Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 40 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 108  Další
Autor Zpráva

188
25 pro 2010 21:35
ZdeněkH píše:
Já bych zase potřeboval nějakou noční linku do Kuřimi. V 23:00 vlak ujede a pak jede až v jednu. No to je hrůza. Chudák mladá potom :-)

Já bych potřeboval noční linku do Popůvek, interval 5 minut, výhradně B961E a z Hlavního nádraží pochopitelně.

Stejně - jako laik - nerozumím tomu, proč do Lelekovic, Vranova, Kuřimi, Šlapanic, Modřic, Újezda jezdí DPMB z Hlaváku (někam snad dokonce v rámci ZDO?) a k nám se musím drkocat skrz pole (Ostopovice) ve vyklechtané BusLine SORce s přestupem, jede to jen o půlnoci a obec za to rovněž platí. Proč by (podle dostupných informací) závlek 96 z Bosonoh přes Veselku byl pro obec asi čtyřikrát dražší?

6620
21 pro 2005 17:01
vojtik píše:
V jakých dnech a hodinách stojí u zastávky Horníkova záložní vůz IDS JMK, společnosti ČAD Blansko? Mám zálusk na fotku, ale někdy tam je, někdy ne... a když mám foťák i se stativem, tak tam samozřejmě není :-)

Pokud někdo víte, tak stačí odpověď do SZ. Ať tu neděláme pro sprejery informační centrum...

Záložní vůz? Nemůže se tam třeba odstavovat, jelikož tam bydlí řidič? Proč by měli záložní vůz zrovna na tomto místě?

Já bych zase potřeboval nějakou noční linku do Kuřimi. V 23:00 vlak ujede a pak jede až v jednu. No to je hrůza. Chudák mladá potom :-)

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Tak přímá linka 95 do Újezda sice novinkou je, ale i předtím bylo zajištěno spojení do Sokolnic a Újezda denně od spojení 23:30 s přestupem v Tuřanech (dokonce až po zastávku Rychmanov).

Když už je o tom řeč:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Tramvaják: ano, ale až od (zatím) poslední změny JŘ. A o tom ten článek je.

470
01 zář 2005 23:14
miropiro píše:

Újezd u Brna, tam jezdí linka 95, pokud se nepletu.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
V jakých dnech a hodinách stojí u zastávky Horníkova záložní vůz IDS JMK, společnosti ČAD Blansko? Mám zálusk na fotku, ale někdy tam je, někdy ne... a když mám foťák i se stativem, tak tam samozřejmě není :-)

Pokud někdo víte, tak stačí odpověď do SZ. Ať tu neděláme pro sprejery informační centrum...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
200tis. je pěkná cena za tak velký stánek :-) Jen k tomu snad nedostane baterie. Ekologická likvidce by se docela prodražila :D

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Test noční linky: chce ji polovina obcí

Můj nový web o severním okolí Brna

1546
06 lis 2009 10:30
Mám opravdu na mysli stání, byť jen krátkodobé. Ze dvou důvodů - 1) vlaky mívají nezřídkakdy zpoždění a 2) nejsem taková potvora, abych nechal vlastní babičku vláčet se s kufrem od vlaku přes celé nádraží a podchod k autu.

3750
08 čer 2005 23:12
marecek.00: Nutno rozlišovat zastavení od stání. Míst pro zastavení bych se nebál, a myslím, že by nádraží oživlia (ta místa).

thingie: A nejsou to lidé, co v centru pracují? Ti tam těch 8 hodin holt stát budou...

1546
06 lis 2009 10:30
Ad. parkoviště - Nádraží bez možnosti stání by se mohlo rovnou zrušit. Dobře jednou až dvakrát do měsíce tam jezdím pro některého ze známých, kteří odjíždějí/přijeli s kufrem a jediné místo, kde se dá stát, je u Tesca. Naopak, přinejmenším míst s krátkodobým stáním "na vykládku" je vhodné přidat a přiblížit k nádraží.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Pavel: Ano, tím jsem se inspiroval - ale návrh toho mého nádraží mi s tímto nepřijde ani trochu podobný. :D V návrhu koalice Nádraží v centru mi na nádraží chybí především odstavná plocha pro autobusy a celkově se mi to nádraží zdá méně prostorné.
Nicméně pokud by se realizoval ten návrh "Nádraží v centru", byl by to velký úspěch.

Mauricio: Hned jak to dopíšu, tak se jdu zastřelit... ](*,)

1093
09 lis 2006 18:16
Domis: Nemáš pocit, že jsi vykradl projekt koalice Nádraží v centru? :-) Viz třeba druhý odkaz, kde je to vidět
http://www.nadrazivcentru.cz/070903-pro ... entru.html

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Parkovací místa v centru jsou především velmi špatně využita. Vždy miluju, když se večer vracím domů a dobrá třetina aut má za oknem pořád ty samé letáky, co jsem tam viděl týpka dávat už ráno. To se pak nedivte, že vám jich přijde málo. S takovou je všeho málo.

9986
15 led 2005 23:41
Ten, kdo chce zrušit parkovací místa v centru z jakéhokoliv důvodu, by se měl pověsit za kulky do průvanu. A ten, kdo zastává názor, že kdo jede autem, ať se projde, by se měl raději rovnou zastřelit.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Zlaťák: S tím rozšiřováním to není tak jistý. Přestavba ano, ale co se týče rozšiřování, tak občas říkají že jo, občas že ne...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Domis:
1) Kde u Grandu vzniklo nové parkoviště? (to myslíš tu přestavbu, kdy se zavedly závory a ubralo parkovacích míst?)
2)Tesco na Dornychu má úplně jiný sortiment zboží (textil) než ostatní Tesca. Navíc se Tesco bude razantně zvětšovat. Až k silnici místo současnýho DDM.

7338
27 úno 2010 07:40
Na 505 mi nesahej :-)

1082
PoŠuKov, 2. část
mycountry píše:
Nemožné zrušit parkoviště uprostřed centra. Zvlášť, když to u Tesca je v podstatě jediné použitelné. Spíš bych linky IDS přesměroval na kraj města k šalině (trolejbusu :lol: ), stejně jako ostatní.

Ad parkoviště:
Proč by se nemohlo zrušit? Na druhé straně Tesca je jedno parkoviště, pak je tu další nové u Grandu. A dalších 1000 míst je ve Vaňkovce. Pokud bys chtěl toto parkoviště nahradit, tak se nabízí prostor na rohu Uhelné a Úzké (jak je teď ten autobazar, nebo co to je), nebo za Katastrálním úřadem.
Zkus to vzít z jiného pohledu; parkoviště léta bylo hned u nádraží a autobusové nádraží až 600 metrů daleko. A co z toho využíví víc lidí? To nádraží, tak proč to neotočit, ať se projdou ti, co jedou autem, když je jich méně.
Co se týče obsluhy Tesca, kdo chce jet nakoupit autem, pojede do Avionu, Futura nebo Krpole. Tesco na Úzké je pro ty, kteří jezdí veřejnou dopravou. A pokud by vedle Tesca vzniklo AN místo parkoviště, myslím, že zákazníky by to ještě přilákalo (i na úkor Sparu ve Vaňkovce).

Ad ukončení linek na okraji Brna:
Toto by bylo možné jen u linek 505, 701 a 702. Ale kde vzít tu návaznou kapacitní dopravu do centra. 505 by se mohla ukončit u hřbitova, ale pobrala by to všechno d-2 ? (Nevím, ptám se) 701 a 702 by mohly být ukončeny na Podstránské, ale to už se tu řešilo. Trolejbus ze Slatiny by nepobral ani jednu z těchto linek, tak by to opravdu nešlo.
Linky 601 a 602 by teoreticky mohly být ukončeny taky na Podstránské, ale cestující by dost možná jezdili raději 106 a 107 - proto si myslím, že by měly odjíždět ze stejného místa.
Zbytek linek - 104, 105, 106, 107, 108, 109 jsou páteřní linky IDS, a proto by měly jezdit z onoho jednoho přestupního bodu v Brně.

9306
10 čer 2004 11:19
Hmm a proc se tedy ma bourat U Vichra a zadelavat ten vjezd ?Misto primyho vjezdu se busy budou klikatit okolo budovy obchodaku .. Idealni reseni, navis ce duplikuji vjezdy 20 metru od sebe ..

304
12 lis 2007 20:03
mycountry:
Nemožné to podle mě není, ale jen by se muselo chtít něco s tím dělat. Tzn. vymýšlet alternativy, využít možnosti podzemí (klidně stávající parkoviště přesunout pod zem a nad ním postavit autobusový terminál), atd.

188
25 pro 2010 21:35
Nemožné zrušit parkoviště uprostřed centra. Zvlášť, když to u Tesca je v podstatě jediné použitelné. Spíš bych linky IDS přesměroval na kraj města k šalině (trolejbusu :lol: ), stejně jako ostatní.

1082
PoŠuKov, 2. část
Mám tu další návrh:
:arrow: Nové autobusové nádraží u Tesca pro všechny linky IDS JMK.
Příloha:
AN u Tesca 2.jpg
Berte ten nákres pouze schematicky - jestli má někdo lepší návrh, ať ho klidně představí. Rozmístění nástupišť lze také změnit.

Hlavním přínosem je vytvoření jednoho přestupního uzlu v Brně, což Zvonařka rozhodně nesplňuje. Další pozitivum je ulehčení současné zastávce Úzká o linky 701 a 702.
Nádraží v této poloze bylo plánováno k rekonstruovanému vlakovému nádraží v centru, podle mě by se mělo postavit nezávisle na vlakovém nádraží. Mnozí jistě namítnou, že je to zbytečné, když je v plánu autobusové nádraží v odsunuté poloze u vlakového nádraží, ale to je hudba budoucnosti. Do té doby by ale IDS mělo pořádně fungovat. A právě ten brněnský přestupní uzel je jeden z posledních, který celkově moc nefunguje.

Parkoviště pro nádraží by se mohlo přestěhovat přes ulici sem, nebo někam jinam. A Vietnamci by v této části pod nádražní zdí skončili.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, hlavně, ony se ty jízdní řády každou chvíli mění a tak už v únoru je pětina nepoužitelní a v září je nepoužitelná většina těch jízdních řádů, takže je to dobré asi opravdu jenom pro šotouše na archivaci. Na praktické používání si ty nejpoužívanější jízdní řády vytisknu z internetu a zbytek si podle potřeby najdu v Idosu. Ostatně, žijeme v době internetové ;-)

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata