Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 404 z 836    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 836  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

6620
21 pro 2005 17:01
Jistě spousta z vás zná Babitron, což je obdobná aplikace, kde je mapa republiky, na níž vyznačeny železniční tratě, na nichž můžete sledovat, jak jezdí vlaky. Podle druhy šipky, můžete rozeznat druh vlak, vybrat si zobrazení jen některých kategorií, podle barvy vidíte zpoždění, můžete si zobrazit u každého vlaky statistiku zpoždění za vybrané období.
Autor této aplikace (Robert Babilon) to taky nemá jednoduché, musí jednat s ČD o tom, co do ní může zahrnout a co ne. A když tam náhodou dá něco, co se ČD nelíbí, jako např. statistiku zpoždění přímo za jednotlivé dny, tak je aplikace mimo provoz.
Pro případné dotazy bych podotnul, že sledování polohy zde nefunguje pomocí GPS, ale na základě činnosti zab. zař. při jízdě vlaku nebo se ručně zadájí skutečné odjezdy výpravčím.
Troufám si tvrdit, že tato aplikace je užitečná i pro běžné cestující.
Ale i tato aplikace má svoje mouchy, např. když rakouský vlak přijede do Znojma se svým rakouským číslem, které je stejné jako číslo jiného českého vlaku.
Když to šlo tady, tak by snad mohlo jít u Šotorisu, i když uznávám, že o tom rozhodují jiní lidé.


Offline
Uživatelský avatar

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
To, co jsem vytvořil jsem netvořil jako uzavřenou aplikaci, nad kterou by mohlo pět nejvíc ultras šotoušů vzdychat... Také není mým cílem na tom mít jakýkoli výdělek - prostě jsem spojil dva své koníčky - programování a zájem o MHD s tím, že třeba někdo přijde na můj web a bude potěšen.
Rozhodně nechci jakkoli DPMB, Kordis nebo kohokoli jiného poškodit a ani nevím, o kolik víc může moje aplikace škodit tím, že ukážu, že má tahle jednička dvě minuty zpoždění než to, že nějaký řidič posílá videa otáčení autobusů do novin...

Koneckonců pro DP to může být dobrý marketingový tah
1) V kolika městech na světě můžete online veřejně sledovat MHD?
2) Pokud alespoň část dat bude veřejně poskytována, tak se najde hromada nadšenců (viz já, zolex, b1...), kteří si začnou programovat malé aplikace.
Takoví lidé vám naprogramují hromadu užitečných (a občas neužitečných) aplikací, které mohou ukazovat nejbližší vozy, pro propojení s GPS ve vašem mobilu vám zobrazit, co a kdy přijede na zastávku na které stojíte, aniž by bylo nutné cokoli ručně hledat, zadávat nebo nastavovat...

Firmy jako Google, Facebook a podobně si na těchto principech zajišťují masovou podporu...

A možná, že to nebude tak super, jak tu všichni mluvíme, ale udělá to pár lidem radost a za nulové náklady... :-)

Tak snad se dočkáme nějakých lepších časů a povolaní z DP nás začnou mít rádi :-)

Dělám to pro radost, což ukazuje obrázek RT6 níže - každý den, kdy vyjede nějaká princezna mám hned lepší náladu, protože vím, že to úsilí lidí ve vozovně k něčemu je. V době psaní tohoto příspěvku máme všechny 3 RT6 zelené a to je přece paráda :-)


Offline
Uživatelský avatar

9300
10 čer 2004 11:19
Panove, jste moc rozmlsani .. Vratte se v dobe tak o 10-15 let a zkuste zapremejslet , jaky to bylo , kdyz vetsina o internetu ani nevedela.Jediny zdroje informaci byl brneskej tramvajklub, sprateleni ridici a nekolik znamych fandu, kteri se informovali telefonama, hospodingama... A taky to chodilo.

K ty vychove malych sotousku.. Na BMHD a jinych webech je i tak siroka paleta informaci, ze se v ni kolikrat ztrati i kovanej ULTRAZZ. Sotoris je nadherna vec, ale vetsi smysl nema. Da se z nej doplnovat evidence, pripadne pri nahaneni urcityho vozu mrknout kde je..Ale vetsine lidi to nic nerekne. Pokud by to mela byt uzitecna aplikace, tak by to mozna chtelo zaqpracovat na par drobnostech a nabidnout DPMB spolupraci. Bud jako uzavrenou aplikaci , kde by si ridic mohl zjistit , kde ma vuz na stridani, nebo lepe poslanim SMS by dosla odpoved s aktualni pozici a smerem. Ale pro vetsinu nesotoustva to neni o moc vic jak mapa se zavazejicima a hybajicima se koleckama.

Nejde o kastovani, ale o smysl a vyznam.


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
logitech911 píše:
Zase se tím dostáváme k jedné podstatné větě. a MHD se prostě čeká. Ne, že si budu sám hledat náhradní trasu v případě zácpy.

Kolegáčku (zřejmně), sice citace trošku vytržená z kontextu, ale i přesto. Můžeš mi říct, z jakého důvodu si cestující nebo i šotouš nemůže najít v případě průseru altermativní trasu??? Když už je průser a musí čekat, aspoň se snaží si pomoct a to, že mu něco nepřijede, jak si vypočítal, je stejný dobrodrůžo, jako když mu to nejede tam, jak to jet mělo, a čeká jako vocas. Nemyslíš? Alespoň to dává cestujícím další pocit, že mají určitý přehled, což mají rádi. Bez záruky, bez hrozných investic a dalších stovek hodin práce našich IT. Tohle spíchli nadšenci přes noc a ani jeden z našeho oddělení, bych řekl, na to nemá. Pač by to tu už bylo pro veřejnost a další vychytávky na netu pro šofce, místo keců to nejde a bla bla blaaa.
Čéža a spol. do podniku na brigádu.

_________________________________
7375 -> 7467 -> 7653 -> 7812 -> 7614 -> 7474 -> 7438 -> 7474 -> 7436 -> 7474 -> 7074 -> 7087 -> DAF LF55


Offline
Uživatelský avatar

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Dúfam že sa nikdy nedostaneme tam, že tieto informácie budú len pre "vybraných" registrovaných používateľov, to je kravina. Toto by malo byť dostupné každému, 99% ľudí to aj tak nezaujíma. Ide tu hlavne o to, že sa jedná o interné informácie DPMB, a celkom pochopiteľne tieto informácie nechcú dať von. Ináč nemá vôbec cenu o tom diskutovať čo a ako bude... V DP o mne vedia, vedia čo by som chcel, a oni rozhodnú. Dúfam, že kompetentní ľudia pochopia, že tu nechceme vytvoriť nejaký extra vyhľadávací portál typu IDOS, ale bolo by to len pre tých niekoľko sto používateľov, ktorí bez MHD nemôžu ani spať. Určite tieto informácie neohrozia štátnu bezpečnosť a neskolabuje MHD. Týmto pozdravujem kompetentné osoby v DPMB, ktorí toto fórum isto sledujú :)

_________________________________
:arrow: Online sledování provozu IDS JMK
:arrow: Android aplikace


Offline
Uživatelský avatar

3744
08 čer 2005 23:12
mycountry píše:
Proč? Proč je jim do toho prd?
vyčíst z IDOSu to může, však proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že.

Přesně tak. A nejsou vozidla taky označena kurzovkami a normálně viditelná v ulicích?
Vypravenost tu je, postřehy z terénu taky, a služebáky zřejmě taky (viz rychlost, s jakou byly do tématu o RT6 napsány odjezdy daného kurzu, a nikomu nevadilo, že si je přečtou i nezaměstnanci DP), takže jde jen o to pohodlí při zjišťování té dané informace, nikoli o fakt, zda to lze zjistit, protože to lze vždycky.


Offline
888
21 led 2006 12:26
Přečti si pořádně k čemu se poznámka o SZ vztahovala #-o
Řekl jsem svůj názor a přijde mi, že mě za něj linčuješ. ](*,)
Konec diskuze o ničem.


Offline
Uživatelský avatar

188
25 pro 2010 21:35
Ano, každý, kdo s něčím začíná, nemá hned vše na zlatém podnose, tomu rozumím. Ale proč by to tak nemohlo být? Proč by to každý nemohl mít, když se mu zachce? Diskutuješ o prostředku, ne o tom, na co se ptám.
Mimochodem, utíkat do SZ a odepřít tím možnost lidem, co diskutují proti tobě, se navzájem podporovat, není zrovna moc košer.


Offline
888
21 led 2006 12:26
Fafner: Ne, vysvětluju ti, že to dává určitou podmínku pro vstup, takže to nemůže mít každý hned, když se mu zachce. Heslo je jasný, že se do spousty účtů může kdokoliv nabourat.

Jezour: klidně ok, taky jsem takových papírů musel podepsat už v životě nespočet

Mycountry: " Nebo je prostě fascinuje představa, sedět za volantem busu a vozit lidi" ... A takto vznikají i žháři, apod. Nemyslím to nijak špatně, ale každý kdo s něčím začíná, nemá hned vše na zlatém podnose. Rozumíš?

All: Nechci tu vyvolávat jakýkoliv flame na téma diskriminace, apod. Pokud má někdo takové choutky, nechť zanechá SZ.


Offline
Uživatelský avatar

188
25 pro 2010 21:35
Jezour píše:
Sotometr = ochota platit clensky prispevek, zucastnit se "vyrocni schuze" a podepsat, ze jakakoliv ziskana data nebudou poskytnuta tretim osobam... ok?

To zní logicky, na rozdíl od délky registrace.

Uzavíráním komunity myslím následující. Jak vznikají malí šotoušci? Zaujme je, že máme v brně spoustu šalinek a něco o nich hledají. Nebo jim je divné, že máme čtyřmístné eviďáky a chtějí zjistit, kolik má DP vozů. Nebo je prostě fascinuje představa, sedět za volantem busu a vozit lidi. Tak si o tom něco najdou, zjistí, že existuje BMHD forum... takto by se k "fascinátorům" mohla přidat síť koleček, který svítí na mapě s čísilkama, jako totálně unikátní věc, zjistí si oběhy, jak to funguje, a odtud je jenom krůček ke snaze nafotit si např. různé zajímavé situace v dopravě, a odtud je už jen krůček k novýmu šotouši...


Offline
1110
21 zář 2009 15:23
Sotometr = ochota platit clensky prispevek, zucastnit se "vyrocni schuze" a podepsat, ze jakakoliv ziskana data nebudou poskytnuta tretim osobam... ok?


Offline
3342
21 led 2011 14:19
logitech911: To že mám účet na fóru dlouho mi dává pravomoc / vlastnost kvalitního diskutéra? Na fóru je bezmála 600 diskutujících s účtem starším než jeden rok(nepředpokládám, že méně by bylo reálné). Kdybych tam ten přístup fakt tak chtěl, tak bych těch 600 účtů prošel a zkusil se na ně dostat hrubou silou. A věř mi, že určitě mezi těmi účty je aspoň jeden takový, který má heslo stejné jako login, potažmo aaaaaa, potažmo abcdef, potažmo jiné nejjednodušší varianty hesel.

_________________________________
Definitivně možná.


Offline
888
21 led 2006 12:26
tím šotometrem jsem myslel např. to, že by do toho měli přístup lidé z fóra s určitou délkou platnosti účtu, tím by se zamezilo jakémukoliv zneužívání, že by se někdo zaregistroval a měl hned plný přístup do této aplikace.

Uzavřená komunita? když najedu např. na warezforum, tam to není uzavřená komunita? taky se musím zaregistrovat abych měl přístup ke spoustě věcí. A takových serverů je spousta. Stejně můžeš říct, aby mohl přispívat kdokoliv kamkoliv na tomto fóru, že je to tu přece pro lidi

To by jsi pak mohl argumentovat proč DP nešíří volně SJŘ, data RISu, denní hlášení, apod. je to přece taky o lidech a pro lidi. Samozřejmě se jedná o data DP, takže ten určuje pravidla. A co si budeme nalhávat, taky ten zdroj nemáme nejčistší, resp. ten kdo ho pouští do světa to taky nedělá podle zákona.


Offline
Uživatelský avatar

188
25 pro 2010 21:35
logitech911: A jak bys chtěl nastavit pravidla pro přístup? Pokud pomineme poplatek, ten připadá v úvahu jen pro DPMB, protože jsou to jeho data. Kdo by měl být jak prověřený, aby měl přístup? Máš nějaký "šotometr"? Jak moc šotouš ten člověk musí být? A proč zrovna šotouši ano? A proč bys k té aplikaci vůbec měl mít přístup zrovna ty? Přijde mi to celé jako naprosto uhozená snaha, abys mohl být "něco víc", když k aplikaci budeš mít přístup a někdo jiný ne.

V případě poplatku stejně nic nevydiskutujeme, protože to na nás neleží.

logitech911 píše:
Spoustě lidí do toho je prd, jaký má vůz kurz, popř. zpoždění, atd.
Proč? Proč je jim do toho prd?
vyčíst z IDOSu to může, však proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že.

Myslel jsem, že idea BMHD je ukázat lidem lidskou stránku a zajímavosti z MHD (proto se taky píše vypravenost atd., ne?) a ne si hrát na bohy a uzavírat komunitu.


Offline
888
21 led 2006 12:26
Jezour: tím finančním příspěvkem při zařazení na BMHD.cz by se dal solidně krýt jeho provoz, popř. i jiné náklady.


Offline
1110
21 zář 2009 15:23
logitech 911: Souhlasim - v teto podobe jen pro registrovane sotouse a treba i za clensky poplatek (v nemz by mohly byt i pravidelne "odbery internich materialu" - to by si dp zatracene privydelal:-)
Ale v podobe - mapa, na ni znacka, u ni cislo linky (bez jakychkoliv evidaku, kurzovek a podobnych hovadin) a velikost okamzite rychlosti vozidla - to bych dal teda verejne na web.


Offline
3342
21 led 2011 14:19
ds: Pocit bezpečí.

_________________________________
Definitivně možná.


Offline
Uživatelský avatar

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
no a znovu - čemu vadí, když k těmto datům bude mít každý přístup? Je to něco tak supertajného? Když to cestující nebude zajímat, tak na to čumět nebudou :-)


Offline
888
21 led 2006 12:26
já si nemůžu pomoct, že šotoRIS nemá být 100% veřejně přístupný. Spoustě lidí do toho je prd, jaký má vůz kurz, popř. zpoždění, atd. a navíc v době chytrých telefonů dnes není problém toto vyčíst z IDS, jak zde již byla nadneseno. Zase se tím dostáváme k jedné podstatné větě. a MHD se prostě čeká. Ne, že si budu sám hledat náhradní trasu v případě zácpy. Ano, věc naprosto perfektní, ale nejsme tady na sále, abychom řešili vzniklé situace. Co se týče nepřistupnosti do šotoRISU, nepředpokládám, že by to potkalo někoho ze zde pravidelně diskutujících. Již jsem to konzultoval jednou se ZOLEXem. Prostě by do této aplikace měl přístup určitý člověk po určitém prověření. Pokud by se tato aplikace zaintegrovala do stránek DPMB, určitě by nebyl problém to udělat za pomoci registrace do určité databáze.


Offline
1110
21 zář 2009 15:23
Jenze idsjmk.cz/odjezdy a s nimi spojene elpy ukazujou takove nesmysly, az to boli...
Tady tohle nemelo jak "zklamat".


Offline
Uživatelský avatar

6620
21 pro 2005 17:01
Ježour: Pro cestující je určena aplikace Odjezdy na webu Kordisu. Která běžným cestujícím (nešotoušům) za předpokladu, že funguje správně, jistě postačuje.


Offline
1110
21 zář 2009 15:23
zolex: A nechcete se s dp domluvit, ze byste tu aplikaci provozoval na oficialnich strankach dpmb a pod jejich hlavickou? Uprimne - moc se dp nedivim, ze nechce, aby jeho data putovala po siti bez jeho "dohledu".
Jinak teda sklanim hlubokou poklonu pred Vasi praci, kdyby mel cestujici v Brne online prehled, kde je nejblizsi vuz jeho linky a zda jede nebo stoji v kolone, pak by to byl vysoky nadstandard:-) Tak snad se zadari.


Offline
888
21 led 2006 12:26
Tak teď jsi dostal i mě :-k


Offline
Uživatelský avatar

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Miky píše:
Co, někdo si konečně všiml toho, že ty data někdo využívá?
DPMB o tom vedelo už dávno :) Je to dosť zložité a nebudem to tu rozoberať, nechajte sa prekvapiť (či už úplným zrušením alebo celkovým obnovením).

_________________________________
:arrow: Online sledování provozu IDS JMK
:arrow: Android aplikace


Offline
888
21 led 2006 12:26
Jednoduchá spojitost ... nelíbí se Vám Tř. Gen. Píky? nebude šotoRIS :wink:


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20877 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 836  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Právě je 13 říj 2024 20:22
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]