Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 7 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Další
Autor Zpráva
86
17 zář 2011 08:58
K tomu útěku - nedávno jedna vykrmenější revizorka (která by nedohnala ani želvu) kontrolovala v šalině a zatímco vypisovala pokutu jednomu pasažérovi, kdo mohl, v klidu vystoupil na další zastávce. Přesto musela prudit a zkontrolovat ten zbytek a samozřejmě už nikoho nechytla. Tohle nechápu, ale dělá to tak většina revizorů. Nevím, proč mě zrovna přešla a jiné prudila. Kdyby byla pozorná, zjistila by, že už rok a půl jezdím sice s platným kupónem, ale s propadlou kartičkou.
Tohle zjistila až dnes paní na pokladně, když jsem si kupoval další roční. Prý bych platil pokutu, že je to jako jízda na černo, ale tohle mi fakt přijde dost absurdní platit pokutu 1000kaček za propadlou kartičku jako za jízdu načerno, když poctivě platím jízdné.... ČR je vůbec tak trochu celé absurdum :D

9986
15 led 2005 23:41
Z mé strany nic.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Hmm... a co je špatného na tom popovídat si o MHD u piva?

9986
Myslel jsem si, že jsi na úplně jiné úrovní než zbytek fóra
No to si myslím taky. Ostatně snad jsem to dal najevo dostatečně. Nikdo nemůže být lepší než já, opravdu nikdo, jen to pomyšlení, že by někdo byl lepší, je hrozné.

Yakuzza
To ne, nemám jen teď za poslední dobu tolik času, abych četl každou diskuzi. A ostatně si myslím, že se diskuze o těch lepších MHD nějak ukončila tím, že se přesune k pivu, ne? Takže asi tak.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Mauricio píše:
Nevím, zda ti dojdou argumenty (předpokládám, že tobě nikdy)
Někdy jo, ale dlouho se mi to nestalo.

No teď jsem si vzpomněl, že se mi pořád ještě nedostalo odpovědi na dotaz, ve kterých městech, srovnatelných s Brnem, je MHD o tolik lepší. Dívám se, že se to řešilo ve Výlukách kolem 13.7. a ty jsi jednoduše přestal v tomhle tématu odpovídat :)

140
11 pro 2011 18:53
mycountry píše:
To se nevylučuje, nižší úroveň je rovněž jiná. Nicméně bavit se o úrovni je trochu pod úroveň, nemyslíte? -kitty-

Souhlasím. Jen jsem si nemohl dovolit nereagovat na opovrhování celým forem. Myslím, že teď Mauricio docela přestřelil...

188
25 pro 2010 21:35
To se nevylučuje, nižší úroveň je rovněž jiná. Nicméně bavit se o úrovni je trochu pod úroveň, nemyslíte? -kitty-

140
11 pro 2011 18:53
Mauricio píše:
Ne, spíš dospěju k názoru, že bavit se má člověk jen s lidmi, kteří jsou minimálně na jeho úrovni. Žel tu nikoho takového nevidím.

Myslel jsem si, že jsi na úplně jiné úrovní než zbytek fóra, ale vzhledem k tvým primitivním názorům a velmi omezené argumentaci bych to viděl spíše na úroveň nižší :)

7338
27 úno 2010 07:40
Mně nejde ani tak o to, k čemu má přístup on, to jsem se v posledním příspěvku nepřesně vyjádřil, ale že by se úřadu nemuselo líbit, že by se k těm údajům mohl "nějak" dostat na ulici "záškodník." Umíám si totiž představit, co může této instituci vadit. Kamarádovi třeba vyčítali, že na fotkách aut na jeho webu je vidět, kde to konkrétní auto stojí, že je to zneužitelné...

3342
21 led 2011 14:19
Jak říkám, k těm údajům má přístup tak jako tak - z podané občanky. Je jasné, že by taková aplikace musela mít některé náležitosti, jako je logování použití a zejména posílání odpovědí jen na přesné dotazy (tzn. když do ní zadá revizor Robert, tak mu to nesmí vypsat všechny Roberty v Brně, bude muset např. zadat správnou kombinaci jména, příjmení a rodného čísla na to, aby mu aplikace odpověděla). Už si rozumíme?

7338
Pardon, myslel jsem ÚOOÚ. A problém by, Fafnere, mohl být v tom, že by k těmto údajům měl revizor přístup. Psal jsi, že je asi chyba, že revizor neví, zda a jaké předplatné máš.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Robert píše:
Obávám se, že ÚOOZ by se na takové nakládání s osobními údaji nedíval moc nadšeně. Nejspíš by se mu nelíbila možnost úniku údajů.

Nic ve zlém, ale obávám, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu tuto zásadní agendu tak úplně neřeší :-)

1546
06 lis 2009 10:30
Nějaký zdroj?

Pokud odmítne předložit, má povinnost počkat. Teprve když nesplní tuto povinnost a chce utéci, je možné použít přiměřené síly k zadržení. Pokud neutíká, není zákonný důvod nikoho zadržovat.

9306
10 čer 2004 11:19
Stačí to že odmítne předložit doklady totožnosti.

1546
To není občanské zadržení, to jde opravdu jen u tr.č. Nicméně, o tomto se již diskutovalo: viewtopic.php?p=154327#p154327

Zásadní je, že nejprve musí nastat útok v podobě pokusu o útěk a až poté (přiměřená) obrana v podobě "zadržení". Zásadně nikdy naopak.

9306
Ale je
http://www.mesec.cz/clanky/muze-revizor ... bou-silou/
K dohledani je nekde i soudni usneseni .

1546
To platí jen u trestného činu.

9306
Ale stále i zde platí občanské zadržení :
Ustanovení § 76 odst. 2 trestního řádu umožňuje komukoliv zadržet osobu přistiženou nejen při trestném činu, ale navíc i "bezprostředně poté". Není proto rozhodné, zda ze strany útočníka útok skončil či nikoliv.

1546
Neznám přesně rozhodovací praxi UOOZ, ale myslím si, že pokud by údaje nešly mimo podnik, úřad by proti tomu nic moc neměl. Maximálně by trval na nějakém slušném zabezpečení, že se k těm údajům dostanou opravdu jen oprávněné osoby.
A případně by to šlo obejít explicitním souhlasem kupujícího při vystavení šalinkarty.

Jinak SPP se samozřejmě musejí řídit zákonem, nesmějí jít nad jeho rámec. I kdyby bylo ve smluvních podmínkách, že revizor může černého pasažéra přivázat ke kandelábru, takové ustanovení by bylo neplatné.

9986
Nevím, zda ti dojdou argumenty (předpokládám, že tobě nikdy)
Někdy jo, ale dlouho se mi to nestalo.

nebo prostě jen chceš jít spát a chceš mít poslední slovo.
Ne, spíš dospěju k názoru, že bavit se má člověk jen s lidmi, kteří jsou minimálně na jeho úrovni. Žel tu nikoho takového nevidím.

Každá podobná "diskuze", kde jseš vpodstatě v menšině se časem dostane do bodu, kdy ty začneš navrhovat bany, je u tebe klasika.
Bany navrhuju v případě, že si někdo na mne dovolí otevřít hubu a začne bezdůvodně útočit a urážet. Což je, kdo by to byl řekl, hlavně v případech nějaké diskuze. Ostatně ty jako "administrátor" snad víš, kolikrát a za co dávám oznámení závadného příspěvku. Poud vím, není to jen v příapdech, které píšeš.

Ale dobře. Tak zpět k revizorům. Kdosi se tu ptal, jak je možné, že když si kupuje šalinkartu, udává své osobní údaje, které pak revizor nevidí. Jak to mají třeba řešené ve městech, kde mají čipovky a revizoři chodí se čtečkou? Nejde z té čtečky i nějak zjistit podle jména/rodnýho čísla/adresy, že šalinkartu mám (v případě, že ji nemám zrovna u sebe)? Tohle by mohla být docela snadná cesta - ostatně pokud vím, tak se o čipovkách mluvilo i v Brně, tzn. nějaká čtečka na to být stejně pak musí.

A druhej dotaz. Pokud vím, revizor má právo vzít si do ruky můj jízdní doklad, pokud se mu něco nezdá nebo pokud na to chce lépe vidět (slabej tisk apod.). Jak se to řeší v případě SMS jízdenek? Pochybuju, že by mu někdo chtěl dávat do ruky svůj mobil...

3342
21 led 2011 14:19
Mohu se zeptat, o co větší je možnost úniku osobních údajů při kontrole osoby bez jízdenky bez těchto informací (musí ukázat občanku), než v případě, že se pomocí občanky identifikuje a revizor zjistí, zda má/nemá šalinkartu?

7338
J*M* píše:
Při tom mám roční předplatné a při koupi kuponů DP požaduje znalost mého jména, adresy a data narození. Ale při kontrole toto revizor neví, není to chyba Dopravního podniku?

Obávám se, že ÚOOZ by se na takové nakládání s osobními údaji nedíval moc nadšeně. Nejspíš by se mu nelíbila možnost úniku údajů.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Smluvní přepravní podmínky je ustanovení dle zákona, tedy v podstatě zákon, kterým je třeba se řídit - stejně jako každý jiný zákon. Tak nevím, o jakém upředňostňování mluvíš?

Jenže to jsou pravidla, co doma stanoví máma taky. A to tě pak máma sváže a zavře do sklepa, když nedáš špinavý ponožky do špíny a neuklidíš si v pokoji? Asi ne, že.

SPP nemůžeš v žádném případě postavit na úroveň zákona. V zákoně je napsáno, co tam být musí, co nesmí a co může. Tudíž je zákon rozhodně nad jakýmikoli SPP a podobnými věcmi. A je to dobře, protože si nedovedu představit, že by soukromá (i když ve vlastnictví města) organizace vlastně vydávala v podstatě zákony.

To, že existují černí pasažéři a že je to častý problém, nesmí v žádném případě znamenat to, že kdokoli může zasahovat do práv občanů. Ano, taky se mi to nelíbí, ale pokud si tu chceme hrát na aspoň trošku svobodnou společnost, neexistuje praktická zákonná páka na ně. Ale proto je třeba vymyslet jiný způsob a bojovat proti nim jinak. Upravit legislativu a podobně.

Dřív by to skončilo BANem, od doby, co to tu vedou jiní, to končí jen žádostí. Taky bych byl rád, kdyby to neskončilo jen u žádosti.
Toto je pro tebe typické. Nevím, zda ti dojdou argumenty (předpokládám, že tobě nikdy) nebo prostě jen chceš jít spát a chceš mít poslední slovo. Každá podobná "diskuze", kde jseš vpodstatě v menšině se časem dostane do bodu, kdy ty začneš navrhovat bany, je u tebe klasika.
Neboj, pokud tu někdo bude dělat něco, co by mělo být odměněno banem, dostane ho. Ale nejsem tvoje cvičená opička, abych dával bany, jak pískáš...

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Nevím proč, ale diskuze se tu trochu zvrhla, každému se může stát (i zaměstnanci DP), že si nevezme sebou doklady a peníze. Musí zaplatit pokutu i zaměstnanec DP, není-li schopen během přepravy prostředky MHD jako cestující prokázat se platnou jízdenkou? Taky ho revizor drží, aby neutekl, není-li schopen prokázat svou totožnost? Viděl jsem evidentního černého pasažéra, který se vymlouval, že je zaměstnancem DP, jen nechal veškeré doklady a peněženku doma. Zatím mě revizor nepřistihl bez dokladů, ale stává se mi, že jedu MHD a doklady, ani peněženku, u sebe nemám a ani o tom nevím. Při tom mám roční předplatné a při koupi kuponů DP požaduje znalost mého jména, adresy a data narození. Ale při kontrole toto revizor neví, není to chyba Dopravního podniku? To má DP moje iniciály jenom pro prodej těchto třetím osobám?

9986
Pokud máme pravidla, musíme se jimi řídit.
Například nestrkat nos do veřejného dopravního prostředku bez platného jízdního dokladu, je-li tam tento požadován.

Navíc podle mě není zcela v pořádku upředstňovat smluvní přepravní podmínky nad zákon.
Smluvní přepravní podmínky je ustanovení dle zákona, tedy v podstatě zákon, kterým je třeba se řídit - stejně jako každý jiný zákon. Tak nevím, o jakém upředňostňování mluvíš?

Diskuze typu Maurico vs. zbytek fora většinou stojí za to...
Nj, říkali mi už ve škole, že s blbcama (kdyby mi někdo chtěl dát ban - klidně, ale na nikoho přímo neukazuju, což je oproti jiným osobám trochu rozdíl, že Fafnere) se nemám bavit. Žel mě to vždycky dojde až pozdě.

když to většinou končí žádostí o ban
Bohužel, no. Dřív by to skončilo BANem, od doby, co to tu vedou jiní, to končí jen žádostí. Taky bych byl rád, kdyby to neskončilo jen u žádosti.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata