Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 41 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 81  Další
Autor Zpráva

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Chat: Ke Starému lískovci asi toto. Já většinou čekávám, ale cestující jsou schopni se courat a nastupovat ještě i minutu po čase mého odjezdu, kdy pouze za 4 minuty jede další spoj. Dobrá beru, minuta zpoždění. Ale kvůli tomu už nestihnu světla u Ronda. 3 minuty zpoždění. Po cestě nabrat další 2 minuty není žádnej problém (světla pod viaduktem, Křenová...). Dojedu na Mifkovu, 5 minut sekera a zbývá mi 5 minut na to, abych vypustil cestující, vypl vůz, stáhl sběrač, sklopil zrcátko, převexloval odpojovač, zamkl první kabinu, došel do druhý kabiny, zvedl sběrač, upravil zrcátko a nastartoval vůz, pustil cestující dovnitř. A kde je čas na to, abych si odskočil?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ne vždy je to vina řidiče. Řidič musí ze smyčky vyjet na čas. Pokud má v JŘ napsáno, že má čekat (což d-6 v některých případech má, ale moc jich není a d-8 jen asi dvakrát o víkendu) tak by čekat měl. Ale čekání je v JŘ jen v některých případech. Pokud řidič čekat nemusí a vidí dobíhající, je to na něm, on má odjezd a čekáním si zas způsobí problémy s jetím do času a kvůli tomu zas jiní nemusejí stihnout přestup jinde...

Bohužel ideální řešení asi neexistuje, buď řidič nepočká a lidé musejí čekat na další spoj nebo počká a zas si může způsobit problémy jinde...

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
chat-maniac: jo, s tím Lískovcem jsi to bohužel vystihnul úplně přesně! Řidiči 401+402 by o tom mohli napsat knížku...

3725
28 úno 2006 19:00
Ošetřeno je to takto:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

888
21 led 2006 12:26
Můžu mít dotaz? na tu x4 .. je to nějak ošetřeno v deskách? nebo je to skutečně jen na vůli řidiče, jestli počká, nebo odjede když x4 otevírá dveře?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
DJ: pěkně napsaný :-)
podle mě je musel vidět, hodně z nich to dělá schválně. sice čumí do špíglu, ale tenhle pohyb i v periferním vidění musí být postřehnutelný, zejména pokud jsou to tři postavy.
o návaznosti s šalinářama mi nemluv, to je škoda cokoliv psát.
příklad: jezdím víkendovou! 69, dovalím s jazykem na vestě na zastávku Lískovec smyčka, deset vteřin před příjezdem, šalina linky 8 stanicuje, čeká, zastavím, otevřu dveře, lidi vybíhají, přebíhají přechod, a v tu chvíli se šalina rozjede, protože má přesně 0:00:01, stejně jako já. a neříkejte mi, že mě v tom špíglu nemůže vidět, nebo že neví, že tam vůbec nějaká 69 jezdí! Bosonožáci by mohli povídat. tuhle v týdnu na dopolední jsem z 8 kol zaznamenal pouze dvě! vyčkání na přestup! několikrát se stalo, že lidi už mačkali poptávku na kačeně u zadních dveří, jenže ve chvíli natažení ruky potávka zhasla a vůz se rozjel. taky jsem už několikrát volal na 101, ať se zeptají dotyčného šoféra, jestli má mozek a oči v pořádku, že zcela evidentně ujel dost lidem.
stejně jako tuhle při příjezdu na Štefánikovu čtvrť, už nevím jestli byl víkend a jakou jsem měl linku, ale lidi evedentně chtěli přestoupit na d-5, tam šofér čumí přímo na mě, a stejně se rozjede a jede. tuším že Radek Havlík jezdil se mnou, tak to viděl. za celej den snad jenom několikrát to vyšlo.
linka a-x4, pokud jedu na čas, tak na České přestup většinou vyjde, mám tam naježděných už přes 200 kol za tu dobu, ale i tak je hodně těch, i když dojedu jak velká voda a hned otevřu dveře, zavřou a jedou, o víkendu zvlášť.
šalináři u mě nemaj v tomto dobré jméno.

2009
28 čer 2007 16:54
Eda píše:
Běžně se řidič při zavírání dveří dívá do zpětného zrcátka, aby někoho neskřípl, tzn. právě lidi dobíhající zepředu nebo kolmo z boku nemůže vidět. Ale ty si prostě chceš myslet, že tě neviděl a že se ti pak vysmíval... Je taky dobré si uvědomit, že jestli před ním byla služebka, tak B-vozem blokoval průjezd trolejbusů a snažil se co nejdřív vyklidit pole. A je otázka, jak dlouho na tom semaforu stál...

Nechápeš (nebo nechceš chápat) základní věc - nevidomý stojí u označníku. To znamená, že pokud řidič stanicuje jako druhý, měl by se vždycky přesvědčit, jestli někoho s holí nevidí. A přehlídnout tři dobíhající lidi, z nihž mají dva hole, to by musel mít asi takový popelníky, jako nosíš ty. ;)

3725
28 úno 2006 19:00
k.ondra89 píše:
Mě zase udivuje kolik lidí tupě čeká na zastavení u označníku. A vůbec je nenapadne se rozhlídnout jestli náhodou "jejich" spoj nestanicuje za jinou šalinou. Pak řidič jenom projede a lidi nadávají.

Přesně! Než prodloužili perón na Hudcové, tak mi lidi nadávali, když jsem jim za dvojčetem d-1 neotevřel, protože jsem měl zadní dveře mimo perón v křižovatce. A teď zas tupě zírají u označníku, když otevřu za "jedničkou" a očekávají extra zastavení...(myšleno směrem z města)

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Běžně se řidič při zavírání dveří dívá do zpětného zrcátka, aby někoho neskřípl, tzn. právě lidi dobíhající zepředu nebo kolmo z boku nemůže vidět. Ale ty si prostě chceš myslet, že tě neviděl a že se ti pak vysmíval... Je taky dobré si uvědomit, že jestli před ním byla služebka, tak B-vozem blokoval průjezd trolejbusů a snažil se co nejdřív vyklidit pole. A je otázka, jak dlouho na tom semaforu stál...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Edo, vzhledem k tomu, že jsme "dobíhali" zepředu a já na něj mával,... asi by si měl všimnout u prvních dveří. A když se pak ještě blbě usmíval, když stál "na zastávce" na semaforu,....
Já měl za to, že řidič "musí" zastavit u označníku, pokud je tam nevidomí nebo vozičkář.

2009
28 čer 2007 16:54
Eda píše:
Zlaťák: Zajímalo by mě, kde bereš tu jistotu, že vás řidič viděl a že viděl bílé hůlky.

Pokud je neviděl, měl se líp dívat.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ta návaznost x4-4 by alespoň o víkendu měla být. V PD je to celkem jedno, protože 5 minut není nic hrozného. Navíc ve špičce jezdí x4 co chvíle.

Mceza:no měsíc těžko, když bude oprava Jštovy dokončena v květnu.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Zlaťák: Zajímalo by mě, kde bereš tu jistotu, že vás řidič viděl a že viděl bílé hůlky.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
k.ondra89 píše:
Mě zase udivuje kolik lidí tupě čeká na zastavení u označníku. A vůbec je nenapadne se rozhlídnout jestli náhodou "jejich" spoj nestanicuje za jinou šalinou. Pak řidič jenom projede a lidi nadávají. Typická Česká nebo hlavas...

Mně zase udivuje, když stojí nevidomí lidé u označníku, že jim tam někdo nezastaví. A nejen to. Onekdá jsem takhle stál na Mendláku a jednička zastavila za služební jízdou. Dva nevidomí lidé. Když jsem jim říkal, že už to jede, tak prej, že u označníku jim nezastaví. Tak jsem čapnul každého pod jednu paži a "doběhli" jsme k té jedničce. Už měli slepecké hůlky ve dveřích a řidič přibouchnul dveře a ujel. To mi připadá přímo hovadské.

888
no já se jen zeptal, jestli vám to někomu přijde normální :-D ono se to ale děje ikdyž tam ta fronta není ... jedu si takhle v neděli a už skoro stojíme a ta 4 se rozjede :-D jak kdyby byl ten řidič slepej :-D pak 10minut stojí všichni z autobusu naštvaní a nastoupí do tý další 4 a ta počká na ten bus :) naprd :)

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Je to výlukový stav, tudíž bych to zas tolik neřešil. Vzhledem k tomu, že na tom semaforu se udělá vždy velká kolona a autobus na projetí spotřebuje třeba dva a více intervalů, tak bych to nehrotil. Snad už to potrvá jen měsíc a pak bude d-4 jezdit nahoru a bude dobře...

888
když už jsme tu u toho zastavování. Pánove mám dotaz. linka x4 jezdí jako náhradní doprava ... tudíž .. má být podle správného návaznost na linku d-4 na zastávce Česká?? Typický příklad, x4 stojí na křižovatce Husova X Údolní X Solniční projede linka 4, např. 5 .. potom přeblikne semafor, jenže, když dojíždí na zastávku česká, linka 4 zavírá a odjíždí, autobus zastavuje za linkou 5 a z něj vystupuje spousta naštvaných lidí. Toto se děje klidně i o víkendu bez linky 5 .... přijíždí autobus, tramvaj odjíždí ... další jede za 10min ... je to normální? :)

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Mě zase udivuje kolik lidí tupě čeká na zastavení u označníku. A vůbec je nenapadne se rozhlídnout jestli náhodou "jejich" spoj nestanicuje za jinou šalinou. Pak řidič jenom projede a lidi nadávají. Typická Česká nebo hlavas...

"fejsbůk" BMHD.cz

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Kdybys musel kvůli takové hovadině za technikem, tak já jsem tam víc jak doma.

561
28 čer 2008 10:20
Brno
Včera na zas. Rosického náměstí kolem 11.30.Dojíždím k zastávce směrem do Komína.Mám porsche.V zastávce stojí bába,kolem asi 50 let,rozhazuje rukama na všechny strany a cosi řve přes okno.Tak ji otevřu dveře a ptám se co se děje.Bába se rozčiluje že už je to čtvrtá šalina co jede jen do Komín smyčka,jak se má teda dostat do Bystrce? Tak jí říkám že musí počkat ještě tak do 14.0h a pak že pojede šalina až do Bystrce.Nevím proč ale v šalině se ozval lochec jak blázen.Vypadala vyděšeně tak jsem ji teda řekl at nastoupí a v Komíně si přestoupí na linku 1 a ta jí doveze až do Bystrce.Tak jen doufám že zas nebudu muset jít za technikem :)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
PvvS píše:
http://www.zajizdy.cz/

Sotoseznamka ???????????

Pokud se to rozjede, věřím tomu, že bude snadnější sehnat někoho do skupiny.

Můj nový web o severním okolí Brna

357
30 pro 2008 15:29
trolejtom píše:
ee, já našel jinou šotoseznamku : http://sotoseznamka.blog.cz sarcastic

S tím nemám nic společného :shock: :mrgreen: :mrgreen:

9986
15 led 2005 23:41
Ty krávo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

186
08 zář 2009 19:21
ee, já našel jinou šotoseznamku : http://sotoseznamka.blog.cz sarcastic

9306
10 čer 2004 11:19
http://www.zajizdy.cz/

Sotoseznamka ???????????

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata