Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 37 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 81  Další
Autor Zpráva

1111
05 čer 2005 13:18
Už jsem to psal několikrát - jak se cestující lid chová ke mně, tak já se chovám k němu. Dobíhá, poděkuje, je to v pohodě, počkám i na dalšího. Dobíhá a nepoděkuje, tak holt ostatní mají smůlu a zkrátka nečekám. Je to jen o slušnosti, která našim zákazníkům chybí. To, co píše chat-maniak je klasický příklad toho, že řidič je u velké většiny cestujících plebz, kterej má právo akorát držet hubu a krok. To, že přijedu na konečnou, kde stojí vůz, kterej nejede přece neznamená, že se podělám. Na konečné mám pauzu, abych si zašel na záchod a ne abych hned poslouchal blbý žvásty. Chápu cestující, že potřebují jet, ale cestující musí pochopit i řidiče, že má taky svoje potřeby a že není robot.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
David Jaša píše:
zaprvé, v Soběšicích je 20min interval každým směrem. To má k pěti minutám hodně daleko
zadruhé, v poměrně drahém Brně třeba žijou právě proto, aby nemuseli být otroky jízdního řádu se čtyřmi spoji za den
zatřetí, oni tam na té zastávce nejsou kvůli tobě, naopak ty tam přijíždíš kvůli nim. Jak říká ds, pokud tě cestující serou, běž vozit něco jinýho, co na tebe brblat nebude.

Já se dovolal až po chvíli, nemohl se dovolat ani kolega z a-43.
Jinak odpoledne je tam interval 12 minut, na lince 57.
No já teda žiju v Brně hlavně proto, že sem se tu narodil.
ad třetí přimonínka: nevím jestli to má smysl nějak víc rozvádět, každopádně jak sem napsal, já mám svůj čas odjezdu a nebude mě nějaká nevycválaná pinda okamžitě jebat, sotva co vylezu od volantu a ještě takovým způsobem. Mám svoji důstojnost a jestli si myslíš, že sem jako řidič i nějakej fackovací panák podobných kokotů, si na omylu. Tak to aspoň vyznělo. Mě serou právě podobní ##MLUVÍM SPROSTĚ##, ne cestující. A o tom, že mám jít měnit zasměstnání proto, že si nejsem ochoten srát na hlavu, asi by pak chodilo celý Brno pěšky.

2009
28 čer 2007 16:54
chat-maniac píše:
Zrovna dneska chcípla 7464 na 05702 (výměna 7347) v Soběšicích, já přijel po ní na Klarisky a otevřený dekl od motoru, prostě mrtvo. Jdu se poptat jestli nejede nebo co, abych ho objel, a hned se tam do mě pustí nějaká tetka, proč jako nejedu. Říkám já mám svůj čas odjezdu a jedu za 4 minuty. Začala že spěchá na vlak, co si to dovoluju a proč nejedu hned místo něho a takový scény. Ani sem se nestačil dozvědět od kolegy, že se nemůže dovolat na dispečink. To sem se naštval a sjel ji na dvě doby. A na závěr jestli se ji to nelíbí, má jít pěšky.

A ty ses pak na ten dispečink už dovolal?
chat-maniac píše:
Fakt už mám plný zuby tady těch rozmazlených brňáků, kterým to jede každých pět minut a ještě budou dělat scény. Ať táhnou na venkov a teprve poznají, co to je 4 spoje za den. Se stydím že su taky brňák.

Několik připomínek:
zaprvé, v Soběšicích je 20min interval každým směrem. To má k pěti minutám hodně daleko
zadruhé, v poměrně drahém Brně třeba žijou právě proto, aby nemuseli být otroky jízdního řádu se čtyřmi spoji za den
zatřetí, oni tam na té zastávce nejsou kvůli tobě, naopak ty tam přijíždíš kvůli nim. Jak říká ds, pokud tě cestující serou, běž vozit něco jinýho, co na tebe brblat nebude.

pepola píše:
Čekání do 2 minut mám předepsáno ve slu/žebáku. A pokud je to víc, tak jedu, pokud se nepřihrcá v zrcátku.

Ale proč tam vůbec čekat, když třeba už je jisté, že spoj bude mít například +7?

pepola píše:
Dispečink nemůže hlídat každý kurz.

Však to taky není práce pro dispečink, ale pro počítač.

3725
28 úno 2006 19:00
David Jaša píše:
Což říká pouze to, že se málo využívá RIS - když už je jasné, že trajf dojede se 4+ minutami zpoždění, měl by ti říct, abys nečekal, a obráceně, když se dá čekat, že zpoždění bude do 2 minut (nebo jiného času - tak abys to stihl na Skácelku stáhnout), měl by ti říct, abys počkal.

Čekání do 2 minut mám předepsáno ve slu/žebáku. A pokud je to víc, tak jedu, pokud se nepřihrcá v zrcátku. Na intervalu 10 minut se nikdo (obzvlášť v létě a když nejede do práce) nepotentuje, když si počká.
Dispečink nemůže hlídat každý kurz.

Jak píše chat: Jednou zdechl v Jundrově a-bus, tak já, že pojedu na otočku za něho a v Šopasu se zas prohodíme. Ale jeden suprdement na mě začal vyřvávat, navíc ani neuměl úplně česky. Tak jsem to na nástupní zastávce zdechl a počkal na svůj odjezd a těm slušným se omluvil...

Moderátor
7587
Brno
Zrovna dneska chcípla 7464 na 05702 (výměna 7347) v Soběšicích, já přijel po ní na Klarisky a otevřený dekl od motoru, prostě mrtvo. Jdu se poptat jestli nejede nebo co, abych ho objel, a hned se tam do mě pustí nějaká tetka, proč jako nejedu. Říkám já mám svůj čas odjezdu a jedu za 4 minuty. Začala že spěchá na vlak, co si to dovoluju a proč nejedu hned místo něho a takový scény. Ani sem se nestačil dozvědět od kolegy, že se nemůže dovolat na dispečink. To sem se naštval a sjel ji na dvě doby. A na závěr jestli se ji to nelíbí, má jít pěšky.
Fakt už mám plný zuby tady těch rozmazlených brňáků, kterým to jede každých pět minut a ještě budou dělat scény. Ať táhnou na venkov a teprve poznají, co to je 4 spoje za den. Se stydím že su taky brňák.

2009
28 čer 2007 16:54
pepola píše:
Dnes jezdily trolejbusy t-30 i dopoledne pořád v sekeře. I ten přede mnou přijel evidentně nad ty 2 minuty, které se mají čekat do zpoždění, takže autobus x30 byl pryč, a lidi z něj stáli na Vrázové

(...)

Což říká pouze to, že se málo využívá RIS - když už je jasné, že trajf dojede se 4+ minutami zpoždění, měl by ti říct, abys nečekal, a obráceně, když se dá čekat, že zpoždění bude do 2 minut (nebo jiného času - tak abys to stihl na Skácelku stáhnout), měl by ti říct, abys počkal.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
U Tomáška, je celkem sranda sledovat, jak se někteří lidi pokouší dostat do vypnutý kačeny. sarcastic

"fejsbůk" BMHD.cz

107
23 led 2011 14:37
Řekl bych, že heslo "náš zákazník, náš pán" platilo naposledy za první republiky. Tehdy měli totiž lidé svou úroveň, dnes si pouze většina snaží vylít žluč na lidech, kteří za jejich problémy nemohou... Setkávám se s tím dennodenně a jako člověk, který má pohled i z druhé strany, se snažím řidičů spíše zastávat. Nebo se mám chovat jako "pán", kvůli kterému se zboří svět, šalina i její řidič? Jediné, co podle mě chybí současnému člověku, je tolerance a pokora

254
24 srp 2009 18:59
Ale pozor. V MHD Brno neplatí: Náš zákazník, náš pán? :-k e_smile

Moderátor
7587
Brno
Ježiš, jeden debil vedle druhýho. Naši "zákazníci"...

3725
28 úno 2006 19:00
Dnes jezdily trolejbusy t-30 i dopoledne pořád v sekeře. I ten přede mnou přijel evidentně nad ty 2 minuty, které se mají čekat do zpoždění, takže autobus x30 byl pryč, a lidi z něj stáli na Vrázové.
Bába, tak 70+, hned jak jsem tam přijel, začala cosi vyřvávat. Mávl jsem rukou a okomentoval to uvnitř kabiny.
Následně jsem zhasl světla a motor, což ji evidentně vytočilo ještě víc. Začala popichovat lidi na zastávce.
Já jsem ale čekal na "svůj" trolejbus, tj. 6+2 minuty. Měl totiž taky zpoždění. To už bábu vytočilo do běla.
Jakmile jsem za tento "svůj" trolejbus najel, šla schválně předními dveřmi a:
Přijede pozdě a ještě tady stojí! To jako na mě. Protože jsem ale slyšel, co vyváděla na zastávce, řekl jsem:
Paní, na ty vaše výkřiky tady není už nikdo zvědavý. Jestli spěcháte na hřbitov, tak má otevřeno až do tmy! sarcastic
Kdyby jela na vlak do KPn, tak to pochopím, ale vystoupila na Husitské a jala se prohlížet výpěstky na místním tržišti...

(Na vysvětlenou: Ten limit na čekání tam není pro legraci. Kdyby třeba t-bus sundal TV na kruháči na Štursova X Hlavní, tak tam můžu stát třeba celý den. Taky to "najeď až po příjezdu t-busu" je rozumné, protože tím, že bych stál před ním a nabíral mu jeho lidi, by se zdržoval ještě víc.)

Pak jsem si vzal Metro, že si ho konečně přečtu a měl ho na palubovce.
Dědek div neprostrčil celou hlavu okýnkem na prodej jízdenek a prý:
Můžete mi věnovat to Metro??
Já na to: To Metro je moje, teď jsem si ho vzal a hodlám si ho číst! sarcastic

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Ve středu v šalině cestou na přehradu:
Týpek asi tak 30 roků klepal na šalinářku se slovy: "Paní, dejte mi dva lístky, ale na dluh!"

Včera cestou z přehrady:
Podobný týpek klepe na šalináře se slovy: "Jedete na konečnou?"

sarcastic

Moderátor
7587
Brno
Heh :-D

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Bratr se v sobotu o půl desáté večer ujišťoval v sms:
"Miro,jsou saliny na ohnostroje zadara? Dik.r"

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Nepatří to přímo do otázek, ale jak se člověk i při cestě busem pobaví:
na a-51 jela babička z vnučkou, seděly asi 2 m od sebe:
V: Babi, kolik je 8 a 8?
B: 16 a už nemluv, nebudeme se bavit napříč trolejbusem. :mrgreen:

57
26 pro 2010 13:59
Vyškov na Moravě
ReZ píše:
A nezapoměň si koupit perník...
Myslím ten, co se peče, zdobí a pak jí. Ne to pro smažky... sarcastic
A udělej "hafl" fotek a pak se s nimi tady pochlub... sarcastic sarcastic

:lol: :lol: :lol: no já jsem ještě šotosmažku nepotkal
fotky no nvm odesel mi foták

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
A nezapoměň si koupit perník...
Myslím ten, co se peče, zdobí a pak jí. Ne to pro smažky... sarcastic
A udělej "hafl" fotek a pak se s nimi tady pochlub... sarcastic sarcastic

106
24 úno 2011 22:27
Prýgl!
letušák píše:
cherubine:zalezi na tom jak to myslis, jestli obecne jako turista nebo jako navstevnik tohoto fora:))
tak jako turista určitě ne

ja se radsi zeptam:)) Hm, takze skrzeva ne-turistickeho pohledu na mesto te zklamu, nic vyjmecneho z meho pohledu, krome 28Tr a CNGecek:), tam neni...Mauricio me predebehl. Mame to co jina mesta, vlakove nadrazi, vedle autobusove...jednu vozovnu...:) a trajf jezdici do Lazni Bohdanec, to je asi tak vse;).

57
Vyškov na Moravě
cherubine:zalezi na tom jak to myslis, jestli obecne jako turista nebo jako navstevnik tohoto fora:))
tak jako turista určitě ne

106
Prýgl!
Mauricio píše:
Asi jen Citelisy CNG a 28Tr + projet se linkou 3 do vedlejší dědiny, jinak tam asi nic moc zajímavýho není, no, možná nějaké autobusové linky, v těch se ale nevyznám.

si to vystihl:)) Prej dediny, to by ti v Bohdanci dali kdyby te slyseli:)) plus tam jezdivaji prave ty 28Tr :)

letusak: zalezi na tom jak to myslis, jestli obecne jako turista nebo jako navstevnik tohoto fora:))

Moderátor
7587
Brno
BMHD nečtu, jenom filcuju tohle forum.
Poslední dobou nějak nemám čas a prostředky, jak sledovat všechno dění na netu a ještě reálnej život.

9986
15 led 2005 23:41
Asi jen Citelisy CNG a 28Tr + projet se linkou 3 do vedlejší dědiny, jinak tam asi nic moc zajímavýho není, no, možná nějaké autobusové linky, v těch se ale nevyznám.

57
Vyškov na Moravě
cherubine píše:
mhm, treba Pardubice na jarni prazdniny v JR kaslou, jezdi normalne, takze tady me to trochu prekvapilo (ne v urcity den, uz sem byla pripravena:) ), ale uz kdyz se to hodne dopredu hlasilo treba na hlavni strance BMHD...:)

Když je reč o Pardubicích chcu se tam podívat je tam něco co bych určo neměl vynechat?

106
Prýgl!
mhm, treba Pardubice na jarni prazdniny v JR kaslou, jezdi normalne, takze tady me to trochu prekvapilo (ne v urcity den, uz sem byla pripravena:) ), ale uz kdyz se to hodne dopredu hlasilo treba na hlavni strance BMHD...:)

Moderátor
7587
Brno
Kdo se mě opovažuje takto nazývat?! Mě ta práce zatím ještě jenom baví :-D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata