Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 69 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 111  Další
Autor Zpráva
1546
06 lis 2009 10:30
Mimo platby (na tu budeš stejně potřebovat speciální aplikaci), by to mělo fungovat například na spárovávání s dalšími zařízeními - namísto vyhledávání přes bluetooth by to mělo stačit přiložit.

Ale já vyčkávám hlavně na ty platby, jak jsem psal výše, docela nerad nosím hotovost... Mimo to, právě na aplikace typu jízdenkové automaty/platba u řidiče je to naprosto ideální řešení - žádné vracení a přepočítávání peněz a žádné problémy s tisícovkami vyjetými z bankomatu, maximálně vyplnění PIN při překročení limitu.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
NFC mám i ve svém Samsungu Nexus S (Android). Moc mne ale nenapadá aktuální možné využití. Mám to trvale vypnuté, protože když se to přiblíží k peněžence, oscanuje to In-kartu. Informaci na ni ale nezobrazí.

1546
A já zase koukám, že Nokie pro jistotu nepodporují NFC platby v systému, který používají naše banky... No nic, třeba časem :-) :-|

Zlaťák: Mít bezkontaktní kartu, taky ji používám, je to přinejmenším bezpečnější než nosit hotovost.
(tedy samozřejmě kdyby fungovala :mrgreen: )

1710
22 led 2006 12:56
Brno
My v Tescu už taky máme terminály s logem bezkontaktních plateb, ale nefunguje to. Jen to lidí nastolicovává, když tím chtějí platit. (Sice nevím proč, když můžou zaplatit klasicky. Jestli mají potřebu machrovat, že už mají bezkontaktní karty).

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Například obchody Interspar už tím ve velkém vybavují pokladny ;)

1546
Nokie s NFC se běžně vyrábí, mají je tuším všechny modely představené v posledním půlroce nebo roce. V podstatě čekám, až je začne dávat i do mé oblíbené série E. :-) NFC podporuje nativně i Android od verze 2.3, ale samozřejmě jde o to, kdo ten HW do telefonu zabuduje :-)

Některé české banky, přinejmenším ČS, spustily pilotní provoz, ale vzhledem k tomu, že to bere jenom pár vybraných terminálů v Praze, je to zatím docela k ničemu. Ale věřím a doufám v relativně rychlý rozvoj, neb pro banky je to výhodné :-)

4738
BRONX
Už je to hodně dávno, co Nokia ve Finsku dělala pokus s NFC čipem zabudovaným v krytu telefonu. Jak to dopadlo nevím...
Na prvním místě je dle mého nabídka co nejširšího spektra možnosti plateb, ale samozřejmě se musí hlídat náklady na vybudování.

Abych platil za 22Kč lístek v automatu kreditkou je opravdu neadekvátní.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Tin: já mám v železe něco přes 200Kč. Ale je to účelové, do výdejen, které objíždím kvůli jízdenkám (obvykle objíždím ty malé, kde platit pomocí EP je prakticky nemožné)

1546
Tady by se hodně hodily platební NFC čipy nebo podobná mikroplatební technologie (jak praví Zlaťák) - pokud vím, tak platba kartou není z hlediska prodejce zrovna levná.

Mimochodem, padesátikoruna se obnovila kvůli tomu, že mince jsou jednoduše pro banku levnější než bankovky, prakticky nedají padělat a byla po nich poptávka právě kvůli automatům ;-)

140
11 pro 2011 18:53
Tin: Včera něco málo přes 200Kč v kovu, ale jak píšeš - normální člověk se toho snaží co nejrychleji zbavit (aby mi nepadaly kalhoty), takže dnes hlásím 19Kč. biggrin

1710
Brno
Automaty na platební karty bez autorizace PINem jsou zlo.

Mě už párkrát napadlo, že by nemuselo být marné jen automaty vybavit čtečkou čipovek, konečně nabídnout lidem čipové karty (šalinkarty) = elektronické peněženky.
Docela by se mi líbila představa čipové šalinkarty (pro mě na zóny 100+101), na kterou bych si navíc uložil nějakou částku (ideálně bezhotovostním převodem z účtu, plus možnost dobít na předprodejních místech,...). V případě, že bych jel mimo Brno/potřeboval dokoupit jednorázové jízdenky, přiložil bych jen kartu k automatu nebo řidiči k pokladně a nemusel se shánět po drobných.

Efekt by byl, že by se nemusely automaty tak často vybírat, nebyly by lákadlem zlodějů, řidič by se nemusel otravovat s drobnýma,...

4738
BRONX
Probém je ve financích... Ale zas na druhou stranu - jaké používají američané mince? Už 1 Dollar je v minci vzácný a od Dollaru výš to jsou papírové bankovky. Navíc američani sebou nenosí zpravidla víc než pár drobných (vše se platí kartou). Zatímco náš stát nám s velkou slávou obnovil v ještě větší míře i 50Kč minci...

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Zajímavý je, že v Kalifornii jsem viděl i automaty na placení parkovného, co umí vzít mince+bankovky+karty. Tak kde je problém?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4738
BRONX
Tin: na tvůj popud jsem se kouknul do peněženky. Zajímavé, mám přesně jednou všechny platné mince všech hodnot, co mohu mít :D
(a pak proč mám tak těžkou peněženku :-/)

496
31 led 2011 13:46
b1: imho normální člověk ten kov utratí při dalším nákupu, tudíž ho u sebe nemívá. Ale ať se nehádáme, můžeme udělat malou anketu:
Má někdo právě teď v peněžence zajímavou částku v kovu?

S házením velkých částek do automatů může být problém, že mohou mít omezený počet mincí přijatých na jeden nákup (konkrétně se mi to stalo ve Francii, lístek na vlak. Jízdenka jen na pár zastávek se v deseťácích zaplatit nedala. Když automat ten velký počet mincí vracel, připomínalo to výherní automat.)

4738
BRONX
Umět číst je věc, která je nutná k dosažení základního školního vzdělání, které musí každý občan ČR absolvovat.

Vlastnit telefon (a umět s ním zacházet) beru jako nevynutitelnou věc. Navíc ne pro všechny je možnost platit pomocí SMS vyhovující.
Co když máš služební telefon? Co když máš paušál a jsou nějaké problémy nebo prostě nechceš použít SMS jízdenku? Navíc proč bych podporoval už tak předražené služby operátorů? Ne, SMS jízdenky nejsou rozhodně srávná cesta.

Přivítám je jako rozšíření stávajících možností platby, ale rozhodně bych nerad viděl, kdyby to bylo na úkor automatů!

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Myslím, že avizovaná změna je pro cestující příjemná. Víc už moc dělat bez větší investice nejde.
Stejně se ty automaty za chvíli zruší, protože se zjistí, že jsou příliš nákladné a stejný problém lze řešit mnohem elegantněji pomocí SMS jízdenek. Lidem, kteří budou říkat, že ne každý umí s mobilem tak dobře, aby si mohl objednat SMS jízdenku, lze říct leda tak to, že je to podobné, jak kdyby si stěžovali, že si někdo nemůže nakoupit v automatu kvůli tomu, že neumí číst.

3750
08 čer 2005 23:12
Tin: No a co? Když jsem byl ve Vídni, tak mi automat taky nebral víc než 10€-bankovky, a já coby turista prostě musel někam jít rozměnit dvacetieurovky, protože menší jsem holt neměl.

A mimo to, nevím, co si představuješ pod normálním člověkem, ale už mi párkrát bylo vráceno 150 Kč jen v kovu...

496
31 led 2011 13:46
Protože automat vrací, na zaplacení 172 Kč stačí 4 mince :-)
Problém je ten, že normální člověk u sebe nemá dvě stovky v kovu. Samozřejmě, není problém si to nastřádat, ale pokud vím dopředu, že budu potřebovat lístek, můžu ho koupit i jinde. Ale problém, kdy stojím před automatem a nemám dost mincí, mi to nevyřeší.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
peno: na 172Kč stačí 5 mincí :-D Navíc obzvláště na tyto drahé jízdenky se stoprocentně vyplatí univerzálka

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Fixi píše:
Bývá to už pár let první do Brna a poslední z Brna, tedy když ještě/už nejede R do Olomouce.

Přesně tak, jde o R 747 ve směru z Brna a R 730 ve směru do Brna.

Můj nový web o severním okolí Brna

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Určitě je dobře, že v automatech bude konečně kompletní sortiment jednorázových jízdenek. Zejména v okrajových částech Brna, kde není poblíž žádné nádraží ani možnost nastoupit do příměstského busu s pokladnou, bylo pořízení jízdenky na 8 a více zón problematické. Na druhou stranu, představa, že budu např. kupovat jízdenku na 10 zón pro sebe a dítě, tedy za 78+39=117 Kč a platit to jen drobnými mincemi, mi není dvakrát příjemná. Pokud bych měl navíc dělat nějaký větší nákup, jako třeba 2 všezónové pro dospělé (86×2=172), tak bych se na to asi vykašlal a zajel si na některé z nádraží, kde můžu zaplatit dvoustovkou nebo i kartou. Bohužel automat na bankovky je v Brně jediný, na České v tom infostánku a ten má kompletní sortiment už teď. Teoreticky má brát i karty, ale když jsem ho testoval, tak je nebral. Nevím jestli už bere. Každopádně by to ale v Brně chtělo automatů na bankovky a karty mnohem víc. Ale to bych asi chtěl moc :sad:

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1110
21 zář 2009 15:23
V automatech PIDu to funguje takhle - chcu-li dva zakladni a tri zlevneny, pak listek, listek, cudl, listek, listek, listek.
Tedy "cudl" funguje jako prepinac zakladni/zlevnena, na zacatku nakupu je implicitne nastavena volba zakladni.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Já jsem to z toho návodu pochopil tak, že zmáčknu čudlík, lístek, čudlík, lístek, lístek, lístek... (čudlík = zlevněná)

1710
Brno
Já ten návod nechápu.
"Při nákupu zlevněné verze jízdenky je nově nutné použít předvolbu stiskem tlačítka Zlevněná. Vyberte si druhy jízdenek. Při nákupu zlevněné jízdenky zvolte Zlevněná. Každým stiskem tlačítka zvolíte 1 kus."

Když si budu chtít koupit dva zlevněný a dva nezlevněný, tak to budu mačkat jak?
sleva, lístek, sleva, lístek, lístek, lístek?
Nebo to není "PŘEDvolba" a budu mačkat: lístek, sleva, sleva, lístek, lístek?
Nebo to budu muset koupit nadvakrát? Napřed jedny a pak druhý lístky?

:-k

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata