Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 6 z 18    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Další
Autor Zpráva
127
30 kvě 2010 19:33
A už to začalo...

1546
06 lis 2009 10:30
Tomu jsem se docela schválně vyhnul, protože netuším, jakou část z toho opravdu vyčerpají... Tam je paušálně nějakých 20-40 tisíc podle místa bydliště + další, ale to je už na základě smluv (tedy ne že by se to nedalo obcházet, že...). I tak jsem přesvědčen, že schopný manažer si s přehledem vydělá více, aniž by ho 10x denně naháněli novináři.

2009
28 čer 2007 16:54
marecku, když se k té mzdě přičtou veškeré náhrady, příspěvky a úlevy, tak ten plat je víc než dvojnásobný.

1546
Manil: v zásadě souhlasím, přemýšlel jsem nad tím ještě z jiného úhlu. Pravděpodobně chceme v politice ty nejschopnější. Na druhou stranu, práci politika považuji obecně za docela stresující, zejména permanentní tlak médií, absolutní ztrátě soukromí apod. Tedy samozřejmě pár potvor z toho má ulejvárnu, kam se zastaví dvakrát do roka, ale shodou okolností jednoho dnes již bývalého poslance trochu znám a vím, že doma příliš nepobyl.
Na druhou stranu, pokud chceme mít v politice 200+81+vláda nejlepších ekonomů, manažerů, právníků a popřípadě vzorku z dalších odborností, tak tam si nejsem úplně jist, zda mzda nějakých 70 tisíc tak úplně obstojí, mimo jiné právě i kvůli mediálnímu tlaku.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
honny píše:
To vážně? :mrgreen:

Ptal jsem se na to e-mail na KORDISu, do deseti minut přišla tahle odpověď:
KORDIS píše:
Dobrý den,
na linkách náhradní dopravy za vlak se jízdné nehradí. Platí se pouze v případech, kdy je posílen běžný odjezd spoje na autobusové lince.

Manile, souhlas, musí vypadat reprezentativně a s jedním kvádrem by asi dlouho nestačili. Ale mrzí mne, že si poslanci létají někam na jednání do ciziny a že to stojí majlant (no dobře, malá částka z hlediska objemu celkového rozpočtu, ale chybí mi kázeň).

Můj nový web o severním okolí Brna

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
manil píše:
Jak už jsem uvedl, se stávkou co by nástrojem odporu proti vládě nesouhlasím a kdybych byl řidičem, do práce bych nastoupil z vlastního přesvědčení a to i klidně neplaceně.

Asi tak, přece nebudu stávkovat, protože to dělaj všichni okolo.

miropiro píše:
Jen dodám, že na linkách náhradní dopravy za vlak se jízdné nehradí, takže kdyby měl někdo zítra chuť vyjet zdarma do Blanska či do Břeclavi...
To vážně? :mrgreen:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
johnny05 píše:
Ad stavkokazi, v kazdym kolektivu se najdou srabi a lidi, kterym jde jen o svoje obohaceni, tedy neprijit o 1.500 a doufat v nejakou mimoradnou odmenu navic.

Tato věta se mi vůbec nelíbí.

Jak už jsem uvedl, se stávkou co by nástrojem odporu proti vládě nesouhlasím a kdybych byl řidičem, do práce bych nastoupil z vlastního přesvědčení a to i klidně neplaceně.
(PS: Vy máte 1500 za šichtu? Tak to kašlu na školu a jdu jezdit na busy do Slatiny!)

ad důchodová reforma:
Naprosto nevyhnutelná věc.
Jak psal marecek, roste naděje na dožití a s ní i celková vitalita člověka (zlepšující se výživa, zdravotní péče atd.). Polopaticky: celková kondice dnešního průměrného 65letého muže bude stejná jako celková kondice 70letého muže za 30 let.
Hlavním faktorem je měnící se věková struktura obyvatelstva. Ve vyspělých zemích (vč. ČR) dochází k postupnému stárnutí populace (silné normalizační ročníky, slabší porevoluční porodnost, která se zvedá spíše až v posledních letech). Polopaticky: Na vaše důchody by neměl za současného stavu kdo vydělávat => je nutný posun hranice odchodu do důchodu a tedy přesunu části populace z postproduktivní věkové skupiny do ekonomicky aktivní věkové skupiny.
Na zdravotní reformě z mého pohledu není nic, co by mi vyloženě vadilo.

ad mzdy politiků:
On plat průměrného poslance bez náhrad nepatří mezi žádné bomby, i když se řadí mezi nadprůměrné, ale mají i mnohem větší neproplatitelné výdaje, než normální člověk (dejme tomu řidič autobusu). Uvedu ale jeden příklad, co mne momentálně napadá. Možná se to bude někomu zdát iracionální, ale prostě je to tak:
Dovedete si představit politika, který by do televize promlouval vylézajíc ze sněmovního jednání v triku a džínách? Já moc ne. Reprezentativní vzhled patří mezi jeden z nejzákladnějších kodexů vystupování politika. Dovedete si představit, kolik stojí jeden oblek?
Boty, které mají něco vydržet a nezačne se hned shrnovat vložka: min. 2000. Oblek (sako+kalhoty): aby to nebyl nějaký šmejd, odhaduji 10000 (pamatuji si, že můj první oblek do tanečních stál 4000 a to jsem vybíral úplně to nejlevnější, co jsem našel). košile: min. 500, kravata: cca 500, tj. 13 000 jen za oblečení. Samozřejmě není možné, aby průměrný politik měl jen jeden komplet. A podobných neproplatitelných položek by se dalo najít povícero...

2578
Malečkův rajón
Jen pro zajímavost, na webu KORDISu stále visí nahoře tato informace :-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9987
15 led 2005 23:41
Proč mám takovej pocit, že některým ta stávka dělá radost? Doufám, že až budete potřebovat k doktorovi, bude zrovna stávkovat :-)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
asi náhrada za stávkující a-303... sarcastic

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jo, to mě taky dojalo :mrgreen: :dancing: pripitek

6989
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
na stránkách DP je pár slov ke stávce červeným písmem (to asi všichni ví). Na konci je ale perla - lodní doprava bude fungovat bez omezení, což mně spal šutrák ze srdce. :mrgreen:

632
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Fafner: pojedou v náhradních soupravách na několika úsecích mimo ČR.
ÖBB: vlaky EC (i noční D) v trase Břeclav -- Wien jsou odřeknuty (pojedou tedy jen ve zbylém úseku Wien -- Villach / Graz)
DB: EC Německo -- Maďarsko / Rakousko pojedou na německém území jen z / do Drážďan; EN odřeknuty zcela
ZSSK: jižní EC jen z / do stanice Kúty; severní EC/Ex vedeny v úseku Žilina -- Čadca / Košice, nebo odřeknuty zcela

1546
Jo, tak něco...

2578
Malečkův rajón
marecek.00 píše:
Tudy asi cesta nevede...

Cesta vede v tom, že stát si bude hlídat státní zakázky a bude hlídat jejich cenu!!!
Snížením platů toho moc nedosáhneme.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/mimor ... ?mimo=3487

3342
21 led 2011 14:19
Tak mě napadlo, jak to bude s mezinárodními vlaky jako je Vindobona? Čistě ze zajímavosti -- mají němci a rakušáci smůlu, nebo to vůbec nebude stavět na území ČR, nebo jak to bude? :)

Jinak narazil jsem na dobrý song k tématu: http://www.youtube.com/watch?v=Q8YQ0oRq3-Y

6989
Žlutý kopec
Tak je napsáno, dokdy ve středu a odkdy v pátek budou noční linky jezdit. Ty tři noční mají jednak trasu zkrácenou a jednak budou linky jezdit jen v uvedených dvou přepravních špičkách. A také budou jezdit na tu stranu města, kde moc jiných linek jezdit nebude (především Obřany).

3099
29 srp 2009 19:30
miropiro píše:
Ale jinak ty linky 92, 93 a 94 budou fakt jezdit i za dne nebo jak je to míněno?

No, na elpech běží, že budou zkráceny do tras Hlavní nádraží - Halasovo nám. (92)/ Soběšice (93)/ Obřany, Babická (94). A podle toho, co se píše, tak budou jezdit v těch 5-10 a 14-19 hod. po zmiňovaných 5-10 minutách => DOKUMENTACE :)

OP:
jj, chystám se kolem 7 vyjet ze Sobulek na kole a jet na Hlavák, taky něco málo nafotím ;)

632
14 úno 2005 15:12
Bystrc
miropiro: Asi ano, chápu to tak, že řidiči busů, kteří nebudou stávkovat budou ráno a odpoledne jezdit na trasách linek 92, 93 a 94. Jiné městské autobusové linky (krom náhrad jinými dopravci) v provozu nebudou.

Mimochodem: doufám, že se najde aspoň někdo, kdo bude zítra tento vskutku zajímavý provozní režim fotit (centrum dění bude asi u hlavního nádraží)

2578
Malečkův rajón
tOOdoo píše:
Kordis nám zveřejnil Jízdní řád linek A až N

Jen dodám, že na linkách náhradní dopravy za vlak se jízdné nehradí, takže kdyby měl někdo zítra chuť vyjet zdarma do Blanska či do Břeclavi...
Ale jinak ty linky 92, 93 a 94 budou fakt jezdit i za dne nebo jak je to míněno?

6989
Žlutý kopec
Fafner: pouze jsem konstatoval, že golf je finančně náročnější sport. Osobně jej s pravicí (ani s buržoasií) nespojuji, jelikož je to podmínka dostatečná, nikoli však nutná.

3346
13 lis 2004 11:58
johnny05 píše:
........A zase ja.......

pod to se podepisuji, trefné..

ReZ píše:
Jednoduše.
Stávku vyhlásili odborářští bossové, kterým jde jen a pouze o vlastní promo. Přesvědčili dav lidí, kteří slepě šli za nimi a papouškovali jejich hlášky.
Jakmile se začalo rozumně diskutovat, a ne vyřvávat silná slova (a to z obou břehů podotýkám...), tak si obyčejní odboráři a sympatizanti uvědomili, že šlápli vedle a prů*er, že rozhodí na celý jeden den Brno a zkomplikují běžným občanům život, by vyžrali oni, ne jejich šéfici, mmch. tou dobou na PRAVIČÁCKÉM buržoázním golfu...

Na tu první část ti už odpověděl johnny05, takže tu vynechám, mám stejný názor.

Část druhá: Ten ústupek je především kvůli řadovým občanům (vám), kteří podniku, resp. městu, dávají dosti hlasitě najevo svoji nespokojenost (v některých případech, kdy hrozí zaměstnavatel vyhazovem se jim teda nedivím). A hodně se na tom podepsala i špína v některých médiích. Osobně se mi ten ústupek moc nelíbí, ale plně ho respektuji, a očekávám alespoň nějakou minimální vděčnost za tuto snahu, a né plácání konspiračních nesmyslů..

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Ta NAD za vlaky je dost brutální. Škoda, že budu mimo Brno. :(

5
11 úno 2009 17:38
Do stávky se rovněž zapojí řidiči Dopravního podniku města Brna. V době od 5 do 9 hodin a od 14 do 19 hodin budou zajištěny spoje na následujících nejdůležitějších linkách v Brně: 1, 2, 8, 12, 25, 26, 33, 37, 92, 93 a 94. Pro linky 31, 41, 71 bude vydán zvláštní jízdní řád. Na lince 75 pojedou pouze spoje TOURBUS. Linka 47 mimo provoz. Mimo tuto dobu nebude provoz zajištěn. Poslední noční rozjezd bude v Brně ve středu 15. 6. ve 23,30 hod. z hlavního nádraží. Stávka bude ukončena 16. 6. ve 24,00 hodin. První rozjezd bude 17.6. v 0,00 hodin od hlavního nádraží.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 449 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata