Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 47 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82  Další
Autor Zpráva
1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
xxx: ano, chyba v datech. Při nejbližší příležitosti to bude opraveno.

616
13 srp 2010 13:44
mceza píše:
Když už s ohledem na 2xLF2, tak to praktikovat na všech soupravách... Proč nutit cestujícího hlídat, jestli zrovna teď není ten druhý vůz zamčený a zhasnutý...

No v Olomouci jsou na to lidi zvyklí, ale jinde, kde toto praktikováno není, by to asi neprošlo a setkalo se se stížnostmi a nedorozuměními. Už tak bude pro mnohé kaštany problém nové značení zatahujících vozidel sarcastic. Každá novinka je halt problém.

2660
13 črc 2009 13:42
Asi před hodinou jsem viděl na Lesnické porsche označené:
Kód:
9     HLAVNÍ NÁDRAŽÍ
-> 1 VOZOVNA MEDLÁNKY

Nějaká chyba?

7385
27 úno 2010 07:40
Rem píše:
Takže se dá očekávat že podobné značení bude i na trajfech? Např. 38 Úvoz > 25 Vozovna Husovice ??

Ano, přesně takto to vypadá.

7385
27 úno 2010 07:40
Miky píše:
DÚ? Proč? Protože číslo linky nesmí jet mimo svou trasu?

Hm, a proto jsem včera viděl na Údolní zatahující šalinu s 5/1 Vozovna Pisárky...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Když už s ohledem na 2xLF2, tak to praktikovat na všech soupravách... Proč nutit cestujícího hlídat, jestli zrovna teď není ten druhý vůz zamčený a zhasnutý...

3342
21 led 2011 14:19
Jenda píše:
Ale Olomouc je snad jediné město, kde je povoleno u zatahujících dvojčat mít zadní vůz zamčený a umožňovat nástup jen dopředu, takže řidič nemá takovou práci s procházením.

To by mohlo napadnout pány nahoře ohledem 2xLF2... :)

9987
15 led 2005 23:41
Jenda
Jde všechno, dokud si toho nějaký rýpal nebo DÚ či jiný úřad nevšimne. Minulý rok byla doba, kdy strašně jebali za to, že na table není celé číslo linky - tak jsem vytiskl na A4 číslo linky (jednodušší než přehrávat data v pokldanách a tablech) + trasu, řidiči si to dali za okno a byl klid. Po týdnu se to vyhodilo, a to už je každému jedno, kapitalistický úkol byl splněn, úředník si naplnil své ego a dopravce se podřídil naprosté kravině.

1111
05 čer 2005 13:18
Rem píše:
Takže se dá očekávat že podobné značení bude i na trajfech? Např. 38 Úvoz > 25 Vozovna Husovice ??
Pokud ano jsem zvědav, jak se pořeší zátahy t-32 ze Srbské...

Je to i u linky 26 - 26 Pisárecká -> 29 Vozovna Komín.

616
13 srp 2010 13:44
Kari píše:
....Prostě lidi nečtou tabla vozů, do kterých chtějí nastoupit.....

To je svatá pravda biggrin. Tento problém jsme řešili v Olomouci, kdy zatahující šaliny mají na tablech číslo linky a cíl NÁMĚSTÍ HRDINŮ i při příjezdu na danou (konečnou) zastávku. A lidi vidí číslo linky a normálně nastupují, vůbec jim nepřijde divný, že nastupují na končící zastávce. Nápis MANIPULAČNÍ JÍZDA se objeví až po zastavení a otevření dveří. Na DPMO mi bylo řečeno, že dle nařízení musí být vozidlo označenou celou dobu jízdy, takže mnou navrhované zmizení čísla linky a nápis podobně jak v Brně "Nenastupujte" prý není možný. Tož jak je to ošetřeno tedy v Brně, když zde to jde :D.
Ale Olomouc je snad jediné město, kde je povoleno u zatahujících dvojčat mít zadní vůz zamčený a umožňovat nástup jen dopředu, takže řidič nemá takovou práci s procházením.

3083
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
chat-maniak: To bohužel není vtip, takto to bylo i vysvětlováno v šalině, nebo v nějakým jiném plátku. Prostě lidi nečtou tabla vozů, do kterých chtějí nastoupit.

Edit: Můj 2000 příspěvek :-)

Zrovna u 31 a 33 mi to vadí. Dřív jsem viděl už při příjezdu co jede a jestli se tam mám štosovat nebo čekat opodál a teď kulové.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
vojtik: bod za vtipnost sarcastic

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Důvod je vcelku logický - přijíždějící trolejbus přiláká pozornost cestujících na zastávce. Ti se na něj zadívají a vidí číslo linky 31 - hurá, už mi to jede domů (třeba na Řípskou). Trolejbus vypustí lidi, zavře dveře a popojede na nástupní zastávku. Mezitím řidič odmáčkne příjezd, tím se přeroluje BUSE a ejhle - zrovna tohle kolo má přejezd na linku 33. Najede na nástupní zastávku, otevře dveře. Každý správný kaštan se na tablo už nedívá, přece viděl, že přijela 31.

Jaké je to pak divení, když to před vozovnou Slatina odbočí vpravo :-)

188
25 pro 2010 21:35
Ovšem mě by zajímalo, jaký má smysl zrušit zobrazení čísla např. u 31 a 33 při příjezdu na Hl. n., nebo trajfů na Českou.

3771
08 čer 2005 23:12
Zrovna minulý týden jsme na Štursově zastavili za jednou t-32 jedoucí do vozovny, a já si říkal, proč někoho nenapadne u těch zátahů zrušit čísla, když třeba konkrétně u té t-32 se při příjezdu na českou číslo vymaže automaticky. Protože tu t-32 jsem tam nečekal ani já.

188
25 pro 2010 21:35
Už je, třeba na 25 -> 37 jsem to viděl. Ale zrovna na trajfu, co neměl celý přední BUSE, to vypadalo dost blbě. Jinak tomu ale fandím, protože to označení teď dává zase o něco víc smysl.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Pokud ano jsem zvědav, jak se pořeší zátahy t-32 ze Srbské...

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1111
05 čer 2005 13:18
Celé to zvláštní značení je skutečně na popud DÚ. Vzniklo to díky nehodě na Lesnické, kdy DÚ nemohl pochopit, co tam dělala linka 37, když tam není její trasa a na označnících není ani linka, ani JŘ.

3346
13 lis 2004 11:58
Ještě se dolaďují, holt není toho málo..

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Když se to tu řeší, ty nová výjezdová data jsou nahraná jen částečně (zkušebně) nebo je již hotovo? Já jen že si takhle ráno jedu a proti mě z Medlánek "jedničkočtyřka" co jede na majlont most, a o pár minut později jede klasická čtyřka na majlont most. A u nás tablový dvojky vyjížděly taky ještě postaru. sarcastic
No a největší bomba je to značení i na ceduláčích. Taková cedulová d-2 má suma sumarum přesně 26 kusů cedulí, načež dříve to bylo cca 15 kousků. Chlapi se s tim nějak poperou, ale co řidičky...

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Sedlo, tohle asi těžko, je to dost nezajímavé.

Můj nový web o severním okolí Brna

315
01 dub 2007 14:10
miropiro píše:
Je to nařízení někde na netu? Googlil jsem chvíli a nic nenašel...

Není to zase pro námět novinářům?

3346
13 lis 2004 11:58
O tom nic nevím, ostatně proč by to vystavovali..

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
mh píše:
Jen doplním, že tyto novinky vznikly z nařízení DÚ, který toto požadoval...

Je to nařízení někde na netu? Googlil jsem chvíli a nic nenašel...

Můj nový web o severním okolí Brna

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata