Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 229 z 229    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 225, 226, 227, 228, 229
Autor Zpráva
--------------------------------------------------------------------------------
Tak se nám kvapem blíží rekonstrukce a uzavírka křižovatky v Pisárkách.Již od 1.7 je ul.Hlinky uzavřena pro Auta,od 7.7 do 21.7 je linka d-1 vedena přes Husovou a Veveří a od 1.9 začne výluka u busů a trajfů.
Díval sem se na ty linky a řikám,kdo potřebuje jezdit přes Lískovec=nikdo! Z Kamenného vrchu pojede rychlá kloubová linka a-35 přes tunel na Mendlák,z Rybnické pojedou na Meńdlák a-37,52,68 a 44/84.Nikdo nebude na zast.Čtvrtě přestupovat na t-25 a a-50 směr Lískovcec.Z Dolních Kohoutovic(zast.Glinkova,Borodinova,Libušák)bude lepší jet buď:1) a-37 oklikou přes Rybnickou a Tunel na Mendlák(občanům Stárých Kohoutovic ostatně ani nic jinýho nezbývá)
2)t-25 po Veslařské do Komína a na d-3/11 na Českou
3)t-25 přes Jírovcovu a Kamňák do Lískovce.
Var.1 a 2=30-35 min.
Var. 3 =přes 35 min.,k nádraží jěště aspoň trochu použitelná,na Českou nikoliv.

Z Horních Kohoutovic(zast.Jírovcova,Pavlovská,Bellova) nejlepší možnost t-25 na Kameňák a odtud a-35 na Mendlák=30 min.
Přes Veslařskou i Lískovec o aspoň 5-10 min. delší.
Měla se zavést BUS linka Kohoutovice,hájenka-Jírovcova-Kameňák(expres)-Mendlák(aby lidé z Kohoutovic nepřeplňovali lidem z Kameňáku BUSy).
d-10 v Lískovci má význam,ale spíš pro posílení,které již mělo být od Ledna 2004 v souvislosti s IDS a doufám,že už tam zůstane.I když bude na ní potřeba saspoň 8-9 vozů K2.


Díky za zprávu, uz jsem si říkal, jestli mám do Brna vyrazit ještě tenhle víkend, abych to stihnul ... !
Co se týče těch Teplic, tak taky doufám, že se to změní, i kdyby až v důsledku těch komunálních voleb v r. 2006.
Je pro mě nepochopitelné, že město v devadesátých letech téměř zvojnásobí trolejbusovou síť, aby ji v další dekádě úplně rušilo! Vždyť za to by snad měl být někdo trestně odpovědný! O:)
Nejsem ekonom, ale myslím, že v životě (i města) jsou i jiné důležité věci, a tou by elektrická doprava pro lázeňské město velikosti Teplic podle mě být měla. Vždyť jde o image, a argument 'ekologických' autobusů neberu - denně v Praze narážím na hlasitý čoudící busy, a nejsou to jen starý Karosy!
Myslím, že lidi elektrickou trakci berou - viz http://www.volny.cz/ustecke.tramvaje/ odkaz na minireportáž vpravo dole, obr.č.4


Původně se ve Šlapanicích měla od 30.6. opravovat kanalizace (nebo něco takového) -> asi dva roky rozkopané ulice a náhradní autobusová doprava. Toto je odloženo asi na příští rok. Takže trolejbusy tam budou jezdit i po 30.6., ale stále je jejich osud nejistý.
Některým na MěÚ Šlapanice se totiž zdá vysoká částka, kterou přispívají na provoz a mysleli si, že autobusová linka do Brna ve vlastní režii je vyjde levněj (v podstatě chtěli založit vlastní DP Šlapanice, a to ještě nezapojený do IDS). Ale už možná zjistili, že by to dost dobře nefungovalo.. Poslední věcí je, že tuším v roce 2006 končí životnost měnírny ve Šlapanicích a bude nutná oprava. Jenom sponzoři se na to nějak nehrnou...

Co se týče Teplic, místní poměry sice až tak dobře neznám, ale když už chtějí být lázněmi, tak by čistší dopravu měli podporovat. Snad se po komunálních volbách změní složení zastupitelstva...


Zdravím, chtěl bych se zeptat, co je pravdy na tom, že se má k 30.6.2004 zastavit provoz trolejbusů do Šlapanic?! Jako obvykle není na stránkách DPMB ani zmínka! (Stejně jako plánované rušení trolejbusů v Teplicích - dle stránek J.Hertla se měla Rada města Teplic 28.5.2004 usnést o zrušení trolejbusového provozu k 2007/08, ale nikde ani slovo! Ani na stránkách Statutárního města Teplice, usilujícího změnu názvu na Lázně Teplice (!), ani na webu Dopravního podniku Teplic). To přichází zastavení výroby trolejbusů v Ostrově právě vhod, ne? :evil: (Takový krásný trolejáky jako jsou 21Tr a 22Tr !!!! - bohužel si nemůžu odpustit osobní výlev vzteku a smutku! :-( )


Všeobecná trolejbusová diskuze...


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5705 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 225, 226, 227, 228, 229

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 29 bře 2024 13:23
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]