Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 56 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
marecek.00 píše:
Já to pochopil tak, že Jugoslávská -> Zemědělská -> Lesnická-> Provazníkova. Pokud jsi ten stejný P. Haluza, co mne nedávno učil :-) , tak jistě víš, že místo na autobus tam určitě je, jen odpočinku si tam asi nikde nedopřejí... Už tak je tam situace na stání kritická.

Jo až tak? To se mi ale nezdá, protože aby mohl zastavit na Zemědělské, musel by tou Jugoslávskou jet až dolů na Volejníkovu nebo ještě pod park a pak zase zpět nahoru kolem Tomanovy. Zemědělskou pod budovou E přijet nemůže, tam není zastávkový stojan. :mrgreen: No nechme se překvapit, až budou jízdní řády.

K té druhé otázce: už to tak vypadá, akorát že já nevím, kdo jsi ty.

2994
09 zář 2009 20:14
Celá ta změna na Lesné mě přijde trošku na hlavu - polookružní linky mě připadnou jako největší zlo #-o
a-45 taky nechápu proč nejezdí jako doteď přes Jugoslávskou nebo když už, tak aspoň a-57 ze Štefánikovy čtvrti přes Jugoslávskou na Židenice, nádraží

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
ds píše:
a-57 by se měla otáčet v křižovatce s Cacovickou...

To už zní lépe. Nicméně v tomto úseku je obousměrný provoz poměrně čilý, to nebude tak klidné jak na Merhautově.

Můj nový web o severním okolí Brna

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
a-57 by se měla otáčet v křižovatce s Cacovickou...

3059
15 čer 2004 08:24
Hlavně mám dojem, že otáčení 57 někde na Tomkáči + Karlově bude delší, než kdyby to jelo do VH ...

2574
Malečkův rajón
marecek.00 píše:
Já to pochopil tak, že Jugoslávská -> Zemědělská -> Lesnická-> Provazníkova. Pokud jsi ten stejný P. Haluza, co mne nedávno učil :-) , tak jistě víš, že místo na autobus tam určitě je, jen odpočinku si tam asi nikde nedopřejí... Už tak je tam situace na stání kritická.
Taky bych řekl, že to tak bude.
marecek.00 píše:
Radek: Určitě, je to tam v zásadě naznačeno, konečná není zdůrazněna, tj bude na některé stávající zastávce, nástup je ale u Cacovické, což ukazuje na objížďku přes Karlovu. Není nad projížďku...
To už rovnou mohou poslat a-57 do Husovic a je to. Nechápu, proč musíme mít obratiště čím dál tím větší. Obratiště na Zemělské ještě snesu (nicméně místní asi nebudou příliš nadšeni z projíždějících autobusů), ale ta a-57...bravo!!!

Proč mám ten dojem, že stávající situace mi vyhovuje víc než tyhle novinky. Nicméně takto dojde k zániku slavné to smyčky Merhautova :-D A lidi nebudou muset o víkendu přelejzat z a-57 do trajfu na Tomkáč a pak na tramvaj. Dojde k odstranění jednoho přestupu.
marecek.00 píše:
Nechápu spíš přetrasování 45 zpět na okruh, tam zase bude tvrdnout v zácpách.
Musím říct, že rovněž nad tím kroutím hlavou. Je sice pravda, že přestup na Jugoslávské z a-45 na devítku byl výborně zmáknut o víkendech ve směru z Lesné, v pd běžně devítka odjížděla před a-45 a člověk čekal 8 minut....V opačném směru přestup z devítky byl otázkou asi 5-6 minut, což si nejsem jist, jestli bylo atraktivní.

1546
06 lis 2009 10:30

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
marecek.00 píše:
Velmi pozitivně naopak kvituji ukončení 46 přes Zemědělskou. Jen nevím, jak se tam ty autobusy protáhnou, občas je tam pěkně husto. Nicméně pro odvoz/návoz študáků z ideální posila.

Hlavně by mě zajímalo, kde se bude točit na té Zemědělské. To přijede zespod od stadionu, nebo po kolejích od Lesné, otočí se ve smyčce a hurá zpět?

1546
Radek: Určitě, je to tam v zásadě naznačeno, konečná není zdůrazněna, tj bude na některé stávající zastávce, nástup je ale u Cacovické, což ukazuje na objížďku přes Karlovu. Není nad projížďku...

Nechápu spíš přetrasování 45 zpět na okruh, tam zase bude tvrdnout v zácpách. A to líšeňské harakiri už vůbec ne, místo tří změn stačilo udělat dvě, totiž zkrátit 45 a prodloužit 56 na Lesnou a bylo by.

Velmi pozitivně naopak kvituji ukončení 46 přes Zemědělskou. Jen nevím, jak se tam ty autobusy protáhnou, občas je tam pěkně husto. Nicméně pro odvoz/návoz študáků z ideální posila.

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Ohledně té a-57 jsem slyšel, že by se měla točit přes Karlovu, tak nevím...

3724
28 úno 2006 19:00
Zrovna tak mi není jasné jasné, jak chtělí točit a-54 na Ečerové?
miropiro píše:
Eh, jako kde chtějí točit a-57 na Tomkáču?

Vypnou semafory a bude se točit v křižovatce, jako x4 na Moraváku... sarcastic

2574
Malečkův rajón
Pavel píše:
V šalině jsou již zveřejněny změny od 12.12.2010
http://www.e-salina.cz/c/prozatimni/zme ... ave-35.htm

Eh, jako kde chtějí točit a-57 na Tomkáču?

A ta linka 74 - to je sice hezké, ale řekl bych, že právě trasováním přes Kuldovu se dalo dostat a-64 ze Staré osady na Faměrovo náměstí nejrychleji.

A ta a-65 - óóó, konečně bude řečkovické nádraží využito jako přestupní uzel :applause:

A ta a-53 na Starou osadu, to je vážně k popukání :-D (čeho tím chtějí docílit - asi toho, že ta a-53 ze Staré osady bude pravidelně zpožděná :-()

Ale abych jen nekritizoval, jsem rád za obnovení a-66 na Bieblovu, ten přímý spoj od Haškovy na fakultu mi chybí :-D

3724
mceza píše:
proč do půlnoci, když první šalina vyjíždí až kolem čtvrtý?

To bylo obrazně. Na tom JŘ je platnost např. od 12.12.2010, takže aby to tam od 00.01 viselo.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
proč do půlnoci, když první šalina vyjíždí až kolem čtvrtý?

3724
4karlos4 píše:
Musím s Mauriciem souhlasit...
Připadlo by mi rozumnější, kdyby DPMB najmul nějaké brigádníky a ty nové JŘ vylepoval právě přes noc před začátkem platností JŘ, takhle je to fakt jen pro matení cestujících

Myslíš, že by to mělo cenu? Spousta lidí se o víkendu dívá zásadně na levou stranu JŘ, tzn. "pracovní dny", a pak nadává, že "to mělo už dávno jet!"
Studenti by v tom udělali takový hokej, že by to stejně museli v pondělí objíždět a přelepovat, toť můj názor...
Občas se přihodí nějaká bota i těm profíkům.
Ideální stav: U každého zastávkového stojanu stojí ve 23.50 člověk s příslušným jízdním řádem a kyblíkem lepidla plus štětečkem, a přesně s úderem půlnoci vylepí JŘ a jde spát s pocitem skvěle vykonané práce! biggrin

1092
09 lis 2006 18:16
V šalině jsou již zveřejněny změny od 12.12.2010
http://www.e-salina.cz/c/prozatimni/zme ... ave-35.htm

359
20 čer 2008 14:08
Jedna věc je vylepit jízdní řád (ty byly dnes ráno bez problémů k dispozici a dokonce i na té správné zastávce!) a druhá informovat o něm vozovnu a o trase spoje řidiče. Pisárky dnes ráno perlily ...

Na České mi dnes ráno 25 minut trvalo než jsem mohl odjet linkou 11 do práce (na Lesnou):
První spoj, zpozděný oproti JŘ asi o 3 min, projel zastávku bez zastavení (kotasí K2 e.č. 10xx /záměrně neuvádím/); druhý spoj (o 10 min později) NEJEL pro jistotu VŮBEC a až ten třetí (po 20 minutách) zvládl projet Českou požadovaným způsobem. Mezitím jely tři trojky, z nichž skóre bylo 2 (správně):1(špatně). Hádám, že v Pisárkách tak nějak asi zapomenuli vysvětlit řidičům, že zastávka směr Dětská nemocnice je definitivně přesunutá naproti "Potrefené huse".

Vědět, že to takhle po**rou, mohl jsem jet s přestupem na Štefánikově čtvrti, ale kdo to má vědět, že ... kdykoliv při změnách linek na České stálo několik dispečerů/revizorů a jeden se mohl zeptat, dokonce i v sobotu tam byli (kvůli tomu busu na Technologický park ??), ale dnes se jim asi do toho svinčíku co padá moc nechtělo, takže informace odkud to pojede se člověk neměl šanci dozvědět ...

2574
Malečkův rajón
Koukám, že v prozatímní verzi Šaliny je nově i rubrika Plus/Minus :-D

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No hlavně tam teda mohli nechat i starý ový jízdní řád. Sice by to musel někdo obejít ještě jednou, ale člověk by měl aspoň šanci o víkendu zjistit, kdy ten jeho spoj vlastně jede.

Poznámka: Občas je to trošku zmatené. Onekdá jsem čekal na Nových sadech na 10, abych si po třičtvrtě hodině přečetl na zastávce "osmičky", že o víkendu je desítka mimo provoz. Nějak jsem nepobral, proč to bylo na tomto nástupišti a ne na "jedničkovém", když o víkendu jezdí desítka jen z Nových sadů.

4738
BRONX
RH: to je přesně ono :)

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Když kdysi končila výluka Hlinky, tak taková cedulka byla. Viz foto:
mceza píše:
A pokud to nestíhají nebo z jakýkoli jiných důvodů není možné to dělat až těsně před změnou, tak je vylepit a dát přes ně barevně odlišené (ve stylu výlukových) cedulky s jízdním řádem aktuálním a nápisem "POZOR ZÍTRA ZMĚNA JŘ!!!", tohle si udělají přes víkend a v neděli v noci se už jen objedou inkriminované zastávky a cedulky se sundají, to je hned.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
v poslední době, kdy je furt nějaká výluka sem se naučil koukat na datum odkdy příslušný jízdní řád platí ...
každopádně přidávám se k zastáncům toho, že by se JŘ měly vyvěšovat přes noc ...
udělat brigádu za 70/hod a studenti se ještě poperou ...

4738
BRONX
Přidávám se k Mauriciovi. Osobně bych také očekával, že se na stojanu nachází jen a pouze aktuální jízdní řád... A pokud to nestíhají nebo z jakýkoli jiných důvodů není možné to dělat až těsně před změnou, tak je vylepit a dát přes ně barevně odlišené (ve stylu výlukových) cedulky s jízdním řádem aktuálním a nápisem "POZOR ZÍTRA ZMĚNA JŘ!!!", tohle si udělají přes víkend a v neděli v noci se už jen objedou inkriminované zastávky a cedulky se sundají, to je hned.

Je to sice dražší a náročnější, ale bude to mít ten nejdůležitější výsledek a to maximálně spokojeného a informovaného zákazníka.

PS.: možná se mi smějte, ale když se koukám na zastávce na JŘ, tak nekoukám na datum platnosti, to mě nenapadne...

1546
Také souhlas s Mauriciem, jízdní řád je pro cestujícího ten nejdůležitější dokument v MHD a ten by měl být v největším možném čase aktuální. Nemyslím si, že by byl problém vše změnit až v 11, když začnou jezdit rozjezdy. Jízdní řády se nemění tak často, aby nebylo možné čas od času udělat těm, kteří to mění, noční směnu. Řidiči je taky mívají...

3098
29 srp 2009 19:30
MartinV píše:
Stuřík: dnes je neděle, teď už i večer :wink:

Dík za připomínku surprised . V sobotu jsem se taky divil, že d13 jezdí do Lískovca jednou za 20 minut.

Naposledy upravil Jakub S. dne 28 lis 2010 22:54, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata