Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 44 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Dva dny bez odpovědi, klesá (ustal) i zájem o přečtení otázky. Ukončit? Napovědět? Otázka přímo hamletovská, zkusím ještě nápovědu.

"... zaujal mne, neboť jsem hned nepoznal místo ..."

Místo jsem hned nepoznal, protože tram. souprava stojí na kolejích, kam s linkou 10 se s cestujícími v běžném provozu nemohla, v době provozování linky 10 až do Líšně (1944-64), dostat

Zabanovaný
3619
Brno
Dnes jeden pokus o opravu (výsledek - spíš odpověď stylu "komárov") a jeden nový pokus (taky neurčeno přesné místo, jen "oblast"). Tak snad se chytnete, jen upozornění - snímek je opravdu snímek tramvajové soupravy, která zahajovala dopravu elektrickou trakcí linkou 10 z Nových sadů až do Líšně v roce 1944, takže nehledejte jinou dataci

Zabanovaný
3619
Brno
Moje podotknutí nebyla výtka k adminům, spíš naopak. Chtěl jsem podotknout, že se cca 6x do roka podaří to, co se podařilo adamovi_r. Ale díky adminům se již cca 4 roky nemusela otázka předčasně ukončit.

K probíhající otázce, 3 odpovídající, 6 řešení, ale jen jedno (na podruhé) bylo správně. Tak asi nápověda, v Brně v roce 1944 byla jen 3 místa, kde bylo možno vyfotit tolik kolejí z vignolovým svrškem, dle vyfoceného pozadí lze bezpečně určit to správné řešení.

Přeji všem další a úspěšné bádání

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
J*M*: no fóru, kde by adminy byli profesionálové (tzn. by za to byli placeni), by se dalo uvažovat o tom, že by non-stop sledovali fórum a ihned mazali nevhodné příspěvky. Myslím si ale, že tady to neplatí - stane se.

Zabanovaný
3619
Brno
Předchozí otázka byla neočekávaně ukončena, stane se, admini nebyli bohužel v pohotovosti, jako v minulých případech. K dataci - tramvajová doprava zahájena počátkem září 1961, na snímku není vidět žádná stavební činnost, ani vykácení zeleně, tak bych tu dataci snímku trochu posunul, cca na podzim 1960, kdy ještě asi neproběhla příprava staveniště. A když už jsem tady, tak zase dám otázku já, dnes trochu netradiční, dostal se ke mně snímek z AMB a zaujal mne, neboť jsem hned nepoznal místo, jen u snímku byla datace a jasně se dalo určit vozy soupravy. Dataci si snadno na stránce Encyklopedie Brna najdete, vozy jistě taky snadno určíte s pomocí BMHD. Takže otázka je kde a kterým směrem (dle světových stran) je čelo tramvajového motorového vozu natočeno.

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0216.jpg

Přeji všem úspěšné bádání a upozorňuji, že otázku nepovažuji za rychlostní soutěž, ale víc ocením odpověď nestřílenou od boku.

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
mceza píše:
Aha, adamovi jsem to hned smazal a až pak jsem zjistil, že si to kvůli němu předčasně ukončil.

Už to nemělo cenu.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Aha, adamovi jsem to hned smazal a až pak jsem zjistil, že si to kvůli němu předčasně ukončil.

Administrátor
2499
Brno
Paráda, díky za zkažení hádanky. ](*,)
P.S. Když už odpovídám na hádanku, raději si vždy dvakrát zkontroluji jestli posílám SZ nebo veřejnou.

Takže končím předčasně hádanku:
Je to opravdu ulice Purkyňova - pohled od Dobrovského ke Skácelově ulici, r. 1961.
První uhodl J*M* a další h8crew, třetí (veřejně) adam_r.

Děkuji a uvolňuji místo pro další hádanky.

7338
27 úno 2010 07:40
Opravdu se ta odpověď měla napsat sem?

Administrátor
2499
Brno
Zatím jen 2 správné odpovědi, tak tedy malá nápověda:
Dnes v těchto místech nenarazíte na trolejbus, zato na šalinu ano.

Administrátor
2499
Brno
Na začátku týdne jedna relativně mladá hádanka.
Určete místo a rok.

Zabanovaný
3619
Brno
Žádný zájem odpovídat, končím otázku. Takže jen již hlášených 7 odpovídajících, úspěšnost předeslaných 100%

Správně odpověděli:
Fafner, xcav8, chat-maniac, MartinV, Tin, Fantomas a po opravě i M

Správná odpověď:
Pohled na čekárnu umístěnou na zastávce Na Kiosku (Kiosk, dnes Moravské nám.) směr Královo Pole z vyústění dnešní ulice Lidické na Moravské náměstí. Funkcionalistickou stavbu čekárny navrhl brněnský architekt Oskar Poříska a byla postavena v roce 1925. Poříska navrhl i již neexistující čekárnu na nám. Svobody (Hříbek) - 1925, existující čekárnu na Obilním trhu - 1926 a bývalé ústřední městské garáže (DPMB) na Vojtově ulici v Brně - 1927. V pozadí za stromy za čekárnou se dá rozeznat vykukující střechu již zbořeného Německého domu, pohled na čekárnu z druhé strany a stanoviště fotografa naleznete v otázce z tohoto tématu z roku 2008 (05 čer 2008), viz
zde

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
3 dny a 6 hodin se nikdo neozval, a přitom není poznat v ostatních tématech, že by na příspěvky nebyl v předvánočním shonu čas. Asi není čas bádat. Nápovědu jste dostali, tak asi brzo ukončím, pokud se nikdo nepokusí odpovědět

Zabanovaný
3619
Brno
Omlouvám se, zvojtil jsem minulý příspěvek, správně má být:

...přiložený snímek je pořízen nejpozději na jaře 1934, snímek z otázky je starší (tj asi pořízen před rokem 1934)

Zabanovaný
3619
Brno
Doplnění k upřesnění kolegy agent_s_teplou_vodou, přiložený snímek je pořízen nejpozději na jaře 1934, snímek z otázky je mladší
Příloha:
had 0213b.jpg

Odpovídajících je už 7, úspěšnost 100% (chybná odpověď opravena)

Přeji všem úspěšné další bádání

Zabanovaný
3619
Brno
Zatím 4 odpovídající (odpovědi cca do 3 hod od položení otázky, pak už nic), úspěšnost 75%. Dokonce si jeden odpovídající vzpomněl, že tu už tato čekárna v otázkách byla, jen snímek byl z opačné strany. Tak jsem trochu napověděl

Zabanovaný
3619
Brno
Děkuji kolegovi agent_s_teplou_vodou za opravu a doplnění minulé otázky, omlouvám se všem za nechtěnou mystifikací, která vznikla tím, že se nejen mně zdálo, že na tramvaji ještě je vidět kladka.

A když už jsem tady, tak nová otázka, dnes trochu jiná, na snímku je čekárna. Kde?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0214.jpg

Přeji všem úspěšné bádání, na které vám snad vybude trochu času v předvánočním shonu, a upozorňuji, že otázku nepovažuji za rychlostní soutěž, ale víc ocením odpověď nestřílenou od boku.

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Dovolím si upravit dataci výše uvedené fotografie:

Dům služby Baťa byl otevřen až v roce 1931, a minimálně první rok od otevření ani nebývaly reklamní polepy na oknech.
V horní části budovy je reklama na pneu Baťa (v přízemí byla prodejna pneumatik). Pneumatiky se u Baťů začaly vyrábět až v letech 1933/1934. Snímek tedy nemohl vzniknout před rokem 1933.

Dobová reklama na pneu Baťa z produkce filmových ateliérů Baťa:
http://youtu.be/eVVqGtaB-ZE

Zabanovaný
3619
Brno
Konec víkendu, konec této otázky. Odpovídajících 13, na místo vše správně, mimo jednoho opraveného na správně, dataci jsem neuznal jen jednu (velice široký interval datace - půl století)

Správně odpověděli na místo:
xcav8 (datace), chat-maniac, Thom (datace- trochu širší interval), pepola (datace), MartinV, h8crew (datace), Tin (datace), Mogul (datace), thingie (datace v toleranci), agent_s_teplou_vodou (datace), miropiro (ve stylu "komárov", nedoplnil), lopata a Azor194

Správná odpověď:
Příloha:
had 0213a.jpg

Průhled ulicí Kobližnou od Malinovského nám. směrem k nám. Svobody v době cca 1930-1931 (už stojí Baťův palác, policajt má prvorepublikovou uniformu a neidentifikovatelná tramvaj má s největší pravděpodobností ještě kladku)

Zabanovaný
3619
Brno
Od brzkého středečního rána žádná odpověď, to už nikdo jiný nepoznal? Pro váhající - nechám to tu do konce víkendu, snad se ještě někdo chytí.

Zabanovaný
3619
Brno
Vypadá to, že nápověda není třeba, neboť zatím 8 odpovídajících, všichni správná odpověď mimo jednoho, co správně až po opravě.

Přeji všem další úspěšné bádání

Zabanovaný
3619
Brno
Týden bez otázky, tak ještě něco, mladšího, ode mne. Dvoukolejná trať, v dáli za autem je nezřetelná tramvaj. Otázka kde a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0213.jpg

Přeji všem úspěšné bádání a upozorňuji, že otázku nepovažuji za rychlostní soutěž, ale víc ocením odpověď nestřílenou od boku.

Zabanovaný
3619
Brno
Víkend skončil, žádný nový pokus, končím otázku, 10 odpovídajících, místo a vůz nebyl, na rozdíl od datace, problém.

Správně odpověděli na místo:
xcav8 (+vůz a dataci trochu mimo v toleranci), chat-maniac, majkl82 (+pokus o dataci), lopata, Jenda (+vůz a dataci velmi širokou), h8crew (+vůz a dataci i s opravou trochu mimo), Fafner (+vůz a dataci trochu mimo), Tin (+vůz a dataci nejblíž v toleranci), MartinV a b1

Správná odpověď:
Příloha:
had 0212a.jpg

Pohled z Dominikánského nám. na tramvaj mv1 (ev.č. 8 - 48) mířící do jednokolejky v Dominikánské ulici, tj mířící přes Šilingrovo nám. na lince 2 na ÚH. Vůz je barevně v období po 1. světové válce, má číslo linky, boční cedule je jen 1 a za oknem, velká čelní orientace, již rekonstrukce podvozku, má ochranný padací koš, z čehož plyne datace - dle podkladů (údaje z NFA o filmu) by to měl být rok 1919, ale asi zavádějící, já bych to viděl (nejen z důvodu stavu vozu, ale i jiných záběrů z filmu) na rok 1921

Zabanovaný
3619
Brno
Tak přišly další 3 odpovědi (1 správná na místo, vůz i dataci - snad nejblíž, 2 jen na místo - správné), nechám do konce víkendu

Zabanovaný
3619
Brno
Jen jedna oprava a jedna odpověď, nápověda na nic, jeden, že i s nápovědou na snímku nic nepozná, druhý ji snad ani nečetl. No snad se najde někdo, kdo nápovědu přečte a bude v obraze ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata