Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 35 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 81  Další
Autor Zpráva
9986
15 led 2005 23:41
uplně bylo vidět, jak to chce stihnout před otevřením a-44
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skvěle, jen tak dál, dneska jsem se ještě moc nezasmál...

888
21 led 2006 12:26
dnes z rána přidám modelový příklad, přijela t-33 na zastávku tržní, při průjezdu křižovatkou se od zvonařky očividně hnala a-44, bohužel měla tu smůlu, že dojížděla na červenou a tr měl volno, mezi tím, než proběhl cyklus křižovatky se samozřejmě t-33 odbavila a v tu chvíli přijíždí těsně za ni a-44 t-33 zavírá dveře a už už našlapuje jízdu (uplně bylo vidět, jak to chce stihnout před otevřením a-44), no kdyby ta a-44 nezatroubila, tak se ten přestup neuskutečnil.... a teď mudrujte o ochotě řidíčů ...

9986
Já mám trpělivost velkou. Ale abych někde čekal pět minut, protože tááááááááááááááááááááááámhle někde vzadu ještě někdo je a asi bude chtít nastoupit, to nejde. To bychom se nikam nedostali a nedojeli...

Jinak kolega gingie by si měl znova přečíst, co jsem psal o tom běhu na autobus.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Jo, co může být příjemnější než přestupovat na autobus stylem závod kdo tam bude první, protože kdo nebude, tak tomu to ujede, neb regionální autoprasobusák usoudí, že už všichni „kdo chtěli nastoupit“ jsou tam. Je to nepříjemné a stresující i když neujede. Naopak trpělivost se dá naučit, akorát by se muselo chtít.

9986
A to by snad měli běžet?

Běžet snad ani ne, ale do kroku přidat snad umí. A pokud ne, tak zjevně nastupovat nechtějí - já jsem si povinnost splnil, kdo byl rychlejší, ten nastoupil, tudíž můžu považovat čekání na vlak za vyřízený, a zbytek má smůlu. Nebudu nikde čekat pět minut.

9986
Když už zastaví kdesi vzadu na trávníku, tak má počítat s docházkovou vzdáleností lidí od označníku.

A aby čekal, než ty doješ z opačné strany města, to bys nechtěl? A pokud vím, tak zastavím-li byť jen jednou částí vozu na zastávce a odbavím lidi s tím, že přede mnou ještě něco stojí, nemusím znova zastavovat u označníku, není-li to vyloženě nutné. A ty, pokud stojíš ty tvrdý Y a pak se rozhodneš, že chceš nastoupit, nejsi případ, kdy by bylo vyloženě nutné zastavit znova.

3725
28 úno 2006 19:00
Toto mě vytáčí u Semilassa do kopce. Čekám na lidi, přebíhající od d-1 a někteří mají ještě čas si brát Metro. Tak tito mají u mě smůlu...

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Frankx píše:
Tohle mě vždycky vytočí v Bílovicích. Vlak přijede o minutu pozdě (tj. minuta na přestup) a lidi přestupující na bus si jdou jak na procházce.

A to by snad měli běžet? Oni ví, že na ně musíš stejně počkat, takže kam spěchat. Není jejich problém, že má vlak zpoždění. Na druhou stranu by měli aspoň jít tak, aby bylo vidět, že jdou na ten autobus. Když se na cestě někde zastaví, tak už to v pořádku není.

1111
05 čer 2005 13:18
Na zastávku se bez problémů vleze kloub i sólo, tak nevím, kde by ta x27 musela stát, aby 55 byla mimo záliv někde na trávě. Tak si říkám, jestli to vojtík popisuje podle pravdy.

3750
08 čer 2005 23:12
vojtik: Pošli na něj stížnost na nezastavení v zastávce. Pokud vím, tak mimo zastávku (byť jedinými dveřmi) zastavit nesmí, alespoň takto mi to bylo vysvětleno mnoha řidiči v situacích, kdy jsem je slušně požádal, jestli by mi otevřeli přední dveře (které už se v zastávce nacházely) pro přestup na před námi stojící vůz.

2994
09 zář 2009 20:14
http://mapy.cz/s/1dcZ Tady jsou zrovna zachyceny dva klouby v zálivu :-k

163
26 črc 2006 15:05
Taky se mi zdá, že je to trošku přitažené za vlasy, za kloub se tam jeden bus ještě bez problému vejde. Mimoto cestující je povinen se sám starat o včasný nástup a výstup z vozidla. Tohle mě vždycky vytočí v Bílovicích. Vlak přijede o minutu pozdě (tj. minuta na přestup) a lidi přestupující na bus si jdou jak na procházce.

127
30 kvě 2010 19:33
Jak byl ten bus x-27 dlouhej, že další bus už stál na trávníku? To je snad sci-fi, ne?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
A jednu z druhé strany - du si z hospody a koukám, že Maliňákem právě projíždí rozjezd. Dle počtu projetých autobusů zbývá posslední bus, tak tam běžím, ale když jsem už na dohled, tak řidič zavírá dveře. Tak jsem spomalil s tím, že si ten kousek na Cejl dojdu, co se dá dělat... Řidič si mne ale všimnul a ještě otevřel dveře a bliknul, ať nalezu.

Tady je vidět, že lidé jsou různí (a také nejspíš záleží na náladě). Počkal na mě, aniž nemusel, určo už tam měl dávno odjezd.
Je to prostě o lidech a někteří jsou fajn a někteří na přes držku :D

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
V okamžiku, kdy řidič otevřel dveře, tak jsem se vydal klidnou chůzí k busu s úmyslem nastoupit. Řidič mě jasně viděl, díval se dopředu.

Normálně bych to neřešil, tady mi šlo jen a pouze o to, jak se řidič po mém nástupu zachoval. Když už zastaví kdesi vzadu na trávníku, tak má počítat s docházkovou vzdáleností lidí od označníku. A ne zavřít před nosem, pak teda otevřít a ještě začít mektat něco o tom, jak si chodím pomalu. Asi si myslel, že se přetrhnu a poběžím k němu, aby mě milostivě vzal. Děkuji, nechci, kotník jsem si dneska už málem vyvrátil jednou.

1093
09 lis 2006 18:16
nene, s tím druhým v pořadí je to takto (citace z přepravních podmínek).
Citace:
Druhé vozidlo stojící v zastávce zastaví opět u označníku zastávky pouze
tehdy, čeká-li u označníku osoba na vozíku pro invalidy, osoba se slepeckou
holí nebo osoba s omezenou schopností pohybu a orientace dává řidiči
znamení zdvižením ruky.

Ale je pravda, že by řidič na vojtíkovo znamení zastavit měl, protože nemůže vědět, jestli není daná osoba postižená.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Vůz, který stojí v zastávce jako druhý v řadě, musí zastavit znovu u označníku, pokud dá někdo znamení, či pokud je na zastávce nevidomý (vojtik-u, nedal jsi znamení [-( ). Vůz, který stojí v zastávce jako třetí, musí zastavit znovu u označníku vždy, pokud se v prostoru zastávky nachází lidi. Tedy měl by. Už se mi totiž taky stalo, že řidič třetího vozu znovu nezastavil, i když prvně zastavil úplně mimo zastávkový záliv (zast.Gajdošova), nebo nezastavil na zastávce vůbec (zast.Šilingrovo nám. na noční lince).

888
21 led 2006 12:26
Buď rád, že ty dveře nezavřel dřív, než ta x27 ;) i to se stává :)

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Ohledně diskuse slušnost řidičů / cestujících přidám dnešní příhodu.

Zastávka Novolíšeňská, směr Vinohrady. V zastávce stojí bus x-27, nabírá lidi, za něj si zvrchu najíždí a-55. Bus x-27 zavírá dveře, odjíždí a v ten okamžik řidič vozu na lince 55 otvírá dveře. Normálně není problém, je teprve jako druhý. Jenže, v tuto chvíli stojí celým vozem mimo prostor zastávky, ze zadních a prostředních dveří se vystupuje na trávník. Protože jsem počítal, že popojede do zastávky, tak jsem byl nachystán u lampy, na které jsou vyvěšeny JŘ. Když otevřel dveře kdesi vzadu, tak jsem se sebral a klidným krokem jsem šel k busu. Poté, co jsem došel k předním dveřím a chtěl nastoupit, tak řidič dveře prostě zavřel a chystal se odjet. Na udivené mávnutí dveře otevřel a následovala konverzace:

"Hochu, ty taky chodíš jak osmdesátiletej!"
"Prosím? A co bych se hnal? Když zastavíte mimo zastávku, tak se přece nepřerazím, abych k vám letěl a rychle nastoupil."
"Jak mimo zastávku? Je to snad tvůj problém?
"Vcelku je, když stojíte kdesi vzadu, tak k vám opravdu nepoletím, nemám k tomu důvod."

Další konverzace ze strany řidiče byla jen směsicí nerozumnéhu bručení.

Co z toho plyne? Že mi tykal, to mi žíly netrhá, byť by to taky neměl. Jde tady jen o to, že zastavil mimo zastávku (a to bych taky bral, v jiných případech) a ještě pak začal mektat cosi o tom, že chodím moc pomalu. Ano, šel jsem klidnou chůzí, ale rozhodně ne "jak posranej". Prostě klidná chůze k busu, který zastavil kdesi vzadu a rozhodl se nabírat lidi na trávě.

Nic není černobílé. Vím, co obnáší povolání řidiče, že je to náročné (motat se v provozu) a zodpovědné (hromada lidí za zadkem). Tenhle případ jen dokazuje, ýe problémy vznikají na obou stranách, jak u kaštanů, tak u řidičů. A mnohdy zbytečně...

2009
28 čer 2007 16:54
johnny05 píše:
Divam se, ze David Jaša a Mauricio patri posledni dobou k tomu 1% sarcastic

To se ti jenom zdá. ;)

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Frankx píše:
Obávám se, že tuhle problematiku pochopí jenom ti, kteří si ježdění vyzkoušeli. Plně chápu oba pohledy a oba mají něco do sebe. Problém je, že u cestujících se moc zobecňuje. Ono totiž 99% lidí je úplně v pohodě, jenom to poslední procento si myslí, že se kolem nich točí svět a MHD.

Divam se, ze David Jaša a Mauricio patri posledni dobou k tomu 1% sarcastic

163
26 črc 2006 15:05
Obávám se, že tuhle problematiku pochopí jenom ti, kteří si ježdění vyzkoušeli. Plně chápu oba pohledy a oba mají něco do sebe. Problém je, že u cestujících se moc zobecňuje. Ono totiž 99% lidí je úplně v pohodě, jenom to poslední procento si myslí, že se kolem nich točí svět a MHD.
Pokud někam jedu tak, že jeden spoj (5min interval) mi udělá ve výsledku hodinu, tak pojedu o spoj dřív, ne? V Brně to opravdu funguje tak, že každá vteřina může hrát roli zejména kvůli semaforům. Z pohledu řidiče pokud dobíhajícího člověka vidím, tak počkám i za cenu zpoždění (když ty spoje taky jedou jednou za půl hodiny - IDS). Pokud jedu v opačném směru (do Brna), snažím se dojet s dostatečným předstihem, aby MHD spoj nemusel čekat nad rámec JŘ a pokud vím, že to nestihnu, naopak nikam nespěchám (akorát by lidi nadávali na řidiče, který jim ujel - typicky Dunajská a d-8). Ale jsou i takoví řidiči, kteří ujedou i když je člověk na úrovni dveří a mají na lince relativně čas. Přitom jsou to na pohled celkem normální lidi - třeba někdo služebně starší vysvětlí...
Stejně tak když mě někdo slušně poprosí, nemám problém se zastavením mimo zastávku nebo dobíhajícímu kousek za zastávkou (pouze na IDS) - už jsem si i obhájil stížnost a na školení říkali, že to zas tak nevadí. Jak mě ale někdo naštve svou nevychovaností, neudělám pro něj vůbec nic, např. projetí zastávky místo zastavení o kousek dál když si zazvoní moc pozdě nebo když provádí kdovíco v buse - nedávno si paní sedící přímo za mnou naprosto v klidu rozbalila svačinu. Ale rozhodně nesouhlasím s tím, že když vezu jednoho nevychovance, tak zbytek dne budu všem ujíždět. To je potřeba rozlišovat...
Z pohledu cestujícího jsem s řidiči MHD neměl snad nikdy problém. Zkušenost mám spíš opačnou, vždycky když jsem něco potřeboval, chovali se ukázkově. Dost záleží jak cestující naváže komunikaci. Pokud ježibaba přiletí a začne vyřvávát, vůbec se chatovi nedivím. Naopak když za mnou někdo přijde, slušně pozdraví, omluví se za vyrušení při přestávce a zeptá se byť na nějakou kravinu, není problém mu slušně odpovědět. Ale tohle je všude, nejen v MHD...
Jenom je trochu škoda, že lidi umí psát akorát stížnosti. Pochvalu nenapíše nikdo. Na mě přišly dvě stížnosti, že se chovám arogantně, protože důkladně kontroluju jízdní doklady no...

2009
28 čer 2007 16:54
chat-maniac píše:
http://jizdnirady.idnes.cz/brno/spojeni/?date=18.7.2011+Po&time=14%3a47&f=Sob%c4%9b%c5%a1ice%2fBrno+%5bbm%5d%2c+Klarisky&t=Halasovo+n%c3%a1m%c4%9bst%c3%ad&fc=8&tc=302003&direct=false&byarr=false&submit=true&af=false&lng=C

http://jizdnirady.idnes.cz/brno/zjr/?da ... alse&lng=C

Tak jak to je, máte někdo aktuální služebáky na a-57?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
David Jaša píše:
V idosu vidím na obou linkách 20 minut celodenně

Vadí mi ta přezíravost nebo jak to říct, je to něco, co z příspěvků tvých kolegů pepoly nebo M3 cítit není, přestože se na tu stejnou věc díváte podobně.

Jo, to máš recht, sem sebestřednej a já nevím co ještě.
http://jizdnirady.idnes.cz/brno/spojeni ... alse&lng=C

89
24 čer 2011 15:16
Mauricio:

ad1) Jak kterej řidič. Někteří počkají - když vidí, že jim jiný vůz veze potencionální cestující. Jiný řidič, jak vidí že by mu mohl ještě někdo nastoupit, rychle zavře a hurá pryč. A že za 10s čekání by byl průser? Když si povídá s kamarádem nebo telefonuje, není problém udělat odjezd o 2 minuty později, svět se nehroutí...
Se zastávkou na znamení bylo myšleno: např.stojím na zast. na znamení (linky 52, 37), chci jet 37. Jede 52, ukážu ať nezastavuje-že nechci nastoupit.

ad2) Díky za radu. Budu i před konečnou zastávkou dvakrát mačkat.

"Takže je sice pěkný, že si to chceš vynahradit na ostatních řidičích, prvně si ale zameť před vlastním prahem."
Já si to na nikom vynahrazovat nechci - však jsem na závěr napsal že "su spokojený cestující a z těch zlobivých řidičů - vyjímek - si snažím nic nedělat". Bylo to myšleno obecně, že zrzený cestující tu schválnost od jednoho řidiče pak oplatí jinému, třeba zrovna svatému řidiči. A ten se na tu svoji svatost pak může vykašlat a oplatit to třeba svatému cestujícímu...a už sme v bludným kruhu - a kde to skončí? A kdo ten kruh začal? Třeba nějakej pražák co tu byl na výletě :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata