Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 44 z 49    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Další
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Studie o přístupu k parkování v evropských městech:
- komentář: http://www.reinventingparking.org/2011/ ... ds-of.html
- samotná studie: http://www.itdp.org/documents/European_ ... U-Turn.pdf

Závěry jsou přesně proti tomu, co tu tak vehementně obhajuje mrak. :twisted:

359
20 čer 2008 14:08
Mauricio píše:
Aneb vše pro IGK, málo pro MHD a jiné druhy dopravy...

Jen bych zdůraznil, že i všude jinde v Evropě se dělá všechno pro to, aby upřednostňována byla doprava která má největší podíl, tedy v našem případě by to byla IGK. Tak nevím, čemu se divíte?

Dovolím si poznamenat, že tvé tvrzení obsahuje jeden malý háček ... i přes všemožné prosazování IGK, má stále veřejná doprava v Brně cca 55% podíl na přepravních výkonech v rámci města. Pravda, v dobách nedávno minulých to bývalo i k 80 %.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Mauricio píše:
Jen bych zdůraznil, že i všude jinde v Evropě se dělá všechno pro to, aby upřednostňována byla doprava která má největší podíl, tedy v našem případě by to byla IGK. Tak nevím, čemu se divíte?

Doufám, že se v únoru podívám do Štrasburku a zjistím, že tam se pro MHD dělá hodně. Nemohu se dočkat na svezení Citadisem :twisted:

Můj nový web o severním okolí Brna

9987
15 led 2005 23:41
Aneb vše pro IGK, málo pro MHD a jiné druhy dopravy...

2578
Malečkův rajón
socka2 píše:
Souhlasím,
dovolím si typovat že do roku 2020 se postaví tak max. 3 nové tramvajové zastávky(a to ještě s největší pompou)... na druhé straně jako samozřejmost vznikne 5 obchvatů/tunelů a 10 parkovacích domů... mrkněte na můj futuristický MHD simulátor Brna: http://www.evil-error.net/socka/

S tvým odhadem se tak nějak i ztotožňuji, ono to asi dopadne tak jak v Praze. Aneb vše pro IGK, málo pro MHD a jiné druhy dopravy...

Tvůj futuristický simulátor jsem ale nějak nepobral :roll:

2
19 led 2011 19:02
Souhlasím,
dovolím si tipovat že do roku 2020 se postaví tak max. 3 nové tramvajové zastávky(a to ještě s největší pompou)... na druhé straně jako samozřejmost vznikne 5 obchvatů/tunelů a 10 parkovacích domů... mrkněte na můj futuristický MHD simulátor Brna: http://www.evil-error.net/socka/

Naposledy upravil mceza dne 19 led 2011 21:26, celkově upraveno 1
To ýýýčko mne tam deprimovalo...

488
07 úno 2006 10:26
Verejne projednavani uzemniho planu !

Dnes od 16 h se v budove magistratu kona verejna tematicka beseda - kapitola dopravy.
Je to v budove magistratu Kounicova 67.

Puvodne jsem chtel vyvolat hromadnou navstevu a potom to jit treba "zhodnotit" na pivo. Zel me zmohla chripka, takze nemohu. Kazdopadne kdo ma odpoledne cas, nenechte si ujit prilezitost vyjadrit se. Zejmena co se tyce rozvoje tramvaji, tak v UP je co zlepsovat.

441
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Mně se to taky celkem líbí, ale ta doprava... na druhou stranu, když by se na úkor toho zrušily nějaká parkovací místa... ale to taky není nejlepší řešení.

Tam by byla potřeba ta "Nová městská třída", která se už dlouho plánuje a plánovat se bude patrně ještě déle. (Mám pocit, že je to jenom taková utopie, o které se občas mluví, ale která se nikdy nepostaví..)

9313
10 čer 2004 11:19
mceza píše:
.... Cejl je potřeba zbourat a udělat znova...

Mas pravdu :)))
Osobne se mi ta larva vcelku libi. Otazkou je jak to bude ve skutecnosti, ale vcelku mohla ladis protejsim CD palacem.

9987
Já si myslím, že se tam v pohodě dá udělat nájezd.

To je asi pravda, ale pokud bude možnost chodit/jezdit jinama, tak budou všichni vždycky volit tuto kratí a rychlejší možnost, i kdyby byla sebevíc nebezpečná.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Mauricio: A jak jinak by se tam asi dostávali cyklisti? Po silnici? [-X

1546
06 lis 2009 10:30
Nehne se tam nic, pokud tam někoho napadne udělat cyklo/bus pruh sarcastic

Já si myslím, že se tam v pohodě dá udělat nájezd. Inspiruj se třeba ve Vaňkovce, tam prostě odpluje jeden pruh a zase připluje, žádný problém :-) Nemusí tam kvůli tomu být další křižovatka.

9987
Nehne se tam nic, pokud tam někoho napadne udělat cyklo/bus pruh

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Já nevím, mě to tam prostě nesedí a celá křižovatka Koliště x Cejl je potřeba zbourat a udělat znova. Jestli tam budou další auta, tak se tam už vážně nehne nic...

1546
Co na to architekt, nevím, ale můžu se ho zeptat :-) Každopádně památkáři proti tomu nic nemají, což je hlavní. Jediný problém je myslím něco s územním plánem, že je to moc vysoký či co...

Taky mi přijde, že to tam moc nezapadá, na druhou stranu, ta architektura sama o době je poměrně kvalitní, alespoň v mých očích, tak si myslím, že časem splyne. Třeba z toho jednou bude dominanta stejně jako z Kapilckého nákupního centra

http://www.cereinvest.cz/edison-centrum-projekt-9.html

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
marecek.00 píše:
Není to příliš o MHD, ale třeba to někoho tu zaujme :-)

http://brno.idnes.cz/na-kolisti-v-brne- ... zpravy_mav

hmm, jakože to naprosto dokonale zapadá do okolní zástavby, co na to městský architekt??
docela mě zajímá, jak, odkud a kam povede ona doprava pro 400 ustájených aut? už teď je výjezd na konci Vlhké na Křenku katastrofa, co pak? bude další tunel, nebo semafory na každým rohu?

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
On totiž funkční byl, než opravili překlep :)

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
OOPS, děkuji, nějak jsem si nevšiml nefunkčního linku.

2578
Malečkův rajón
sportovecbrno píše:
Tak tady už něco bližšího MHD: problémy s dobrovského tunely. Pokud kraj objížďku uzavře, to bude veselo !!! Ale chtělo by to, třeba by se něco začalo dít.

Správný odkaz je tento: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... oleni.html

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Tak tady už něco bližšího MHD: problémy s dobrovského tunely. Pokud kraj objížďku uzavře, to bude veselo !!! Ale chtělo by to, třeba by se něco začalo dít.

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
Ta budova se mi líbí, ale zlaté Brněnské pravidlo je, že dokud se to nepostaví neuvěřím.

1546
Není to příliš o MHD, ale třeba to někoho tu zaujme :-)

http://brno.idnes.cz/na-kolisti-v-brne- ... zpravy_mav

1546
Samozřejmě, to řízení jsem myslel pro oba případy. Jo, možnost dočasného užívání tam je, ale jsou tam i jakási omezení, nevím přesně, nejsem správní právník...

3771
08 čer 2005 23:12
marecek.00 píše:
b1: To by sis moc nepomohl, protože pokud se nemýlím, by šlo o stavbu postavenou bez potřebných povolení, tj. černou stavbu, která by nemohla být zkoulaudována. Mimochodem, pokud se nepodaří stavební povolení získat, může dojít i na řízení o odstranění stavby a to by teprve bylo čóro :-)

Na řízení o odstranění stavby může dojít i v tomto případě. Nicméně pokud by soud takto rozhodl už za situace, kdy by stavba byla hotová (nebo dokonce zkolaudovaná), tak by už mohla být užívána pro provoz. Takto mi to řekl jeden člověk, který do toho vidí trochu více. (Detaily nechci rozebírat veřejně, kdyžtak přes SZ.)

1546
b1: To by sis moc nepomohl, protože pokud se nemýlím, by šlo o stavbu postavenou bez potřebných povolení, tj. černou stavbu, která by nemohla být zkoulaudována. Mimochodem, pokud se nepodaří stavební povolení získat, může dojít i na řízení o odstranění stavby a to by teprve bylo čóro :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1212 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata