Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Další
Autor Zpráva
1710
22 led 2006 12:56
Brno
Na to pomůže jedině stížnost. Kontroly musí být, ale ne na úkor slušných cestujících.
By mě zajímalo, jak by se tvářili, kdybych měl nepřestupní jízdenku, násilím byl odvezen o zastávku dál a rozhodl se, že pojedu zase zpátky tu jednu zastávku busem, kde by mě znova kontrolovali "bez platné jízdenky".

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Tyhlety noční zatáhy probíhají s oblibou zhruba na polovině cesty mezi zastávkami Česká a Grohova, kdy autobus zastaví mimo zastávku, pustí hlášení o kontrole jízdních dokladů a každými dveřmi nastoupí tak jeden revizor + dva policajti... A bývají dost nepříjemní, jednou ti policisté odmítali kohokoliv pustit na Grohově, i když byl zkontrolovaný a jízdní doklad měl... smůla, až Konečňák.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mceza: sice tam možná byli revizoři, ale jelo to jako normální linka. A v tom případě není důvod, proč by se tento bus neuváděl na panelu.

1710
Brno
Nepřišlo mi to jako revizorská. Oba busy braly lidi současně a oba byly narvaný k prasknutí. Spíš bych to viděl na posilu. Hlavně nikde žádní policajti,...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ta první 99 byla totiž revizorská ;) Tu to ani zaregistrovat nemohlo. V noci probíhal zátah na černoušky.

1710
Brno
Tak panel na České směr nádraží dnes ve tři opět mimo. Napřed se rozsvítil celej, pak přejela ze strany na stranu svislá linka, pak shora dolů vodorovná linka, pak se objevila směsice čísel a pak jen jeden pixel v rohu. A pořád dokola.
Ve směru z města to ukazovalo odjezdy nočních busů, ale každej v jinej čas (několik minut rozdíl). Pak už to odblikalo odjezd a rozsvítil se další rozjezd, ale busy přitom ještě ani nepřijely. Po chvilce se zase objevilo, že busy jedou za minutu. Navíc odjela jedna 99 a za chvilku přijela druhá. Tu to nějak nezaregistrovalo, což je škoda, protože se všichni snažili narvat do té první.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Hlášení zastávek ve vozidle (byť tedy s přirozenou výjimkou vozidel, kde se to hlásit nedá) předpokládá už vyhláška ministerstva dopravy z 15. června 2000. To jsme na těch našich úžasných vysoutěžených linkách s úžasnými soukromými dopravci zase jednou vpředu, co. Proč tohle proboha už od vzniku IDS JMK není základní podmínkou všech výběrových řízení na regionální linky?

6976
Žlutý kopec
Hlášení je dobrá věc, ale musí být dobře nastavená. Když jsem jel v okolí Znojma se ZDS, bus hlásil v dané zastávce (pokud zde zastavil): "Příští zastávka jméno zastávky", což mně přijde docela matoucí.
Navíc pokud na zastávce nezastavil vůbec, tyto hlášení se v rychlém sledu odhlásily na následující zastávce, kde bus zastavil.

8
28 srp 2011 20:12
I u nás u Borsu se začínají zavádět do autobusů hlášení zastávek. Zatím jsem to potkal v nejnovějších Arwayích 12.8 které ještě voní novotou a pár Crosswayích, které to pomalu dostávají od prázdnin. Hlašení zavést do regionální dopravy je podle mě dobrý nápad - ale na jedno bych se přeci zeptal. Dlouho jsem necestoval autobusem či tramvají v Brně a zrovna myslím, že u Vás je tohle hlášení docela dobře slyšet. U nás je to v těch autobusech strašně potichu, že tomu nejde ani rozumět. Máte s tím někdo větší skušenosti?

1110
21 zář 2009 15:23
Nechci to zakriknout, ale panel Ceska smer Grohova ted 7 minut (14:57-15:04) ukazoval vsechno spravne podle realneho casu (aj tram aj t-bus) a v momente vyjeti 32 z Ceske prestaly blikat tomuto spoji hvezdy a odjezd spravne zmizel. Konecne a diky vsem, kteri to zprovoznili (snad uz definitivne:-)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Martan píše:
ELPy na České by měly začít běhat v průběhu tohoto týdně.

Už aby to bylo. Marketingově to nevypadá nejlépe...

609
24 čer 2005 20:56
b1 píše:
Ad informace na panelech: Kdybych tam donesl svůj starej počítač a pustil na něm tohle (samozřejmě ve zvětšeném zobrazení), tak by to udělalo lepší službu. Když funguje výše odkazovaná stránka, nebo nedávno zde zmiňovaná reálná poloha vozů, tak ta data k dispozici jsou, tak mi netvrďte, že za ty peníze, co to stálo, není nikdo schopnej zajistit, aby se to na tom diodovým panelu zobrazovalo.

Data, která se zobrazují na odkazované stránce, pocházejí ze stejného zdroje, jako data zobrazovaná na ELPech. Pokud tedy jsou na ELPech nesmysly, tak budou i v mobilu - např. při změně odchylky od JŘ při dlouhé a krátké vzdálenosti zastávek (Hyběšova - Nádraží). Zvlášť v posledních několika týdnech v době výluky v ulici Hybešově.
ELPy na České by měly začít běhat v průběhu tohoto týdně.

409
Pořád někde jinde
Jo, já ty panely taky absolutně nechápu. Webová služba nebo něco na netu funguje v podstatě spolehlivě, ty odjezdy třeba jsem ještě dole neviděl, pravda, nedělám přesnou statistiku. Můj mobilní telefon s laciným tarifem od mobilního operátora se dokáže na ty odjezdy připojit v podstatě vždy když je třeba, akorát to prostě pár sekund občas trvá, výjimečně někdy i desítek. Pořád snesitelné. A je to úplně obyčejná elektronika za pár tisícovek a tarif za pár stovek. Zvenčí potřebujete dodat akorát elektriku, ta na těch panelech zpravidla taky zdá se nevypadává. A ty panely jako zobrazovače taky neselhávají, protože vždy vypadávají najednou, ne jen když se náhodou jeden rozbije. Tak sakra co se tam pořád sere a proč teda tu část nevyhodí a jejího dodavatele nepošlou do háje?

Asi by se na to nějaký mediálista měl investigativně zaměřit.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
logitech911 píše:
jsou vychýlený z jedinýho důvodu. když je soudruzi stavěli, tak je postavili rovně, ne jako sloupy trakčního vedení, mírně směřující od kolejiště..

Mně právě přijde, že jsou nakřivo i vůči barákům, ale možná se mi to zdá, nějak důkladně jsem to nezkoumal.

mh: jo, přesně, taky se mi tyhle líbí nejmíň...

3345
13 lis 2004 11:58
miropiro píše:
Každopádně, za sebe musím říct, infopanely na České se mi líbí víc než ty co už jsou všude :-)

Tak to já mám přesně naopak :)

3750
08 čer 2005 23:12
MartinV píše:
Thingie: jasně, taky kolik lidí zemřelo vinou MHD v Brně v posledních letech? (poslední byl (snad) důchodce na Lesnické).
A tomu by hlášení nepomohlo

Ad nosná konstrukce panelů: Panely přece mohou být nad prostorem pro cestující i bez toho, aby se sloup prohýbal. Stačí správně navrhnout kontrukci.

Ad informace na panelech: Kdybych tam donesl svůj starej počítač a pustil na něm tohle (samozřejmě ve zvětšeném zobrazení), tak by to udělalo lepší službu. Když funguje výše odkazovaná stránka, nebo nedávno zde zmiňovaná reálná poloha vozů, tak ta data k dispozici jsou, tak mi netvrďte, že za ty peníze, co to stálo, není nikdo schopnej zajistit, aby se to na tom diodovým panelu zobrazovalo.

6976
Žlutý kopec
Fantomas: naopak mi to přijde zajímavé, kdy panely jsou umístěné nad prostorem pro cestující, aniž by tam "zavazel" sloupek (to neznamená, že jiné řešení by samozřejmě nebylo lepší). A co jsem se zde chvíli zastavil, tak když zde staví 13T, vyvolává to dojem moderní zastávky. :mrgreen:

888
21 led 2006 12:26
jsou vychýlený z jedinýho důvodu. když je soudruzi stavěli, tak je postavili rovně, ne jako sloupy trakčního vedení, mírně směřující od kolejiště..

409
Pořád někde jinde
Já bych tomu taky fandil, ale systém kterej po dvou letech co tu po Brně je funguje tak jak „funguje“ je spíš asi k smíchu nebo pláči, než k informaci cestujícím.

1344
Krno
Taky mi přijdou nakloněné a právě kvůli tomu sloupku, že je tak z boku, se mi ani moc nelíbí...

616
13 srp 2010 13:44
Dnes kolem 9:50 opět ani jeden z infopanelů na České nefungoval. Asi mám halt smůlu, svítil pouze pixel vpravo dole. Nezdají se vám panely trochu nakloněné? Myšleno tak, že stojan je mírně prohnutý jakoby pod tíhou. Možná měl sloupek být uprostřed a ne na boku. Já tomu systému moc fandím, takže se těším, až budou inteligentní zastávky spolehlivé.

6976
Žlutý kopec
Thingie: jasně, taky kolik lidí zemřelo vinou MHD v Brně v posledních letech? (poslední byl (snad) důchodce na Lesnické).

1344
Krno
A upozornění na tuto skutečnost běhá i na LCD panelech v Poršetrách...

409
Pořád někde jinde
Je to zbytečné panikaření, a pochybuju, že by ti lidi umřeli proto, že by nevěděli, že tramvaj má přednost, ale spíš proto, že neodhadli něco úplně jiného, co jim tohle hlášení stejně neřekne.

6976
Žlutý kopec
Mouko: při počtu obyvatel Brna by na nás poměrově vycházeli dva takto zemřelí. Nechci to shazovat, škoda každého života. Ale kvůli dvěma takovým lidem je zbytečné otravovat ostatní jakýmkoliv hlášením.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata