Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 40 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 81  Další
Autor Zpráva

254
24 srp 2009 18:59
Toto sem našel na Lamer.cz a nemožu se nepodělit:
<a> Včera jsme byli s kámošem venku a viděli jsme jak uprostřed silnice stojí trolejbus a ty klacky z těch trolejí měl dole. A můj kámoš naprosto vážně prohlásil, že mu došel benzín :-D
<b> :-D :-D :-D To je debil!!!! :-D :-D
<a> Nj..holt se stane :-D
<b> Vždyť trolejbus přeci jezdí na naftu!!

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
logitech911: tak přesně ti teď neřeknu, já si to nepamatuju, ale vzhledem k tomu, že je tam všilijaký interval, platí čas odjezdu ze SJŘ spolu s poznámkou o případném přestupu, pokud je viděna. to je v PD, o víkendu to navazuje a téměř vždy dojede d-4 z města s -1 nebo i -2, já osobně se postavím mezi koleje před Tomáškem a čekám, nechám ji najet před sebe a teprve pak najíždím.
otáčet se před ním nesmíme z jednoho prostýho důvodu: vytrhali by jsme jim ty krásný dlaždice co tam za tem velikej peníz nasázeli. ale stejně je tam provoz osobáků jako na Václaváku...

já tvoji otázku pochopil neinvazivně, neboj. jinak můžeš té půlce co využívá našich služeb vyřídit toto a že interval mají luxusnější než my na Vinohradech, tak ať nebrblou, a ještě navrch pozdravovat tu druhou, co každý ráno zavazí dole na Úvoze před semaforama :-)

888
21 led 2006 12:26
Tasa: celý je to zamotaný :-D :-D jak když mi kamoš řekl, že sváteční JŘ byly hotový až 28.12 :-D :-D taky jsem se moc smál :-D

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
d-4 jezdí v 5 minutovém intervalu a jak místní busaři tvrdí a-x4 ve 3 minutovém. Takže otázka zní: Na kterou d-4 by ten autobus měl čekat?

888
chat-maniac: ještě se chci zeptat :) když ta d-4 nepřijede od náměstí v daný čas dle JŘ a má zpoždění kvůli čemukoliv ... a-x4 na ni musí počkat? nebo normálně odjede podle svého JŘ ?

P.S.: nevyvolávám spor :) jen normálně diskutuji o problému na který nadává půlka Masarykove čtvrti :) .. ta druhá jezdí autem :)

1111
05 čer 2005 13:18
...mám pocit, že je zakázaný - x4 se má otáčet až na Moravským náměstí.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Chat: a co otáčení před Tomáškem? Je o něco rychlejší...

3725
28 úno 2006 19:00
O víkendu to na té x4 vychází dobře. Nechám tramvaj najet před sebe, naberu její lidi a jedu! Je to tak dokonce předepsáno v deskách...
I když někdy už tam musím najet (na nástup na České), mám už -1, a vidím d-4, jak se teprve rozjíždí ze Svoboďáku...
Ale v PD na intervalu 3 minuty čekat? To snad ne!

Moderátor
7587
Brno
logitech911 píše:
ještě by mě chlapi zajímalo :-D :-D jak se mají vejít lidi z dvou kloubových d-4 do sóla a-x4 :-D to taky kdo vymyslel :-D toto se mi párkrát stává, že prostě přijede jedna vystoupí lidi, za 5 minut přijede druhá vystoupí lidi a pak teprve ten autobus najede, nutno podotknout, že ten bus tam stál už před příjezdem tý první :-D

to teda nevím, kde si vzal oněch luxusních pět minut na čekání na Čáře. tam je přes den vyrovnávačka dvě minuty, za kterou musíš stihnout dojet se zpožděním, vysypat substrát, ustát několik zbytečných dotazů a nadávek, vyrazit znovu nastupivší, otočit se na Moraváku a ještě ten balík na protější straně pobrat a rychle ujet, protože za tebou u Tomáška už vystrkuje čumák další d-4 a ty nemáš už kam ty pacoše štosovat, mezitím, když se tam dovnitř presujou, dobíhají ze všech stran další a další a naproti už dojíždí následující spoj, jehož šofér posunky naznačuje že má taky solidní sekeru a směje se mému zoufalému výrazu, že tam asi budu kempovat. nezbývá nic jiného než zavřít oči a bouchnout do dveří, zavřít je a rychle odklidit prostor, protože štrůdl šalin už šimrá rudoarmějce na Moraváku pod nosem.
tož takto v nadsázce moje dnešní 15. směna na x4, tj. 270 odjezdů z Čáry za sebou...
teď vážně: stává se, že najedu za d-4, která právě dojela, naberu to, chci odjet a ve špíglu už vidím další d-4 najíždět za mě, samozřejmně podle podmínek počkám, nebo odklidím prostor (moje zpoždění, velmi přecpaný vůz, další spoj už stojí naproti mě, je to ve špičce s intervalem 3 minuty (někteří dělají jako by to byl poslední odjezd ten den), je to navečer se slabým intervalem, štrůdl šalin za mnou atd.)

daxi: viz. mé řádky hore, jak kdy, jak kdo...

770
21 lis 2010 09:08
Tak, jsem si chtěl vyfotit interiér vysokopodlažní KT8 a čekám si tam a babka si tam furt sedí, všici už vystópili a furt si to tam sedí až potom se odveksluju ven... Na té fotce je vidět, ale fakt nevím co tam dělala...
Příloha:
P1280039.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
logitech: kdyz pominu to, ze se jedna o vylukovy stav = mimoradnost
Tak mi povez, to vsichni z tech K2 jedou nahoru? Pri stejne logice nechapu, jak se mohou lidi vejit do vsech tramvaji na hlavasu, kdyz prijede nacpane EC... Zkus premyslet...

Ja obcas x4 jezdim a neni to plnejsi nez jine linky...

6976
Žlutý kopec
Logitech: Počkej na další. 5 minut Tě snad nezabije.

888
ještě by mě chlapi zajímalo :-D :-D jak se mají vejít lidi z dvou kloubových d-4 do sóla a-x4 :-D to taky kdo vymyslel :-D toto se mi párkrát stává, že prostě přijede jedna vystoupí lidi, za 5 minut přijede druhá vystoupí lidi a pak teprve ten autobus najede, nutno podotknout, že ten bus tam stál už před příjezdem tý první :-D

6976
Žlutý kopec
Daxi: samozřejmě záleží na denní době, jelikož ve špičkách je interval a-x4 3 minuty, tudíž logicky k těmto situacím dochází.

561
28 čer 2008 10:20
Brno
chat-maniac :
To s tebou musim nesouhlasit.Stejní se najdou i autobusáci.Dojíždím s d-4 na čáru a vidim jak bus 4 zavírá a tradá pryč směr Nám.Míru.Takže tvrzení že všichni šalináři jsou stejní rozhodně neberu.

Moderátor
7587
Brno
z praxe platí, že šalináři neví co to je návaznost a čekání, s busama s tím nemáme problém. procentuelně to takto převažuje. proč?
jeden dokonce na přímý pokyn dispečinku, aby vyčkal příjezdu busu NAD a přestupu, kdy jsem mu měl dát cestující a ukončit tam jízdu, v klidu odjel, dispečer na můj dotaz co teda platí a krkolomný přestup korunovala jeho poznámka, že s šalinářama je to těžký.

163
26 črc 2006 15:05
V těch návaznostech plně souhlasím s chatem. Ještě do změny JŘ v prosinci jsem měl na smyčce v Lískovci příjezd 20.13 a ve stejnou dobu měla odjezd výluková d-13. Bosonohy jsem prolítával jak to šlo (lidi poslušně ukazující jízdní doklady byli urychleně odesláni dozadu) a stejně se mi tu tramvaj (s úspěšným přestupem) povedlo stihnout tak maximálně v polovině případů a z toho půlka byla díky čekajícímu řidiči a půlka vlivem minutového podjetí. Teď už ten JŘ upravili a na přestup jsou tam dvě minuty, což se dá luxusně zvládnout (ještě na sebe blikáme, jak jedu zpátky na Jihlavskou). To vše se týká a-401.
S přestupem u autobusů je to naprosto bez problému, v 90% případů kdy dojedu a-403 na Osovou, řidič stojící přede mnou počká na přestup. A čeká i když teprv letím zespoda od Kosmonautů a jeho výměna cestujících už proběhla!

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
honny píše:
Zrovna v Bohunicích na segregované trati by neměl být ani problém dohnat zpoždění...?

Asi tak. Vyjedeš ze Starého Lískovce. Omezená rychlost 40 km/h, před Osovou začíná omezení na 30 km/h, touto rychlostí se dokodrcáš až za smyčku na Švermové, tam odsud je tuším zas 40 km/h. A až od vexle pod krematoriem si to můžem konečně hrnout neuvěřitelných 50 km/h. Takže mi řekni, kde by se podle tebe dalo to zpoždění dohnat, aniž bys porušoval předpisy? To by tam musel být jiný stav kolejí, než je.

3395
Doma
d.ebil, je hlavně nemocný člověk, podobně jako imbecil nebo idiot, navíc debil je z těchto tří nejmíň nemocný.

A teď jsem zvědav, jestli to vyhvězdičkuje všechny ty výrazy.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
P.S. d-e-b-i-l je spisovné slovo, proč mi to hvězdičkuje?

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
dopravní systém založený na přestupech může fungovat jen tehdy, pokud ty přestupy lze uskutečnit. Jestliže není hovado tvůrce jízdního řádu a přestupy vycházejí, pak by neměl být hovado řidič tramvaje a neumožnit přestup i za cenu zdržení odjezdu z konečné. Pakliže je hovado vedoucí provozovny, který takové čekání postihuje, budu hovado já, celý DP mi může políbit řiť a opět mě utvrdí v názoru že vlastní auto nade vše.

Tady ale spíš cítím, že se alibisticky vymlouvá jeden na druhého proč něco nejde a vymýšlí zástupné důvody typu 1 minuta zpoždění v SL znamená 5 minut zpoždění celkem atd.... Ale chápu, že ryba smrdí od hlavy a řidičům se možná až tak nedivím.

Na druhou stranu u nás ve Štefánikově čtvrti přestupy až na ojedinělé excesy fungují dobře, za zmínku stojí snad jen debil na 57, který ujel na dohled se blížící pětce (večer při intervalu 15 minut) a nechat celé osazenstvo napospas malému mavečku na 46. Doufám že od kolegy řidiče dostal na Haškově pár facek.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
chat-maniac píše:
Bosonožáci by mohli povídat.

Vono furt. Ve špičce to tak nevadí, mhd prostě není konkurenceschopná iad, ale ten víkend je ještě víc naprd. Zrovna v Bohunicích na segregované trati by neměl být ani problém dohnat zpoždění...?

// Teď koukám, že už tu několik argumentů zaznělo...

6976
Žlutý kopec
Do odjezdu prvního spoje do Bystrce.

122
04 pro 2010 02:48
u linek 25, 26 a 67
daxi píše:
Bába se rozčiluje že už je to čtvrtá šalina co jede jen do Komín smyčka,jak se má teda dostat do Bystrce? Tak jí říkám že musí počkat ještě tak do 14.0h a pak že pojede šalina až do Bystrce.

Totéž se mi stalo včera na Grohově. Přijdu tam a nějaká bába na mě úplně familiárně začne brblat, že potřebuje trojku nebo jedenáctku, která ji sveze až k Zoo, ale že zatím všechny jely jenom do Komína. Přitom furt chodila čumět do JŘ. Tak jsem jí pak to sladké tajemství prozradila. Zajímalo by mě, jak dlouho by tam takhle bába byla schopná stát a nadávat. sarcastic

3395
Doma
Když v Liskovci stojí 69 v zastávce, tak v zrcátku vidět není. Jestli to někomu moc vadí, že občas někdo nepočká, tak ať napíše stížnost nebo na JŘ jestli by nešel o minutu posunout odjezd d-8 z Lískovce z toho a toho důvodu.

A mě zase uchvacuje když řidič 41 nebo 71 nepočká na Hudcove, přitom projíždí kolem d-1 která stojí na Tylove.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata