Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 37 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 146  Další
Autor Zpráva
1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Ono vůbec celé Lesné vyloženě chybí smyčka autobusů a trolejbusů někde v okolí Štefánikovy čtvrti či Merhautovy. A bohužel není vůle to řešit... když už se něco vyrobí, tak se to musí zrušit (paskvil Merhautova) když už se vyrobí projekt, tak se ho vedení MČ bojí realizovat (točna Merhautova přes prostor parkoviště).

2994
09 zář 2009 20:14
Kloubáky na a-46 po 10 minutách v sedle? Tím by se moc neušetřilo :-k

1110
21 zář 2009 15:23
Pokračovala jako a-46 na Lesnou náhradou za zrušenou a-45? To by bylo celkem logické, uvidíme...

2994
Ještě mě napadá, kde by se dopoledne otáčela t-26 na zastávce Provazníkova?

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Citace:
Ježour: Ano, doplatek nás všechny spasí

Asi nějak tak...

Devítka přes Čáru už je poměrně přijatelná, otázka je, zda se tak něco ušetří... Spíš mě štve oslabení d-6, když nebude náhrada za d-7 a ještě část spojů navíc bude končit na Švermově - to už můžou končit rovnou na Mendláku...

RT6N26 --> colt274

1161
ČR
Vida, při koukání se na přesunutí linky 9 k nám jsem měl před očima červený hadr a již jsem si nevšiml, že by to mělo jezdit na Českou. V tom případě je to již přijatelné a svoji námitku tedy beru zpět.

Docela zajímavý mi přijde návrh na přetrasování linky 78 přes Dělnický dům a Malou Klajdovku. Jen se to chce zamyslet, co udělat se zastávkami Mikulovská, Růženin dvůr a Strnadova. Zejména první je vcelku dost využívaná, druhá je v docházkové vzdálenosti od Vlkovy, ovšem u zastávky Strnadovy je poměrně významná pobočka pošty, která by tímto přišla o spojení (linky 201 a 202 nepočítám, to jsou regionální). Tady bude ze strany Líšně a Vinohrad asi dost námitek.

Ježour: Ano, doplatek nás všechny spasí :D

1110
Možná pro "uklidnění" - to jsou úspory pouze za 25 mil., pokud padne doplatek na nočních linkách, zrušeno bude ještě jednou tolik vzkm :-(

1792
04 bře 2012 23:26
Navíc o víkendu zabijou 53. To jí můžou zrušit úplně. Problém víkendové 53 je právě v tom, že jezdí tak málo. Kdyby tam bylo 20 minut a jezdilo to na královopolský, oboustranně přes Kolejní, tak by to bylo obsazenější daleko víc. Studenti jsou líní. V současnosti chodí přes pole snad jen kvůli tomu, že 53 nejede, když to potřebují.
Když zabijí linku 7, tak by mohli 12 přečíslovat na 7, ať je to krásně kompletní. :)

2994
V čem by byl problém kloubových autobusů na t-26? Zdá se mi to rozumnější řešení prohodit t-25 a t-26 do Vozovny Husovice

3342
21 led 2011 14:19
vojtik: Však námitky jsou zapracovány, devítka bude jezdit přes nádraží i přes Českou, co ti na tom vadí teď?

Osobně mi to přijde v rámci možností docela rozumné. Jsem docela zvědav, jestli se na Novolíšeňskou podívají na osmičce i jiné vozy, než KT8 (možností by byly přejezdy z d-6, na které bude těch vozů také méně)

1161
ČR
"Linka 13 zrušena, linka 9 v trase Lesná - Juliánov."

A nedají si pokoj a nedají. Slova, co mne teď napadají raději psát nebudu, stejně by je skryl filtr a navrch bych dostal ban.

489
13 čer 2004 23:04
To je celkem sila nj hlavne, ze Onderla na rozhozovani a dava miliony Komete a podobnym. Ty autobusy na t-26 to bude celkem maso v tech kopcich.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Myslím, že všechny návrhy jsou zpracovány velmi citlivě. Navrhované změny určitě zvýší průměrnou vytíženost spojů MHD v Brně. Jen jsem velmi zvědavý, jestli se proti některým návrhům zase nezvedne vlna odporu :-)

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
V tématech o tarifu to dost žije, tak ať je o čem diskutovat i v linkovém vedení.
Odbor dopravy MMB navrhl změny, jak ušetřit chybějící částku kompenzace na rok 2013, pro zpracování Dodatku ke Smlouvě s DP na 2013. Kdo ví, jak to nakonec dopadne, ale vypadá to, že městským částem byla k vyjádření rozeslána tato navržená optimalizační opatření (PDF ze stránek MČ Brno-jih). :-k

3750
08 čer 2005 23:12
ds píše:
v ranní špičce určitě stačí z Mendlova nám. do Kohoutovic 10 min. interval, každý druhý spoj pak může jet jako 25 k nemocnici a odtam jako 37 na Mendlovo nám.
To může už teď, ne? Bez jakýchkoli jiných změn.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
funtom píše:
Podle mě je pravda, že pokud by u Anthroposu vznikla zastávka trolejbusů + 52, pak by linka 29 jako celek neměla smysl. Zbyly by z ní dva úseky, které jsou nejvíc využívány, a to v PD Osová- Kamenný Vrch - horní polovina Kohoutovic (po Voříškovu/hájenku)...

No, přidej. Linka 29 se plní už od Libušina Údolí a Glinkovy a zejména pak ze Stamicovy. Proto je právě rozumným řešením prodloužení každého druhého spoje 37 k bohunické nemocnici a ne prodlužování čehokoliv z druhé strany, co by končilo u hájenky.

268
09 úno 2007 13:59
Brno
Podle mě je pravda, že pokud by u Anthroposu vznikla zastávka trolejbusů + 52, pak by linka 29 jako celek neměla smysl. Zbyly by z ní dva úseky, které jsou nejvíc využívány, a to v PD Osová- Kamenný Vrch - horní polovina Kohoutovic (po Voříškovu/hájenku) a Česká - Přívrat (- Jundrov). Problémy by řešila varianta prodloužení spojů t-37, jak psal ds (jen nevím, jak je to s možností o pauzách, pravděpodobně by kvůli Mendláku a Nemocnici byla nutná Osová, kde mají řidiči zázemí) nebo třeba ta a-61, resp. pro druhý úsek linka 28/částečně 44 - zde nejspíš i o víkendu, kdy nemusí jezdit t-34 (u té 44 taky podle toho, jestli se někdy vrátí na Žabovřeskou). Pro linku 28 by ale, oproti 44, mluvil fakt, že není potřeba v takových intervalech (např. víkendový interval a-44 je 10 min, u t-28 by stačilo 20 min - proložení s t-36 a do Jundrova 1x20 minut stačí).

1110
Celá 29 existuje jenom z politické vůle živené radnicí MČ Brno-Kohoutovice. Kdyby radní uviděli zkrácení intervalů na lince 37 a prodloužení vybraných spojů ve vybraném období z Jírovcovy k nemocnici (díky šesti uvolněným kurzům linky 29), mluvili by zcela jinak. Ale politicky to vypadá - zachránili jsme linku 29, volte nás (a že díky tomu nezbývá na 37, to už říkat nebudeme...)

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
věřím, že se takoví cestující najdou, ale podobných bizarních relací typu Kohoutovice-Žabovřesky bychom dokázali najít dost po celém Brně a taky nemají přímé spojení... Spíš vidím cestu v posilování přímých směrů a zkvalitňování přestupních míst - celá 29 podle mě funguje jen proto, že u Antroposu dosud nevznikla zastávka a světelný přechod pro chodce. Přitom aspoň ve směru do Bohunic / Kohoutovic tomu už dnes nebrání nic a přestup z 44 na 25 to může zrychlit o pěkných pár minut...

151
07 říj 2009 23:14
Budete se asi divit, ale mnoho cestujících nevyužívá linku 29 v relci Česká - Jundrov, nýbrž výchozí zastávka v intervalu Klusáčkova - Přívrat a koncová Kohoutovice (obecně). V návrhu tedy není náhrada za tuto relaci. Naopak linka 28 se mi zdá jako nepovedené dvojče bývalé linky 61 (Mendlovo nám - Jundrov). Obávám se, že podobná změna by nevedla k lepšímu, naopak. Ale je to jen můj názor.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
pokud bychom chtěli nahrazovat případně zrušenou 29, tak jako nejlepší řešení mi připadá protáhnout vybrané spoje linky 37 k nemocnici, případně na Osovou.
Nebudou zbytečně autobusy pod dráty, zachová se přímé spojení od nemocnice do spodní částí Kohoutovic a vidím tam ještě jeden bonus: v ranní špičce určitě stačí z Mendlova nám. do Kohoutovic 10 min. interval, každý druhý spoj pak může jet jako 25 k nemocnici a odtam jako 37 na Mendlovo nám.

268
09 úno 2007 13:59
Brno
b1: Možná, že bych 61 neprodlužoval na Osovou, ale místo "tvé" 69 do Kohoutovic - stejně jezdí a-61 jen v PD. Případně, aby zůstala obsloužena část Bohunic, vést linku 69 ze Svahu přes Humennou a Běloruskou (přestup na šalinu místo Osové) - Kejbaly - kampus - nemocnice - kampus - Kamenný Vrch - Hájenka. Jinak to nevypadá zase tak špatně, jenom možná škoda, že by pod dráty na Chironově/na hájenku byly vedeny jenom autobusové linky (50 + 69/61).

336
20 pro 2010 23:08
Brno-Bystrc
I DP moc Bystrc neřeší.

3750
08 čer 2005 23:12
mechoš: To je pravda, ale Bystrc jsem moc neřešil (zatím).

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
no myslím že 52 už v současnosti projíždí všema kotěhulkama po cestě (hlavně by to chtělo nějak upravit v oblasti bystrce a žebětína - jiné řešení linek 52 a 54 ;-) )

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata