Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 30 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 81  Další
Autor Zpráva

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Pro zajímavost, kde se v poslední době rušily automaty? (nesleduji to a docela by mne to zajímalo..)

1110
21 zář 2009 15:23
Kdyz si bude stezovat u dp, je to fpoho, jestli ale u Kordisu, tak se jedna o nesplneni standardu kvality, a to jsou minus tisice pro podnik, proto se povinne vypravuji na zalohy kasy. Jaktoze nebyla na 49 kasa? Mimoradnost nebo spatna vyprava z gS?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Se mnou se tuhle v týdnu u Olympie na lince 49 hádal klasickej prototyp vysírače, že chce prodat úsekovou za 10,- a když jsem mu řekl, že bohužel, nejnižší mám za 25,- a kasu nemám, on na to, že chce za 10 jinak pojede zadarmo. Tak jsem mu řekl v žádným případě, když se nadechoval na další kolo, křikl jsem další a ušlapal ho dav za ním, a jak rychle byl venku :mrgreen: Hned se jal opisovat si kurzovku, takže asi na ty Modřice moc nespěchal, tak si mohl počkat na někoho, kdo mu to dá za 10 ](*,)

609
24 čer 2005 20:56
Domis píše:
S těmi řidči to tak úplně není. To, že se Robert v tarifu vyzná, ještě neznamená, že to zvládají i ostatní řidiči. Zvlášť s některými Slováky od Jelenů se dá dost těžko vůbec promluvit, natož, aby věděli, jak se používá univerzálka. Pro ně platí: neznám? => radši su zticha. Ale je pravda, že od doby, co k nám jezdí Busline, už tu není žádný řidič, co by kontroloval jízdenky. Asi na to někteří spolíhají. :D

K tomu bohužel nelze říct nic jiného, než že ryba (jelen) smrdí od hlavy.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No já potom, co mi asi rok (možná už dva) zpátky průvodčí ve vlaku tvrdil, že nemůžu jet z Modřic do Brna na desetiminutovou jízdenku (navíc cvaklou na zastávce Moravanská) společně ze šalinkartou 100+101, se už nedivím ničemu. Důvod byl, že prostě na jízdence je napsáno, že je nepřestupní na 10 minut a dvě zóny. A co je psáno, to platí. Tak jaký kombinování se šalinkartou.
Když jsem mu ukázal poučení uvnitř šalinkarty, tak mi tvrdil, že to není možné, ale že se bude rozhodně informovat.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
mycountry píše:
Já pořád nerozumím tomu, co je na univerzálce tak složitého. A když tomu náhodou někdo nerozumí, tak ať to buď nepoužívá, nebo ať se nediví, že nejede, případně platí pokutu. A řidiči a revizoři snad dostanou důkladné školení, ne?

S těmi řidči to tak úplně není. To, že se Robert v tarifu vyzná, ještě neznamená, že to zvládají i ostatní řidiči. Zvlášť s některými Slováky od Jelenů se dá dost těžko vůbec promluvit, natož, aby věděli, jak se používá univerzálka. Pro ně platí: neznám? => radši su zticha. Ale je pravda, že od doby, co k nám jezdí Busline, už tu není žádný řidič, co by kontroloval jízdenky. Asi na to někteří spolíhají. :D

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Je takový problém, zeptat se řidiče, jak tu univerzálku označit?
Ještě se mi nestalo, že by řidič poslal někoho do háje.
Teda stalo, ale to ten týpek chtěl po řidiči jízdenku zadarmo, protože neměl love :mrgreen:

188
25 pro 2010 21:35
Tin píše:
mycountry, jakým způsobem? Vyvražděním blbců a chytrých, nebo vyvražděním průměru? biggrin

Rovný ještě nemusí nutně znamenat vodorovný :)

Já pořád nerozumím tomu, co je na univerzálce tak složitého. A když tomu náhodou někdo nerozumí, tak ať to buď nepoužívá, nebo ať se nediví, že nejede, případně platí pokutu. A řidiči a revizoři snad dostanou důkladné školení, ne?

9986
15 led 2005 23:41
No jak, jednoduše. Protože nikdo u niverzálkám nerozumí, tak toho taky kaštanstvo zneužívá (a že zrovna někteří tomu rozumí velmi dobře, když chtějí obchcávat, ne že ne).

9306
10 čer 2004 11:19
Jezour: To ze nekteri maji IQ tvrdnouciho betonu neznamena, ze by se se univerzalka mela zrusit. On totiz nas mily DP v ramci uspor automaty porusil kde to slo a zbytek je taky vecne v poruse. U ridica je (nastesti) jenom jedna zakladni . A pokud nekdo jede o neco dal, tak kupit za 30,- u ridica a na nadru za 30 dalsi vicepasmovou , tak to uz je hodne drahej spas. Navic ta tvoje jizdenka ztraci smysl v pripade ze potrebuju jezdit ruznej pocet zon. Obcas jedu za brno pouze ze 101, obcas mam z nektery zastavky odvoz.
Ty uvazujes o pravidelnych cestujicich, ale unoverzalku pouzivaji hodne i lide jako doplnkovou a nebo obcasnou jizdenku.

Ty zensky se mela jizdenka jako neplatny doklad zabavit, zenska vyhodit a byl by klid. A zacit se pidit, jak na to mohla doted jezdit ...

496
31 led 2011 13:46
mycountry, jakým způsobem? Vyvražděním blbců a chytrých, nebo vyvražděním průměru? biggrin

188
25 pro 2010 21:35
Ja si myslim, ze by bylo jednodussi nasilne narovnat Gaussovu krivku inteligence.

1110
21 zář 2009 15:23
Ono by bylo mnohem jednodussi, kdyby univerzalka prestala existovat. Automaty vydavaji kompletni sortiment jizdenek, pokladny usv taky, pokladny cd taky, jediny, co chybi, jsou pruvodci cd, az budou vydavat i oni jizdenky ids, pak pro univerzalku neni duvod. Mozna bych jeste pochopil jizdenku na 24 jizd pro konkretni pocet zon-ta by se opravdu cvakala pole za polem a bylo by po problemu. (Navic kdyby cena nebyla 24nasobek jednotlive jizdenky, ale treba jen 23nasobek, tak by byla i cenove atraktivni)

69
08 zář 2006 14:22
To s tou univerzálkou je celkem běžný jev. Paní se nám snažila vnutit, že takhle se má univerzálka označovat, přičemž ona měla 12-té pole označeno v úterý a ve středu jela na osznačené 11-té pole. Zbytek univerzálky vypadal velmi podobně...

7338
27 úno 2010 07:40
To bylo kolo před tebou :-)

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Robert píše:
Večerní spoj do Šumic, mladá zmalovana kurvoidně vyhlížející slečna s žádostí o poloviční do Šumic. "Průkazku máš?" "Kur.a, já nemám peníze na celou jízdenku!" Ona neměla jízdenku, já jsem neměl slitování...

Už se těším na příští šichtu. :-)
Já se též těším.
Ten popis přesně sedí na jednu mně blízkou osobu sarcastic , tu jsem v buse ale neviděl. Tak nevím, kdo by to mohl být.

7338
27 úno 2010 07:40
Včera moc hezká šichta na 70208.
Nejprve starší dáma ve Viničných Šumicích, která podezřele dlouho manipulovala s univerzální jízdenkou v označovači. Tak jsem jí ji zkontroloval a zjistil, že má označené všechny kolonky 1-12, přičemž si cvakla kolonku 11. Omlouvala se, že minule jedno políčko vynechala... Chtěla do Brna, že prý má ZTP (ani jsem se nesnažil, aby mi průkazku ukázala, jen jsem nechápal, proč si k ZTP průkazu cvaká univerzálku za 156 Kč). Takže jsem jí nakázal cvaknout si ještě políčko 15, v Brně mi přišla oznámit, že si na mě jde stěžovat na DPMB, že ji cesta stála 50 Kč (jedno políčko prý 10 Kč, cvakla si políčko 11 a pak 16, protože se v rozčilení o jedno spletla...). Jen jsem jí popřál hodně zdaru a hlavně, ať nezapomene ukázat tu univerzálku, že toto ještě asi neviděli...

Hned další spoj dáma s yorkshirem v tašce, hlava na mě nepřátelsky čučela ven. Náhubek nemá, na co taky, pejsek je moc hodný, právě jí ho svěřila známá a říkala to... Takže taky nejela.

Večerní spoj do Šumic, mladá zmalovana kurvoidně vyhlížející slečna s žádostí o poloviční do Šumic. "Průkazku máš?" "Kur.a, já nemám peníze na celou jízdenku!" Ona neměla jízdenku, já jsem neměl slitování...

Už se těším na příští šichtu. :-)

220
19 led 2011 14:26
Dnes jsem byl za kamošem, co jezdí s autobusem a jedna paní si kupovala jízdenku na 7637. Vyjede jí, zaplatí ji a ptá se kde se cvaká, říkám ta se necvaká a ona se zeptá kde že ? :roll: biggrin

3750
08 čer 2005 23:12
pepola: V Útěchově to funguje úplně stejně, akorát jsou ty zastávky trochu blíž, a spojů z Vranova je míň.

3725
28 úno 2006 19:00
Davide, jedná se o Soběšice a na té "boudě" jsou oba - jak pro odjezdy "ze silnice", tak i pro odjezdy "ze smyčky".

2009
28 čer 2007 16:54
Ad Útěchov - proč tam není JŘ samostatně pro spoje z dotyčného nástupiště a na druhém oranžovém JŘ odjezdy z toho druhého? Používá se to tak na více zastávkách a funguje to.

89
24 čer 2011 15:16
M3 píše:
To je vlezdop**elismus nejvyššího kalibru. Pokud vím, tak o včasný nástup a výstup z vozidla se stará cestující. Neznalost neomlouvá. A opravdu volat na někoho nemá důvod. Proč by to dělal? Takže toho řidiče oflekovali neprávem. Což u DP není výjimka. Ono totž to z chvilku dopadne tak, že budeme zvonit i u baráků a ptát se jestli náhodou někdo nebude chtít jet. No a kdybychom je náhodou vzbudili, tak vytáhneme jednodenní jízdenku jako dárek a s omluvou za potíže, které jsme způsobili odejdeme :twisted:

Příběh ze života: čekal jsem ve smyčce Rakovecká na t11, vypadalo to že má zpoždění. Na zastávku u smyčky přijel autobus "služební jízda". Řidič otevřel přední dveře, vyšel ven, típl cigáro, sedl za kolečko dveře zavřel a odjel. Při rozjezdu hodil na ceduli "11 náhradní doprava". To mě tenkrát hodně nasr**. A třeba to byl v Soběšicích ten samej a tu pokutu má za to i zpětně :evil:

3725
28 úno 2006 19:00
K těm Klariskám můžu napsat jedině to, že i třeba v Barceloně (Vídni, Paříži...) by na ně řidič halekal, že stojí na blbé zastávce?
Já teď nemůžu brát z volna noční služby, bo nemám kulaté razítko, že zvládám halekání ... sarcastic

Já, když někam jedu, tak si to najdu na netu, a vyrazím o dva spoje dříve... Na JŘ na zastávce si taky mohli přečíst, že to odtud nejede.

3345
13 lis 2004 11:58
Problém určitě ne, jen bych si o tobě myslel své..

3750
08 čer 2005 23:12
Kari píše:
Cestující nečtou. Kolikrát se mi lidi dobívají do zkušebních jízd... . Prostě hlavně že něco dojede... .
Když jedeš třeba přes Renneskou, tak jsou cestující navyklí, že to "musí" být jedině d-8, a podobných situací může být více. Aspoň že nápisy "SLUŽ" apod. jsou teď už i na zadních tablech a předních malých tablech.

Mně se taky jednou stalo, že jsem přišel na Smetanovu, trolejbus nikde, tak jsem začal koukat do jízdního řádu, a než jsem ty čtyři jízdní řády prostudoval, stál mi za zády trolejbus. Podle času to měla být NE32, tak jsem nastoupil, ale pak jsem si uvědomil, že mohl být zpožděnej, tak jsem se taky zeptal (už nevím, jestli řidiče nebo cestujících).
Je na tom nějaký problém?

(A to jsem pravidelný cestující s poměrně dobrou znalostí linkového vedení, co teprv nějaký turista nebo příležitostný cestující, pro ty MHD není?)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata