Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 44 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 146  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
RT6N26: nikdo nemluvil o celkově kratších intervalech. Ty se zkrátí vždy u dané linky (tak, aby celkový interval zůstal zachován). Sice d-12,13 jedou velkou část trasy spolu, ale právě v těch vlastních úsecích dochází ke zpoždění (která nejsou stejná, takže se na interval 5 minut (v sedle) nedá spolehnout).

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Miky píše:
Nejlepším řešením by bylo třináctku zkrátit na úsek Juliánov - Hlavní nádraží a devítku na úsek Lesná - Hlavní nádraží (a na tom nádraží by se dělo hádejte co).

Hromadily by se soupravy z Juliánova a Lesné? sarcastic
Takto by se asi vlk nažral a koza zůstala celá... A po nějaké době, až by si lidi zvykli, by se to mohlo sloučit.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
To by zase vřískala Lesná, že jim berou jejich milovanou, oblíbenou a odjakživa tradiční devítku sarcastic

Nejlepším řešením by bylo třináctku zkrátit na úsek Juliánov - Hlavní nádraží a devítku na úsek Lesná - Hlavní nádraží (a na tom nádraží by se dělo hádejte co).

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
ad špatná komunikace změny: Stačilo říct, že se zruší devítka, a po trase zamýšlené devítky vést třináctku a nikdo by neprotestoval :-)

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Fafner: o prohazování 9 a 11 jsem neřekl ani slovo, jde mi jen o zrušení 13... Kapacitnější soupravy do Komárova? Vždyť vše co tam jezdí jsou už teď soupravy a devítky jezdí plné oběma směry... Kratší intervaly? Tomu ani sám nevěříš :D

RT6N26 --> colt274

3342
21 led 2011 14:19
RT6N26: Jakto? Výrazně se zlepší interval na mnou již zmiňovaném úseku Maliňák - Moravák a na potřebnější úseky se dostanou odpovídající vozidla. Úsek Komárov - Technopark potřebuje kapacitnější vozidla, než koncové úseky Lesná - Jugoslávská a Geislerova - Juliánov. Na úseku Komárov - nádraží se moc interval už zkracovat nedá, proto se tam více hodí kapacitnější vozy(soupravy), a na devítku Juliánov - Lesná se pro změnu podle mého lépe hodí K2/13T v kratším intervalu, než doposud.

738
MartinV: vzhledem k tomu, že většina tratě 12 a 13 jedou dohromady, je tento argument irelevantní, navíc zrušení d-13 nic nevyřeší...

RT6N26 --> colt274

6976
Žlutý kopec
Xcav8: síť linek není jenom o jejich počtu, ale i o intervalech. A při vhodném trasování by stačilo 12 linek (při jedné trati navíc). Výhodou méně linek s kratšími intervaly je skutečnost, že nemusíš studovat JŘ, ale víš, že další vůz na dané lince pojede do několika minut.

3342
xcav8 píše:
Pokud má Brno v plánu stavět nové tratě a já věřím, že to nebude jen prodlužování stávajících, ale třeba k novému nádraží (ano jsem pořád optimista), tak dvanáct linek rozhodně stačit nebude.
Víra je hezká věc, ale fakta jsou trochu objektivnější. Mezi tato fakta patří třeba to, že plánovaná prodloužení jsou z Bystrce a ze Štefánikovy čtvrti, případně do Staré Líšně. A pokud se těchto nejdůležitějších prodloužení dočkáme do patnácti let (alespoň prvních dvou jmenovaných), tak asi začnu věřit na zázraky.

K jakému nádraží?

140
11 pro 2011 18:53
"...tak dvanáct linek rozhodně stačit nebude. Chce to myslet více dopředu."
Tak to je zatím snad nejhorší argument, co jsem tu četl. Pokud se náhodou postaví nové tratě, tak není problém nějakou linku opět přidat... Pro takovou změnu by pak jistě měli pochopení i cestující.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
V roce 1994 mohl taky někdo říci, že 13 linek stačit nebude :-D

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Dovolím si taky jeden skromný poznatek:
Pokud má Brno v plánu stavět nové tratě a já věřím, že to nebude jen prodlužování stávajících, ale třeba k novému nádraží (ano jsem pořád optimista), tak dvanáct linek rozhodně stačit nebude.
Chce to myslet více dopředu.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Spy píše:
těm lidem nikdo nemůže mít za zlý, když tomu nevěděli hlavu ani patu a věděli jen o rušení linky 13.

Tak to pozor. Pokud je vyloženě někdo takový, tak je to vůl, který čte jenom nadpisy článků. Protože v každém z těch článků je ta změna popsaná podrobněji, než že by bylo zmíněno jen rušení linky 13. Takže ano, marketingově to rozhodně bylo podchycené více než blbě, nicméně inteligentnímu člověku by stačilo si přečíst jeden článek na idnesu nebo brdeníku, aby pochopil, o co jde.
(Bohužel je ale Gaussova křivka neoblomná a pracujeme tady se stádem idiotů, takže bylo na vyšších místech, aby si to uvědomili a pojali to správně.)

4738
BRONX
Já si myslím, že se teď nechá uklidnit situace, vychladnout hlavy a přijde tento návrh (možná v trochu upravené podobě) znovu. Tentokrát ale už pořádně lidem vysvětlí proč se tak vlastně děje a že to bude pro ně jen dobře (já sám nejsem přesvědčen, že to bude jen dobře, současný stav mi vyhovuje a dokud mě nikdo nepřesvědčí o opaku, nevidím důvod ho měnit...)

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Fafner: To mě by zajímalo taky!

Dovolím si jeden subjektivní názor. Je škoda, že to dopadlo takhle a je chyba, že se celá tahle uměle vyvolaná kauza nepodchytila správně už od začátku. Viz třeba diskuze pod dnešním článkem v Rovnosti - "Pokud by linka č.13 nejezdila do Juliánova, kolik by stálo rušení kolejí?" atd. a lidi jako tito způsobili nejvíc řevu. Bohužel radnice posloužila jako zesilovač toho řevu ve snaze nahnat politcké body. Zase na druhou stranu to těm lidem nikdo nemůže mít za zlý, když tomu nevěděli hlavu ani patu a věděli jen o rušení linky 13. S tímhle přístupem by tady ale nebyla nová organizace 1995 nebo celý IDS JMK nikdy.
Ale kdo se směje naposledy... Nikde není napsaný ani řečený, že to tak zůstane napořád.

3342
To je dost subjektivní názor, a to i s ohledem, kam konkrétně na Českou míříš. Vzdálenost kolem 250 metrů považuju za krátkou, pokud to někomu nepřijde, tak ať to jede šalinou, asi tam budu pěšky rychleji.

Ale vážně by mě zajímalo, jak chtějí s tímhle ustupováním posílit dopravu mezi Maliňákem a Moravákem.

738
zastavka na moravaku, kor smerem na vychod je od ceske dost daleko, to uz nelze brat jako jednu zastavku, to co nazesnes v saline ztratis pri ceste pesky...

RT6N26 --> colt274

3342
goldfinger píše:
Jaké navazující šaliny ti chudáci mělil na mysli?
To nevím, já mám na mysli většinou mléko.

RT6N26: Zapomínáš taky na to, že "chudáci z julecu" by třeba měli cestu do okolí Moravského náměstí a České o dost rychlejší, stejně jako třeba já, když jedu z Maliňáku na Moravák, bych se nemusel mačkat v d-1, která se na Maliňáku narve k prasknutí a na Moraváku je poloprázdná.

738
zlatoprst: ty zastavky na malinaku taky nejsou zrovna blizko, narozdil od hlavaku, u grandu hrana-hrana na 67, na hlavaku na vsechno ostatni, navic jsou pobliz vlaky

RT6N26 --> colt274

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Jaké navazující šaliny ti chudáci mělil na mysli? Na d8 by mohli přestoupit kdekoli na Křence, na d1 do Křečkovic na Maliňáku, takže ty nářky se týkají možná jen d 2,12 a 4. Na Českou by to měli zhruba stejně daleko (na čas), k tomu bonus na Maliňák a Moravák plus přestup hrana-hrana na a67.

738
pretrasovat? Proc? Od lesne by se jezdilo stejne ke grandu... Nevidim ani jedinej prinos. Sjizdeni 12/13 - myslite, ze 12 by se ve dvou az tri minutovym intervalu nesjizdely? Akorat by chudaci z julecu museli jezdit ke grandu, ted si lide z komecu muzou vybrat a z druhe strany by to stejne nepomohlo... Vic spoju v julecu? Kdyby se chtelo, muze tam jezdit i vic trinactek, ale ty devitky se stejne zkrati...

RT6N26 --> colt274

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Snad aspoň upraví intervaly na d-13 do Julcu. V Týdnu 30 minut o víkendu hodinu, zbytek na Porhajmovu sarcastic

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

4738
BRONX
Fafner: ano to máš pravdu, ale je chyba DPMB a města, že tomu nezařídili pozitivní kampaň. Ze všech stran se jen ozývaly hlasy proti. Jenže s tím se musí počítat, že pokaždé bude někdo proti a takoví lidé křičí nejvíc. Měli proto udělat pozitivní kampaň, přesvědčit ty, co proti nejsou (ale nejsou ani pro), že je to tak správně a že to bude jen ku prospěchu věci...

3342
chm, aneb jak se "hlasitá" demokracie pár jedinců prohlašuje za názor většiny.

6976
Žlutý kopec
Kdby se změna pořádně vysvětlila, tak by ty protesty nemusely být (alespoň tak velké). Bohužel lidi vnímali jenom větu "zrušíme linku 13".

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata