Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 8 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Tak v podstatě jde o omílané téma: Porušení zákona napravit (nebo mu předejít) jiným porušením zákona. (Nebo jiných pravidel než zákona, například těch SPP.)

A pokud vím, tak snad policii může občan zavolat i v případě pouhého podezření z porušení zákona, k čemuž v tomto konkrétním případě mohlo dojít na obou stranách. Policie (nebo případný soud) by to pak snad nějak rozsekla.

140
11 pro 2011 18:53
Diskuze typu Maurico vs. zbytek fora většinou stojí za to... a ani ta dnešní opět nezklamala. Jen nevím, proč se do toho Mauricio pouští, když to většinou končí žádostí o ban.
Osobně se plně ztotožňuji s příspěvkem mcezy: "Pokud máme pravidla, musíme se jimi řídit. Pokud nevyhovují, tak změnit. Ale nikdy ne porušovat." Nemůžeme se prostě sami rozhodnout, který zákon se mi líbí a který ne a podle toho je dodržovat. Navíc podle mě není zcela v pořádku upředstňovat smluvní přepravní podmínky nad zákon.

9986
15 led 2005 23:41
navíc to neudělal nijak urážlivě
Opravdu? Já to teda vnímám jinak. Být po mém, tak si tady dá měsíc pauzu. Vlastně na dva měsíce, byly to dva příspěvky. No ale dobře, beru, že je to o vnímání každého, navíc dotyčnej má u tebe protekci.

vidím jen tu fotku
Ale právě o tu fotku tady šlo, ne? Tak jsme se bavili trochu v teoretické rovině "co by kdyby".

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Mauricio píše:
Noo, třeba takový Fafner měl na mě už dvakrát blbé poznámky o hlouposti - tak ban směřuj tímto směrem.

Pouze projevil svůj názor, navíc to neudělal nijak urážlivě. Nevidím důvod banu.

3750
08 čer 2005 23:12
chat-maniac píše:
Byl jsem svědkem, kdy revizor vybral dvě občanky, ve Šlapkách vystoupili a jal se to sepisovat. Mladík neváhal a vytrhl mu obě občanky a jal se na útěk.
To je pěkný, ale na té fotce od agenta to vypadá na úplně jinou situaci.

Mauricio píše:
naopak ona by mohla zavolat policii na něj například kvůli podezření z kapsářství

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je fakt fajn... Tak já pojedu načerno MHD a ještě si budu moct vyskakovat... To je na rozbití huby bez milosti!!! To fakt můžeme rovnou zrušit nejen revizory, ale i jízdenky... Ostatně co pro ctěné kaštanstvo neudělat, že? Nebudeme ho obtěžovat častýma kontrolama, nebudeme ho moci zadržet do příjezdu policie... Tak proč se vlastně obtěžovat s kontrolou jízdenek?
Tys u té situace byl? Já totiž ne, vidím jen tu fotku, kde je klidně stojící paní a pán, co ji drží za kabelku. Kdo říká, že revizor nemůže být kapsář? Byl to vůbec pravý revizor? A třeba kolemjdoucí nemají právo zasáhnout proti takovému kapsářovi (nebo aspoň zavolat na něj policii)? Mimochodem, nepřehlédl jsi v tom citovaném příspěvku slovo podezření?

Mauricio píše:
Každopádně je jasné, že čím bude jízdné dražší, tím více se vyplatí jezdit načerno
Ne, tím více lidí pojede autem.
Tyhle dva závěry se snad nevylučují.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Ach jo, možná by chtělo na chvilku zamknout diskuzi, tohle nikam nevede.

9986
// A kde by si chtěl rozdávat bany? mceza //

Noo, třeba takový Fafner měl na mě už dvakrát blbé poznámky o hlouposti - tak ban směřuj tímto směrem.

7338
27 úno 2010 07:40
Jezour píše:
Tohle uz se delalo i pred patnacti lety, to neni nic novyho...

Ano, to sedí, to je doba, kdy jsem studoval :-)

Já to neznal, ale díky

1110
21 zář 2009 15:23
Tohle uz se delalo i pred patnacti lety, to neni nic novyho...

7338
Klidně, jen jsem chtěl poukázat na to, že i z obyčejného zapomenutí se může vyklubat úmysl. A myslím, že revizoři mají tolik nedobrých zkušeností, že si občas "nefér" způsobem pomáhají i v případech, kdy to vypadá nedobře. Ale nedivím se jim. Netvrdím, že by mi to bylo příjemné, ale chápu to.

3342
21 led 2011 14:19
Zajímavé, každopádně prosím adminy o smazání, ať to tu někoho nenaučí ;)

7338
Fafner píše:
Ale jsou případy, ve kterých se to dá prokázat zcela jednoznačně - třeba případ zapomenuté šalinkarty je jednoznačně případ, kdy jedeš bez jízdenky omylem

Což asi revizor na místě těžko zjistí, zvláště, když nemáš doklady. A i takové "zapomenutí" může znamenat vědomý podvod, pamatuju případy, kdy si dva študáci koupili dohromady jednu šalinkartu, přičemž u sebe ji měl vždy, koho nebyla. Při běžné kontrole revizor nemá šanci poznat, že kupón není jeho. A kolega prohlásí, že šalinkartu zapomněl, a druhý den se s "vypůjčeným" kupónem dostaví na Novobranskou, zacáluje půl sta a hotovo. Při kontrole 1x měsíčně vychází šalinkarta pro dva o 3 kila levněji...

9986
Hmm, to bude za ban. Doufám.

// A kde by si chtěl rozdávat bany? mceza //

3342
Ale jsou případy, ve kterých se to dá prokázat zcela jednoznačně - třeba případ zapomenuté šalinkarty je jednoznačně případ, kdy jedeš bez jízdenky omylem, když revizor ví, že ti dal pokutu za posledního půl roku pětkrát, je asi zase celkem jednoznačné, že je to naschvál. Doporučuji si ve slovníku najít slovo asertivita. Mauricio se zřejmě zhlédl v amerických manýrech, je to spíš jeho hloupost a je jen dobře, že to takhle většina ostatních obyvatel této země nedělá.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Já jsem předpokládal, že se mluví o situaci, kdy poctivý člověk zapomene doklady včetně platné šalinkarty... No to je jedno, i kdyby se jednalo o člověka, který si zapomněl označit jízdenku, přetáhl o pár minut či mu včera vypršela platnost šalinkarty, tak si myslím, že se pořád nedá paušálně nazvat nepoctivým, maximálně tak zapomnětlivým.
Prokazatelnost už je jiná věc.

9986
Tak nevím, no. Z příspěvku mh jsem pochopil, že jde o cestujícího, který je zadržen revizorem, protože nemá doklady. Tedy nemá jízdenku, jinak by nemusel ukazovat doklady (resp. jinak by je po něm revizor nikdy neměl chtít). Tedy - porušuje smluvní vztah. Tak nevím, jak může být poctivý? No nic, zjevně je tu podle vás vlastně v pořádku, když jede člověk bez jídenky (je poctivý) a když by ji po něm nedejbože někdo chtěl, může se ohánět tím, že ho revizor zadržel. Tak já bych teda navrhoval všechny revizory a jízdenky zrušit.

tak se rozlišuje, zda jsem to udělal omylem nebo naschvál
Jak mi chceš dokázat, že jedu bez jízdenky záměrně nebo naschvál? Nenapadá mě jediný způsob, jak to prokázat.

1110
21 zář 2009 15:23
Fafner píše:
Mohu se zeptat Jezoura, čemu je jízdné u nás neúměrně levné?

Jak už jsem psal - 11:17 poměr "platba zákazníka":"příspěvek města" je podle mě nesmyslný. Zákazník tedy platí cca 39% nákladů na provoz - a těch 61% doplácí město - dost drahá služba, kterou využívá teď už jen necelá půlka Brňanů... tož tak.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Mauricio píše:
že s poctivým člověkem, který jen zapomene doklady
On je člověk, co porušuje smluvní vztah, poctivý? Koukám, nová doba.

:pray: ](*,) :roll:

Omlouvám se, jinak to vyjádřit nešlo...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Je porušení smluvního vztahu a porušení smluvního vztahu. Stejně tak, jako když zastřelím člověka, tak se rozlišuje, zda jsem to udělal omylem nebo naschvál. A když naschvál, tak zda to bylo plánovaně nebo třeba v afektu.

Není to černobílé - to, že nemám u sebe platný jízdní doklad ještě neznamená, že jsem nebezpečný zločinec, který by měl dostat křeslo. Ale to ty Mraku asi nikdy nepochopíš...

3342
Mauricio: Čím mi tak připomínáš otce Školastyka z Hrátek s čertem...

7338
Ať ty předvolební sliby čtu, jak chci, většina byla splněna. Že není odsunuto nádraží a nestojí parkovací domy, je celkem logické, peněz je holt míň a míň.

9986
že s poctivým člověkem, který jen zapomene doklady
On je člověk, co porušuje smluvní vztah, poctivý? Koukám, nová doba.

3345
13 lis 2004 11:58
TMB píše:
To, že někdo nemá občanku, je už jen další výmluva notorických neplatičů. A taky mám pocit, že dle dřívě zveřejněného výkladu našeho soudu má revozor právo takové osoby zadržet. Nevím, co řešíte.

Řeší se to, že s poctivým člověkem, který jen zapomene doklady, by nemělo být v žádném případě zacházeno jako s notorickými neplatiči...

3342
To mně se to už párkrát stalo, s tím, že až na jednu situaci byla diskuse vždy oboustranně v pořádku.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata