Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 114 z 145    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 145  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Falkon: pokud by se stavěla nová VRT trať (což v dohledné době 2 století pro nedostatek peněz nebude), potom ty vlaky nebudou stavět v každé zatáčce; možná budou mít po cestě jednu zastávku. Ale rozhodně by tam nefigurovaly Kohoutovice. To by pak totiž ta VRT trať byla celkem k ničemu, bo by se ty vlaky ani nerozjely a už by musely zastavovat.

370
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Mimochodem, když se ještě zpětně vrátím k těm odkazům, co sem házel Domis:
Chápu to správně, že po elektrifikaci tratí do Židlochovic a Hustopečí už vlaky (kategorie Os) z Brna přímo do Břeclavi vůbec jezdit nebudou? A co stanice za Šakvicemi (Zaječí, Rakvice, Podivín a Ladná)? To tam budou jakou zastavovat Sp, R, Ex a EC? O tom dost pochybuju.
A proč chtějí spojovat větve S2 a S4? Existuje snad nějaká podložená studie, že lidi ze směru od Letovic/Skalice v Brrně hromadně přestupují na vlaky na Třebíč a/nebo naopak?
Naopak se mi líbí (jestli jsem to pochopil správně) myšlenka S7 a znovuobnovení Os z Křenovic h.n. až do Vyškova, přestože z tohoto důvodu (aspoň to tedy předpokládám) byla vytvořena linka 107 - otázkou je, nakolik je toto "pohodlí" zastavování víc v centru jednotlivých obcí vykoupeno na úkor ekologičnosti provozu. Ať už autobusy splňují jakékoliv euronormy, exhalace vypouštějí stále, dokud se nebude jezdit na destilku a trať na Vyškov je přece elektrifikovaná.
Mmch, u těch dlouhodobých a smělých plánů na VRT směr Praha, to předpokládám znamená nějakou výstavbu nové železniční tratě - existuje k tomu nějaký materiál, kudy by to mělo vést? (Mám pocit, že kdysi jsem matně četl cosi o plánované mezizastávce Brno-Kohoutovice.)
Předem díky všem zasvěceným za jakékoliv odpovědi (mmch, pokud jsou některé otázky přímo zodpovězeny v té studii přiznávám se rovnou, že jsem ji nečetl tak dopodrobna).

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Aktuálně bude zase výluka na S/R4 a organizace náhradní dopravy do Omic tak, že se v Troubsku na Nové přestupuje na 403. Ovšem nikde se nepíše, jestli po dobu výluky jsou uznávány jízdenky z vlaku i ve 403 do Omic? A zajímalo by mě, jaká chorá hlava vymyslela, že po dobu výluky z Omic směr zastávka a dále máme smůlu, ač i tím směrem se z Omic jezdí (byť samozřejmě většina jede do Brna)... Autobusy od Brna, které jedou alespoň přes křižovatku pro jistožtu nezastavují, abychom náhodou nemohli dojít alespoň tam... A to jsem se divil, jak i důchodci si jsou schopní udělat výlet na autobus na křižovatku :mrgreen:

370
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Domis: Dík za odkazy, zrovinka je studuju a už jsem našel několik chyb biggrin Třeba v textu "a", str. 26, tab. 13 máme krásný Hodnonín i Moravské Brnánice. ;-)

6348
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Pozor, Boskovická spojka by byla ohromně užitečná. Dneska drtivá většina lidí, co vystupuje ve Skalici z vlaku od Brna, jde na autobus nebo motorák do Boskovic, takže by tím odpadl přestup pro podstatnou část cestujících. A pokud jedou autobusem někam jinam, jednoduše místo Skalice přestoupí v Boskovicích.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Na webu kraje v sekci Koncepce rozvoje dopravy se objevila Studie Aglomeračního projektu brněnské příměstské železniční dopravy 2020. Jsou to 2 soubory PDF na konci stránky : Infrastruktura a technologie a Dopravní model (přímé odkazy).

Přesně podle toho kraj postupuje v objednávání dopravy na železnici. Zajímavé jsou plánky případných nových vlakových zastávek. Za sebe můžu říct, že s většinou akcí se plně ztotožňuji, až tedy na Boskovickou spojku, zde se mi příčí rozdělení páteřního svazku S2 do dvou přestupních uzlů: Skalice a Boskovice. A škoda, že dokument vůbec neřeší dostupnost Znojma např. mnou dříve zmiňovanou Novosedelskou spojkou.
Ještě mě zaujala rekonstrukce tratě Brno- Blažovice, kde se počítá s vedením 2 souběžných tratí, stávající přes Šlapanice směr Veselí nad Moravou a nové zřejmě přímější (se zbytečnou zastávkou letiště) pro směr Vyškov.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
O tom, jak funguje přivolávačka mne poučovat nemusíš, děkuji.

A o písku jsi tu psal a pak jsi to smazal (na ŽP v komentářích to zase svádějí na písek; není to doslovné znění). Nebo jsem měl vidinu, i to je možné.

6620
21 pro 2005 17:01
Vojtik: Když na JOPce spustíš přivolávačku, tak bliká 3 minuty. A pokud máš v posledním oddílu před vjezdem dva vlaky, tak se může stát, že Ti během těch tří minut vjedou do stanice oba dva.
Ona by se ta přivolávačka dala vypnout i dřív, ale když výpravčí nemůže spolehlivě zjistit, kdy vlak projel kolem návěstidla, tak ji nechá blikat. A to už vůbec nemluvím o tom, že má taky jiné povinnosti jako např. sledování vlaku (mohlo jet něco opačným směrem).

O písku jsem naštěstí nic nečetl.

1161
ČR
Celá ta dopravní situace mi přijde podivná - osobák na přímé, za ním natlačené EC, které bylo vpuštěno na kolej obsazenou tím osobákem... Dost by mě zajímalo, co z toho nakonec vyleze.

Mouko, ten exot, co na ŽP spekuluje o písku bude asi stejný odborník jako pražský autobusák na K-Reportu, který spekuluje o podložení tlačítka PN párátkem. To vše na monitoru JOP...

6620
Osobák vjížděl na přivolávačku a EC, které jelo za ním, vjelo na přivolávačku taktéž, jelikož stále svítila.

6620
http://brno.idnes.cz/vlaky-vyjely-proti-sobe-0wm-/brno-zpravy.aspx?c=A130204_115134_brno-zpravy_mav

Citace:
Příčinu incidentu nyní zjišťují vyšetřovatelé. Podle Drápala chyba asi nebyla na straně strojvůdců. "Strojvedoucí rychlíku měl povolený vjezd do stanice," odmítl Drápal spekulaci o tom, že na návěstidle svítilo "stůj".

"Zjišťujeme, co přesně se stalo a proč oba vlaky byly na stejné koleji, když EC jel rychleji a mohl osobní vlak předjet," doplnil mluvčí Drážní inspekce.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/vlaky-vyjely-proti ... zpravy_mav

6620
http://www.novinky.cz/krimi/292179-rychlik-eurocity-vjel-na-obsazenou-kolej-od-srazky-delilo-vlaky-50-metru.html

Údajně mělo jít o vjezd na přivolávačku a novináři z toho udělali senzaci.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Příčina dnešního zpoždění některých vlaků na hl. n.:
Deník: V Brně zemřel na železnici muž, vlaky nabraly zpoždění.
Idnes: Vlak přejel v Brně muže, tragédie na dvě hodiny zastavila dopravu.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Nádraží v Chrlicích dostane po čtyřech desetiletích do názvu Brno
A primátor si z toho udělá show, to je mu podobný :applause:

Můj nový web o severním okolí Brna

7330
27 úno 2010 07:40
Vrahovice jsou taky součást Prostějova a v názvu zastávky to není.

6620
Tento problém tam skutečně byl, ale na popud cestujících z Chrlic ČD změnily podmínky výdeje těchto jízdenek.
Na stavědle už tam v sobotu bylo Brno - Chrlice.
Jinak i v jiných městech jsou podobné problémy. Třeba v Liberci se nachází stanice Vesec u Liberce, což může být trošku matoucí.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Hlavne je to cast Brna, to je to same, jak kdyby se v krpoli jmenovala zastavka jenom Kralovo Pole.

BTW cetl jsem kdesi, ze tam je problem i v tom, ze tam nemuzou prodat jizdenku Brno - Praha v te specialni akci za 210 Kc.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Mouka píše:
Od 9.12. by mělo dojít k přejmenování stanice Chrlice na Brno - Chrlice.

Tak je to pořád zóna 101, takže proč ne.

6620
Od 9.12. by mělo dojít k přejmenování stanice Chrlice na Brno - Chrlice.

7330
27 úno 2010 07:40
Jak jsem psal ráno.

1546
06 lis 2009 10:30
Z Facebooku: "IDS JMK - oficiální profil V současné době je smlouva o integraci rychlíků mezi Jihomoravským krajem a Českými drahami podepsána do 30. 6. 2013. O prodloužení této smlouvy se v současné době intenzivně jedná. Tato situace se neliší od minulých let, pouze v letošním roce České dráhy tuto informaci nechaly zanést do jízdních řádů. Pevně věříme, že v integraci rychlíků budeme i nadále pokračovat."

6620
To je na jednu stranu pravda, ale já tím chtěl říct, že je to furt lepší, než kdyby tam rychlá vrstva nebyla vůbec.

1161
ČR
Jen Sp vlaky na lince R5 ty cestující nemají šanci pobrat.

6620
Rychlíky objednává a platí Ministerstvo dopravy, pokud ovšem kraj požaduje akceptaci jízdenek IDS, musí se na jejich financování podílet. Ministerstvo nemá důvod tyto jízdenky zakazovat, pokud kraj zaplatí. Tady je problém u kraje, který nechce (nemá z čeho?) rychlíky zaplatit.
Naštěstí třeba na R2 a R5 jezdí i Sp vlaky, které platí kraj a jsou v prokladu s rychlíky.

1591
18 led 2009 10:06
Karlos píše:
Ti kteří se podílejí na průzkumech v rychlících pro Kordis mi jistě dají za pravdu, že zrušení R3 a R4 (možná i R2) z IDS by neznamenalo žádnou tragédii. Naopak R5 a R7 mají velmi silný význam na návaznosti dalších spojů a tady si zrušení nedovedu představit...

Jakékoli zrušení linek Rx v IDS by bylo z mého pohledu až děsivé - většina lidí se chce vlakem přepravit co nejrychleji - přiznejme si, většinou to není příjemné místo kde pobývat (hlavně ty rychlíky), takže se pak kodrcat nějakou Sx linkou zní dost hrozně. Samozřejmě, jsou výjimky, třeba linka S6 nebo S4 a možná nějaké další, ale mám pocit že konkrétně S3 je naprostá šedo-zelená tragédie...

No a o tom jak by to rozbilo celý systém, ani nemluvě.. ale to už napsalo plno lidí...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 145  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata