Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 22    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další
Autor Zpráva

163
26 črc 2006 15:05
Ta páčka na zamykání kabiny je OK, po delším používání se s ní podle mě nic nestane.
Návod na nouzové otevření dveří na našem Crossu myslím opravdu není. To gumové tlačítko stačí zmáčknout a zabrat za dveře. Lomcovali jsme s tím po výměně pneu a opravdu to takto šlo. Zevnitř jsou červené čudly nad dveřmi - kolegovi to v plné rychlosti zmáčkl důchodce jako poptávku, velmi příjemné.
Na vrzání si zvykneš :-).
A co se týče těch schůdků, když jsem to umýval poprvé, podruhé, párkrát mi šlo o krk, když jsem zapomněl na ty dva schodky do VP části a skoro byl pracovní úraz :-D.
Ale teda oproti SORům, zlatej Crossway. Když jsem viděl ten interiér ve stylu 700 Karos a hrubej nedostatek odkládacích prostor, hrůza. Prý jsou o půl mega levnější, ale troufám si tvrdit, že ten cenový rozdíl mezi těmi vozy je vidět (nehledě na to, že je spousta šofců, kteří by s tím SORem ani neodjeli... mám fotky, ale nesmím je zveřejnit :-D).

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
H2O: aby mohl řidič častěji okřikovat cestující. :-? No popravdě se tomu taky divím, zvláště když se toto tlačítko prakticky nikdy nepoužije.

254
24 srp 2009 18:59
johnny05 píše:
Proc udelali venkovni poptavku zelene, kdyz na vetsine vozech je zluta to mi rozum nebere.

Spíš je divné, proč je blíž dveřím tlačítko nouzového otvírání...

9986
15 led 2005 23:41
chat
Ne, tak tam nic takového není. Nebo že bych se blbě díval? Je tam jen jakási gumová krytka (trochu mi připomínal špunt do kastle auta kvůli stříkání dutin), která má uprostřed cosi jako tlačítko, ale zmáčknout to nejde, resp.nic se neděje. A jestli jde oddělat, to nevím, nezkoušek jsem, pro jistotu. Nálepka kolem taky tuším nebyla. Asi. Teď, jak se dívám do galerky, tak jakési nálepky tam jsou... No snad nám Frankx k tomu něco řekne, teď jsem trochu zmaten :mrgreen:

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Proc udelali venkovni poptavku zelene, kdyz na vetsine vozech je zluta to mi rozum nebere.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
tady sem to našel, ještě že RH tolik fotil můj bejvalej vůz :-D
to bílý je nálepka s návodem, je to pod plexi takovým ohebným

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9986
Ničeho takového jsem si tam nevšimnul. Je tam jen jakási guma, pokud si dobře pamatuju? Majitel vozu možná řekne víc :)

Moderátor
7587
Brno
Mauricio píše:
- plno blbců a důchodců už pochopilo, jak se venku vypouští vzduch ze dveří, ale ty ne?????? je tam návod nalepenej ;-) když jsou dveře zavřený, tak se vypustí vzduch a sami se otevřou po pouhém stisknutí, stejně jako u vnitřního čudlu
Návod tam není.

co ta bílo-červená nálepka kolem toho čudlu, kterej je pod plexiflexi ochranou? krok 1: zmáčknout, krok 2: otevřít :-D
asi to máme jenom my?

9986
- zamykání kabiny myslíš zvenku nebo zevnitř? zevnitř je jakási páčka, o kterou se bojím že dlouho nevydrží, zvenku je záslepka. u našich s vysokým sklem to má aspoň trochu důvod
Zevnitř. Ta páčka vypadá dost pofidérně, navíc dveře jaksi nejdou dovřít, je tam vždy nějaká mezera, čím to?

- plno blbců a důchodců už pochopilo, jak se venku vypouští vzduch ze dveří, ale ty ne?????? je tam návod nalepenej ;-) když jsou dveře zavřený, tak se vypustí vzduch a sami se otevřou po pouhém stisknutí, stejně jako u vnitřního čudlu
Návod tam není.

- četl si pořádně pokyny výrobce k vozu? (jestli to tam teda je, nedivil bych se několika typům příruček) i na školení o vozu nám to říkali: dekl tažného oka se sklopí, vyháknou se pojistky a dekl putuje do vozu, aby se při tažení nepoškodil
Nic takového jsem tam nenašel, příručka je 13.vydání, což je od začátku výroby solidní :mrgreen:

- poličky na !příruční! zavazadla: kdo po tobě chce, abys nahoru rval lodní kufr? :-D
Nebavím se o lodním kufru. Bavím se o tom, že někdo má větší kabelu a tu tam nenarve. Kupříkladu větší batoh. A kufry u LE jaksi nejsou, byť jsou v návodu psané.

- vrzání plastů u měšťáků je ještě brzo hodnotit
Ano, to jsem hodnotil spíše starší kousky, co už někde jezdí delší dobu.

- první VP sedačky: fakt je to trochu skok to tmy, ale kdo se dívá pod nohy...
OK, ale kolik lidí se pod nohy dívá? Až si zvyknou, podívají se, dříve ne.

si prostě proti nim zaujatý :-) co je podle tebe TOP? Karosky C954/955/956 tu buhužel nebudou věčně :-(
Nejsem. Pokud bych měl vybírat NP (či LE) bus, volil bych SOR. Už kvůli ceně, servisním podmínkám, přístupu prodejce...

Moderátor
7587
Brno
co s tím furt Mraku máš :-D
- spínače na dveře jsou fakt dost daleko, to musím souhlasit, hlavně ve městě není ideální (ale co říkali kolegové, když došly nové B931, tak ten výstupek na tlačítka dveří není z výroby, ale byl údajně dodělávaný až později, někteří šoféři si to prý začali podkládat a zvyšovat, což vedlo vedení k dávání pokut za zásah do konstrukce, až později zmoudřeli /jako vždy/ a nechali to poladit), něco podobného by potřeboval i Cross
- zamykání kabiny myslíš zvenku nebo zevnitř? zevnitř je jakási páčka, o kterou se bojím že dlouho nevydrží, zvenku je záslepka. u našich s vysokým sklem to má aspoň trochu důvod
- četl si pořádně pokyny výrobce k vozu? (jestli to tam teda je, nedivil bych se několika typům příruček) i na školení o vozu nám to říkali: dekl tažného oka se sklopí, vyháknou se pojistky a dekl putuje do vozu, aby se při tažení nepoškodil
- zadní pětka se tváří jako něco složitýho a nezvyklýho, ale není s tím problém a sedí se tam pěkně, i se tam dobře sedá a zvedá
- úzká ulička je věc názoru a postavy :-D
- bufík: nevím
- poličky na !příruční! zavazadla: kdo po tobě chce, abys nahoru rval lodní kufr? :-D
- vrzání plastů u měšťáků je ještě brzo hodnotit
- první VP sedačky: fakt je to trochu skok to tmy, ale kdo se dívá pod nohy... dokonce je to žlutě zvýrazněný. už se mi za ten měsíc a něco, co sem byl na Crossovi, ale i bejvalým komplicům a jiným kolegům stalo, že v NP části ze čtverky pacoši nakročili a udělali krok do prázdna a letěli, nebo v lepším případě zakopli. jedné důchodkyni musel komplic volat sanitku. tam by se ty žlutý zvýraznění hodili taky!!!

si prostě proti nim zaujatý :-) co je podle tebe TOP? Karosky C954/955/956 tu buhužel nebudou věčně :-(

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
niximor píše:
Co se zadni petky v brnenskych Crossech tyce - nedavno jsem si tam sedl, a i se svymi 193cm jsem se citil velice pohodlne - to, ze sedacky lezi skoro na zemi znamena, ze si clovek pekne muze natahnout nohy (misto tam na to je) a skoro tam lezi, coz je na cestovani idealni :)

Pod to se podepisuji :mrgreen:

Můj nový web o severním okolí Brna

254
24 srp 2009 18:59
Proti temuto autobusu skoro nic nemám. Na meziměstech se v nich sedí pohodlněji jak ve Scanii a zadní zavazadlový prostor je stále větší než u toho španěla se švédským podvozkem.

9986
Já jsem měl na mysli spíše přístup k nim.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Co se zadni petky v brnenskych Crossech tyce - nedavno jsem si tam sedl, a i se svymi 193cm jsem se citil velice pohodlne - to, ze sedacky lezi skoro na zemi znamena, ze si clovek pekne muze natahnout nohy (misto tam na to je) a skoro tam lezi, coz je na cestovani idealni :)

9986
Helé, den mám dovolenou a už tady sou fotky našeho auta!
Měl sis ho nechat doma :mrgreen: Jinak jsme se dívali, že to má najetých 90tis, což mi přijde docela dost... Co to jezdilo o prázdninách?

Myslíš ty gumový čudly na nouzové otevření?
Jojo, přesně to. Dívali jsme se na to s Robertem a jediný, k čemu jsme došli, bylo to, že se to asi musí nějak vytáhnout a pod tím bude čudl. To uprostřed sice mačkat šlo, ale nic se nedělo...

Tak tohle jsem snad nikdy nezpozoroval.
Zjištěno včera :)

Píše se o tom v manuálu, asi se tím snaží chránit motor?
Pravděpodobně. Jiný důvod mě nenapadá.

Jinak na MSP vidím v pohodě i bez zohýbání a že tam čučím furt
Já to zkoušel a bez ohnutí bych na to neviděl.

Při úklidu no problem.
Jenže ty máš taky 40kilo i s autobusem, já ne :)

163
26 črc 2006 15:05
Helé, den mám dovolenou a už tady sou fotky našeho auta! :-)
Mauricio píše:
- nepochopil jsem, jak se zvenku vypouští vzduch ze dveří, ale asi to chápat nemám
Myslíš ty gumový čudly na nouzové otevření?
Mauricio píše:
- úzká ulička - ale dobře, s tím moc dělat nejde, nicméně zejména v zadní části vozu jsem měl problémy projít i bokem
Při úklidu no problem.
Mauricio píše:
- umístění pokladny taky není dobrý, protože nejde naplno otevřít šuple na peníze, zastaví se o páčku motorové brzdy či co to tam je (snad by to ale šlo vyřešit lépe)
Tak tohle jsem snad nikdy nezpozoroval.
Mauricio píše:
- v zimě se nesmí vypínat bufík, jinak se nenastartuje (proč, nezkoumal jsem), taky zajímavá vlastnost
Píše se o tom v manuálu, asi se tím snaží chránit motor?

Jinak na MSP vidím v pohodě i bez zohýbání a že tam čučím furt :-).

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
nevim, co hážete furt špínu na LEčka ... mám 195 a nemám skoro nikde problém-je to momentálně jeden z prostorově nejlíp řešených autobusů v Brně. Do zadní části velice rád chodím, protože tam není takovej nával lidí ... oproti šmejdskejm citehnisům si dokonce sednu i na normální sedačky relativně komfortně, což u nich, s kolmými sedačkami naskládanými 10cm za sebou je opravdu nemožné ....
jediné, co mě štve je všude v interiéru (nakonec i exterieru) pokus o kulaté tvary ... kdyby polonízkopodlažku udělali na principu B951, líbilo by se mi to víc ...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
já tu nekrituzuji NP jako takové. Je jasné, že moderná doba si to žádá a za pár let budu taky rád že je o schod míň. O co mi ale jde, že sedačky mezi 1. a 2. dveřmi jsou na schůdcích. Nejenom, že se tam blbě leze a blbě slejzá, ale osobně jsem byl svědkem pádu starobní kaštanky, protože si neuvědomila, že sedačka, na které seděla z Bystrce až na Mendlák je na stupínku... Celou nesmyslnost podtrhuje fakt, že (dle mých informací, jestli to je kec, napiště to) se pod těmi sedačkami nic nenachází, takže jejich umístění na stupínek postrádá smysl (možná aby duchny lépe viděli z okna...........)... Jinak se mi jako cestujícímu vůz líbí a k zadní části se se svými 187cm nepřibližuji... Vrzání plastů mi vadí, ale něco mi říká, že bude už jen hůř a hůř. Plasty přibývají a zlepšovat se to určo nebude...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mceza: pro kočárek a invalid. vozíček potřebuješ NP sedačku? Duchny se stejně zásadně derou do dveří s nejvyšším počtem schodů.

9986
Dovolím si vypsat pár poznámek, co jsem dal dohromady s kolegou při cestě s LE Tourbusu (něco je chyba dopravce, něco vozu, to nebudu řešit, co je co, stejně jak něco platí jen pro LE, něco i pro obyčejný auto):

- obecně pro Crosswaye platí naprosto příšerný rozmístění ovládacích prvků (tedy například spínače na dveře, ke kterým se musí člověk ohnout, dále nelogické rozmístění ovladačů)
- proč jde uzamykat kabina, která není uzavřená, je mi záhadou
- nepochopil jsem, jak se zvenku vypouští vzduch ze dveří, ale asi to chápat nemám
- přístup k tažnému oku je sice lepší než u řady 900, ale ten dekl, co pak tak nějak prakticky volně plandá na zemi, bude asi pro dopravce noční můrou, a to nemluvím o tom, že ho tažná tyč může kdykoliv poškodit
- zadní pětka je hrůza děs (aby si tam člověk sednul, musí se buď sehnout a doplazit se tam po čtyřech nebo oťuká tělem hlavu cestujícího o sedačku dříve - možná by bylo lepší pětku vypustit a udělat tam prostor pro zavazadla, i když by to nesplňpvalo do výběrek parametry obsazenosti), viz LE DPm, ale i ostatní sedačky na tom nejsou lépe, třeba ty, co jsou na přední nápravě otočené směrem dozadu, ty nejsou ani kolmé, to má snad ostrý úhel...
- úzká ulička - ale dobře, s tím moc dělat nejde, nicméně zejména v zadní části vozu jsem měl problémy projít i bokem
- umístění pokladny taky není dobrý, protože nejde naplno otevřít šuple na peníze, zastaví se o páčku motorové brzdy či co to tam je (snad by to ale šlo vyřešit lépe)
- v zimě se nesmí vypínat bufík, jinak se nenastartuje (proč, nezkoumal jsem), taky zajímavá vlastnost
- v LE jsou poličky pro zavazadla pod stropem umístěny tak, že v zadní části se do nich nic nevejde, leda tak kabela s noťasem (ale chápu, jinak to nejde, jinak by se cestující mlátili o hlavy)
- u prvních sedaček u schodů ve VP části je tak blbej přístup (člověk musí šlápnout někam mezi první a druhý schod v uličce), že když člověk zapomene, sletí dolů ze schodů
- o vrzání plastů bylo řečeno už hodně, sice se to trochu zlepšilo, ale i tak je toho slyšet dost, navíc úroveň zpracování taky není nejlepší
- a další a další věci, na které jsem zapomněl, stojím si prostě za tím, že tento výrobek se Irisbusu moc nepovedl

Ale pánové, nejlepší je návod k obsluze. Tedy, spíše bych měl říct učebnice autoškoly. O použití vozu se tam mnoho nedovíme, ale dovíme se o tom, jak se s tím rozjet, kde je spojka a další věci.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
to mi řekni, v čem jsou lepší NPčka, když nemají jedinou NP sedačku :-P

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
"O něco málo lepší NPčka" :-D

Moderátor
7587
Brno
eee myslel sem, že je proti mě na dekádě :-D já ranní, ona odpolední

Karlos: jak si vyfotil tu fotku na 7812, tak komplic říkal, že to bylo na a-45, a hned jak dojel a všiml si toho, sundal to a šlo to prý dobře. takže to tam nebylo vůbec dlouho!!!

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
chat-maniac píše:
taková bloncka s krátkýma vlasama co. ta je proti mě...

no nevím měl jsem tu čest s teboupárkrát jet a myslím že jezdíš zcela normálně ;-)

Tak jako ostatně většina řidičů (myslím teď všeobecně).

2994
09 zář 2009 20:14
chat-maniac píše:
taková bloncka s krátkýma vlasama co. ta je proti mě...

včera měla 7816 na 08403 a dnes zase 7816 na 04409 wink

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 543 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata