Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 131 z 234    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 234  Další
Autor Zpráva
88
26 dub 2011 09:13
Vypadají moc pěkně. V podvečerním slunku se to pěkně zlatě lesklo... Jen aby je někdo neznárodnil (jak se, pokud si dobře pamatuju, stalo novým drátům šalinovým v Líšni)...

3059
15 čer 2004 08:24
To horko jim nějak nedělá dobře, za poslední dny je to už kolikátej takovej ...

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Dneska kolem 17:00 zdechnul na Kounicové, před křižovatkou s Nerudovou, směrem na Klusáčkovu nějakej trajf. Měl stažený faje, otevřenej čumák a řidič tam cosi kutil.

"fejsbůk" BMHD.cz

3724
28 úno 2006 19:00
ReZ píše:
Včera večer a v noci bylo na Královopolské docela rušno.
Měnily se dráty pro t-30. Co sem se zkoušel ptát, prý se to rozjede někdy v listopadu a dráty se měnily, bo byly sjetý... Jeden dráteník suše poznamenal, že se zase vyhazujou prachy...
Ze zastávky Přívrat viděny minimálně dvě drátenický auta a jeden Zetor. Dál směrem ke Skácelce jsem nešel, takže nevím, jak jsou dráty nataženy daleko.

Pokud je to placené v rámci stavby ŘSD, tak se té výměně troleje ani nedivím. Bylo by to už slušně zaoxidované za ty dva roky nečinnosti. Nehledě k tomu, že to tam visí od 70. let...
Pár špondrátů tam přibylo, trolej se zatím moc neposunula, asi jen o tři sloupy dál a zmizelo též to provizorní ukotvení na zast. Záhřebská, směr Přívrat.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Já jsem v pondělí viděl na křižovatce u Záhřebské tři nově natažený převěsy i s přípravou na napínání - kladky na převěsech i na sloupec.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Včera večer a v noci bylo na Královopolské docela rušno.
Měnily se dráty pro t-30. Co sem se zkoušel ptát, prý se to rozjede někdy v listopadu a dráty se měnily, bo byly sjetý... Jeden dráteník suše poznamenal, že se zase vyhazujou prachy...
Ze zastávky Přívrat viděny minimálně dvě drátenický auta a jeden Zetor. Dál směrem ke Skácelce jsem nešel, takže nevím, jak jsou dráty nataženy daleko.

270
07 kvě 2011 12:50
zdravičko chcu se prosim zeptat, jake trhačkové kurzy na lince 26 jezdi pouze rani cast?...))

200
27 pro 2004 12:45
Jinak podle Vinohradského plátku bude červen až září ukončena t-25 a 26 na Staré Osadě. Nahoru do kopca ze Staré osady celodenně i o víkendu jen t-27 (v autobudech) a to logicky až na Novolíšeňskou. (kompletní reko silnic a parkovišť na Pálavském nám.). Intervaly zatím neznámo.

9305
10 čer 2004 11:19
Mno, ale tim se az na par aniter vytraci ta stredni kapacita mezi solem a dvojcetem. LF2 uz je trochu prehnana.

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Ano čekal jsem vlnu nevole. Taky nejsem zastánce prodlužování. Ale nejak se těch kloubaků přece zbavit musíme. sarcastic

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Lado: místo K2 by se mohly dát soupravy 2xT3 např. na d-6. Ale cesta prodlužování intervalů není ta pravá. [-X

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
LADA píše:
Na ostatních linkách by se dal prodloužit interval když by jezdily kapacitnější soupravy.

Ne a ne a ne! Každá minutka intervalu drasticky snižuje výhody MHD oproti jiným způsobům dopravy.

947
Úsuší
Mauricio: Víš nejhorší je že se obnova trolejbusů úplně zastavila. Kdy se ročně dodalo tak 5-10 vozů tak jsme dnes úplně někde jinde. Ale to je jistě všem ohraná písnička. Osobně si myslím že třeba ty kloubový autobusy ješte vydrží . Takže příští rok to vrazit hlavně do těch trajfů.
Ad: šaliny: u nás se vyhazujou T3M a v pisárkách se vesele prohlídkují ekonomické zrychlovače K2. Neříkam vozy z r.v. 1983 ty poslední K2YU ale proč třeba dělali prohlídku na 1110 sem nepochopil když by místo ní mohli nechat nějáký tyristory. Zajímalo by mě o kolik vyjde dráž provoz 2xT3M vs. K2
Jediný snad 3 linky kde by s kapacitních důvodů nemohli jezdit dvojčata jsou 4,5 a 7. Na ostatních linkách by se dal prodloužit interval když by jezdily kapacitnější soupravy.

Mauricio píše:
o tom co se koupí stejně nerozhoduješ ty

To je celkem možné, ale ani ty. Rozhodne si to stejně lobby kdo dá víc do kapsy jako u všech krámů co takhle nakoupí a jsou s nima stejně jen problémy. Mimochodem stačilo by kdyby češi nebyli takové sračky a ozvalo se víc lidí, ale oni budou raději jako ty.

Jo upravená poršata souhlasím jsou lepší.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
ZdeněkH píše:
Nové trolejbusy ano, ale jen jen proboha ne 25Tr to jsou takové svině kde se nikam nedá vejít. Když vidím jak se blíží raději si počkám na další vůz. I poršata mám raději než tyhle busotrajfy

Tak Poršata (s upraveným interiérem) jsou pro cestující náhodou pohodlná. Já se svýma 195cm si v nich sednu relativně pohodlně, netlačí mě kolmá opěradla,.... Ciťáky jsou otřesné. Dobytčáky vhodné tak pro lidi do výšky 170 cm. Poslední dobou mám čím dál větší radost, když mi přijede 21Tr. To je aspoň vozidlo, radost v něm jet.

Mimochodem, dneska jsem se zase jednou svezl Ciťákem 7615 a rozdíl v sezení je oproti jiným Ciťákům sakra znát. Pohodlné sicny, které by jen potřebovaly trošku větší rozestupy.

3724
Takových článků už bylo! Třeba stoprocentní plynofikace Medlánek apod.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Několik měsíců zpět (víc než 10) byl v metru článek, resp. rozhovor s někým z brněnskýho DP, že do 10 let chce mít všechny busy NP.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
agent_s_teplou_vodou píše:
Škodovka není s citelisíma kastlema spokojená. Do výroby dalších 25Tr se jim už moc nechce.

To jsi zjistil kde? Pokud vím, 24 a 25Tr jsou stále v nabídce Škody, a pokud si je objednáš, dostaneš je.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Škodovka není s citelisíma kastlema spokojená. Do výroby dalších 25Tr se jim už moc nechce.

9986
15 led 2005 23:41
o tom co se koupí stejně nerozhoduješ ty

Nové trolejbusy ano, ale jen jen proboha ne 25Tr to jsou takové svině kde se nikam nedá vejít. Když vidím jak se blíží raději si počkám na další vůz. I poršata mám raději než tyhle busotrajfy

9986
Pěkná vize, kolego. Ale tak ve VDP, ne v reálném světě.
My jsme loni neměli ani na zimní gumy, platy brigádníků, "zimní" myčku, servis atd atd. A to je dotovaná ZDO.

3724
Nakoupit, ale za co?
EU dotace skončí v roce 2013 a stejně už byly vyčerpány možnosti jak nákupu autobusů, tak i drážních vozidel.
A "město" stále více utahuje kohoutek... :pray:

947
Úsuší
Teď je otázka co ve vozovém parku nejvíce hoří. Podle mé úvahy je v nejbližších letech potřeba nakoupit.

Tramvaje Vanizovat dosluhující K2
Vozy T3 po dodávce poršat se vyřadí T3 a T3M a ve vozovém parku zůstanou většinou vozy r.v 1985 a mladší takže zatím nehoří.

Trajfy bezkonkurenčně jsou na tom nejhůř. Vozy 14Tr jsou by měli bejt vlasně všechny po smrti a 15Tr to stejné. Takže nakupovat nové vozy a typové řady 14Tr a 15Tr nechavat dojížděk km dále vyřazení.

Autobusy osobně si myslím že by bylo potřeba nakoupit tak 10 až 15 kloubů. Sóla nic

Lodě budou většina nové.

Cca by to byl výhled tak 3-4 roky dopředu. Potom nám začnou km dojíždět sedmikila a bude zase vše jinak.

9986
ReZ píše:
moc bych to tu nerozkřikoval, nebo se to dozví "bakalář" nebo někdo z jeho nohsledů a MOUDŘE usoudí, že trajfů je ve štatlu habaděj a dalších pět let se bude investovat jen do dvouhlavových dračic-poršet... sarcastic

Takže vlastně žádná změna.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5839 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 234  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata