Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 39 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Petr: To není tak úplně pravda. Měšťáci tam pokuty rozdávají. Co by taky dělali jinýho, že? :roll:

"fejsbůk" BMHD.cz

30
06 pro 2005 21:31
Fafner píše:
Hlavně nemožnost vjet na kole do centra v momentě, kdy se tam pohybuje jedno auto za druhým, je úplná blbost...

Je to jenom blbá značka, protože když jsem se ptal městské policie, jestli budou nějak pokutovat cyklistu, který právě projel vedle nás na náměstí Svobody v době, kdy tam na kole nesmí vjet. Bylo mi řečeno, že za ním přece nepoběží. Takže ta značka je jenom bič na slušné lidi.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Tak koloběžek snad existuje více druhů. Ty s 15cm koly a většími (nebo jaký mají průměr) bych tam pochopil.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ano, já vím, ale je to dost divmý, nemyslíš?

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Navážu jen drobným povzdechem na diskusi v tématu "Nejhloupější otázky cestujících".

chat-maniac píše:
Včera mě dorazil boreček s kolobrndou v bus pruhu od Nových sadů k Rondu ](*,)

No! Jak se tam vyřešilo, de iure tam patří. Ale pochopitelně to není ideální. Ale na chodník člověk vlastně nesmí... :mrgreen:

3750
08 čer 2005 23:12
MartinV píše:
Domis: to mě překvapilo, ten přejezd jsem nikdy neregistroval. :mrgreen:
vojtik píše:
Však ten přejezd v Jundrově je relativně nově (rok zpátky vytvořený?).

Nový je, ale už delší dobu. Mám pocit, že byl namalován s vybudováním cyklostezky z Jundrova po levém břehu ke Svratecké, to už pár let bude (jinak by to asi nebylo ani na těch mapách).

6976
Žlutý kopec
Fafner: alespoň po Masarykově a Rašínově by jezdit mohli. Ale jsme v Brně, co bys chtěl. :-(

3342
21 led 2011 14:19
Hlavně nemožnost vjet na kole do centra v momentě, kdy se tam pohybuje jedno auto za druhým, je úplná blbost...

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
chat-maniac píše:
Ono to je vůbec divný, v Jundrově je vodorovné značení přejezdu, svislé není. U Anthroposu z jedné strany (od Kohoutek) je svislé značení obojí, ze druhé strany od Pisárek pro změnu není vůbec. Český bordel. A kdyby jste slyšeli, jak takové blbosti naše školní oddělení neustále urguje a nic se neděje...

To je pod rozlišovací schopnosti daného úřadu, laxnost, lenost, a já nevím co ještě. Těch případů je (Přívrat, Sochorova, atakdál).

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Stejně je život plný paradoxů. Ráno se tu vypisuji a částečně obhajuji ježdění po chodnících, pak jdu na Starou osadu pro něco do Cupáka a při výlezu z prodejny mě málem zramuje cyklistka. Kdybych neuhnul, tak ležím na zemi. Už jsem se neudržel a zahulákal za ní něco o rohatém zvířeti, které dojí mléko... Ani nezastavila.

V tom Jundrově není na pozemní komunikaci značka "přejezd pro cyklisty". To je sice krásné, ale jak já to mám vědět, když přijíždím po té cyklostezce? Já vidím nalajnovaný "přejezd pro cyklisty" na silnici, takže se podle toho řídím - dám přednost vozidlům / útvaru chodců na pozemní komunikaci a pak v klidu přejedu. Vzato do důsledků, tak svislá značka "přejezd pro cyklisty" ve své podstatě řidiče jen upozorňuje, že mohou očekávat cyklisty jedoucí napříč. Neříká, že jim mají dát přednost.

188
25 pro 2010 21:35
Žádná garance nesmyslného přejití/přejetí neexistuje. Platí i na přechodu pro chodce: auta mají povinnost dát chodci přednost, to ovšem v žádném případě neznamená garanci pro chodce, že může bez problémů přejít (a teď opravdu nejde o výjimku pro tramvaj, ale o princip).

Moderátor
7587
Brno
Ono to je vůbec divný, v Jundrově je vodorovné značení přejezdu, svislé není. U Anthroposu z jedné strany (od Kohoutek) je svislé značení obojí, ze druhé strany od Pisárek pro změnu není vůbec. Český bordel. A kdyby jste slyšeli, jak takové blbosti naše školní oddělení neustále urguje a nic se neděje...

3724
28 úno 2006 19:00
V tom Jundrově je svislá značka "Přechod pro chodce", která je nadřazena značce vodorovné! Takže pravdu má chat-maniac.
A nevím, jak jste přišli na to nerušené přejetí silnice??
Viz znění ze Zákona č. 361/2000 Sb.

§23 (1) Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech jedoucím po pozemní komunikaci nebo organizovanému útvaru chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty jdoucím po pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění z účelové pozemní komunikace nebo ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci.

1161
ČR
Však ten přejezd v Jundrově je relativně nově (rok zpátky vytvořený?).
MartinV píše:
Je to rychlejší, než přes Husovu (pokud se neurazíš, že bys pár desítek metrů ŠEL s kolem.

Na kole jsem proto, abych jel, ne abych chodil pěšky. Chodit pěšky mě nebaví :D A když nespěchám, tak si to přes Husovu objedu, co mi zbývá.

Při jízdě přes náměstí Svobody je také potřeba dávat pozor na stav dlažby, protože když na ni naprší, tak dost nepříjemně klouže. Na jízdu nahoru při dešti jsem ještě nezapomněl - nahoře jsem měl problém zastavit kvůli dávání přednosti (pravda, brzdím dost ostře).

A k chodníkům - ano, také občas využiju k jízdě na kole chodník. Ovšem tento musí být k účelu jízdy způsobilý (dostatečně široký, bez velkého provozu pěších a v takovém stavu, aby po něm šlo vůbec projet) a v případě, že míjím či předjíždím chodce, tak si dávám opravdu pozor a jedu co nejvíc opatrně (čti pomalu a daleko od něj). A hlavně jen v případech, kdy je to nutné - hustý provoz na pozemní komunikaci a její stav, který neumožňuje mé bezpečné předjetí (tedy se auta musí courat za mnou mojí rychlostí, což vyloženě nesnáším [jako cyklista, když mi za zadkem nervózně popojíždí auto, i jako řidič, když se musím pomalu plazit za cyklistou]; jízda od Růženina dvoru na Strnadovu jest zářným příkladem) či je jízda po silnici zajížďkou, a navíc do kopce (cesta z Jírovy na Horníkovu).

6976
Žlutý kopec
Domis: to mě překvapilo, ten přejezd jsem nikdy neregistroval. :mrgreen:

Vojtik: během dne můžeš dojet na Maliňák, pěšky projít Divadelní a na Benešově znovu sednout na kolo. Je to rychlejší, než přes Husovu (pokud se neurazíš, že bys pár desítek metrů ŠEL s kolem.

1161
ČR
Cyklopřejezd mne jako cyklistu hlavně opravňuje v daném místě, kde je současně přechod pro chodce legálně přejet vozovku, aniž bych musel zastavit, slézt z kola a přejít silnici pěšky. Kdyby tam současně nebyl ten přechod, tak si v klidu přejedu - přejezd z místa mimo pozemní komunikaci na jiné místo mimo pozemní komunikaci, jenže právě přechod pro chodce mi tuto možnost blokuje.

Samozřejmě dávám přednost všem na pozemní komunikaci, podle ustanovení zákona. A mnohdy mne přijíždějící řidič pustí, když vidí, že zastavuji a chci pustit jej :-)

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Sorry za OT, ale když se tak bavíme na téma cyklisti, tak mě toto pobavilo:
http://vtipy.netroof.eu/data/images/dopravni-znacky.jpg

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
chat-maniac píše:
Není.
A co je tedy toto? https://maps.google.cz/?ll=49.210056,16 ... 7,,0,28.16
Sice zde není značka "přejezd pro cyklisty", ale ta je, jak píše Robert, stejně zbytečná, na přednosti nic nemění a aspoň je tu fyzicky oddělena část pro pěší a cyklisty.

Moderátor
7587
Brno
b1 píše:
Mimochodem zrovna v tom Jundrově je přejezd pro cyklisty.

Není.

ZdeněkH píše:
Ani kolaři ani řidiči nejsou bezproblémoví, ale řekněte mi kolik řidičů projede křižovatku tak, že najede na chodník přejede křižovatku a šup na silnici a že se to děje velmi velmi často.

Stačí se podívat na trávu na výjezdu z Uhelné směr Heršpická, před semaforem, jak je poježděná...
Stejně jako odbočení z Nových sadů (zastávka AD linky 51 směr Mendlák) směrem na hlavas. Tam nedočkavý ##MLUVÍM SPROSTĚ## jezdí po chodníku, protože jedno jediný auto před nima jim zněmožňuje projet že.

1161
ČR
Jo, koukám na net, kde je psáno tohle:

Porušení zákazové nebo příkazové značky - až 2000 Kč, ve správním řízení až 2500Kč

S tím, že zrovna tohle může pokutovat přímo i obecní policie.

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Vojtík: Ti měšťáci mi tenkrát říkali, že to může být až za 2000Kč.

"fejsbůk" BMHD.cz

3750
08 čer 2005 23:12
pepola píše:
Já jsem to asi napsal předtím špatně. Na přechodu pro chodce musí cyklista vést kolo, a ne po něm jet!
To samozřejmě. Ale pokud se ten cyklista rozhodne přes přechod přejet, mělo by pro něj platit totéž jako pro řidiče vyjíždějícího z místa ležícího mimo pozemní komunikaci.

Mimochodem zrovna v tom Jundrově je přejezd pro cyklisty.

1161
ČR
Jsme v Brně, tím se ta možnost průjezdu centrem vysvětluje :D

Dosti často jezdím na kole v relaci Dělnický dům - Vozovna Medlánky. Když jedu směrem tam, tak je průjezd jednoduchý - projet pod viaduktem, pod Grandem se dát vpravo, pokračovat po Benešově, Za Divadlem a vlevo na ulici Jezuitskou (cestou je akorát třeba si dávat pozor na přednosti zprava, jde tam špatně vidět). Z této ulice pak vpravo na Roosveltovu a pak už rovně za nosem až k cíli.

Problém je zpáteční cesta, koná-li se přes den. Dojedu na Moravské náměstí a co dál? Mohu jet rovně (dále po trase linky 1). Ovšem tady dorazím před Malinovského náměstí, kde mne zastaví značka, která dále povoluje vjezd pouze vozidlům MHD. Vpravo do centra uhnout nejde, když se dám vlevo, vykopne mne to zpátky na Moraváku.

Do samotného centra (Rašínova a Masarykova) nemohu, další zákazová značka (kola pouze 17 - 9). Objet to blízkými uličkami nejde.

Takže musím vpravo, proskákat po kostkách přes Českou (a dávat pozor na chodce a šaliny zprava a ze zad) a pokračovat okolo Komenského náměstí, vlevo na Husovu (kvalitní průjezdy, nemám tu ulici rád) a přes Šilingrovo náměstí dolů na Nové sady. Po této dlouhé a náročné cestě jsme konečně na hlavním nádraží a můžeme pokračovati dále v cestě.

V noci (průjezdy Brnem po půlnoci jsou nejrychlejší sarcastic ) akorát zatočím z Moraváku vpravo, pak se hned dám vlevo a projedu centrem. Dole na nádraží jsem rychleji a pohodlněji.

Mimochodem, možnost, že bych ještě před Moravákem jel vlevo na Koliště automaticky zavrhuji. Řídím se pravidlem, že cyklista nemá na VMO co dělat, neboť tam zdržuje provoz a vytváří zbytečné kolizní situace.

A kdyby tě chytli mezi 9 - 17, tak je to jednoduché - porušení zákazu vjezdu, prosím občanský průkaz a bude to za pokutičku. Nedivil bych se, kdyby to zatím byly oblíbené stokoruny a později se přitvrdilo. Řidič jako řidič.

3724
28 úno 2006 19:00
b1 píše:
Na cyklistu přejíždějícího po přechodu pro chodce by se mělo nahlížet úplně stejně jako na auto přejíždějící po přechodu pro chodce.
Je to řidič, který chce vyjet z místa ležícího mimo pozemní komunikaci, tudíž musí co? Dát přednost.

Já jsem to asi napsal předtím špatně. Na přechodu pro chodce musí cyklista vést kolo, a ne po něm jet!

176
01 lis 2010 18:43
Brno-Líšeň
vojtik píše:
Tato výjimka (0 - 24) je pouze v prostoru České. Přes Masarykovu a Rašínovu (a stejně tak v přilehlých ulicích) je povolený vjezd cyklistům pouze 17 - 9.

Takže pokud chápu správně, tak se na kole nedostanu přes město někdy dopoledne nebo odpoledne (mezi 9. a 17. hodinou) nebo spíš, kdyby mě chytli, mám problém? To se mi zdá trošku divný. V zahraničí na kolech v centru jezdí normálně, např. v Holansku. Ale taky je pravda, že naši cyklisti se chovají, tak jak se chovají :-?.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata