Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 15 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Další
Autor Zpráva

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Tyhle hlášení stejně nikdo neposlouchá, takže si myslím, že plakáty v šalinách jsou dostačující. Těm, kterým nestačí, by hlášení stejně nepomohlo...

6620
21 pro 2005 17:01
Nevím, kam přesně tento příspěvek zařadit, nicméně taky se dá říct, že jedná o informační zařízení - hlášení zastávek pro cestující.
V Praze v tramvajích hlásí, že chodec nemá přednost před tramvají. Je podle mě vhodné cestující na tuto skutečnost upozorňovat, protože spousta z nich je přesvědčena o opaku.
Uvítali byste toto hlášení i v Brně? Btw, v Praze minulý rok pod koly tramvaje našlo smrt 5 chodců.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
si myslím, že je to věcí panelů. když jsem byl v po na prezentaci na Kordisu, tak dispečerský info systém funguje docela dobře (nebo byl dobře odprezentovaný)...
a jestli výrobce, dodavatel panelů nebo zajišťovatel připojení platí penále, to už se ofiko nikdo nedozví... holt si musíme počkat, až vychytají chyby a panely budou fungovat správně.
jen si myslím, že je to pro Kordis docela velká ostuda a než se něco ukáže veřejnosti, tak to má být ověřeno a řádně otestováno.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Teď je otázkou, zda (jako normálně) "pouze" nefungují, či zda se neřeší problém se vzdálenými zastávkami a nepřesnými časovými údaji (bo jak bych to popsal, zkrátka d-5,6,7,12 a 13 od Šilingráku a koneckonců i d-3,5,7 a 11 od Moraváku). Ale nejspíš "pouze" nefungují. :mrgreen:

Penále? U nás? Naivko

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Taky se mi líbí víc, ale s tou spolehlivostí je to opravdu už vtipné.
Odpoledne jsem jel přes Českou a říkám si, že je fajn, že už to funguje. Jak jsem se ale večer vracel zpátky, už zase všude svítil jen pixel v pravém spodním rohu. Ostuda. Doufám, že za tuto nefunkčnost někdo (firma, která vyhrála zakázku na dodávku a montáž panelů) platí nějaké penále.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Každopádně, za sebe musím říct, infopanely na České se mi líbí víc než ty co už jsou všude :-)

Můj nový web o severním okolí Brna

616
13 srp 2010 13:44
Já se tak těším, až tyto panely někdy budou ukazovat pravdivé informace biggrin. Na Hlavním nádraží často svítí červený rámeček, nebo jen pár teček či odjezdy nesedí :sad:. Zpřesnění informací o odjezdu by napomohly "virtuální body" po trase, jako je tomu například v Olomouci. Pokud jich vůz do určitého času nedosáhne, aktualizuje se čas na "inteligentních zastávkách". Ale odjezd plus mínus hvězdička tento problém alespoň částečně řeší biggrin.

1110
21 zář 2009 15:23
No jo, ale infopanel smer Grohova ukazoval 15:23-15:29 takovy nesmysle - linku 12 a 13 ve stejnem case se stejnym cilem (TPa), behem 30 sekund se menil casovy odhad o 3 minuty tam a po dalsi minute hned zpet (samozrejme prijela 3 a nasledne zkracena 12 na Cervinkovu), v 15:26 se panel uplne zmenil a ukazoval 4 odjezdy, ktere probehly 4 minuty predtim i s casy 15:21-22... Spravne to vsak ukazovalo aktualni 32 i 36.

6976
Žlutý kopec
Nemožné se stalo skutečným - infopanely na České fungují (údaj z půl šesté). I když tedy na zastávce směr dětská nemocnice (d-5,6,7) vlivem vzdálenosti Česká - Šilingrovo nám. ukazovaly odjezdy dosti nepřesně (podobné to je možná u d-12,13 směr TP).

522
19 zář 2007 08:18
mceza píše:
Určitě to nesundali jen proto, aby měli šotouši zas o čem diskutovat na fórech...

Jen takový detail, není to sundané, ale přelepené stejným obrázkem bílé barvy. (stav dnes v 17:50)

2994
09 zář 2009 20:14
Možná že se to logo IDSJMK akorát zvětší jako na způsob Kampusu

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Když jsem si toho všiml, napadlo mě podobné vysvětlení jako kolegu Fantomase. Resp. ne dopravní prostředky, které tam fakticky zastavují, ale prostě obecně výměna za nějaký jiný symbol.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
A třeba se rozhodli, že tam místo lanovky dají radši symbol dopravních prostředků, které tam opravdu zastavují... (asi naivní myšlenka)

4738
BRONX
Já si myslím, že nemá smysl to řešit ;) Je vidět, že máme sami dost svých vlastních problémů a proto se radši snažíme řešit problémy jiných :-)
Určitě to nesundali jen proto, aby měli šotouši zas o čem diskutovat na fórech...

Každopádně tvrzením, že právnici DP to budou vědět lépe než my bych si nebyl jist... :D

3750
08 čer 2005 23:12
mceza: Teď jsem koukal na to samé. Ale předpokládám, že právníci dopravního podniku to asi budou vědět lépe než my

4738
BRONX
Ještě jsem se ze zájmu kouknul, co tam má být:

Dle vyhlášky (12. strana)

Náš milovaný stát ve výše odkazované vyhlášce v § 14 - Informativní značky jiné píše:
d) "Zastávka" (č. IJ 4a), která je umístěna na označníku, označuje zastávku pro vozidla městské hromadné dopravy, je-li v označníku uveden symbol vozidla hromadné dopravy osob; je-li ve značce uveden nápis TAXI, je zastávka určena pouze pro vozidla taxislužby; na sloupku označníku zastávky lze umístit další doplňující informace, například jízdní řády, čísla linek,

Teď otázka, co o je symbol hromadné dopravy osob...

3098
29 srp 2009 19:30
Že to tak nebudou přelepovat všude (tedy pokud to tak má být)?

4738
BRONX
IJ104A/B/C/D/E
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

9306
10 čer 2004 11:19
Zastavka je dopravni znacka...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Vždyť to není dopravní značka...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
ReZ píše:
a nejsou ty označníky tak naschvál, aby to neodporovalo vyhlášce? viz dopravní značka IJ 4a... žeby zase jednou zařehtal ouřední šiml?

No ale tak to by byl vrchol, to je snad nějak ošetřeno, že v tom prázdném políčku má být obrázek dopravního prostředku/logo provozovatele, nebo ne?

3750
08 čer 2005 23:12
logitech911 píše:
jinak ELPy na České, nevím jestli dnes jedou, poslední zpráva co mám, že do nich přes víkend napršelo a odrovnalo to elektroniku uvnitř, na odstranění problému se "intenzivně" pracuje :)

Jak ten problém chtějí odstranit? Zakázat déšť? sarcastic

6976
Žlutý kopec
Jestliže do nich napršelo, bude někde chyba a déšť to není. Snad není takový problém něco vyrobit tak, aby to bez problémů fungovalo. I když možná v naší republice ano. :pray:

888
21 led 2006 12:26
no co bys chtěl, když dnes prší sarcastic

sorry za OT :-"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata