Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 50 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 105  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Nevím, kolik kolegů stačilo přečíst nápovědu kolegy ds, ale odpovědi přišly jen 2, oboje správné, od kolegy ds a pepola ( :applause: ).
Nápověda byla:
Obrázek
http://foto.bmhd.cz/f/5/49/4865.jpg

Tak snad s touto nápovědou budete v reálu, časově - období po elektrifikaci v době trvání R-U

Všem zúčastněným děkuji a gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Že já o to vždycky přijdu, abych pak mohl dělat chytrýho :lol:

140
11 pro 2011 18:53
Spíš si většina stihla přečíst nápovědu kolegy a už jim je hloupé odpovídat.

Zabanovaný
3619
Brno
Mimo smazané nápovědy kolegy ds zatím žádná reakce, ani ds svoje řešení otázky pomoci SZ nezaslal, to jsou už všichni mimo na prázdninách, nebo nikdo nezná odpověď?

Zabanovaný
3619
Brno
Nevím, kdy se dostanu na net, tak velikonoční prodlouženou víkendovou otázku vyvěsím už dnes. Otázka opět jen s kolejemi a trolejí, jednokolejná trať s dvojitou trolejí.

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ.
Příloha:
had 0184.jpg

Přeji všem úspěšné bádání a upozorňuji, že otázku nepovažuji za rychlostní soutěž, ale víc ocením odpověď nestřílenou od boku.

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zabanovaný
3619
Brno
Trochu pozdě, ale přece, konečně jsem se dostal na net a končím otázku. Odpovědi se rozrostly pouze o 1 správnou odpověď po mém posledním příspěvku.
Takže správně na místo odpověděli:
xxyyzz, lopata, b1, leviathan a komij (+datace)

Správná odpověď:
Pohled do ulice Vranovská na rohový dům mezi ulicemi Vranovskou a Jana Svobody a veřejný pisoár (ten zde již jako otázka byl) od křižovatky s Cejlem a Francouzskou pravděpodobně v roce 1924, kdy trať do Husovic otevřena. V pozadí ZŠ Vranovská 17, v popředí pisoár oblepený asi volební agitací, takže nic nového, i tehdy volby hyzdily město, i když ne jak dnes

Zabanovaný
3619
Brno
Ve čtvrtek přišly 4 odpovědi (správné), od té doby nic, že by bylo potřeba nápovědu? Myslel jsem, že nebude třeba, neboť toto místo zde již jako otázka bylo. Tak snad toto sdělení pomůže váhajícím.

Zabanovaný
3619
Brno
Aby jste o víkendové otázce mohli déle přemýšlet, tak otázka již dnes. Dnešní otázkou na místo je snímek pouze s kolejemi a trolejí.

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ.
Příloha:
had 0185.jpg

Přeji všem úspěšné bádání a upozorňuji, že otázku nepovažuji za rychlostní soutěž, ale víc ocením odpověď nestřílenou od boku.

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Zabanovaný
3619
Brno
Zájem o otázku opadl, tak ji končím, přišlo 6 odpovědí na místo (vše správné) a 1 datace (trochu širší, ale správná).
Správně odpověděli:
Fantomas, MartinV, Zlaťák, lopata, b1 a jimlittleslim (+ datace)

Správná odpověď:
Průhled ulicí Veveří směrem k centru (pohled na křižovatku dnešních ulic Veveří, Sokolská a Jana Uhra), tramvaj mv1 přijíždí od centra a vjíždí na odbočující kolej do ulice Jana Uhra, vlevo čekající mv1 na uvolnění trasy do centra. Datace je cca rok 1905 (po roce 1903 vč - odbočující kolej do ulice Jana Uhra do tzv "malé smyčky, před rokem 1911 - mv vypadá na stav, kdy linky ještě neznačeny čísly)

Zabanovaný
3619
Brno
Zatím 5 odpovědí na místo, všechny správné, i když jedna až na podruhé, o vozy ani dataci se zatím nikdo nepokusil. Nápověda tedy snad nebude potřeba, potřebuje-li někdo, tak se stačí ozvat

Zabanovaný
3619
Brno
Tři týdny žádná otázka, tak ten spánek přeruším a snad probudím novou otázkou. Otázka je tradičně kde, možno i co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ.
Příloha:
had 0183.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
Částečně jsem mystifikoval posledním sdělením, 24. přišla 1 odpověď na místo a to správná, ale od té doby, mimo vyžádaného upřesnění/neupřesnění místa, nic. Takže končím otázku.
Správně odpověděli:
pepola (místo a typ vozu), Mogul (ulici a dataci) a lopata (místo).

Správná odpověď:
Průhled ulicí Cejl směrem k Malinovskému náměstí, pohled z míst dnešní zastávky Körnerova na křižovatku se stejnojmennou ulicí a tramvajový vůz typu mv1, jedoucí směrem k městu, v letech cca 1901-2. Dům za křižovatkou vpravo je zmíněná radnice tehdejší III. městské části

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynuly 2 dny, žádost o doplnění nepřečtena, žádná další odpověď, že by všichni na horách?
Nechám ještě do zítra půlnoci, snad se někdo z těch hor vrátí

Zabanovaný
3619
Brno
Kolega TMB na můj nesouhlas s jeho tvrzením reagoval SZ, tak snad, bude-li na to mít čas, sdělí i ostatním, jak to tedy je a přesvědčí nás o svém tvrzení. Na probíhající otázku přišly 2 odpovědi, první odpověděla správně na místo i typ vozu, druhá určila správně jen dataci a částečně místo (ulici a směr, místo netrefila), tak snad doplní. Malou nápovědu poskytnu, na snímku budova radnice jedné městské části z té doby, tak nerozhodnutým snad toto pomůže

Zabanovaný
3619
Brno
Kolega TMB na můj nesouhlas s jeho tvrzením nereagoval, tak se zase raději vrátíme k tramvajím a starým časům, tam nám do toho nebude (snad) mluvit.Otázka je tradičně kde, možno i co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ.
Příloha:
had 0182.jpg

616
13 srp 2010 13:44
Jenda píše:
Mám tu další otázku: poznáte místo na fotografii? Za nejpřesnější odpovědi budu považovat název nejbližší zastávky, ale uznám i odpověď ulice nebo upřesnění v MČ.

Vyhodnocení:
Jedná se o fotografii z roku 1977 zachycující autobusy jedoucí po ulici Žebětínská a Návrší Svobody poblíž dnešní zastávky linky 52 Výletní v Kohoutovicích .
Za fotografii díky J. štipskému.
Správné odpovědi mi přišly v tomto pořadí:
Zlaťák
pepola
Lukáš_SMPD
Jezour
chat-maniac
Miky
SMPD_Martin
adam_r
zahradnik
mycountry
J*M*
chrysalis
manil
limbus

Všem děkuji za účast a gratuluji, všichni zúčastnění odpověděli zcela správně i s uvedenou zastávkou.

Uvolňuji pro další otázku.

Zabanovaný
3619
Brno
TMB píše:
Hle důkaz. Jinak na originálu fotky je nepochybně č. 68.

Dovolím si oponovat, vozy NDO poválečné (dle mne) neměly plátěnou shrnovací střechu (a další jiné detaily) jak vůz na snímku, poválečné NDO měly buď střechu bez otvoru, nebo plechový odsouvací poklop.

616
Již několik z vás odpovědělo zcela správně :applause:, tak myslím, že nápověda není třeba. Hádat můžete do středeční půlnoci, kdy otázku ukončím, vyhodnotím a uvolním prostor pro novou hádanku.

616
Mám tu další otázku: poznáte místo na fotografii? Za nejpřesnější odpovědi budu považovat název nejbližší zastávky, ale uznám i odpověď ulice nebo upřesnění v MČ.

Odpovědi prosím přes SZ.

821
25 led 2006 09:46
Hle důkaz. Jinak na originálu fotky je nepochybně č. 68.

Naposledy upravil TMB dne 20 úno 2012 10:02, celkově upraveno 1

821
25 led 2006 09:46
Určitě je to poválečné NDO.

Zabanovaný
3619
Brno
Nikdo další se nepřidal k odpovídajícím, končím tuto nešťastnou otázku. Linku 51 na konečné v Novém Lískovci poznali nebo našli v knize "Autobusy v brněnské městské dopravě 1930 - 2005" :

vojtik (+ typ), ds (+ typ, dataci v toleranci), pepola (+ dataci), Spy (+ typ, dataci v toleranci), Fathom (+ typ, dataci) a Radek Havlík

Správná odpověď:
Autobus typu Praga NDO ev. č. 68 (dle citované knihy), já bych typoval spíš vůz 38 z roku 1939 - vozy poválečné byly trochu jiné, na lince 51 na konečné na příjezdové zastávce v Novém Lískovci na ulici Rybnické na dnešní zastávce Kluchova. Autobus z příjezdové zastávky couvl na odjezdovou zastávku do ulice Kluchova a odtud odjel zpět do Pisárek, kde se otáčel na dvoře u odjezdové tramvajové zastávky ve smyčce. Zmýlila mne (a nejen mne) zazimovaná zeleň vlevo od autobusu, takže jsem myslel původně, že autobus stojí na pozdější konečné na dnešní zastávce Raisova, kde autobus popojel a couvl do ulice Raisova, odtud vyjel na odjezdovou zastávku na ulici Rybnické, jak jsem si to pamatoval. Ale díky dataci, kterou mi poslal pepola (autobus má SPZ používanou od 1953 do 1960), a velké hvězdě, jsem si uvědomil, že pravděpodobně ještě ulice Raisova v době pořízení snímku nedosahovala k Rybnické, takže to na této zastávce nemůže být.

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Zabanovaný
3619
Brno
Napsal jsem"Takže, kdo o svém určení pochybuje, může určení poslat, bude-li to správná ulice, bude uznáno za správné.", což nebylo myšleno jako výzva k zasílání odpovědí typu "komárov", jak bylo pochopeno jediným odpovídajícím po této výzvě, odpověď jsem uznal, dále nebudu, neboť se chystám do půlnoci otázku ukončit

Zabanovaný
3619
Brno
Příloha:
had 0181a.jpg

Zabanovaný
3619
Brno
Zatím přišlo 5 odpovědí, které jsem všechny uznal za správné, i když se trefují do dvou míst. Určil jsem pravděpodobně špatné místo, místo, které pamatuji a místo na snímku je z doby, které bych měl pamatovat a které nepamatuji. Oboje místa jsou ale na stejné ulici, kousek od sebe, takže obě místa uznávám za správné. Takže, kdo o svém určení pochybuje, může určení poslat, bude-li to správná ulice, bude uznáno za správné.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2603 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata