Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 9 z 42    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 42  Další
Autor Zpráva
1792
04 bře 2012 23:26
Fuj, 1497. Jsem rád, že už nejezdí. Ale jinak povedený. :-)

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Luxus :D

Myslím, že pokud uvedeš u fotky zdroj, tak s tím nikdo nebude mít problém ;)

Tak jsem si hrál a vznikla moje 1. fotomontáž :) Můžete ohodnotit, hlavně prosím nenarážejte nato, že kopíruju fotky atd. budu rád za každou odpověď :)
Příloha:
1497+1302+1560 (Fotomontáž).jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1546
06 lis 2009 10:30
Chtěl jsem tomu dát tu nejabsurdnější tečku, ale koukám, že mne někdo předběhl :)

ReZ: No to víš že jo... Ale životní zkušenost mi velí nepokoušet se tyto věci pochopit. Je to marná práce a ztráta času. e_smile

9986
15 led 2005 23:41
:lol: :lol: :lol: :lol:

4738
BRONX
:D Nejdřív jsem se podíval na ten obrázek a hned me Segway napad :D

Dovolím si také jeden návrh.

Jedná se o zcela nejmodernější technologii a design. O výrobu se samozřejmě postará plzeňská Škodovka. Design pochází ze společné práce Porsche a Pininfariny. Na tomto návrhu pracovali 4 roky!

Výsledkem je technologicky naprosto unikátní vůz, který nemá na světě obdoby. Vzhledem k unikátnosti konstrukce se to bohužel projevilo na ceně. Zatím to vypadá na cenu kolem 150 mil Kč/ks. Ale předpokládá se, že česká města se o tento vůz budou prát. Už jen proto, že 2/3 ceny jde jako provize příslušným úředníkům na magistrátech...

Již jako koncept sklízí řadu ocenění. Například poslední velké ocenění bylo uděleno za čistý design bez rušivých prvků.
A jak tento skvost vypadá?

Příloha:
tram.jpg

1792
Nejvíc se mi líbí to poukázání na přecpanost šalin. :-D

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
tak to je ultra. hlavně průvodní slovo... :applause: :applause: :applause:
nejvíc mě dostala ta kabelka a asi víš o čem mluvíš, že?
kolikrát, když té své podávám tu její "batožinu", tak ji (tu kabelku) zvenku rukou objedu, jestli tu cihlu, co tam zcela jistě má, nahmatám... sarcastic

1546
Dle mých zaručených informací mají být stávající Anitry časem rekonstruovány na inovativní typ. Jde o unikátní model vyjadřující pokročilost demokratických principů v ČR.

Ovládání inovativní šaliny bude prakticky shodné s populárním vozítkem Segway. Zatímco však na Segwayi stojí pouze jedna osoba, v této tramvaji bude osob samozřejmě více. Segway se uvádí do pohybu vpřed předkloněním, což u tramvaje přirozeně není dostatečně dobře realizovatelné. Půjde však o způsob většinového hlasování. Podle toho, na kterou stranu tramvaje si většina cestujících stoupne, v tom směru bude tramvaj uvedena do pohybu. S tím, jak budou cestující naznávat, že je čas vystupovat, budou se přesouvat na stranu druhou, hmotnosti jednotlivých stran se bude vyrovnávat a tramvaj bude postupně brzdit. Zatavení nastane při přesunutí limitního pasažéra. Po vystoupení bude ustanovena nová rovnováha sil, která uvede vůz dále do pohybu ve směru určeného většinou.

Testovací model je prozatím dimenzován jen pro sto osob (kalkulace při zaplnění obvyklém pro brněnský provoz). Je tomu tak z důvodu, že odborné psychologické posudky upozorňují na možnost potyček v případě přílišného množství osob ve voze.

Prototyp je nyní v konečném stupni vývoje. Homologaci však brzdí genderové požadavky, neboť studie prokazují, že hmotnost mužů je v průměru o 15 kg vyšší než hmotnost žen a muži tak mohou mít v této formě hlasování převahu. Námitka konstruktérů, že obvyklá hmotnost dámské kabelky rozdíl spolehlivě vyrovná, nebyla organizacemi pro rovná práva žen v dostatečné míře akceptována a věc je tak stále v řešení.

6
04 črc 2012 09:52
tahle šalina může být rovněž houpačka pro uspávání kojenců ... ale jinak skvělé sci-fi

1792
Fantomas: …a tento názor sdílím také. :-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Já myslím, že návrh byl především myšlen jako vtip...

1792
No…tak ne všechny návrhy se povedou. Ale třeba by to mohlo jezdit podobně jako vlečňák ve trojici, až na to, že tady by trojice asi byla podmínkou. Ovšem, nevím, jestli trojice je nejlepší řešení, veze spoustu vzduchu,a i když dlouhé, kapacita není tak super. Pro vozovny možná příjemnější, to jo, ale i tak bych se do budoucna vydal spíš cestou dlouhých jednodílných šalin. Protože, takových 35m nebo 40m, to už může mít fajn kapacitu.
A nemusí to mít zrovna Anitroidní design. :-D Varia jsou pěkný (i když bych asi změnil konstrukci)…

mceza píše:
Jinak by to byla dost neobvyklá jízda :D
A co prudké brzdy? Bude to mit vepredu a vzadu pomocny kolečka proti převrácení? :D

:D :applause:

4738
BRONX
Jinak by to byla dost neobvyklá jízda :D
A co prudké brzdy? Bude to mit vepredu a vzadu pomocny kolečka proti převrácení? :D

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Asi to bude zaaretované a jen na úvrati se to otočí o 180 stupňů. :D Tak to hádám bylo myšleno.

3750
08 čer 2005 23:12
Pokud se ti do toho příspěvku slovo otočný nezatoulalo jenom omylem, pak bych doporučoval pro začátek absolvovat školu základní.

3342
21 led 2011 14:19
nechcu být zbytečný rejpal, ale být tam jeden podvozek, jak přesně bude ta otočnost fungovat, šalina se bude chovat jako kolotoč? :D

9986
15 led 2005 23:41
omg :roll:

89
24 čer 2011 15:16
Když už tu všichni projektují nové vozy, taky jsem si zkusil jeden "namalovat". Parametry: délka cca10m, otočný hnaný podvozek - tím by se vyřešil nedostatek obousměrných vozů :-)
S jakou školou se může člověk ucházet v šalinoprojekční kanceláři? A kolik lidí v republice se tomu tak může věnovat?

3345
13 lis 2004 11:58
Naxashi píše:
...Informační displej NESMÍ být v prostoru okna. Zbytečně tak přicházíme o výhled a možnost větrání. Na strop s tím, místo reklam (pro vnitřní část) a z venku nad okno. Některé šaliny to tak už mají, a je to daleko lepší řešení. Do okna tohle prostě nepatří.

hmm, a mechanici ať si třeba pokřiví ruce, až to budou lovit kdesi ve stropě (to už tu bohužel je)...

1546
Za málo :-)

Mimo to, ona existuje ještě norma ČSN EN 14750-1, která stanoví zejména vlastnosti klimatizací a topení, ale je tam i řeč o větrání.

3342
21 led 2011 14:19
Naxashi: Ale zrovna o tohle vůbec nejde... stejně tak se může někomu něco stát při přecházení silnice, a přechody pro chodce kvůli tomu taky nikdo nezakáže... jde o to riziko zhodnotit - jaké je riziko, že se něco stane, pokud to riziko přijmu, a jak velké jsou náklady na odstranění tohoto rizika. A tak je to se vším, počínaje drobnostmi jako jsou posuvná okna, přes omezení rychlosti přes výhybky, až po stavbu a provoz jaderné elektrárny... všechno z toho má určitá rizika, která můžeš přijmout, řešit či kvůli tomu celé řešení úplně zavrhnout...

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Mezi náma, oni to řekové s tím shazováním ze skály neměli vymyšlené vůbec zle. A kam to tehdy dotáhli. (A kde jsou dneska.)

1792
Fafner: Jo tak. :) Že mi to nedošlo. :-D
Jasně, tím pádem vlastně podporujeme tu demenci, lidi nemusí přemýšlet, debilové neumírají a genom rasy se zanáší stupidním bordelem. Výsledky jsou kontraproduktivní. Jenže tenhle pragmatický přístup bohužel není moc populární, společensky/politicky korektní.
Chápu tu lidskou stránku, byl to něčí syn/dcera, atd., jenže pokud je IQ sotva měřitelné… Nechápejte mě špatně, nejsem pro zabíjení, ale rozhodně nejsem pro to, aby se z lidstva stala ještě větší banda debilů, než je v současnosti. Sice nejsem lidumil, ale v lidech je potenciál. Stačí, když ho využijí…
Takže kdyby byly okna vysouvací úplně kompletně, a nějakej idiot z něj vyskočil, není to chyba výrobce, dopravního podniku, ale jen jeho chyba. Proto by se proti tomu neměly podnikat žádné akce. Samozřejmě je ale nutné zase rozlišovat, kdy je nebezpečí příliš velké, to jo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1042 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 42  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata