Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 25 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 81  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
pepole: Bohužel primátor musí odpovědět diplomaticky, ale kdyby nemusel, jistě by napsal něco jako toto: Připravujeme prodloužení tramvajové trati ze Starého Lískovce přímo k domu paní Maděrové. Vzhledem k tomu, že tato dopravní stavba má prioritu před všemi ostatními, dojde k její realizaci již v roce 2035. sarcastic

3725
28 úno 2006 19:00
TOTO sem přesně pasuje sarcastic

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
"To se mi líbí!" :-D

3725
28 úno 2006 19:00
Ad stařecká demence: Včera se mě jedna dáma 80+ zeptala po zastavení na červenou na křižovatce Ostravská X Olomoucká, jestli bych jí neotevřel dveře! Já jsem jí řekl, že se asi zbláznila, na 6ti pruhu otvírat uprostřed křižovatky dveře... :pray:
(Měl jsem a-44).

A při jízdě od 11. rozjezdu včera večer jsem překazil konzumaci "kočičího" žrádla jednomu debílkovi a jeho slepičce! Lepší lék na nahromaděný stres neznám! biggrin

9306
10 čer 2004 11:19
Hlavne ze si jeste bude pamatovat , na kdy ma jit druhej den do hokny :) .

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
mceza píše:
Počkej až budeš osmdesátiletej senilní dědek :D To taky budeš mít špatnou paměť a budeš říkat, jak za Kalouska sme se měli všichni líp :D

Nestraš. :twisted:

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Počkej až budeš osmdesátiletej senilní dědek :D To taky budeš mít špatnou paměť a budeš říkat, jak za Kalouska sme se měli všichni líp :D

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
To jsem tak dnes kolem poledne čekal na a-84 na Slovanském náměstí, mezitím přijíždí a-53 a lidi vystupují. Ale někteří kaštani se k výstupu nemají hned, zejména jedna starší paní sedící kousek za řidičem. Tak tedy vystupuje i ona a prohlásí "To je blbý..."...ptám se, co že je blbý. Následně jsem se dočkal výkladu o tom, že za první republiky byli slušní podnikatelé, kteří pak byli zabiti (už jsem nepochytil kým). Dále následovala poučka, že všici jsme blbí, jak jsme zahledění do USA a jestli jsem četl bibli a odcitovala mi nějaký text...Ještě jsem se dozvěděl, že jsme naivní a že zemřeme v plynových komorách.

Když jsem paní argumentoval, že vše je přeci v pořádku, linka a-53 na Slovanském náměstí končí a že MHD musí mít nějaký jízdní řád, paní reagovala, že jí vadí, že lidi musí přestupovat na Staré osadě, což je konečná linky a-84 a bla bla bla...dříve prý všechno jezdilo lépe...

Dotyčná si asi neumí přečíst jízdní řád a patrně by chtěla, aby všechno jezdilo odkukoliv kamkoliv...

Přijela a-84, paní nastoupila a já sledoval, kde že vystoupí. Vystoupila na Husitské, což moc nechápu, ta paní vypadala celkem fit...

Můj nový web o severním okolí Brna

4738
BRONX
Ajo, v leže se blbě čte... No tak já za obdobné sportovní vybavení považuji své běžecké boty. Že bych zašel na Nové Sady prudit?

Po dnešku už teda vlastně ani nevím, kdo, po čem a kde se může pohybovat...

3342
21 led 2011 14:19
mceza píše:
A co jsou kolečkové brusle? Počítají se mezi to i ty boty s kolečkama? Hellys nebo jak se to menuje?
A proč na lyžích a kolečkových bruslích mohu, ale na skateboardu či klasických bruslích ne? DYK TO JE DYSKRYMYNACE!

Není, protože nebo obdobném sportovním vybavení.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
V případě, že bude povrch způsobilý k pohybu na bruslích, to jest aby se brusle nepoškozovaly, může se člověk pohybovat i po silnici v protisměru, uprostřed jízdního pruhu a na policisty ukazovat vztyčený prostředníček.

4738
BRONX
A co jsou kolečkové brusle? Počítají se mezi to i ty boty s kolečkama? Hellys nebo jak se to menuje?
A proč na lyžích a kolečkových bruslích mohu, ale na skateboardu či klasických bruslích ne? DYK TO JE DYSKRYMYNACE!

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Osoba pohybující se na lyžích nebo kolečkových bruslích nebo obdobném sportovním vybavení může užít jízdní pruh pro cyklisty nebo stezku pro cyklisty (§ 57 odst. 7); přitom je tato osoba povinna řídit se pravidly podle odst. 3,5, a 6 a světelnými signály podle § 73)

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
mceza: To je poněkud zoufalé hledání problémů. Pokud by i tohle bylo třeba, tak se to upraví vnitřním předpisem toho jiného dopravce, podle smlouvy s Kordisem. Nebo se taky prostě domluví. (Ano, i to se dá! Šokující, že.) A co se té značky týče, tak každý piktogram nebo krátká větička se dá všelijak dezinterpretovat a víc se v 50 km/h řešit nedá. Proto je její význam upraven v zákoně, a řekl bych, že se s ním dá snadno popasovat podle pravidla neseru se kam nevím že smím, a řekl bych, že řidič pravidlené bus linky co tam jezdí n-krat denně je schopen vědět kam smí. Jediná věc pak tedy zůstává případná chyba ve značení, pokud tam není i ta doplňující tabulka. Problém?

3395
Doma
Kde je napsáno, že bruslař může využít cyklopruh? Vždyť bruslař je chodec.

4738
BRONX
Jenže vnitřní předpis DP by platil jen pro DP. Takže jiný dopravce by mohl jezdit... Ale jinak teda nechutnej kocourkov...

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Značku buspruhu lze doplnit o tabulku, která umožňuje vjezd i jiným busům (nebo i úplně jiným vehiklům). Zřejmě něco ve smyslu „včetně vozidel IDS“. Není tam? Nedívám se po tom.

Omezení využití buspruhu jen pro autobusy zrovna na linku, je-li třeba, je samozřejmě snadno řešitelné vnitřním předpisem DP, není důvod komplikovat tím značení.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Vyhrazeny jizdni pruh pro autobusy.
V Ceske republice je pouze pro autobusy MHD, tedy v Brne linky s oznacenim 100 a vice nemaji v Bus pruhu co delat. Treba takova a-405 potom nemuze vlastne najet na zastavku Porici smer Mendlak. To uz jsou holt zakony v Ceske republice a vizitka tech kdo je vymysli. Policajti to samozrejme neresi a nepokutujou ani ty zajezdovy, kdyz ho vyuzijou, ovsem stane-li se jim tam nehoda, maji pokutu jasnou, nemaji tam co delat.

Jezdec na kolobezce. Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka. Tzn. kolobezka muze jet jen po silnici pripadne cyklopruhu a decka s takovyma tema malyma kolobezkama na chodniku nemaji co delat.

Jezdec na koleckovych bruslich pripadne lyzich je chodec. Muze tedy jezdit i po chodniku. Ale to by zase nebyla CR. Bruslar muze vyuzivat i cyklopruh. A protoze je zaroven i chodec ma vlastne prednost i na prechodu pro chodce. Tedy takovy ty prasarny co delaji cyklisti, kdyz jedou po silnici a pred cervenou najedou na chodnik a za krizovatkou z neho sjedou, muzou bruslari delat s posvecenim dopravnich predpisu.

Vitejte v CR.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ad Zlaťák: to mi přijde jako dobré přirovnání. Pokud máme nspsáno "BUS", a ne "BUS MHD převážející cestující" (což by se tam ani rozumně nevešlo), pak by to mělo být nejen pro režijní busy MHD, ale i zájezdové, regionální,...

4738
BRONX
Ta koloběžka mě překvapila, stejně tak bruslař. Je možné, že se to měnilo? Ped lety to podle mě určitě byl jen cyklista a ostatní byli chodci.

3395
Doma
Kolobezka = kolo, ale od kdy je bruslar na stejnym levelu s cyklistou?

1710
22 led 2006 12:56
Brno
To s tím bus pruhem mi taky není jasné. Už jsem taky párkrát slyšel variantu, že je to jen pro MHD. Ale to by to snad bylo označeno jako "MHD" a ne "bus". Logické je, že tam má jet každý autobus. Vždyť přece třeba i na hranicích, mýtných branách (v zahraničí),... je stejnou značkou vyznačen pruh pro autobusy. Nebo, že by to na těch hranicích taky platilo jen pro MHD?

496
31 led 2011 13:46
já si myslím že BUS pruh může a musí využít jakýkoliv autobus (MHD, linka, zájezd). Kdyby to mělo platit jen pro mhd, ať tam je MHD.

3342
21 led 2011 14:19
mceza píše:
Koloběžkař = chodec. Takový idioti jsou nejhorší...

Dojem dobrý, fakt ne.

Viz §57 odst. 2 silničního zákona: http://business.center.cz/business/prav ... 1h2d3.aspx
Na vozovce se na jízdním kole jezdí při pravém okraji vozovky; nejsou-li tím ohrožováni ani omezováni chodci, smí se jet po pravé krajnici. Jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka.

Jelikož bus pruh je i cyklopruh, tak měl koloběžkař na jeho využití plné právo.

EDIT: Tak chat to napsal přede mnou. Koloběžkaře ještě chápu, ale bruslaři a lyžaři mi přijdou fakt trochu ujetí...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Mám za to, že někde mi vtloukali do hlavy (školní?), že režijně do bus pruhu nemůžu, když jedu režijně a třeba Olympionik od Adosy, ale s 405kou už Adosák může. Ale:
"Vyhrazený jízdní pruh pro cyklisty mohou, podobně jako stezku pro cyklisty, užívat kromě cyklistů (za něž jsou považováni i jezdci na koloběžce) podle § 57 odst. 7 zákona č. 361/2000 Sb. také osoby na lyžích, kolečkových bruslích nebo obdobném sportovním vybavení."
"Městská hromadná doprava (MHD, někdy označovaná zkráceně jen městská doprava) je systém linek osobní veřejné dopravy určených k zajišťování dopravní obsluhy na území města hromadnými dopravními prostředky. Obvykle mívají města vlastní integrovaný dopravní systém (buď pro samotné území města, nebo i pro jeho okolí), v němž platí jednotné přepravní a tarifní podmínky, a provoz linek MHD je dotován městem jednotným způsobem. Součástí městské hromadné dopravy však mohou být i linky, které nejsou součástí takového integrovaného systému a mají vlastní, odlišné podmínky nebo nejsou dotované městem."
Wiki
Ups, jdu se vzdělávat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata