Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 43 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
1110
21 zář 2009 15:23
To jo, ale tohle nebylo hlaseni v celou o case a teplote, tohle bylo hlaseni o topeni nekdy kolem trictvrte...

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Brno 101 hlásí čas od času jednotný čas a venkovní teplotu, ať je kolik chce stupňů.

1110
Pod +4°C - viz generalni vyzva "Brno101 - venkovni teplota dosahla +4°C... :-))) Docela bych si pral, aby se jednou radiosal spletl a poslal hlaseni ne ridicum, ale dovnitr vozu.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
A v buse je to myslím pod +5.

6349
Brno - Kohoutovice
Já nevím, kde jste všichni přišli na ty hranice teplot pro topení. Topí se pod +3°C.

147
06 pro 2009 11:01
Zlaťák píše:
Dopravní podnik zrušil topení v šalinách? Zrovna jsem přijel domů třema šalinama (pro rýpavé postupně s přestupama) a ani v jedné se netopilo. A to máme na teploměru -3°C.
Že mají odvahu se vůbec ptát v té jejich anketě, jestli dostatečně topí.

No tomu se mě nechce opravdu věřit, že při -3°C jsi narazil hned na tři šaliny, kde by nebylo vůbec puštěné topení!!
Řidiči elektrické trakce musí topit pokud venkovní teplota poklesne pod +4°C. Pochopitelně kolem těch +4°C je to těžké odhadnout, zda už je míň a topení pustit a nebo ještě ne, ale pokud bylo opravdu -3°C(a nebyl to jen tvůj pocit), tak to by jsi měl opravdu smůlu, že jsi narazil hned na tři řidiče, kteří tohle nařízení porušili.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Neříkám, že přetopené vozy jsou něco příjemného, ale to je přesně to téma, kdy si bude někdo stěžovat vždycky. Svého času se lidi na Facebooku připojovali zároveň do skupin "Nesnáším přetopené vagony ČD" a "Nesnáším zimu ve vagonech ČD" (nebo tak nějak), přišlo mi to úsměvné.

1110
Potvrzuju Sturika, alespon za busy v oblasti KPn (a predevsim Crossy!!!). Fakt je tam nechutne pretopeno.

3098
29 srp 2009 19:30
Popravě, jako že bydlím v Sobulkách a každý den jezdím minimálně 2x, spíš 4x (v 95% přes Krpole), tak jsem nevytopený BUS ještě nikdy nepotkal. Častěji se setkávám s tím, že je přetopeno. Tomu bych věřil.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
No,řekl bych ,že je to spíše na řidiči-v neděli ráno jsem jel 7807 na lince 43 z Kr.Pole do Útěchova a řidič celou dobu nezatopil a to bylo -4°C.V autobuse bylo maximálně 7-8°C po celou dobu jízdy a to ještě v Klariskách stál půl minuty s otevřenými dveřmi dokořán.Někdy si myslím,že to ti řidiči dělaj schválně(a to nebylo poprvé).

6349
Brno - Kohoutovice
Máte jezdit zrychlovačem :))

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
vojtik: To není pravda. Je to vůz od vozu, provozovna od provozovny, řidič od řidiče. Takové T6tky jsou krásně vytopené vždy.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Proto se snažím v co největší míře jezdit autobusy. Tam je vždycky vytopeno tak akorát :-)

Šaliny jsou vymrzlé snad pořád. A když ještě při dvou cestách chytnu vozy čerstvě vytažené z vozovny jako výměna, tak je to teprve lednička.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zlaťák: přece nás nebude DP vystavovat přílišným změnám teploty. :-P

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Dopravní podnik zrušil topení v šalinách? Zrovna jsem přijel domů třema šalinama (pro rýpavé postupně s přestupama) a ani v jedné se netopilo. A to máme na teploměru -3°C.
Že mají odvahu se vůbec ptát v té jejich anketě, jestli dostatečně topí.

3724
28 úno 2006 19:00
Nálepka je nalepena v tak blbém místě, že na křižovatce Štursova X Kroftova, směr Jundrov, můžu v B7xx nebo B9xx přehlédnout cyklistu, jedoucího z kopce dolů od Kroftovy...

4738
BRONX
A o tom tady sakra celou dobu mluvím! Takže pokud někdo zkolabuje a já nevím co mám dělat (já bych pravděpodobně věděl, ale také nevím vše, měl by vědět každý, kdo má ŘP a spousta dalších lidí - ale prostě nemusíte vědět), tak místo nějakýho bezhlavýho zkoušní věcí, co jsou na letáku bych volal záchranku a tam chtěl konkrétní rady pro konkrétní situaci s tím, že pomoc tu bude o to dříve...
Na tom letáku stejně píšou, že je třeba volat 155...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Fafner: tak je samozřejmě nesmysl dělat masáž, pokud mu srdce bije. Což je pravda, že na tom letáku není příliš zdůrazněno...

3342
21 led 2011 14:19
jo, takze nekdo omdli a ja nic nezkazim tim ze mu dam masaz srdce. Ja nevim, co ucili me, tak neprima masaz zdraveho srdce ho muze vyhodit z rytmu nebo vyjimecne az uplne zastavit...

6976
Žlutý kopec
Mceza: jsi informovaný (či proškolený) laik. Alespoň se to tak nazývá. Nic nedělat je lepší v případě, že provádíš několik činností najednou. Pokud provádíš jenom masáž srdce, pak to asi zvládneš.

4738
BRONX
Mě zarazil ten nápis "... NIC NEZKAZÍTE"
Pár kurzy PP jsem prošel. Neříkám, že je ze mě nějakej dobrej zdravotník, ale co si velmi dobře z většiny těchto kurzů pamatuju je, že několikrát opakovali, že JE LEPŠÍ NEUDĚLAT NIC, NEŽ NĚCO CO NEZNÁME, že tím se může dotyčnému ještě více ublížit. V dnešní době má většina lidí mobil. Na dispečinku záchranky jsou školení lidé, kteří vám řeknou co přesně a jak máte dělat. To osobně považuji za daleko lepší než lepit na sklo u sedaček pro důchodce takovýhle samolepky...

1546
06 lis 2009 10:30
MartinV: Pro neškolené zachránce se v současné době (GUIDELINES 2010) doporučuje dýchání alespoň zpočátku vynechat a provádět pouze nepřímou masáž srdeční - zjistilo se, že většina lidí to stejně dělá blbě a tím principielně neúčinně - prakticky se tak zdržují "ničím". Jinak ten poměr 30:2 samozřejmě platí, ale jen když člověk ví jak na to.

Jinak souhlasím v tom, že to není zbytečné.

3342
21 led 2011 14:19
Ne, to bezpochyby nezvýší. Protože ten kdo ví jak se první pomoc dává (= byl na nějakém krátkém zdravotnickém kurzu) to bude vědět i bez toho a ten kdo to neví, tedy žádnou průpravu nemá, tomu papírek fakt nepomůže. Navíc řidiči mají taky určitou zdravotnickou průpravu, takže třeba v busech je to zbytečný i z toho důvodu, že je tam řidič. Dostáváme se tedy do značně nepravděpodobné situace jediného využití, kdy je ve voze velmi málo cestujících a řidič a řidičovi se něco stane. V tom nepravděpodobném případě, že by ve voze nebyl nikdo, kdo by základy první pomoci ovládal, a v tom nepravděpodobném případě, že pokud by je neovládal tak by prostě nezdrhl by to skutečně mělo využití. Ale hodně bych se divil, kdyby k tomu došlo víc než jednou za sto let.

888
21 led 2006 12:26
přečte si to spousta lidí, otázka kolik se jich odváží přímo pustit do té oné resuscitace :wink:

6976
Žlutý kopec
Umístění těchto nálepek je špatné. Ono vůbec v prostředku MHD není moc místa - snad ve vnitřních panelech, čí v těch plastových madlech. Na druhou stranu bych to neodsuzoval jako zbytečnost, protože tohle je důležitá věc a vězte, že valná většina našich spoluobčanů neví, co to je KPR. Nemyslím název (kardiopulmonální resuscitace), ale ani jak se dělá. A také se v poslední době často měnil ten poměr vdechů a stlačení hrudníku, nyní je to 30:2.
To, že si člověk přečte na tom obrázku, že má ztlačovat hrudník dospělého 5 cm frekvencí 100/minutu bezpochyby zvýší pravděpodobnost přežití zachraňovaného. Sorry za OT, chtěl jsem zkrátka říct, že ty nálepky nejsou zbytečné.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata