Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 36 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 81  Další
Autor Zpráva
127
30 kvě 2010 19:33
K tomu kočáru, kolikrát taky zapomenu že ho vezu a na konečné přemýšlím, kde se tam vlastně vzal. Takže mačkat, mačkat.A jinak se dívám, že se tu rozvášnila velká debata, která si myslím už nemá moc společnýho s tématem.

3725
28 úno 2006 19:00
Kneeling u vozů 7631 a vyšších je asi na heslo, které já neznám!
Můžu mačkat tlačítko, jak chci, a nic! Někdo říká, že jde použít jen jednou do hodiny, jiný zas, že se musí napřed "pumovnicí" dorovnat vůz a pak to jde. Než ale pumovnicí vůz srovnám, tak je už kočár venku. Snažil jsem se na to i upozornit, seč marně! (Paroháči v Husovicích prý nahráli novější firmware či co, a fachčí to normálně. 3612-14. Ale to by se muselo chtít)
Holt, talošský softvér... Proč u francouzského jde sklopit vždy?
...se divím, že těm pablbům to Ferrari dojíždí do cíle
Jak píše Mauricio: Bohužel při vystupování si zmáčkne jedna matka z deseti...

9986
15 led 2005 23:41
limbus

ad 1) Čas odjezdu je čas odjezdu - on řidič dobře ví, proč nejede o 10s později - bohužel i politika DP ho k tomu tlačí. Navíc stíhání světel atd. - vyjedu o 10s později a ve výsledku bude sekera klidně dvě minuty. Modelovej příkald, linku 43 nenzám, nevím. Jinak na zastávkách, kde linka nezastavuje, se tuším zastavovat nesmí. Z téhle strany je to čistý.

ad 2) SPP mluví jasně - chceš-li vystupovat s kočárkem, máš dávat znamení. Tvoje chyba. Samozřejmě, řidič, pokud tě teda viděl, mohl snížit, ale osobně bych to taky nedělal, když si nikdo nezmáčkl.

Takže je sice pěkný, že si to chceš vynahradit na ostatních řidičích, prvně si ale zameť před vlastním prahem.

1111
05 čer 2005 13:18
Nevím, jak ostatní, ale osobně pokud pojedu přes celé Brno a vím, že do Vranova je hodinovej interval, tak určitě nepojedu tak na těsno, ale radši si dám fóra 10 minut a nemám problém. A nejde jen o to, že řidič nepočká, ale po cestě se může nabrat zpoždění. Takhle jsem v klidu a svůj spoj v pohodě chytám.

888
21 led 2006 12:26
já teda souhlasím se vším co jsi napsal .. přesně takhle to funguje

89
24 čer 2011 15:16
Tohle asi v debatě nerozštípnem, protože je to o lidech a to je tak nevypočitatelnej faktor... i když - moje dojmy: jsem častý cestující. Snažím se být slušný a konat dobré skutky s najivní představou, že mi to (jak píše chat-maniac) řidiči MHD oplatí stejnou mincí.
1) Stojím-li na zastávce na znamení a jede kolem linka kterou nechci, ukážu řidiči ať nezastavuje.
2) Jedu-li autem, pouštím vozy MHD kde se dá, nechávám jim místo.
3) Autobus má poruchu na dveřích, na 3.marný pokus se je řidiči nepodařilo zavřít. Cestující frflou o zpoždění a pod. Tak já vstanu a pomůžu dveřím při 4.pokusu, můžeme jet. Neodpustím si poznámku k cestujícím-třeba si to uvědomí a příště zasáhnou sami.
Takže jak vidíte, su skoro svatej cestující :lol: A co se mi přihodí:
Modelový příklad 1) Jedu linkou 6 do Krpole, kde mám 3 minuty na přestup na 43. Máme minutu sekeru. Červená na Husitské, pomalí cestující a červená na Semálu, na Krpole přijížníme s 3minutovou sekerou. Bus 43 už stojí v zastávce, asi 5 cestujících dobíhá, přičemž autobus zavírá dveře a odjíždí - jen se stačím dotknout zadních dveří. Lidi co chcou jet do Vranova budou stát hodinu na zastávce - kvuli 15 vteřinám který nemohl řidič počkat. Proč? Nikde žádnej navazující spoj přeci nestíhá. Proč musel odjet na hh:mm:00 - aby si stihl dát v Soběšicích cígo? Říkám - zkusíme jestli nezastaví na zast.30/70. Tak tam běžíme, máváme, ale jakmile si nás řidič všimne, začne se upřeně koukat na druhou stranu, nezastaví. Copak neví že já su ten svatej? A nebo mezi dobíhajícími viděl tu paní ze Soběšic co o ní psal chat-maniac a mě si nevšiml? :-)
Modelový příklad 2) Vystupuju s kočárkem na konečné z nízkopodlažního autobusu - zastavil v místě s nízkým obrubníkem (Krpole, výstup linky 43) a nesnížil se. Nedaří se mi dostat kočár ven, řidič se kouká do špíglu otráveně, co se tam motám, on chce jet na pauzu. Je problém zmáčknout tlačítko a spustit vůz? Nebo mám i před konečnou dvakrát zmáčknout tl. na znamení? Já myslel že zbytečná signalizace řidičům spíš vadí.
Právě takovéto situace zanechávají v cestujících nejsilnější dojmy - že byl na mě řidič slušný, počkal, že jel jak ďas aby dohnal zpoždění a navazující spoje - to cestující bere jako samozřejmost, ani si nevšimne, brzo zapomene. Ale že musel stát hodinu na zastávce, že málem vyklopil dítě z kočárku - to si bude pamatovat a při příští příležitosti si to na jiným řidiči vynahradí.
A teď k brňákům rozmazleným 5ti minutovým intervalem - příklad: jedu ze Stamicovy do Vranova a když mi ujede hned na začátku t-bus 37 (proč by čekal když má 5minut interval), nestihnu návazný spoje a přijedu do Vranova o hodinu později. A proto se možná někteří cestující snaží chytit spoje i na linkách s 5ti minutovým intervalem ;-)
Možná můj příspěvek vyzněl negativně - tak na závěr říkám, že su spokojený cestující a z těch zlobivých řidičů - vyjímek - si snažím nic nedělat :D

2009
28 čer 2007 16:54
chat-maniac píše:
Davide, četl si co sem psal? Je tam interval 12 minut! I podle Idosu sem si to ověřil, tak neříkej 20 jo?

V idosu vidím na obou linkách 20 minut celodenně

chat-maniac píše:
Jinak nevím kam míříš, já jsem sem dal k dobru story, ...

Vadí mi ta přezíravost nebo jak to říct, je to něco, co z příspěvků tvých kolegů pepoly nebo M3 cítit není, přestože se na tu stejnou věc díváte podobně.

9986
kandiduješ na pozici technika jízdy do Slatiny
Tak tomu nějak nerozumím.

nebo máš taky pocit, že my šofci sme nevychovaný hovada a děláme to schválně
To jsem nikde nepsal.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Davide, četl si co sem psal? Je tam interval 12 minut! I podle Idosu sem si to ověřil, tak neříkej 20 jo?
Jinak nevím kam míříš, já jsem sem dal k dobru story, a ty to obracíš proti nám řidičům a pleteš do toho něco, s čím my naprosto nic neuděláme. Vůbec nechápu. Můžeš to trochu rozvést? Jaký omezování??? A to jako že někdo něco omezuje, tak proto na nás může štěkat kdejaká pinda? Snad ne jako.
Jak píšou ostatní, dokud sou pacoši slušní, já taky sem. Oplácím stejnou mincí. Nevidím v tom jedinej problém, ale to si asi někteří z našeho vedení nemyslí.
Mraku, začínám mít pocit, že buď kandiduješ na pozici technika jízdy do Slatiny, nebo máš taky pocit, že my šofci sme nevychovaný hovada a děláme to schválně.

9986
Stejně tak ty můžeš slušně odpovědět.

30
05 zář 2010 13:17
Brno
Ta baba se může zeptet slučně. A o tom to je. Spucovat kohokoliv a pak dělat že nic.

2009
Yakuzza píše:
Mauricio: Je tady diskuze o chování řidičů a cestujících, zde to bylo dáváno do souvislosti s omezováním spojů.

Řidič nadával na rozfrfňanýho brňáka, kterému nejel při intervalu 20 minut spoj. Případně na rozfrfňanýho brňáka, kterému se kvůli omezování spojů natáhla jízdní doba skoro na dvojnásobek. Už chápeš, o čem je řeč?

PS pro chata: tím neříkám, že se baba v Soběšicích chovala správně, ale že je její nespokojenost v dané situaci pochopitelná.

9986
Pořád nechápu, kde tam vidíš něco o tom, že o tom rozhodují řidiči.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Mauricio: Je tady diskuze o chování řidičů a cestujících, zde to bylo dáváno do souvislosti s omezováním spojů.

David Jaša píše:
Co mě sere je tady kecání o rozfrfňaných brňácích, když je problém se slušně večer dostat ze Žabin na Zvonařku apod. kvůli omezování spojů a nepřípojům.

1111
Mauricio: On to každý bere podle sebe. Osobně se chovám slušně, nejsem na lidi vulgární, na nikoho neřvu (to už opravdu musí být), protože za ty roky, co jezdím jsem pochopil, že to je zbytečný a že lidi nevychovám. Ale stejnou slušnost očekávám i od cestujících. Ale v mnoha případech tomu tak není.

ad pacienti: Bohužel mám pocit, že vozím negramotný dementy, protože jsou ze všeho překvapení a když jsem jim kdysi na lince 45 nahlásil odklon, kvůli policejní uzávěře a 3x jim vysvětlil kudy pojedeme a kde se vrátíme na trasu linky, tak všichni kývali dóznama, že chápou a vzápětí se další 3 lidé znovu ptají, kudy a jak, tak si za tím názorem prostě stojím.

9986
Yakuzza píše:
O omezování spojů rozhodují řidiči?

Kdo kde to psal?

9986
Také nemám napsáno v náplni práce že si mám nechat nadávat od pacientů.
Jasně, jen řidiči busů jsou svatí, že. Já nevím, mě to fakt přijde, že vidíte jen jednu stránku věci, a podle té se zařizujete. A tu druhou stránku ani znát nechcete, protože víte, že by byl průser.

9986
ad řidiči
Spousta situací vzniká naprosto zbytečně - je problém říct slušně, proč nejedu, proč stojím, proč nepustím do vozu, co se děje, co se neděje? Je problém třikrát za minutu vysvětlit, že jedu opravdu jen tam a ne tam? Je problém, když je nějakej problém na trase, zvednout zadek a rozhlásit to po voze?

Zkuste to prostě slušně. Možná pak ta bába, chate, bude mít taky jinej přístup. Když jí tři řidiči pošlou do řiti, tak toho čtvrtýho pošle do řiti ona.

Také nemám napsáno v náplni práce že si mám nechat nadávat od pacientů.
To je klasické kopání kolem sebe. Já taky třeba nemám napsaný v náplni práce šoupat nohama po koberci a přesto to dělám. Pokud se vám nelíbí, kde děláte - tak běže jinam! To není tak, že v Brně jsou lidi rozmazlení z 5 minutového intervalu (který je imho jen na několika linkách a to ještě ne celodenně), to je tak, že vy jste zvyklí na to pohodlí a je vám zatěžko udělat něco navíc. Na linkovou s váma!

1111
Mauricio píše:
A já bych to otočil. Když se k cestujícím chováte tak, jak se chováte, no tak se není co divit.

Neříkám, že jsou všichni řidiči svatí, ale mám pocit, že 99% řidičů nejdou do práce s tím, že se budou hádat a schválně ujíždět. To by se museli zbláznit. To chování jak píšeš je vyvoláno cestujícími, provozem... atd. A upozorňuju Tě, že agresivita lidí je čím dál větší, jak pacientů, tak řidičů aut.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
O omezování spojů rozhodují řidiči?

2009
chat-maniac píše:
ad třetí přimonínka: nevím jestli to má smysl nějak víc rozvádět, každopádně jak sem napsal, já mám svůj čas odjezdu a nebude mě nějaká nevycválaná pinda okamžitě jebat, sotva co vylezu od volantu a ještě takovým způsobem. Mám svoji důstojnost a jestli si myslíš, že sem jako řidič i nějakej fackovací panák podobných kokotů, si na omylu. Tak to aspoň vyznělo. Mě serou právě podobní ##MLUVÍM SPROSTĚ##, ne cestující. A o tom, že mám jít měnit zasměstnání proto, že si nejsem ochoten srát na hlavu, asi by pak chodilo celý Brno pěšky.

Ta baba dostala, co si zasloužila, o tom jsem nepsal (i když to tak nevyznělo). Co mě sere je tady kecání o rozfrfňaných brňácích, když je problém se slušně večer dostat ze Žabin na Zvonařku apod. kvůli omezování spojů a nepřípojům.

30
05 zář 2010 13:17
Brno
M3 píše:
Už jsem to psal několikrát - jak se cestující lid chová ke mně, tak já se chovám k němu.

:applause:Souhlasím. Také nemám napsáno v náplni práce že si mám nechat nadávat od pacientů. A pokud se někdo neumí chova a potřebuje někomu nadávat tak ať jde k šípku. [-X

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Mauricio píše:
A já bych to otočil. Když se k cestujícím chováte tak, jak se chováte, no tak se není co divit.

Tak povídej, jak se chováme???

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Mauricio: nepozoruju, že by se řidiči chovali nějak vulgárně, či by byli protivní. Samozřejmě, najdou se i případy tohoto, ale z větší části vyrábějí problémy právě cestující. Zejména teď v horku značně vzrostla agresivita důchodců :evil:

Modelový příklad: převážím bratrovo kolo (dětské, takže na něm opravdu nepojedu :-)) ze Židenic do Líšně o víkendu. Takže převoz na Starou Osadu a tam přestup do a-78 (klasicky Crossway, takže hromada místa). Již tam byl jeden velký kočárek vpředu, na sklopných sedačkách seděl chlápek se psem (relativně velkým, s košíkem a na vodítku). Tak jsem se s kolem dal trochu našikmo, zády k oknu, ale tak, aby se dalo procházet. Sotva jsem se usadil, přistoupila ještě rodinka (manžel, ženská, malé dítě v "golfovým" kočárku"). Ženská o berlích, tak jsme jí okamžitě nabídli, jestli nechce na sklopný si sednout. Slušně odmítla, že radši postojí, aby se pak nemusela zvedat. Kočárek se vešel ještě do prostoru, takže nezavazel.

No co myslíte, že se stalo po rozjezdu z Osady? Důchodkyně se "sociálním cítěním" okamžitě začala nahlas sdělovat své sousedce, co jsme to za neslušný lidi, že ani nepustíme paní sednout, a vůbec, co tady tamten jezdí s kolem? Naštěstí pomohlo poměrně důrazné ohrazení z mé strany, že jsme paní místo k sezení nabízeli, ale nechtěla. Načež se zepředu začalo ozývat od jiné starší, "ani tam tu paní nepustí sednout, hovada...". Takže věčnej boj...

9986

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata