Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 53 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 146  Další
Autor Zpráva

496
31 led 2011 13:46
Zdeněk: jj, kapacitnější soupravy, ale nevěřím, že to bude stačit. Stejně už přijede plná tramvaj, místo toho luxusu, že se zaplní až v Bohunicích.

A nevím, kolik ušetříš za 13. Protože pokud chceš 12 pokrýt stejnou kapacitu jako 12+13, tak z (možná přehnaně jednoduchého) selského uvažovaní plyne, že potřebuju tolik, jako před tím, jen to bude všechno jezdit jako 12.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Tin: bylo asi myšleno kapacitnější soupravy, tedy místo K2 dvojice. Možné by to mohlo být, něco se ušetří zrušenou d-13 (samozřejmě tedy jen něco, na posílení d-12 bude pravděpodobně stačit méně souprav než je teď 12+13)

496
31 led 2011 13:46
linka 7 bude v bohunické špičce chybět. Kapacitnější 6 nevěřím, leda že by se některá točila na Švermově

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
On je problém v celkové koncepci zastávky Dělnický dům, která je kvůli svému špuntovému řešení totálně nevhodná na přestupy. Bus projede křižovatku, za něj se nacpe 5 aut a šalina se už do zastávky nevleze a nazdar, dojeli jsme, už jsme tu a čekáme na další spoj.

Ukončit polovinu spojů na Geislerové... otázkou opět je, koho tím budeme vozit. Je okolí Křenové schopno vyprodukovat tolik lidí, aby se tam uživil interval 10 minut na lince 8 a 10 minut na lince 9 (tj. v součtu 5 minut; občasný výkřik v podobě linky 10 nepočítám). Bavím se o víkendech.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
No, to jo, ale dneska jezdí o víkendu na Zvonařku (a do Komárova) šaliny v intervalu 4-6-10, což zdaleka není ideální proklad, ale je to víc spojů než 10-10. Přičemž v Komárově to nijak nevadí, kapacity je tam dost a navíc jezdí ještě po 10 minutách autobusy od Brněnských Ivanovic, ale ze Zvonařky (autobusáku) půjde asi o něco víc lidí pěšky na nádraží než na šalinu (zejména ti, co by šli na 9ku).
(Jít cca. 9 minut na nádraží × jít 4 minuty na šalinu, tam průměrně 5 minut čekat a ještě přesedat...)

Vojtik: No jo, překlep :)
No, jak píšeš, lidi tak přestali jezdit, protože je dlouhý interval a nenavazuje to, když bude kratší a autobusy budou rozumně navazovat, možná taky začnou. A možná taky ne. V tom případě to asi dlouho nevydrží a každá druhá se ukončí na Geislerové.

Teď mně napadlo, že tato změna možná souvisí s tím, že se v budoucnu zavře trať do Komárova v souvislosti s akcí Tramvaj Plotní, protože smyčka na Zvonařce by asi 2 linky nepobrala. Ta je sice zase o něco víc v nedohlednu, ale možná spíš někoho napadlo, že se peníze na opravu kolejí dají investovat i lépe, než do opravy Dornychu, kde se budou za (pořád su optimista) nějakých 5-6 let rušit.

1110
21 zář 2009 15:23
Taky mi to prijde jako plytvani, vecer a o vikendu totalne predimenzovano na Milady Horakove a z HN do Julianova, alespon to vypada na optimalizaci Komarova.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Ojin: jaký Julinánov? :-D Vždy pouze Juliánov ;-)

Více spojů o víkendu do našich končin považuji za plýtvání vozokilometry. O víkendu sem těch 20 minut plně postačuje, kapacitně to vychází akorát na K2 a Poršata. Častější interval by mě samozřejmě výhodu v lepší použitelnosti, ale rozhodně není životně nutný.

Přestupy lidí na busy do Líšně? To už si lidi odvykli, protože v okamžiku přijíždění šaliny začal odjíždět bus (další za 20 minut). Dnes to pro jistotu nenavazuje vůbec. Navíc, kdo by tam přestupoval? Z hlaváku jedou lidi na Starou osadu linkou 2 s častějším intervalem (poté linky 78 [Vinohrady, Líšeň spodní část], 58 [stará Líšeň]), přímo do Líšně sednou na šalinu linky 8 a nemusí se starat, jestli jim to někde ujede. Co byla zrušena linka 56 o víkendech, tak se začalo jezdit takhle.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ojin: nemělo by být méně spojů (teoreticky), protože daným zrušením linek by mělo dojít ke zkrácení intervalu ostatních dotčených linek na polovinu. PD 4/5 minut, víkendy 10 atd.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
miropiro: nebýt nápisu idnes v záhlaví a v adrese, člověk by si myslel, že je na ŽítBrno... sarcastic

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Takže 9 a 11:
+
spojení Maliňáku s Českou
posílení spojení (nádraží -) Maliňák - Moravák
spojení Milady Horákové s nádražím
víc spojů do Julinánova o víkendu (možná se i využijou - pokud lidi začnou víc využívat přestup na autobusy do Líšně)
0
společná zastávka pro odjezd do Komárova zas taková výhoda není - např. od vlaku je stejně lepší jít k Tesku, protože šalina, která by na nádraží ujela, se dá u Teska v pohodě stihnout, když nejede, je v záloze autobus za rohem, navíc je to výškově výhodnější:)
-
Pro cestující směr Geislerova se společná zastávka rozsekne a na Vlhkou je to oproti Tesku dost daleko.
Chybějící víkendové spojení Lesné s oblastí Cejlu, a to ani s přestupem.
Horší směrová nabídka ze Zvonařky (+ o víkendu méně spojů) => ještě ucpanější Vaňkovka
Zkrácení proloženého ramene Komín - Jugoslávská na Komín - Česká, tj. asi víc nepravidelností
7:
-
zhoršení kultury cestování do Bohunic

46, 66:
- tj. prakticky původní okružky s převlekem... v nedávné době už 3. změna a dost možná ne poslední, dokud se tam vhodně nepostaví nějaká normální smyčka.

Mimochodem, když se trvale zruší dvě linky, nebylo v případě budoucího zavedení nové linky zas nějaká speciální žádost?

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Ives píše:
to se divím, že tu šotouši nebrečíte nad přerušením číselné série 1-13 biggrin biggrin

V souvislosti se zálibou primátora největšího města ČR, Romana Onderky, je to snaha oprávněná. On je vyznavač magie jedenáctky, to nevíš? sarcastic http://brno.idnes.cz/primator-onderka-v ... zpravy_dmk

Můj nový web o severním okolí Brna

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Ives: já brečet budu, pokud se to změní :D Hlavně tu třináctku, jezdím tím do školy a je to moje oblíbené číslo. :mrgreen:

Jinak nevím, nakolik až je dobrý nápad snižovat počet linek. Dílčí změny můžou být fajn, ale celkově lidem přibude počet přestupů, což je může ve finále odradit... :?:

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
to se divím, že tu šotouši nebrečíte nad přerušením číselné série 1-13 biggrin biggrin

2574
Malečkův rajón
Co se týče spojení Maliňák - Česká, je to určitě fajn. Nicméně, může se stát, že se pak neobjeví hlasy lidí, kterým bude chybět přímé a rychlé spojení z oblasti Lesná, Čertova rokle - Tomanova a bude jim vadit tohleto objíždění :mrgreen:

1710
22 led 2006 12:56
Brno
goldfinger píše:
No hlavně se aspoň zčásti uspokojí požadavek Žabin na přímé spojení k hlavasu - minimálně teda autobusák u grandu. a na Maliňáku bych na ##Nemlufím Šésky## vylepil jř i druhé linky na Lesnou, což může být užitečné zejména o víkendu, pokud tedy budou jezdit obě. Nevidím důvod, proč by v takovém uspořádání jezdila jen jedna.

No nevím, jestli přestupu na Maliňáku se dá říkat přímé spojení Hlavního nádraží s Žabinama. Na cestu pěšky je to docela daleko.
Takže pokud člověk nejede z Žabin jedničkou, tak je jedno, jestli přestoupí na Konečňáku/Grohové na 12(13) nebo na Maliňáku na něco co jede k nádraží z druhé strany. Přestup tam pořád je.

1110
Jeste doplnim , ze t-11 i v nove trase stale pouze v pd 6-19, t-9 taktez beze zmeny intervalu, t-5 vice spoju zkraceno pouze na MN, t-6 v kapacitnejsich soupravach(?) a t-12 denne do 23.

1110
To jsou jen navrhy kordisu k diskuzi, jeste nebyl zminen posledni - prodlouzeni a-54 do "smycky" Kubickova s navaznosti z/na a-50. Kazdopadne pocet vzkm pro 2012 neni zatim podepsan (pry by se nemel moc lisit od 2011:-) a rozpocet neni vubec, takze zatim opatrne.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
No hlavně se aspoň zčásti uspokojí požadavek Žabin na přímé spojení k hlavasu - minimálně teda autobusák u grandu. a na Maliňáku bych na stáv vylepil jř i druhé linky na Lesnou, což může být užitečné zejména o víkendu, pokud tedy budou jezdit obě. Nevidím důvod, proč by v takovém uspořádání jezdila jen jedna.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Komárov je podle mě dobrá změna, protože bude mít časté spojení z jedné zastávky na Hlavním nádraží a ne ze dvou jako dosud. Na lince 12 se taky bude mnohem snadněji přizpůsobovat interval poptávce, když se nebudou muset řešit proklady.

Každopádně pěkná "metrolinkizace", 11 linek (o víkendech 10?) už dělá systém pěkně přehledným :-)

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
b1: Napdalo, ale 2 linky do 2 směrů vypadají "líp" - nemyslím to kapacitně, ale z hlediska dostupnosti. Asi máš pravdu, možná to takto bude lepší, nebudu na Zvonařce řešit, jestli pojede první 9 nebo 12, a na nádraží se dostanu v konečném důsledku rychleji biggrin

Ještě se mi moc nezdá, že d-9 bude zastavovat u Grandu a pak nic (nebude tam ta Úzká), ale na 2. stranu přibyde zastávka Moravské náměstí.

3750
08 čer 2005 23:12
Domis píše:
Jedna linka na Zvonařku a Úzkou je ale podle mě málo - velké přestupní uzly.
Nenapadlo tě, že ta jedna linka bude mít poloviční interval?

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Prohození d-9 a d-11 se mi taky líbí. Zjímalo by mě, jak to bude s jejich provozem o víkendu - doufám, že bude jezdit jenom d-9 jako doposud.

Co se mi nelíbí je to zrušení d-13, tedy spíše přetrasování d-9 tam. Pokud to bude znamenat zahuštění intervalu do Juliánova o víkendu, tak bych byl pro. Jedna linka na Zvonařku a Úzkou je ale podle mě málo - velké přestupní uzly. Radši bych d-9 ukončil celodenně na Zvonařce a do Komárova poslal jen d-12.

3059
15 čer 2004 08:24
Změna 9 a 11: Super, po spojení Malinovského - Česká přímo se volá dlouho, od Dětské na hlavák taky ... akorát se podle mne bude dost špatně dodržovat interval prokladu 3 a 11 v Žabovřeskách, ale ... co už, no.

2574
Malečkův rajón
Miky píše:
Jen aby to nemělo podobnou tendenci, jako v poslední době většina změn: Co změna, to zhoršení...

Tak já myslím, že v případě a-53 a jejího protažení na Starou osadu je to změna pozitivní...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jen aby to nemělo podobnou tendenci, jako v poslední době většina změn: Co změna, to zhoršení...

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata