3771
08 čer 2005 23:12
Robert píše:
Pokud chci na Štéfáničku, tak je mi to jedno, ne? Radši pojedu přes Porgesku a budu tam o 4 minuty později, než čekat na další spoj, ne? A pokud chci na trolejbus, je mi to jedno tuplovaně.

To ovšem znamená, že expresspoj a normálspoj přijíždějí na Štefánikovu čtvrť v rozmezí jedné minuty, a tudíž cestující z obou pojedou nejspíš jednou a tou samou pětkou. To je trochu na hlavu, né?

6625
21 pro 2005 17:01
Trolejbusy vyjíždějící z Husovic na Vinohrady nebo do Líšně jedou režijně na Tomkovo nám. a až zde naberou cestující.
Ve směru na/z Konečného nám. se nic nemění.

7385
Pokud chci na Štéfáničku, tak je mi to jedno, ne? Radši pojedu přes Porgesku a budu tam o 4 minuty později, než čekat na další spoj, ne? A pokud chci na trolejbus, je mi to jedno tuplovaně.

2578
Malečkův rajón
Tak linka a-46 má teď odpoledne poněkud nevychytané řešení se směrováním. Co jsem se díval na Haškově, tak všechny jedou na zastávku Černá Pole - Lesnická, ale bez pohledu do jízdního řádu nelze hned zjistit, zda jde o spoj, který vynechá zastávky Štefánikova čtvrť a Provazníkova.

6990
Žlutý kopec
Spy: jo, blbě jsem si přečetl směr.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata