Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 6 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Další
Autor Zpráva

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
U roční nevím, kupuji čtvrtletní.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
mceza: ona se dá třeba roční koupit aji na ISIC? já měl za to že je potřeba potvrzení ze studijního... to bych pak nemusel být odkázaný na ty poslední dva týdny před koncem září kdy jsou největší fronty...

496
31 led 2011 13:46
mě to řešení přijde plně funkční. Studentská průkazka platí rok a to se nedá změnit, protože další rok už student studentem být nemusí. Takže já jsem rád i za ten měsíc navíc. Jediné řešení by bylo, kdyby se nevydávala nová průkazka, ale jen se prodloužila platnost staré.
PS: já ke staré průkazce dostal kupon tříměsíční.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Dnes jsem si byl (jelikož mi začíná škola) pro šalinkartu. Protože jsem ve škole ještě nebyl, tak jsem neměl ještě přelepku na ISIC pro nadcházející školní rok. Dostal jsem tedy nový kupón (na měsíc, víc nedají) a k tomu přidala paní upozornění, že ač je kupon na měsíc, tak si do konce září musím dojít pro novou kartičku, jinak mi kupón nebude platit.

Podivné a dost kostrbaté řešení a ač ho chápu, mělo by se to v zájmu zjednodušení a zkvalitnění služeb vymyslet jinak (ideálně tou čipovou kartou, ale ta bude kdy? ...)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Na můj dotaz na DPmB (cca ve znění předchozího mého příspěvku v tomto tématu) mi přišla odpověď

"platnost průkazky je na zadní straně a pokud máte kupón platný déle než je průkazka, musíte si vyřídit k těmto kupónům novou průkazku."

Takže nebýt této diskuze, byl bych se stal černým pasažérem, aniž bych to chtěl a o tom věděl

3725
28 úno 2006 19:00
Fafner píše:
Navíc takové ověření, pokud se nepletu, neexistuje. Když ztratím šalinkartu a pořídím si náhradní, tak taky odpovídá jen datum narození. Je to dost švihlý. Co je ještě víc švihlý, že jako majitel roční šalinkarty tam musím ne jednou, ale dvakrát za rok. Zkrátka asi mají své zářijové fronty na Novobranské rádi :)

Nevím, jak by potom "řešili" otce od mé jedné EX, kdy měl nejen stejné datum narození s jiným člověkem v ČR, ale bylo přiděleno (omylem?) i stejné rodné číslo! Dost dlouho musel s úřady "bojovat", protože mu už začaly chodit exekuce na toho "dvojníka"...

3342
21 led 2011 14:19
Navíc takové ověření, pokud se nepletu, neexistuje. Když ztratím šalinkartu a pořídím si náhradní, tak taky odpovídá jen datum narození. Je to dost švihlý. Co je ještě víc švihlý, že jako majitel roční šalinkarty tam musím ne jednou, ale dvakrát za rok. Zkrátka asi mají své zářijové fronty na Novobranské rádi :)

1110
21 zář 2009 15:23
Ano! Databázi, který kupon byl ke které průkazce prodán, revizor nemá, ta je uložena jen elektronicky.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Takže můžu jezdit na kupón někoho, kdo se narodil ve stejný den? :-k

1110
Čísla průkazky a kuponů se nemusejí shodovat (změna od minulých SPP)!!!
Jediné, co se musí shodovat, jsou data narození na průkazce a kuponu.

86
17 zář 2011 08:58
b1 píše:
Ale to přece platí všude. Když si koupíš jízdenku ČD, tak se taky musíš prokázat při kontrole platnou jízdenkou a případnými dalšími doklady (například In-karta), a když je mít nebudeš, tak je úplně jedno, kolikrát jsi tu cestu zaplatil.

V případě šalinkarty si kupuji roční kupóny, kde to číslo na kupónu sedí s číslem kartičky. Takže už při koupi ročního kuponu by platnost té kartičky měla být stejná jako u kupónu. V případě ČD si lístek kupuju na ten den a je to celkem logické, že si to mám ohlídat. A pokud bych zapoměl, pak přirážka u ČD je směšná v porovnání s pokutou u MHD.

Nová kartička má jiné číslo než ten poslední kupón roční karty kde je číslo staré kartičky. Mám platnou novou kartičku a platný kupón s číslem ke staré kartičce. Tak jak s tím mám teď jezdit?

3750
08 čer 2005 23:12
czechtraveller píše:
Bez ohledu na to, že jsem zaplatil, tak jsem černý pasažér, tohle je fakt na hlavu...
Ale to přece platí všude. Když si koupíš jízdenku ČD, tak se taky musíš prokázat při kontrole platnou jízdenkou a případnými dalšími doklady (například In-karta), a když je mít nebudeš, tak je úplně jedno, kolikrát jsi tu cestu zaplatil.

9986
15 led 2005 23:41
Nikoli, systém kupon vydá bez ohledu na to, jak platí průkazka!
To jsem si ale myslel, že platí jen u slev. U běžné standartní průkazky by to snad mělo být jedno, ne?

až bude kupon nahraný na čipu e-karty
Ona i ta e-karta může mít omezenou platnost...

1110
On tenhle systém "brzo" skončí, až bude kupon nahraný na čipu e-karty. Ale pokud bude platit současný zákon o veřejných zakázkách, tak bych to "brzo" zas tak brzo neviděl :-(

86
Jezour píše:
Ano, neboť nevlastníš platný jízdní doklad.

A to je přesně ono, než aby měli systém, který tohle ohlída, tak že zaplatím 4750 Kč a nemusím se rok o nic starat, tak je tu ještě další "ale" jako ve všem v ČR. Ani taková základní věc jako roční šalinkarta nemůže být bez problémů. Bez ohledu na to, že jsem zaplatil, tak jsem černý pasažér, tohle je fakt na hlavu... U študáků to chápu, ti každý rok musí prokazovat, že studují a mají nárok na slevu.

3750
08 čer 2005 23:12
Já si myslím, že toto opatření je z toho důvodu, aby se šalinkarty nepůjčovaly, tedy nejezdily 2 osoby na jednu šalinkartu, každý s jednou částí, případně jeden se starou a jeden s novou průkazkou a každý s jednou částí ročního kupónu.

Mimochodem, toto téma mě přimělo podívat se na mou šalinkartu, a na průkazce mám platnost do data roku 2015, takže zas tak žhavý to s tím vyměňováním asi nebude.

1546
06 lis 2009 10:30
J*M* - přesně tak. Študáci to mají tak, že si musejí každý rok vyměnit během září průkazku, ať platí kupon třeba do února nebo ne. Je to nesmysl, ale je to tak.

1110
J*M* píše:
5.1.2012 jsem zakoupil roční jízdenku, dostal jsem novou průkazku s platností do 4.1.2013 a kupony s platností do 9.1.2013 (platnost od 10.1.2012 - stará platila do 9.1.2012). To budu od 5.1. do 9.1.2013 černý pasažér? I když mám jízdné předplacené? (nebýt této diskuze, tak bych si toho nebyl vědom)

Ano, neboť nevlastníš platný jízdní doklad.

86
Napiš dotaz přímo na DPMB. Také se jim chystám napsat. Měli bychom začít prudit zpátky.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
5.1.2012 jsem zakoupil roční jízdenku, dostal jsem novou průkazku s platností do 4.1.2013 a kupony s platností do 9.1.2013 (platnost od 10.1.2012 - stará platila do 9.1.2012). To budu od 5.1. do 9.1.2013 černý pasažér? I když mám jízdné předplacené? (nebýt této diskuze, tak bych si toho nebyl vědom)

86
Jezour píše:
Nikoli, systém kupon vydá bez ohledu na to, jak platí průkazka! Chyba by byla na straně zákazníka a je honorována Kč 1000 (SPP)

Tohle je bohužel klasický přístup institucí a podniků v ČR. Zákazník/ovčan je povinen, je jeho chyba atd. Ale co takhle povinost DPMB? To mě kontrolovali asi 20-30x za to období, někdy i 3x za den když měli razije a nikdo si toho nevšiml

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Ja som bol pri kupovaní 3-mesačného kupónu v auguste (srpen) upozornený na to, že mi preukaz končí skôr, a či to budem predlžovať...

1110
Nikoli, systém kupon vydá bez ohledu na to, jak platí průkazka! Chyba by byla na straně zákazníka a je honorována Kč 1000 (SPP)

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Pokud by mi paní v předprodeji prodala roční kupón na kartičku, které končí platnost dříve, než onomu ročnímu kupónu, byla by to jednoznačně chyba DPMB, a ne moje. Paní totiž musí vzít kartičku do ruky a načíst její číslo, které se pak vytiskne na kupón. A pokud tento systém neví, kdy končí platnost kartičky, je to systém na houno...

9306
10 čer 2004 11:19
POuze reseni DP je nesmysl. Kdyz uz dokazali spachat plovouci dobu platnosti, tak nedokazali vymyslet nic lepsiho jak kus cennyho papiru.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata