Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 34 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 146  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Pepolo: dejme tomu, že bychom neuvažovali danou (a dostatečnou) vytíženost linky již od Úzké. Přinejmenším MOÚ* by si zasloužil lepší obslužnost, než z Komenského náměstí a Mendlova náměstí. Protože sem míří většinou starší lidé. Obecně si myslím, že obsluha nemocnic je důležitá. A MOÚ ji má teď dostatečnou (v rámci možností).

*) Pro ostatní: Masarykův onkologický ústav na Žlutém kopci.

616
13 srp 2010 13:44
Goldfffffinger píše:
A natáhnout dráty Lipovou a hnát tudy t25? Kdo potřebuje z Osové nebo Kameňáku na Mendlák, tak by komfortně přestoupil na Hlinkách. Tam toho jezdí hafo...

No to je taky pěkná kravina sarcastic. Museli by čekat leda tak na d-1 protože linky 26, 37, 52 jezdí až na Mendlák dost plné...

3725
28 úno 2006 19:00
pospi11 píše:
Mimichodem, na Bigy se podepisuje petice proti zrušení a-51 tak uvidíme... O:)

Tak se bude muset zrušit někde jinde něco jiného...v jiné části Brna pak budou "rádi".

7338
27 úno 2010 07:40
Už se to řeší i na straně MOÚ.

98
10 zář 2012 17:19
ráj Crossů
MartinV píše:
Robert: to teda pěkně děkuju. Chápu, že pro mě je vše od d-4 na Míráku po d-1 v Pisárkách či na Bráfově v docházkové vzdálenosti, ale věkový průměr v naší čtvrti je poněkud vyšší. A tito lidé mnohdy na šalinu nedojdou (oblast Bigy).

Jestli to platilo mě(což asi jo.), pak upozorňuji, že t-38 a t-39 jsou na svých místech, jenom a-51 by jela přes výstaviště.
Mimichodem, na Bigy se podepisuje petice proti zrušení a-51 tak uvidíme... O:)

98
ráj Crossů
MartinV píše:
Pospi11: v dopoledním sedle by určitě zůstal interval 20 minut, otázka je, jaký bude ve špičce. Ano, v úseku Žluťák - Barvičova je bus skoro prázdný (5-10 lidí), protože je to koncový úsek. V málokteré lince vám jede plný bus až na konečnou (když tu konečnou nemá v přestupním uzlu). Důležité je, že tuto linku využívají lidé jedoucí do MOÚ na Žluťáku a tito lidé cestují i z jiných míst na trase a-51, než pouze z Mendláku. Ať je to Úzká, či nemocnice u Sv. Anny (zastávky Hybešova).

Já jsem tu a-51 myslel tak, že ze Zvonařky by jel na Mendlák, Tvrdého, Žluťák. Tam by projel ul. Lipovou na Výstaviště, Mendlák a zpět na Zvonařku(na mendláku nekončí :!: )Takže je to vlastně okružní linka .
Lidi jedoucí ze Žluťáku na Tvrdého zde mají t-38,39. Lidi jedoucí na Mendlák, Hybešku, Zvonařku,Úzkou můžou jet klidně přes výstaviště.Otázkou je, jak to bude se spoji jedoucí na Barvičovu.
A právě kvůli dojezdnosti ze Žluťáku na Úzkou, Zvonařku aj. jsem PROTI zavádění toho trajfového paskvilu, jako je t-35.

7338
Nechápu. Psal jsem o otáčení linky 51, popř. 35.

6976
Žlutý kopec
Robert: to teda pěkně děkuju. Chápu, že pro mě je vše od d-4 na Míráku po d-1 v Pisárkách či na Bráfově v docházkové vzdálenosti, ale věkový průměr v naší čtvrti je poněkud vyšší. A tito lidé mnohdy na šalinu nedojdou (oblast Bigy).

7338
Miropiro: Nejspíš zastávka, obávám se, že od původního autora by ses to v akceptovatelném formátu nedověděl :-)

Pokud vím, v nepříliš vzdálené budoucnosti by se mělo Vaňkovo náměstí změnit v kruháč, pak by se nabízelo otáčení přímo tam.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
goldfinger píše:
Na Vinařkách by (možná) šlo zřídit ##Nemlufím Šésky##

Nějak jsem nepochopil, co by tam šlo zřídit, můžeš mi objasnit, co jsi měl na mysli?

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
Žlutý kopec
Pospi11: v dopoledním sedle by určitě zůstal interval 20 minut, otázka je, jaký bude ve špičce. Ano, v úseku Žluťák - Barvičova je bus skoro prázdný (5-10 lidí), protože je to koncový úsek. V málokteré lince vám jede plný bus až na konečnou (když tu konečnou nemá v přestupním uzlu). Důležité je, že tuto linku využívají lidé jedoucí do MOÚ na Žluťáku a tito lidé cestují i z jiných míst na trase a-51, než pouze z Mendláku. Ať je to Úzká, či nemocnice u Sv. Anny (zastávky Hybešova).

98
ráj Crossů
nydros píše:
Dobře, možná, že se jednalo vždy o naprostou shodu náhod, ale kdykoliv jedu 51kou na později, než je normální začátek školy (10-12), není obsazenost a-51 nijak oslnivá. Ano, vím, prázdné autobusy to nejsou, ale přesto. Napadá mě snad, zda by nešla ta 51ka ukončit nějak na Žluťáku (resp. Vaňkově nám.). Pravdou totiž je, že pokud už jí tedy lidé jedou, zpravidla vystoupí na Žluťáku.

Když jedou studenti Bigy ze školy tak je to taky nelidsky narvané. Ale je pravda, že mimo příjezdovou dobu do školy(10-12h) linka 51 vozí vzduch(v úseku Žlutý kopec -Barvičova)Jsem taky student Bigy, ale mimo příjezdovou dobu jezdím někdy taky a je to prázdný.
Možná by se to dalo vyřešit tak, že by a-51 od 7 do 8:30 hodin jezdila až na Barvičovu. Od 8:30 do 13:30 h. by ukončila jízdu na Žluťáku. Pokud by byl možný průjezd autobusů ulicí Lipovou, mohly by pak pokračovat jednosměrně na Lipovou-Výstaviště-Mendlák-Zvonařka. Nevím ale, jestli by byl jednosměrný průjezd ulicí Lipovou možný(i když, jezdí tam a-95...).
Od 13:30 do 16:00 některé spoje na Barvičovu(odvoz studentů Bigy) a některé tak, jako v dopledním sedle.
Od 16:00 všechny spoje jako v dopoledním sedle.
Osobně jsem proti zavádění trajfů a to kvůli ztrátě přímého spojení Zvonařky a Úzké se Žluťákem.A navíc by pak jezdilo dopoledne na Barvičovu zbytečně mnoho spojů(jinde se to nemá kde otočit).

7338
Zrušil bys tím spojení přestupního Mendláku s bohunickou nemocnicí, to bych moc kladně nehodnotil.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
A natáhnout dráty Lipovou a hnát tudy t25? Kdo potřebuje z Osové nebo Kameňáku na Mendlák, tak by komfortně přestoupil na Hlinkách. Tam toho jezdí hafo. Na Vinařkách by (možná) šlo zřídit stáv a žluťák by získal přímé spojení na obě strany. Bonusem navíc by bylo přímé spojení žluťáku a fakultní nemocnice v Bohunicích.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Linku 51 využívám denně v úseku Mendlák-Úzká, protože pracuju hned vedle Vaňkovky. Musím ale říct, že to je hodně "divná" linka, protože moc nekoresponduje se zbytkem brněnské MHD. Ze sobeckých důvodů ji mám rád, protože i v ranní špičce jezdí docela prázdná tím, že ji lidi moc nevyužívají. A ano, většinou to je samý důchodce. Každopádně docela se divím, protože to je docela rychlé a komfortní spojení z mendláku do centra (já fakt d-1 hrozně nemám rád :)), asi bude dost nevyužívaná i právě tím, že jezdí jenom 3x do hodiny, jen přes den a ne o víkendech, tak se na ni lidi "nemůžou spolehnout". Kdyby ji zrušili na úkor nějaké trolejbusové linky Masarykova čtvrť - Mendlák, mrzelo by mě to, ale vůbec bych se tomu nedivil.

(Mimochodem ono spojení z mendláku do čtvrti je o víkendu opravdu dost nepříjemné. Člověk by řekl, že z Kohoutovic na Barvičovu to je teoreticky kousek, ale díky absenci jakéhokoli denního spojení po Lipové ulici a právě demenci přestupování z t-25/26 na t-38/39 to je docela na dlouho, nedej bože v sobotu nebo neděli večer.)

6976
Žlutý kopec
Goldfinger: to samozřejmě lze, ale z cestování touto linkou vím, že ji využívají hlavně starší lidé (ať už jedoucí do/z nemocnice, nebo do/z obchodů). A ti určitě nebudou probíhat pod rolou (ani chůze tam pro takové lidi není 2x příjemná.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
Homo sapiens proběhne z Úzké podchodem na rolu a na Mendlák dojede d1, která jezdí co 4 min., na rozdíl od a51.

151
07 říj 2009 23:14
Dobře, možná, že se jednalo vždy o naprostou shodu náhod, ale kdykoliv jedu 51kou na později, než je normální začátek školy (10-12), není obsazenost a-51 nijak oslnivá. Ano, vím, prázdné autobusy to nejsou, ale přesto. Napadá mě snad, zda by nešla ta 51ka ukončit nějak na Žluťáku (resp. Vaňkově nám.). Pravdou totiž je, že pokud už jí tedy lidé jedou, zpravidla vystoupí na Žluťáku.

6976
Žlutý kopec
Nydros: do MOÚ (Žluťák) cestuje daleko více lidí, než na Bigy, akorát jsou rozloženi do celého dne. Právě proto, že seš student Bigy, zřejmě moc necestuješ a-51 v jiný čas. A pokud by se měly rušit nevyužívané linky, pak a-51 určitě není adept. A náhrada t-35 pouze z Mendláku je výsměch. Ne bez důvodu se před časem zaváděl interval 20 minut po celou dobu provozu (předtím byl ke konci provozu interval 30 minut).

Goldfinger: a z Úzké na Mendlák se taky dostaneš přímo?

65
01 bře 2012 18:52
Brno, Juliánov; nejbližší linky: 75,55,8,89,98
PvvS píše:
Hmm , zajimavy a ja mam zkusenost ze kolikrat uz na novilisensky je plna a plno uz je i vys . Lidi do prace tu jezdi az moc.

No nevím jak ve špičce, ale já jezdím denně za kamarádem z Bělohorské na Jírovu, a když jedu zpátky, většinou vůz začíná být plnější až na Novolíšeňské...

Do vypravenosti často zapisuji autobusy ČSAD Hodonín a ČSAD Kyjov. V sobotu 8.12.2012 je budu fotit ve strážnici na Autobusovém nádraží, třeba se tam s někým potkám.

7338
Gympl je krásná věc, ale ten produkuje lidi párkrát za den. Špitál je jaksi generuje po celý den, nezapomínejme na něj. A lidé po aplikaci chema či po ozařování opravdu nejsou zvědaví na dlouhé cestování s několika přestupy.

151
07 říj 2009 23:14
goldfinger: ráno ze Zvonařky 84kou? To je vtip, že? Tedy pokud nevadí, že přijedeš sem tam do školy o 15 minut později.
Sám jsem studentem BIGY, takže situaci znám poměrně dobře z každodenního cestování do školy. 51 bych klidně zrušil(úředně), resp. by bylo z ní třeba zachovat 3 autobusy denně, tedy to, co dnes jezdí kloubák ze 77ky - tedy doprava do MOU, resp. na BIGY na 7., 8. a 9. Nejlépe přizpůsobit tyto 3 autobusy právě začátku vyučování jednotlivých hodin (a ne jako dnes, kdy se hodiny akorát nestíhají). Zbytek autobusů linky 51 nebývá tak moc obsazený, tam by stačila náhrada t-35. A koncept garantovaného přestupu 38(35)/39 směr Masarykova čtvrť - Mendlák/Komenského nám. se mi velmi líbí. Jen bych rád podotknul, že co se BIGY týče, je důležitá především doprava DO školy, protože to jede mnoho děcek najednou. Z ní už nikoliv. Jelikož tam chodím, vím, že mnoho z nás používá pro cestu zpět linku 4 v dochůzkové vzdálenosti na Náměstí Míru. Pokud by byla 51 úředně zrušena, pak nejlépe napsat dopravu na BIGY jako školní autobus.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
Martin V:Že by byl královopolský tunel přínosem pro odlehčení malého okruhu od červenýho kirchu po Franzisberg si teda fuckt nemyslím a stejně pochybuju, že by měl Úvoz nějaké kapacitní rezervy. O tom koneckonců svědčí nutnost zřízení vyhrazeného pruhu pro MHD (akorát nevím, proč musí trajfy skákat z levého pruhu do zálivu, když by mohly celou cestu jet v pravém).
V těch autech jezdí podlidi?! Těch odbočujících do Solniční je docela dost. Diskuse na toto téma je zbytečné, protože do opravené silnice a tratě nikdo nehrábne. Bohužel stejně neúčelná by byla debata o propojení terminálů Komenského nám. - Brandlova, která by problém s přebíháním definitivně vyřešila.
Jinak ze Zvonařky na Mendlák se dá a84, tam ten přestup je docela komfortní.
Nemohla by v rámci změn zastavovat a67 na Moraváku?

496
31 led 2011 13:46
Emperror píše:
...při rekonstrukci ulice Husovy měli zaplácnout obrovskou díru vybudováním zastávky s ostrůvkem nejlépe přímo před hotelem Internacional, protože je tam příliš dlouhý úsek bez zastávky...

jen to ne. Už takhle trvá věky, než se tramvaj prokodrcá přes centrum (od Moraváku za Poříčí: semafor, zastávka, semafor, zastávka, semafor, semafor, semafor, zastávka, zastávka, semafor, zastávka, semafor, semafor, zastávka a semafor), ještě to zdržovat další zbytečnou zastávkou. Nemyslím, že Internacional vyprodukuje tolik cestujících; a vše ostatní je v docházkové vzdálenosti od Šilingráku, Svoboďáku a České.

6976
Žlutý kopec
Emperror: myslím, že je to rozšíření Žabovřeské opět odloženo. Na jednu stranu se mi to nelíbí, protože je to obrovský špunt. Na stranu druhou je to odloženo kvůli tomu, že se vybrala nejdražší varianta. A s tím naopak souhlasím. Sice by bylo pěkné mít tunel pro šalinu, ale pokud něco můžeme udělat 2x levněji, není důvod vybrat tu dražší variantu. Samozřejmě z eráru se rozhazuje nejlépe.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata