Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 43 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 82  Další
Autor Zpráva
1111
21 zář 2009 15:23
Ono při ručním zadání cíle 980 - služební jízda - se přepíšou všechna venkovní tabla, ale režim linka/směr v palubním počítači i na vnitřních panelech o perlových šňůrách zůstává běžet. To, cos viděl, mi velmi smrdí tím, že chtěl šofér vyjet bez lidí, ale zároveň tak, aby byl v systému vidět jako řádný spoj z vozovny s cestujícími.
Jinak třeba na 96(98)/300, když jedeš s řidiči z gM režijně na spojení, tak jsou opravdu (netuším proč) nahrány všechny zastávky paralelní linky 90 po trase... A má to velmi zajímavě nastavenou jízdní dobu mezi jednotlivými zastávkami (myslím, že jsou po dvou až třech ve stejné minutě)

7385
27 úno 2010 07:40
Napadlo mě to, jen mě překvapilo, že to pak běží í na vniřním displayi.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
U autobusů ne, kromě režijních jízd pro zaměstnance, ale tam stejně režim služba vypínáme, páč je to zbytečný. U trajfů předpokládám kvůli výhybkám.

7385
Při nájezdu na linku jako služební jízda je v palubáku zadaná trasa včetně zastávek? Před chvílí jsem jel za trolejbusem, na tablech měl SJ, ale na vnitřním BUSE běhala následující zastávka včetně poznámek.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Proč dokola? Nejdřív to je UNIVERZITNÍ, pak Uni. a pak Univerz. :D

616
13 srp 2010 13:44
Linka co jezdí, zdá se, pořád dokola sarcastic.
Foceno na zastávce Univerzitní kampus směr Nemocnice Bohunice>Univerzitní kampus sever. Takže někam zmizela zastávka Nemocnice Bohunice :roll:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Dnes som si všimol nové značenie linky pri zaťahujúcich šalinách, číslo linky už nie je preškrtnuté, ale zobrazujú sa len obrysy čísla linky. Foto bohužiaľ nemám, ale myslím si že je to viac čitateľné :)

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Fafner:
Já bych tu fotku nehodnotil hned jako špatnou.

1) To není na škodu, naopak mi se tady tato fáze skoro úplného setmění se světlou oblohou velmi líbí (samozřejmě to musí jít na stativ a dlouhý čas, aby z toho vylezlo něco koukatelnýho).

http://foto.bmhd.cz/foto.php?13327

Ve Tvým případě by stačilo jen trošku dosvětlit, ale i takto se dá.

2) To je blbý, ale v tomto případě, pokud jsi opravdu cítil nutnost to vyfotit, to jinak nešlo. Možná bych popočel ještě malinko doprava tak, aby ten sloupek alespoň nebyl přes dveře.

3) Též není až tak na škodu. Jsou místa, kde to jinak než skoro čelovkou není. Hodně také záleží na vkusu fotografa. Někteří fotí hodně z čela, někteří zase hodně z boku. Pokud to ale dotyčný umí, OK.

4) Za daných podmínek se to jinak nedá. Zdrojům světla se neubráníš, tomu hnusnýmu transparentu taky ne (nejlíp se fotí diodkový BUSE). Ve Tvém případě trochu ruší prosvětlení interiéru. Řešení jsou dvě, buď zajít za řidičem a poprostit ho, jestli by to nezhasnul nebo nerozsvítil jen nouzová světla (polovinu zářivek/světýlka nad dveřma...), pokud to teda vůbec v Mostě jde nebo změnit nastavení foťáku. 20 s, na které jsi to fotil, mi připadá možná až zbytečně moc. Osobně bych bych asi zkrátil čas 13 s nebo max 15 s a mírně srazil clonové číslo z F9 na F8 nebo F7.1. Případně bych ještě zvýšil citlivost ISO a s clonou i časem šel ještě malinko níže.

5) Ty koleje jsou evidentně nakloněné dovnitř oblouku, takže je normální, že je vůz nakřivo. Fotku obvykle rovnáme ideálně dle nějaké svislé linky nejlépe uprostřed fotky (kvůli soudkovitosti), která musí být zákonitě rovná (hrana domu...). Na Tvoji fotce nic, podle čeho by se dalo směrodatně chytit nevidím. Na sloupy se rozhodně spolehnout nedá. Tu Tvoji fotku bych klidně takto prohlásil za rovnou.

3342
21 led 2011 14:19
miropiro píše:
Ale proč ta sebekritika? Mně se ta fotka líbí :wink:
Ale mě ne, navíc jsou zde mí učitelé a učitelé mých učitelů, a bylo by vůči nim dost neslušné, kdybych neznal alespoň některé chyby, které ta fotka má.

1) Málo světla (důvod - bylo to večer, ale ještě nesvítila světla, to už jsem napsal předtím)
2) Sloupek před vozem (Pokud jsem ji chtěl vzít z téhle strany, lépe to nešlo, pak už tam byly větší sloupy)
3) Vůz je focen příliš z čela (opět, z boku byly sloupy, a fotky z druhého boku vyšly ještě hůře, než tyto)
4) Moc přepálený světla
5) Vůz je nakřivo

A věřím, že Eda nebo Manil by zvládli v těch chybách ještě pěknou chvíli pokračovat :D

Proto je to fakt spíš dokumentace předního panelu v Mostě, lepší fotku prostě nemám.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Fafner píše:
Druhá fotka je spíše dokumentační (v Mostě se šetří - nesvítí pouliční světla ani poté, co je už dvacet minut úplná tma, natož když ještě není, navíc si řidič stoupnul tak blbě, že se to prostě nedalo vyfotit líp).

Ale proč ta sebekritika? Mně se ta fotka líbí :wink:

Můj nový web o severním okolí Brna

1203
Brno - Židenice
Tak maximálne LCD podsvietené LED diódami :)

Moderátor
7590
Brno
LED LCD? :-)

1203
Brno - Židenice
Vonkajšie panely sú LED, vnútorné sú TFT (LCD).

Moderátor
7590
Brno
Vypadá moc pěkně. Předpokládám LED obrazovka.

3342
Těžko říci, jestli to dát do sekce Odjinud, nebo sem: Vnitřní a vnější panel Bustec na tramvaji T3 v Mostě. Ten vnitřní vypadá docela dobře :)

Panely Bustec jsou v Mostě na tramvaji e.č. 304 ve zkušebním provozu. V Mostě/Litvínově jediné další tramvaje s panely jsou Astry 201 a 202, vzhledem k úsporám DPMML hádám, že tento zkušební provoz je financován přímo od Bustecu. Druhá fotka je spíše dokumentační (v Mostě se šetří - nesvítí pouliční světla ani poté, co je už dvacet minut úplná tma, natož když ještě není, navíc si řidič stoupnul tak blbě, že se to prostě nedalo vyfotit líp).

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2845
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Já bych si vzal i ten vnitřní. :-)
Bude to sloužit jako výuková pomůcka na střední škole. :mrgreen:

9987
15 led 2005 23:41
Oni se mnohdy vyžazujou i dnes, otázkou ale je, v jakém stavu.

Vnitřní malý červený na zobrazování zastávek nikdo nechce? Nějaký ještě snad jsou, budu si brát jeden kousek pro sebe a jeden pro kolegu, tak bych mohl rovnou vzít víc, nebo se alespoň poptat. Prodávají se za nějakou zbytkovou cenu, kterou jsem už zapomněl :-D Vnější nemají, teda mají, ale prodávají dalším dopravcům, čiliž pro běžného šotouša nedostupný.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Na aukru to nikdo nenabízí? Myslím, že zanedlouho už nastane čas, kdy se budou ve větší míře vyřazovat starší zářivkou podsvícené transparenty ve velkém po celé republice.

3342
P. Haluza: Kdybych věděl, už ho mám :)

Kdyby věděl někdo jiný, tak je ještě jeden zájemce :)

2845
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Nevíte někdo, zda by bylo možné sehnat terčíkový transparent BUSE? Klidně ten nejstarší model. :-)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jen upozorňuji, že příspěvek NEBYL myšlen jako aprílový žertík, jak by se vzhledem k datu odeslání dalo předpokládat, ale jde o zcela seriózní prosbu :-)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Pánové, vyhlašuji veřejnou soutěž.

Pokud někdo potkáte v Brně čistý (neposprejovaný) automat na jízdenky Mikroelektronika, který se dá navíc nafotit ze všech stran (kolmo na textury), tak mi prosím dejte echo. Potřebuji nějaké fotky na model do MSTS (aneb učím se modelovat) a u nás je vše pokreslené... a aspoň model chci mít hezký.

Díky za případnou ochotu.

616
13 srp 2010 13:44
vojtik píše:
Téma SAVS tu není, tak to hodím sem.
Nemáte někdo doma manuál na palubní počítač SAVS?

Našel jsem v mém archivu tento manuál na SAVS od PvvS:
http://megaupload.cz/sG3tD/navod_savs-pdf.html

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
No ale naprosto ve všech případech je na prvním řádku jedna ze zastávek "po cestě" a na druhém řádku cíl, nevím, proč by se to najednou měnilo...
(Snad jen u ND se to občas zobrazuje různě zjednodušeněji, ale toto byl normální kurz.)

7385
Nejsou tak značeny klasické denní spoje, které jen nejedou na Vincky?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata