Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 41 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Další
Autor Zpráva
Nesnáším ještě jízdů dvou cykloblbů vedle sebe. A že tohle taky rádi dělaj když jich jede víc. Asi se bojí a chtějí si pokecat.

9986
15 led 2005 23:41
neukazování změny směru jízdy

Jo, to miluju, když se nějakej cyklista, a dělá to většina, z ničeho nic vydá doprostřed silnice, protože bude odbočovat, a auto za ním to přece musí vědět.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Předvídatelné chování kolaře pokaždé být nemusí - neukazování změny směru jízdy, jízda příliš blízko kraje na silnici a tím vyhejbání se propadlým kanálům, a podobně.

Přijde na úsek chodníku, na styl nájezdu a výjezdu z něj...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Tak předvídatelné snad je vždy.

Tím nepřekážením jsem myslel například jízdu na kole po chodníku místo silnice. Když je chodník prázdný a evidentně se po něm dá bezpečně projet, nevidím důvod, proč jet po silnici, kde můžu skončit pod koly aut.

3984
všudezdejší
Eda - špatně. Ty jako plnohodnotný účastník silničního provozu, co jede na kole, nemáš co nejmíň překážet, taky nějakej ten prostor potřebuješ. Spíš by ses měl chovat tak, aby tvoje chování na kole bylo předvídatelné.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Připadá mi to jako věčný boj, kde mají, za stávajícího stavu infrastruktury a předpisů, pravdu oba tábory. Pokud bychom nechtěli porušit ani jeden předpis, tak je kolo úplně nepoužitelné, protože furt budeme muset někde sesedat, čekat nebo zpomalovat. Za takovéto situace se nedivím cyklistům, že kde co porušují, protože skoro žádný předpis se neřídí podle selského rozumu. Na druhou stranu se nedivím ani řidičům aut, protože kvůli naprosto tristní a nedostatečné infrastruktuře pro cyklodopravu se jim kolisti pořád pletou pod kola...

Já když jedu na kole, taky ledacos porušuju. Snažím se ale chovat se tak, abych řidičům aut zavazel co možná nejmíň a zároveň, abych dojel na místo určení dřív jak za rok (kdybych sesedal všude tam, kde bych měl, tak se nikam nedostanu).

3984
všudezdejší
honny - přeznačkovaný by to sice bylo, ale zároveň i přehlednější..si myslím.
johnny05 - áno, takovýhle grupy mi už taky pěkně lezou na nervy. Uže jsem takto viděl jet tři žiletkáře vedle sebe a že by nějaká snaha uhnout, pokud je to třeba, kdepáák. Jenomže přesně kvůli takovejmhle hňupům bude případnej řidič iad/mhd ##MLUVÍM SPROSTĚ## i na mě, pokud mě někde potká na kole.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
A nebo vcera na Olomoucke v hornim useku dva picyklisti vedle sebe a na ##MLUVÍM SPROSTĚ## Dukla Brno. Tem patri vzdycky taky celej svet. To bylo sprostych slov a posunku, kdyz sem na ne zatroubil, bo do protivky jel trolejbus a diky jejich jizde sem je nemohl v klidu predjet...

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
honny píše:
Ideální by byla právě nějaká infocedule s šipkou, kde ta stezka být má.

... ale to je zas přeznačkovaný. :/
Příloha:
cyklo_znacky.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1410
Sebrowitz
Tam sem jel, ze strany od Brna... nájezd i info docela ok. Z druhé je to (vždycky) horší. Pak je blbej úsek mezi M. Pískem a Veselím, tam se nikam uhnout moc nedá (nebo nedalo)...

Ideální by byla právě nějaká infocedule s šipkou, kde ta stezka být má. Taky občas něco přehlídnu... Pak už by na silnici zůstali ti, co po ní jezdí z principu. To je podobná sorta jako "silnice patří jen autům". A když se tihle nechají zavřít po zabití tamtěch, tak bude na silnicích klid. :mrgreen:

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Jeli jsme opačným směrem.
Uznávám, že dopravní značení, týkající se stezek, je na tristní úrovni. Jen se pozastavuji nad tím, jak někteří cyklisté uvažují. Stejně tím, že na tu stezku nevjel, porušil předpis... Mnohem logičtější by bylo jet prostě po stezce, když už tam je.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Eda: Tu cyklostezku jsem si našel. A podívejte se na ten nájezd. Vždyť tam se snad z druhé strany (od Bzence) dostat ani nedá! http://mapy.cz/#mm=FP@x=139661416@y=132065288@z=17

3984
všudezdejší
Eda - všiml sis, jestli na obou koncích bylo na cyklostezku upozorněno dopravním značením, nájezdy a tak podobně? To je dost častej nešvar cyklostezek...jak mám vědět, že to vedle je cyklostezka, kam ta cyklostezka případně vede, atakdále...Zvlášť pro protisměrně jedoucí cyklisty.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Stávající diskuse mi připomíná jednu cestu, kdy jsme jeli autem mezi Vracovem a Bzencem, kde je opravená silnice a zároveň vedle ní nově vybudovaná luxusní cyklostezka, a míjeli jsme na silnici několik cyklistů. A přitom ta cyklostezka vede 5 metrů vedle silnice... Opravdu inteligence.

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
mě by to bylo jedno, kdyby po sražení cylisty nebyl okamžitě viníkem řidič auta ... respektive není, ale je k němu tak přistupováno

1410
Sebrowitz
Na silničce? Nebo po dešti?

Ja vím, že dá, je tam turistická trasa a párkrát sem tam šel. :)

432
BRNO
tos mi krásně nahrál, protože tam se dá dojet po polňačce z ulice Bílovická

1410
Sebrowitz
Jakub píše:
no tak jako vono je to fakt napřesdržu, když tam maj kolem řeky luxusní dálnicu, ale ne, prostě musí se motat v uzoučkejch serpentínách, kde není vidět na 10m, protože tam je další zatáčka ...
Hele, a když jedu z Obřan sem, mám jet kudy? :mrgreen:

A ne, já fakt silnici nevyhledávám, já jezdím i po stezkách po kterých se dá jet snad jen na mtb (např. podél Pražské ve Znojmě).

432
BRNO
cyklostezka je nepříjemná, ale rozhodně rozumnější řešení než silnice, to je uplná sebevražda ...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jakub: na jednu stranu říkáš, že tam nerad jezdíš (stezka do Bílovic), na druhou stranu se hrozně divíš cyklistům, kteří si zvolí variantu silnice. :pray:

432
BRNO
no tak jako vono je to fakt napřesdržu, když tam maj kolem řeky luxusní dálnicu, ale ne, prostě musí se motat v uzoučkejch serpentínách, kde není vidět na 10m, protože tam je další zatáčka ...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Všude natvrdo zákazy, trvdé pokuty, opakované hříšníky zavírat! Ať žije svoboda!!!

3984
všudezdejší
#-o :mrgreen: ](*,)

432
BRNO
jenomže "správnýho" žiletkáře nějaká stezka nezajímá a do bilovic si to štráduje pěkně serpentínama ... natvrdo bych tam dal zákaz vjezdu cyklistů a chodců a postavil tam příslušníky, kteří by to pokutovali

3984
všudezdejší
MartinV píše:
"Problém" našich cyklostezek? Budují se se zbytečně kvalitním povrchem, čímž vznikají spíše stezky pro in-line bruslaře (do Bílovic, k Olympii). Cyklisti se silničkama pojedou stejně po silnici, na stezkách jsou většinou krosy a horský. Těm by ale stačily kvalitně udělané (a mnohem levnější) zpevněné cesty. Nač beton pro horské kolo? Ale loby stavebních firem je veliká. :pray:

To je trochu volovina, cos napsal. Za prvé, zmínils úsek do Bílovic. Ten vede podél řeky, tudíž pouze terénní vlny nikoliv žádná stoupání. I pro žiletkáře vítaná zkratka oproti silnici, která je úzká, zatáčkovitá a poměrně dopravně zatížená. Sám tudy jezdím nerad, funět do kopce a mít za sebou autobus, kterej mě může předjet pouze natěsno není psina. Takže i kvalitní asfaltový povrch tu má svoje opodstatnění.
Za druhé, jaká stavební lobby? Kolik cyklostezek se po Brně a okolí za poslední roky udělalo, aby to pro stavební firmy bylo nějak zajímavé??

Bruslařů se tu objevuje dost, bohužel nemají moc alternativ, kde svoje kolečka prohnat. Na město velikosti Brna je těch stezek děsně málo, tudíž se nám všichni kumulují buď tady, nebo od Ronda k Olympii. Pokud se síť stezek s kvalitním povrchem rozšíří, hustota bruslařů se rozmělní a nebude to jak na slalomu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata