Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 45 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 82  Další
Autor Zpráva

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
Pokud je mi známo, tabla se na šalinách zapínají nezávisle na vnějším osvětlení rukou řidiče. Buď závada, nebo jiný zásah vyšší moci :-)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Neděláte si zbytečné starosti? Teď po setmění jsem jel 3 tramvajemi a na dvou nesvítilo podsvícení BUSE (ani jednoho tabla), takže myslím, bude-li to nový trend, tak stejně nikdo neuvidí, co na těch tablech je
PS oba vozy z Pisárek

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Chlapy, máte na jednu stranu pravdu.
Ale na druhou stranu by to při tomto uvažování nemuselo mít z Kr.pole až na Maliňák na tablech napsáno vůbec nic nebo "nenastupujte". Proč by do toho lidi měli lozit, když to na tu trasu normálně nepatří a oni čekají na svůj spoj?

Možná by stačilo aby ten spodní řádek na venkovních tablech přeblikával (když to umí v jiných městech) "přes Malinovského náměstí" <-> "přes Hlavní nádraží". Nedalo by to zas tolik práce a už by bylo jasno kudy to pojede.

3771
08 čer 2005 23:12
Správně ten vůz měl mít na tablech
Kód:
12     Česká
  ?      Malinovského nám.
    1      Bystrc Ečerova
sarcastic

3346
13 lis 2004 11:58
Zlaťák píše:
...Jasně, určitě visely, ale na "normální" trase jedničky. Ale pokud mi "něco takového" přijede na zastávku, kde taková cedule není Konečňák, Česká,...), koukám jako puk. A lidi taky koukali.

Jenže jaksi ten, kdo čeká na takové zastávce, tak nečeká na d-1, ale na tu "svoji" linku, takže nevidím jedinej důvod, proč by to tam mělo být....

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zlaťák: buď si cestující přečte (v tomto konkrétním případě), že to jede na hlavas a nastoupí, nebo "je zmatený a kouká jako puk" a počká si na spoj své linky (12,13).

1111
21 zář 2009 15:23
Ono vubec nejjednodussi bylo obehove propojit 1 Bystrc - Malinovskeho nam. - rezijne - Ceska - 6 - Stary Liskovec a nahradni busy vest v trasach x1 Malinovskeho n. - Reckovice a x6 Ceska - KPn. Jenze se bohuzel obehove propojily x1 a x6 :-( Aj by se hodne usetrilo.

1710
Brno
Fafner píše:
Zlaťák: Napadá tě lepší označení ve chvíli, kdy si cestující nepřečtou žlutou ceduli o tom, že je nějaká výluka? Já nevím, kreslit na to tablo mapu, kudy to vlastně jede, mi zní trochu jako blbost.

To by nějaké žluté cedule musely na zastávkách viset.

Jasně, určitě visely, ale na "normální" trase jedničky. Ale pokud mi "něco takového" přijede na zastávku, kde taková cedule není Konečňák, Česká,...), koukám jako puk. A lidi taky koukali.

Nemyslím si, že bych měl s orientací v MHD problém, ale včera jsem v tom sám neměl moc jasno. Nebýt toho, že jsem chtěl zrovna na Hlavák a na table bylo "přes Hlavní nádraží", nevlezl bych do toho. Vůbec jsem netušil kudma pojedeme. Do poslední chvilky jsem si myslel, že po Masaryčce,....

Souhrn: Na zastávkách cedule nebyly, na tablech "matoucí" (=nedostatečné) informace, na kažé zastávce se během mé jízdy ptali tak 3-4 cestující řidiče kudy a kam to jede. Takže bych řekl, že je něco špatně. Pro řidiče to muselo být také příjemné "celej den pořád otevírat kabinu a odpovídat na to stejné.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Nebylo by špatné, v případě výluky, použit "ostravské značení" tj. menší číslo linky a pod ním napsáno "výluka" když už si teda hrajem na přesné informace i na tablech.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2994
09 zář 2009 20:14
Opravdový zmatky byly hlavně na Maliňáku, když dojela d-1 s nápisem 1 Královo Pole Červinkova, sice se ozvalo hlášení, že vůz jede směr Česká, ale i přesto višchni nastoupili #-o Přitom na Maliňáku už mohla mít na table klidně označení 12, to by určitě nastoupilo míň debilních cestujících

3342
21 led 2011 14:19
Zlaťák: Napadá tě lepší označení ve chvíli, kdy si cestující nepřečtou žlutou ceduli o tom, že je nějaká výluka? Já nevím, kreslit na to tablo mapu, kudy to vlastně jede, mi zní trochu jako blbost.

2485
Brno
Jedná se o výluku, daná situace je dopředu popsána v měsíčníku DP a informace jsou i na zastávkách, takže by teoreticky k matení cestujících nemělo docházet.

888
21 led 2006 12:26
A v tuhle chvíli nevadí DÚ že je to "matení" cestujících? Viz. poslední update dat RISu..

2485
Brno
Nepříjde mi to nějak zmatečné. Z tabla vidím že to jede na Ečerku a přes hlavas takže +/- vím že se dostanu na nádraží a ečerku ať to jede kama chce. Pokud jsem pečlivej kaštan mrknu na číslo a vidím že jede jednička takže je asi něco někde jinak..tak bud pojedu a zeptám se šofce jak to jede, nebo počkám na své obvyklé linky. Píšeš že jsou jen zmatky (lidi jsou zmatení) ale mají snad hubu aby se když tak optali.

1710
Brno
Postřeh dnešního dne. Čekám na Konečného náměstí na šalinu na Hlavák. Z Nerudové přijela šalina s tablem "1 Bystrc, Ečerova přes hlavní nádraží". Zmatek nad zmatek, protože každej na to čuměl jak puk, když Ečerka je na druhou stranu. Na České další zmatky, protože to jelo zas na Maliňák, lidi si mysleli, že to pojede přes Masaryčku.

(Vím, že to bylo broušením kolejí na Palackého, ale to značení bylo otřesné.)

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Řekl bych, že tam nechají 30 a 36. Jednička taky nemá VM přímo na trase, ale o zastávku bokem :)

3771
08 čer 2005 23:12
A co zatahující t-36 z Komína a t-30 z Bytrce? Pokud vím, tak není žádná linka, která obsluhuje zastávky Podveská a současně Hlavní, tak co tam budou mít za číslo? sarcastic

1710
Brno
Přesně tohle jsem si říkal nedávno taky. Třeba, když jede "trojka" do vozovny Medlánky, tak aby už od České jela jako dvanáctka nebo třináctka. Jedno čitelné velké číslo a cílová zastávka. Napřed Česká a pak technologický park. Na České by stačilo zahlásit "vůz pokračuje po trase linky....".

Ale je fakt, že párkrát se mi taky podařilo dobíhat u nádraží 67 a na Zvonařce jsem nastolicovanej musel vystoupit.

Tomu by možná pomohlo jen jednoduché inverzní napsání čísla linky (alá rozjezdy), aby si člověk hned uvědomil, že to není klasická linka, která jede celou dobu po svoji běžné trase. Pěkně by to mohlo fungovat i u 52,...

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Nektery zmeny, co probehly posledni dobou, me prijdou, jako by v Brne jezdili s MHD uz jen sami mentalne postizeni cestujici, co umi jen cisla do 12 a cist v jizdnim radu uz neumi vubec. Osobne by se mi vic libilo, kdyby treba d-8 z Lisne mela na table d-8 Hlavni nadrazi. Pred a po zavreni dveri a rozjezdu tramvaje na Vlhke by se tablo predelalo na d-1 Vozovna Medlanky. Stejne tak na jinych linkach, treba d-7 Mendlovo nam. a od zastavky Porici tablo prehodi na d-1 Vozovna Pisarky. Vzdyt na ty blechy z delsi vzdalenosti neni ani poradne videt.

Stejne to ale nebude jednotny, protoze tezko vymenis u cedulacu cedulu s cislem linky vpředu nad kabinou v urovni strechy. Tedy pokud ridici s cedulacama nenafasuji do tramvaji zebriky, aby mohli predelat cedulu s cislem linky na konecne a na Mendlaku, pripadne na nadrazi, rozrazi zebrikem nastupujici dav, aby si tam dal jednicku :mrgreen:
Tzn. tyto linky asi budou jezdit dle DU, MMB ci koho do garazi sluzebne...

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Takže jsem si tipnul dobře, že v tom má prsty jiný ctihodný úřad - MMB a jeho Odbor dopravy...

1099
09 lis 2006 18:16
Tramvaje do vozovny jezdí se dvěma čísly
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 20221.html

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
Ale to, že cestující nečumí co je dalšího napsáno za číslem, je jejich problém. Když tam bude "13 ##MLUVÍM SPROSTĚ##" tak tam vleze? Dobře mu tak.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Vlastně je skoro jedno, co svítí na table, můžeme být rádi, že se nikdo situaci nerozhodl vyřešit tak, že se všechny výjezdy a zátahy s cestujícími zruší a bude se jezdit režijně, což by bylo pro splnění politického úkolu nejjednodušší (i když se to stejně v některých případech od minulého týdne stalo).

Jen nechápu, proč do toho mluví Drážní úřad, jak zde někdo psal, licence všech linek MHD a jejich dodržování by měl řešit MMB, Odbor dopravy, je tak?

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
OP: Asi ano. Já jsem potkal jeden večer na Antonínské nějaké dvojče z devítky a mělo na sobě přeškrtnutou jedničku. Ovšem hned za ním jela kačena z osmičky a měla na sobě osmičku... :-k

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Díky, hned budu mít klidnější spaní :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata