Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 27 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 81  Další
Autor Zpráva

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Zrovna dneska - byl svátek, žeáno, a vyrojila se spousta kolařů. Někteří jezdili uprostřed pruhu, takže se nedali předjet, někteří jezdili po chodníku a případně mi skákali pod auto... Střílet. Naprosto souhlasím s k.ondrou...

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Přesně tak.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Dle mého cyklista na silnici patří, nicméně někteří by opravdu potřebovali pár facek. Já jezdím na kole docela dost. Vzhledem k tomu, že jsem si vědom své zranitelnosti (oproti ostatním účastníkům provozu), snažím se chovat čitelně a předvídatelně, a jezdím dle předpisů. Jako řidiče auta mě právě nejvíc štvou cyklisti, kteří jezdí naprosto bez ohledu na předpisy.

"fejsbůk" BMHD.cz

3342
21 led 2011 14:19
Robert: Rozklikni si ten odkaz a nebudeš mluvit o něčem jiném než já ;) Pokud náhodou nemluvíš o ničem jiném než já, kde konkrétně se uprostřed křižovatky veme výjezd ze dvora?

7338
27 úno 2010 07:40
Takhle to funguje např. v Edinburghu a je to super, protože cyklista se rozjede rychle a nezdržuje ho kolona.

Ideální cesta do špitálu. Stačí odbočuící auto do dvora, auto vyjíždějící ze dvora a lehce vysunutý čumák, aby tam viděl, jeden chybějící kryt kanálu, jednou auto uhýbající kousek doprava, aby se vyhnulo výtluku apod.

3342
Ony by cyklostezky ani tak potřeba nebyly, ale právě v kolonách může mít kolo docela dobrý výhody. Jen stačí aby pruh byl dostatečně širokej a v ideálním případě, aby se před auty vyznačilo místo na stání cyklistů, tzn. stop čára pro auta dva metry dozadu. Takhle to funguje např. v Edinburghu a je to super, protože cyklista se rozjede rychle a nezdržuje ho kolona. I v Brně jsem si už všiml pokusu o tohle na křižovatce Koliště x Kounicova, v Kounicově ve směru z Moraváku je na přímým pruhu namalovaný kolo, akorát ta posunutá stop čára chybí. Konkrétně to vypadá na většině míst takhle (bez té příjezdové části, ta vyznačená nebývá)

http://www.landrover-bikes.com/blog/201 ... atalities/

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Tak to je mazec :-D
Nedání přednosti chodcům, jízda jednosměrkou, tram. těleso a ještě se pod to podepíšou.
Ovšem to parkoviště ve vyhrazeným cyklopruhu... Stejně jako magoři na mendláku v protisměrným cyklopruhu.

9306
10 čer 2004 11:19
Staci ta jizda po trampruhu....

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
To video jsem v okamžiku vjetí do zákazu vjezdu vypnul. Takový řidiči (ať už cyklisti, automobilisté nebo kdokoli jiný) by si zasloužil pár facek.

9306
Pustte si to video. Dotycnej ****** by asi potreboval misty proskolit z pravidel silnicniho provozu. Par takovejch a neni se co divit, ze nekteri volaj po lovny sezone na pumpickare.

9306
http://www.metro.cz/video-zbesila-jizda ... e-deje_ava
V Křižovnické čekají řidiči aut, až padne zelená. Necháme projet tramvaj a frčíme za ní. Stojící auta necháváme za sebou.

No proti běžným buznám (gayům a lesbičkám) nic nemám. Toto je jen hanlivé označení ##MLUVÍM SPROSTĚ##

9986
15 led 2005 23:41
Tak buzny snad ani né, těch se u cyklistů vyskytuje málo.

říkám cyklobuzny

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
V 23.55 dne 27.4. mě na Moraváku naprosto ladně vjela jedna takyinteligetní zcela jistě alternativní kráva jako Brno s kolem z chodníhu na přechodě rovnou pod rozjetej autobus.... Já i ti šalináři, co jsem vezl, brzdili i ušima... Ani ta pinda neotočila hlavu, když tam najela a na podtlakovku reagovala až přejela celou tu širokou silnici u rudoarmějce otočení s ksichtem stylu "co je????"... ](*,)

140
11 pro 2011 18:53
Traktor mi aspoň nespadne pod auto :D

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
A když tam pojede traktor 20? Ten taky nepředjedeš a to nemusí ani kličkovat... Ale co, já bych ty traktory zakázal!

140
Jak? rovně nebo vůbec... Když to někdo nezvládá bez kličkování, tak by měl zvážit zda s kolem na silnic nebo lesní cestu... Dle mého názoru tímto stylem jízdy ohrožuje a omezuje provoz na pozemních komunikacích...

3342
Ad lemry, co jedou do kopce kličkatě - a jak tam mají jet, když to nevyšlápnou? Já mám kopce taky problém vyšlápnout, ale jaksi chybí jiná možnost...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
PepaZdepa píše:
...dále slepičky, co musí celou cestu kvokat a jedou vedle sebe...

Nejenom slepičky, ale už jsem takhle párkrát viděl jet i cyklisty na silničních kolech. Zrovna ti jsou podle mě největší problém.

140
Částečně musím souhlasit s Mauriciem... není nic horšího než rozklepanej cyklista uprostřed pruhu, hlavně v případě, kdy je prostisměr plnej... Neříkám, že bych ze silnice vyházel všechny cyklisty, ale minimálně opilé dědky jedoucí z hospody domů, pak lemry, co při jízdě do kopce hází řidítkama z prava do leva, dále slepičky, co musí celou cestu kvokat a jedou vedle sebe a nekonec i tu namyšlenou skupinu lidí, co si myslí "já jsem kolo a kdo je víc?". Se zbytkem cyklistů (odhadem 10%) nemám problém biggrin

7338
27 úno 2010 07:40
MartinV píše:
Mauricio: za chování té části cyklistů, kterou zmiňuješ, může částečně Policie. Je potřeba, stejně jako řidiče aut, za protizákonné chování na silnicích trestat. Leč to chybí. A také zde chybí rozumná prevence. Ale to je na delší debatu.

Přiznám se, že mě docela překvapila drzost cyklisty, který spokojeně frčel po přechodu pro chodce, ač na prvním místě na semaforu stálo policejní vozidlo. Neřeším teď liknavost strážců zákona, ale myšlení cyklisty, kterému je zjevně fuk, že se proplétá mezi chodci na přechodu, kde nemá co dělat, že si snad ani neuvědomuje, že tam nemá co dělat.

K tomu házení před auto doporučuju si na chvíli stoupnout na zastávku Poříčí ve směru z centra, tam to vidím snad v polovině případů, kdy tudy jedu, jak cyklista profrčí po tramvajových kolejích a bez jakéhokoli ohlédnutí nebo nedejbože ukázání to v plné rychlostí hodí před první auto před ostrůvkem.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Mraku, ty boduješ, co názor to perla.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: za chování té části cyklistů, kterou zmiňuješ, může částečně Policie. Je potřeba, stejně jako řidiče aut, za protizákonné chování na silnicích trestat. Leč to chybí. A také zde chybí rozumná prevence. Ale to je na delší debatu.

9986
15 led 2005 23:41
Jistě, najdeš to i v autě, i v autobuse, i v tramvaji, i ve vlaku, i na motorce, i na lodi, prostě všude. Ale tady se mluvilo o cyklistech, tak jsem zbytek opomenul.

Na kole skoro nic, ale docela dost chodím pěšky (v "mém" městě prakticky jen pěšky, protože zdejší parodie na MHD nemá smysl využívat), i tak si toho člověk dost všimne, co se týče cyklistů. Kilometricky to ovšem vyjádřit neumím, protože a poněvadž to nepočítám. Ale dobře, tak třeba dneska jsem najel cca 500km autem, na kolo jsem se podíval v garáži, pěšky jsem ušel tak 4km a 2km odjel autobusem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata