Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 17 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Další
Autor Zpráva

352
30 led 2008 17:13
Pravděpodobně ti řeknou, že kurs na trolejbus v nejbližší době nebude; byly totiž tři kursy celkem nedávno, v tom prvním z nich jsem si dělal papíry zrovna i já. Jinak to ale fungovalo tak, že přišel člověk s Céčkem a profesákem, DP mu to rozšířil na D a následně udělal kurs na trolejbus. Podmínkou je "upsat" se na 4 roky s tím, že pokud bys u firmy 4 roky nevydržel, zaplatíš poměrnou část ceny všech možných i nemožných školení. Já jsem se třeba upisovat nemusel, protože jsem kurs nedělal pro HPP, ale prioritně pro potřeby podniku (zkušební jízdy apod), kromě toho už v DP zaměstnán jsem sedm let. Dčko mi dělal DP před asi třemi roky, ale jelikož jsem tehdejší TD kurs nestihl, dělal jsem ho až letos; protože dva roky kurs nebyl. Řidičů trolejbusů není akutní nedostatek, prakticky se doplnily jenom odchody do důchodu apod., spoustu práce zastávají brigádníci.

K nástupu do kursu TD je třeba vyšetření psychologické, oční, ORL, neurologické a pak EEG. Neřekl bych, že je to nějaká strašná věda, náročné je vyšetření oční, vylučuje se totiž jakákoli vada jak tu psal níže logitech plus člověk musí mít do tří dioptrií (já třeba mám jednu na dálku). Proč, to nikdo tady v tom státě neví, trolejbus je holt drážní vozidlo a to, že to je jenom otykadlenej autobus, nehraje roli, na Dčko můžeš být daleko slepější a "blbější".Pak je na TD ještě trochu "past" vyšetření psychologické, protože mám nutně dojem, že tam je prostě někým daný síto, že pár procent lidí projít nemůže, aby to nebylo podezřelý. Jak jinak si vysvětlit, že třeba můj úplně normální kolega dostal TD kurs pouze s podmíkou jízdy bez cestujících = může jezdit pouze zkušební jízdy, výměny apod. Prostě kdyby prošli všichni, tak by to bylo asi podezřelý, takže každýho pátýho prostě vyhodíme, aby to vypadalo, že kurs na TD není legrace.
No a pak samosebou nutno udělat zkoušky pod dohledem drážního komisaře z MMB.

10
15 úno 2011 19:23
Uvidím co v pátek zjistím na osobním oddělení na Hinkách.
Jestli mě pošlou si napřed udělat D a rozšířit profesák nebo mě to nechají udělat přes ně pokud z jejich strany bude zájem e_smile
Tak držte palce :-)

6625
21 pro 2005 17:01
Olaf: Na trolejbus je ale náročnější se dostat, vzhledem k tomu, že se jedná o drážní vozidlo, u něhož jsou přísnější podmínky ohledně zdravotního stavu.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
olaf3788 píše:
Během pár dnů se chci jít informovat na dopravní podnik na práci řidiče a chtěl bych se zeptat jestli je o dost horší jezdit s trojebusem než autobusem?
Na stránkách dpmb píší že zajemci o trolejbus zařídí řidičák na D v pracovním poměru a u autobusu píší jen pro zájemce s řidičákem na D.
Mám jen C tak by mě zajímalo jestli si mam raději dodělat D nebo je trolejbus v pohodě a je to potom jedno.
Diky

Trolejbus je samozřejmě o něco málo náročnější, musíš sledovat jak silnici tak dráty. Vzhledem k tomu, že trolejbusáků je málo a lidi se do toho moc nehrnou, DP nabízí výhodnější nástupní podníky na šrák.

888
21 led 2006 12:26
potřebuješ hlavně profesák na danou skupinu a pro drážní úřad je nepřípustná jakákoliv vada očí + více než tuším 3 dioptrie

10
15 úno 2011 19:23
Během pár dnů se chci jít informovat na dopravní podnik na práci řidiče a chtěl bych se zeptat jestli je o dost horší jezdit s trojebusem než autobusem?
Na stránkách dpmb píší že zajemci o trolejbus zařídí řidičák na D v pracovním poměru a u autobusu píší jen pro zájemce s řidičákem na D.
Mám jen C tak by mě zajímalo jestli si mam raději dodělat D nebo je trolejbus v pohodě a je to potom jedno.
Diky

1451
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
ok, donesu ho na nějaký šotosraz,, :D

888
21 led 2006 12:26
jednou za čas je prohnání zažívacího traktu zdravé :)

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
Nestraš ho. Po dvou letech, nebo i víc, sem na chatě objevil nejeden nafouklej pytlík, a nic mě to neudělalo. A jestli narážíš na zažívací potíže, musí zkusit sám, co zvládne.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Prášek OK bude, jde o to, jestli pak budeš OK ty.

1451
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
mám z nějakejch dnů otevřených dveří už asi 5 let takový prášek... myslíte, že to bude ještě OK?

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
Letos jsme dostali Work Drink a nějakej jinej výrobek firmi JuVital, Kryštof se myslím jmenuje, nechce se mi chodit do kuchyně dívat. Juvík nechával jakousi umělou pachuť v puse. Každopádně letos je to výborný, chutná.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Juwik bohužel nedostáváme, teď dostáváme jiné nápoje. Je to škoda, juwik mi chutnal a zásoby už docházejí a nikdy jsem se z něj ##MLUVÍM SPROSTĚ##.

336
20 pro 2010 23:08
Brno-Bystrc
Dostávají řidiči DPMB stále instantní nápoj "Juwík" ?? Slyšel jsem, že zněj čtvrtina řidičů měla průjem.

3346
13 lis 2004 11:58
Nemáš úplně pravdu, některá místa se sice opravdu již neobsadila, nicméně např. z turnusu odcházela spousta lidí, kteří byli nahrazeni "čerstvým masem"..

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
To se nedivim. Posledni roky se mechanici neprijimali, naopak se snizovaly stavy. Ti co postupne odchazeli do duchodu nebyli nahrazovani novymi a jen vyjmecne si ponechali kvalitni ucne. Takze jedina sance je jen asi pres ridice a pak se treba dostat do dilen.

5
14 dub 2011 20:33
Tak jsem byl z personálního informován, že nemají žádné pracovní místo pro mou kvalifikaci:)

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Brigády na šalinách už dávno nejsou a asi jen tak nebudou. Kurz už stojí, někdo mi říkal, přes 100 000, a to za brigádníka nikdo nedá. Ale bral bych to taky...

9987
15 led 2005 23:41
A co autobusy? :mrgreen:

122
04 pro 2010 02:48
u linek 25, 26 a 67
A nabízí DPMB možnost brigády v řízení šalin? Hrozně ráda bych si udělala šalinářský zkoušky a měla to jako přivýdělek (soboty, neděle, svátky, prázdniny, zkouškový...)

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Miky: To nám říkali taky. Ale je to blbost. To je, jak kdyby ti řekli, že ti řidičák platí v Brně, ale ne v Praze.
Já si na VUT paradoxne musel dělat paragraf 3 (kterej navíc měl platit jen ve škole), i když jsem měl platnej paragraf 5.

3346
Taky si myslím, testy máme asi jiný. Každopádně 50ku v rámci drážních vozidel v podstatě nepotřebuje, tam je pak potřeba vyhl. 100/1995 Sb. (UTZ - drážní vozidla) a ta jde dělat tuším nejdřív po 3 letech praxe. Takže dělat si ji jen kvůli tomuto je zbytečný..

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Nám bylo ve škole (elektrotechnika VUT) řečeno, že i když máme vyhlášku 50 z průmyslovky, nemůžou nám ji uznat a musíme si ji tam udělat znovu. Takže předpokládám, že tady je to podobně - že DP stejně bude mít "svůj" test a odjinud to neuzná. To ovšem neznamená, že to nemůže být plus při ucházení se o práci :)

3346
Ne, vyhláška při nástupu potřeba není, pro samostatnou činnost stejně potřebuješ praxi, navíc je potřeba hlavně drážní vyhl. 100.. ale pokud tu 50 máš, asi by to mohlo být pro tebe plus v případným srovnávání více uchazečů (určitě jim tam nějaký životopisy budou ležet). A pokud ne, časem si ji v podniku uděláš, pokud nastoupíš..

5
14 dub 2011 20:33
Ok a vyžadujete i nějakou vyhl. 50? at si vše udělám a mám v cajku:) Jinak v zítra tam zajdu.

Díky

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata