Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 99 z 355    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 355  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
2497
28 lis 2007 23:00
Brno
Ale "kočárek v MHD" je to dobrý nápad na založení nové diskuze. :mrgreen:

_________________________________
Smyslem života je, aby byl rozum a instinkt v rovnováze.


Offline
Uživatelský avatar

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Když už nastoupíš, tak máš zaplacený lístek (popř. jsi jinak splnil podmínky nutné k převozu...). Normálního cestujícího nemůže taky vyhnat... Myslím, že tohle pravidlo je zbytečné. Mělo by to být o domluvě. Mě třeba daleko víc vadí kočárek - zabere 2 metry místa (to je při našich normách až 16 platících cestujících) a ještě se neplatí ani za dítě ani za kočárek. Nástup/výstup zdržuje asi stejně (možná víc) jak kolo. Kolo tam aspoň hodíte sami. Kolečka jsou také špinavá. Navíc když to mrně nespí, je na zabití...
Tak proč nenadáváte na kočárky? :-P

(berte to prosím s nadhledem, rozhodně tu nechci flame "kočárek v MHD")


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Spíš se mi nelíbí to, že když už nastoupíš, tak tě nemůže vyhnat ven za účelem přepravy potřebnějších.


Offline
Uživatelský avatar

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ale vhodně omezeno to je - když řidič nechce, nenastoupíš.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Aby si to ovšem někdo nevyložil špatně, moje lovná sezóna není ani tak záměrem, jako spíše tím, že obecně přináším všem kolem sebe jen smůlu :-) A bohužel zatím nešlo nikdy jinak.

Jinak na kole už nejezdím, taky je to na mně vidět, ale taky jsem zažil případy, kdy jsem musel naložit kolo do MHD - a byl jsem rád. Striktně zakázat to nejde - spíš jen vhodně omezit.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
M3 píše:
Navíc cyklisty v provozu nesnáším. Jen zavazí, porušují předpisy (jízda na červenou, podjíždění zprava... atd.) Opravdu mám někdy sto chutí do takovýho šmejda drcnout rohem vozu. Přepravu kol bych zakázal bez výjimky. Pokud bude na kole závada, tak holt má cyklista smůlu - nebo máte pocit, že když někdo pojede na motorce a ta mu klekne, že s ní nastoupí do MHD? Taky ne, tak proč s kolem?


Přesně tak, nedá se jinak, než souhlasit. Akorát mi asi skončí lovná sezóna, pokud se uzákoní ta přednost kolařů na přechodech (ačkoliv zatím vždy jsem bohužel měl pouze tři možnosti - sejmout kolaře, poslat to do protisměru pod druhý auto, poslat to na chodník). Hold, v tomto státě, se dělá vše pro kolaře... To, co někteří předvádí a oficiálně předvádět můžou, občas mi z toho leze mráz po zádech. A jinak, Janataku, já mám pocit, že těch slušných kolařů nejak ubývá...


Offline
Uživatelský avatar

3980
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Ještě takovej doplňující obrázek k tématu...


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________________________
Zkratka je většinou delší, zato horší cesta


Offline
Uživatelský avatar

3980
25 led 2006 16:11
všudezdejší
M3 - napsals, cituju "..Navíc cyklisty v provozu nesnáším. Jen zavazí, porušují předpisy (jízda na červenou, podjíždění zprava... atd.) Opravdu mám někdy sto chutí do takovýho šmejda drcnout rohem vozu...", z toho mi jednoduše vychází averze vůči celé skupině na kolech jezdících. Proto jsem se ozval, jakožto jeden z nich, protože se mi to dotklo. Jednak jezdím slušně, rychle, a tak nějak v souladu s rozumem, ne tam, kde provoz příliš hustej a jednak bych fakt nerad potkal nějakýho neurotika, kterej má potřebu cyklisty školit.

Pokud bys chtěl umravňovat jenom ty křiklavý případy prasat, tak určitě ne rohem vozu, pokud za úmyslný zmrzačení nebo zabití nechceš jít bručet. Humánnější je takovému blbci strčit do předního kola pumpičku... :-$. Samozřejmě myšleno v lekraci, ale někdy mám fakt chuť.

_________________________________
Zkratka je většinou delší, zato horší cesta


Offline
Uživatelský avatar

3345
13 lis 2004 11:58
no nevím, moc nadnesený mi to nepřišlo..


Offline
Uživatelský avatar

1111
05 čer 2005 13:18
Janatak: Já mluvil o těch, kteří předpisy porušují - pochopil jsem tedy, že se řadíš k těm, kteří je porušují. Je to tak? Navíc jsem to myslel nadneseně, což doufám většina pochopila.


Offline
Uživatelský avatar

3345
13 lis 2004 11:58
M3 píše:
Když už se rozhodnu, že pojedu na kole, tak na něm jedu. Hamba by mě fackovala, kdybych měl vlézt do MHD. Jenže takových "sportovců" je spousta. Po rovině to jde každýmu, ale do kopečka se nechce šlapat, tak se nechá vyvézt. Navíc cyklisty v provozu nesnáším. Jen zavazí, porušují předpisy (jízda na červenou, podjíždění zprava... atd.) Opravdu mám někdy sto chutí do takovýho šmejda drcnout rohem vozu. Přepravu kol bych zakázal bez výjimky. Pokud bude na kole závada, tak holt má cyklista smůlu - nebo máte pocit, že když někdo pojede na motorce a ta mu klekne, že s ní nastoupí do MHD? Taky ne, tak proč s kolem?


zkrátka a jednoduše: palec dolů....


Offline
Uživatelský avatar

3980
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Vojtik - trasu Stará Osada - Vinohrady jednoznačně přes Akátky, přes park. Tam se nejlíp dostat jednosměrkami po Rokytovou. Ano je krpál, ale nesmíš hledat důvody, proč to nejde a prostě to vyšlapat. Navíc přes park si myslím nevedou chodníky jako takový, na kole to lze jezdit naprosto legálně.
Kopec na Líšeňskou lze objet výšlapem okolo Bílé Hory a u CDV se napojit na silnici.

_________________________________
Zkratka je většinou delší, zato horší cesta


Offline
Uživatelský avatar

3980
25 led 2006 16:11
všudezdejší
M3 - kolego, pomalu s tím navážením se do cyklistů, nebo do tebe drcnu já svým bajkem někde na chodníku =;. Já taky nemám rád frajery na kolech, kteří dlabou na předpisy, podjíždějí červenou na semaforu po chodníku, nebo žiletkáři s dresem Dukla jedou v pětiřadí vedle sebe a ještě frajersky bez držení řidítek. Ale, a to je potřeba si neustále vtloukat v palici, NEJEZDÍ TAK ZDALEKA VŠICHNI! Těch co jedou v souladu s rozumem a předpisy nevidíš, protože si jich jednoduše nevšimneš. Mmch, podjíždění kolon zprava v křižovatkách máš jedouc na kole povoleno ve vyhlášce.

Jinak s tím srovnáním závad na kole na motorce, to je asi trochu nepoměr, že jo. Kolo je lehčí, přece jenom skladnější, pokud zrovna nemáte krávu 24" rám jako já, ale i tak se srovnám tak, abych nepřekážel, případně překážel minimálně. Samozřejmě, je nutno možnost přepravy kol mhd brát s rozumem a nervat se do plného spoje. A taky určitě ne proto, že su línej vydupat kopec, viz ta Vojtíkova Líšeň. Vojtíku, kopce jsou kořením cyklistiky, po rovině umí jezdit každej trouba! Vyšlap si někdy na Praděd nebo na Lysou v Beskydech, vyšlap si Zlaté návrší v Krkonoších a kopce v Brně budou sranda.

_________________________________
Zkratka je většinou delší, zato horší cesta


Offline
Uživatelský avatar

9292
10 čer 2004 11:19
Pokud ten metr bude uvaden jako orientacni meridlo, tak kalibrace neni potreba .


Offline
3342
21 led 2011 14:19
Já jsem si takhle zažil svý v příměstský, v dobách kdy jsem ještě bydlel poblíž trasy a-201 (ca 3 roky zpět) jsem jezdíval do Brna na kole. Jednou jsem v Brně píchl a řidič busu i když mě znal, tak mě prostě nevzal... pokud si dobře pamatuju, tak jsem tehdy dojel do Líšně šalinou a pak sedm kilometrů pěšky vedle kola. Od tý doby na cyklisty v MHD nenadávám :)

_________________________________
Definitivně možná.


Offline
Uživatelský avatar

2573
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
czechtraveller píše:
A revizor s sebou nosí metr? :-)

Možná ano, možná ne, každopádně slyšel jsem na to výmluvu, že prý se mohu ptát, jestli má ten metr zkalibrován :-)

Co se týká přepravy kol, snažím se využít té možnosti jen když fakt není zbytí (v září jsem se zdržel ve městě a už se mi nechtělo za tmy šlapat na Lesnou), ale vždy za podmínky, že ve voze není narváno, což v sedlech je na některých linkách normální situace.

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Offline
1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Cyklisté zavazí, to ano. A zvlášť tací, kteří jedou, nemaje ohled na provoz za nimi. Na plné je předjet nemůžu, protože jedou metr od kraje. V jednosměrce je předjet nemůžu, protože není kudy. A ne že by uhnul do parkovacího místa a pustil mě (ztráta 10 vteřin pro něj). Musí jet dál.

Bohužel mám pocit, že jsem byl snad jediný, kdo bral ohled na provoz před a za sebou a auta průběžně pouštěl. Stačilo uhnout i v křižovatce, zpomalit a mávnout, ať jedou. Pochopil každý a spokojenost byla na obou stranách-> mně za zadkem nehučelo auto a řidič auta nezuřil, že musí jet zbytečně 20 a furt dávat pozor, aby cyklistu nesrazil, kdyby tento přibrzdil. Janatak promine, toho jsem na kole jet neviděl, vzhledem k našim odlišným rajónům :-)

Modelový příklad. Chci jet v relaci Stará osada - Vinohrady a chci se zavděčit.

Varianta a), silnice. Po okruhu přes Akátky fakt nepojedu, tam je kopec jako kráva, auta tam lítají 60. Sice dvoupruh, ale i tak musí přejíždět. Na Dělnický dům se nedostanu, zase okruh a na ten nelezu ani o víkendu. Takže jedině židenické uličky, uličky v Juliánově, kolem spalovny a s kravskou zajížďkou hurá, jsem v cíli. Cestou jsem ten provoz zdržoval docela dost, jednosměrky a ještě kopec.

Varianta b), chodníky. To přichází v úvahu právě jen kolem okruhu, vzhledem k velice malému pohybu chodců. Proti mluví samotné použití chodníku, nehledě, že přes Akátky je to docela fuška vyjít pěšky, natož vyjet na kole. Navíc časová ztráta.

Jako nejlepší varianta mi na této ose vždy vycházelo vyčkání na trolejbus. Nahoru jezdí kloubáky, když se člověk dobře trefí, tak i prázdné či poloprázdné. Vyhnu se jízdě po chodníku, nebudu zdržovat provoz v kopci a nahoře jsem za 5 minut. Toto považuji za rozumný kompromis.

Na závěr upozorňuji, že tento postup jsem praktikoval během letoška (po Brna naježděno něco přes 1000 km) pouze na Vinohradech a Líšni kvůli nedostatečné (tedy žádné) infrastruktuře pro cyklisty. Všude jinde jsem jezdil po vlastní ose (Kohoutovice budiž čestnou výjimkou, v časovém presu... jinak jsem se s tím kopcem rád utkal :-)), a to mnohdy v rychlejších časech, než při použití MHD.


Offline
Uživatelský avatar

1342
17 črc 2010 21:41
Krno
M3 píše:
Po rovině to jde každýmu, ale do kopečka se nechce šlapat, tak se nechá vyvézt. Navíc cyklisty v provozu nesnáším.

Počkej, tomu nějak nerozumím... Takž cyklista podle tebe nemá co jezdit MHD a stejně tak nemá co jezdit v provozu. Takže má létat?

_________________________________
Ano, jsem to já, Fantomas...


Dobří byli takoví hošani co nastoupili v létě do trolejbusu u zimáku a nahoře na lesnické vystoupili


Offline
Uživatelský avatar

1111
05 čer 2005 13:18
Když už se rozhodnu, že pojedu na kole, tak na něm jedu. Hamba by mě fackovala, kdybych měl vlézt do MHD. Jenže takových "sportovců" je spousta. Po rovině to jde každýmu, ale do kopečka se nechce šlapat, tak se nechá vyvézt. Navíc cyklisty v provozu nesnáším. Jen zavazí, porušují předpisy (jízda na červenou, podjíždění zprava... atd.) Opravdu mám někdy sto chutí do takovýho šmejda drcnout rohem vozu. Přepravu kol bych zakázal bez výjimky. Pokud bude na kole závada, tak holt má cyklista smůlu - nebo máte pocit, že když někdo pojede na motorce a ta mu klekne, že s ní nastoupí do MHD? Taky ne, tak proč s kolem?


Offline
1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Pokud již mám potřebu vézt kolo ve vozidle MHD, vyčkávám na prázdný, či poloprázdný vůz. Do plného se nervu.

Notorické zakazovače přepravy kol bych prosil o odpověď na následující otázku. Jaký je rozdíl mezi vozem MHD, který:

a) veze vzduch a přibere jednoho, dva cyklisty
b) veze 5 lidí, usazených na sedačkách a přibere cyklistu
c) veze lidi tak akorát, takže jsou rozmístěni po voze a cyklista v vymezeném prostoru nikomu nepřekáží

Kolo jsem v MHD vezl hodněkrát a nebyl jediný problém ani ze strany ostatních cestujících, ani ze strany řidičů. Možná to bude tím, že jsem lezl (jak jsem již uvedl) zásadně do prázdných či poloprázdných vozů, kolo před nástupem řádně očistil a oklepal, řádně jsem dal řidiči najevo, že bych rád nastoupil (mávnutím a ukázáním na kolo... v případě záporné reakce jsem prostě čekal na další spoj, co mi zbývalo jiného) a s případně přistoupivším kočárkem jsem se domluvil. Buď jsem ihned vystoupil (v případě malého prostoru pro kočárky-> Citybus), nebo jsem upravil polohu kola tak, že jsme se vlezli oba (nové Citelisy, Crossway).

Proč jsem kolo vezl? Jednou kvůli časovému skluzu (kdy jsem potřeboval být na Jírovcové co nejdřív, zaspal jsem a příhodně jel prázdný trolejbus), několikrát kvůli zdolání kopce (klasická Líšeň... nahoru se člověk drápe půl dne, není zde potřebná infrastruktura a navíc se motám mezi auty... lepší je popojet na Novolíšeňskou, nastoupit do již prázdné linky 8 a na Jírovu se vyvézt; ušetřím téměř 30 minut času, nejsem zničen hned na začátku výjezdu a nemotám se šnečí rychlostí v provozu). A párkrát i kvůli vlastnímu vyčerpání, kdy jsem špatně odhadl profil trasy a byl jsem rád, že jsem se doplahočil do Brna... příležitost vyjet z Bosonoh na Nemocnici Bohunice pro mě byla záchranou. Technické závady jsou zvláštní kapitola, byť moje ustavičně se rozpadající kolo většinou závadu vyrobilo hned na začátku, případně až na konci výletu. Po cestě snad nikdy :-)

Asi největší věc, co jsem v MHD kdy vezl, tak byly 2 vánoční stromky z Vranova do Brna, každý o výšce cca 180 cm. To jsem se od hájenky pěkně se stromky v rukách prošel až na konečnou a cestou se jen modlil, aby vydržel provázek, kterým byly svázané, aby na konečné stál Crossway (díky obrovskému prostoru pro kočárky geniální vozidlo) a aby mě řidič vzhledem k nadlimitnosti nákladu vzal. Ve smyčce jsem za ním došel, slušně poprosil a bylo mi vyhověno. Dokonce mi při nástupu otevřel i prostřední dveře, abych ho při případném nástupu předními tím stromkem neohrožoval :-) Vzhledem k rozměrům nákladu jsem si cvakl za každý stromek zvlášť lístek, pro úplnost.


Offline
86
17 zář 2011 08:58
PvvS píše:
Rozmery zavazadla jsou v SPP presne udany.


A revizor s sebou nosí metr? :-)

_________________________________
Občas je na co se dívat


Offline
Uživatelský avatar

9292
10 čer 2004 11:19
Rozmery zavazadla jsou v SPP presne udany.


Offline
86
17 zář 2011 08:58
S těma poplatkama za kufry to mě dostalo, to je snad jen v ČR a v nějakých postkomunistických zemí? Také mě dostaly nové (tedy už je to pár roků) busy 119 v Práglu, linka na letiště, a nemají prostor na zavazadla. Peníze za zavazadla by chtěli, ale aby pro lidi něco udělali, to ne. Stačí mi ty nasr**** ksichty, když si dovolím někam jet s kufrem.

A jak to chce ten revizor řešit, jestli mám velký nebo malý kufr? Jinak za kolo platit určitě, to je bez debat.

_________________________________
Občas je na co se dívat


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
7586
17 pro 2006 22:32
Brno
Nejlepší jsou ti sportovci kolo za 30tyček, helmička, chrániče, dresík, po celou dobu přepravy zapnutá blikačka, vyjede na kopec na Jírove a pak si se mnou dává závody, kdo tam bude dřív a překáží a mě před sebe nepustí. Zrušit. Kdo ma to fakt má, jede od baráku na kole všude, kam potřebuje. Po rovince můžu jezdi na plejálu doma.

_________________________________
7375 -> 7467 -> 7653 -> 7812 -> 7614 -> 7474 -> 7438 -> 7474 -> 7436 -> 7474 -> 7074 -> 7087 -> DAF LF55


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 355  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 01 říj 2024 04:26
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]